Corsair XMS DDR400 PC3200

poruka: 7
|
čitano: 2.081
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
nece u dual čenelu ?

memoriju 2 x 1 gb u kompletu i uglavnom ne rade mi u dual channel modu, svaki za sebe radi ali dok su zajedno onda se komp stalno restarta. Oba modula su indentična i imaju iste latencije 2-3-3-6. Na ploču sam stavio novi bios, dizao propisanu voltažu za tu memoriju (2,75V) ali opet zezaju. Trenutno imam na kompu Twinmos 2 x 512 DDR400 pc 3200 u dual channel modu, ploča podržava do 3 gige.

My box said, Requires Windows 98 or better. So I installed Linux.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: nece u dual čenelu ?

Koliko vidim, ploča koju koristiš temeljena je na i845D chipsetu. i845 donio je podršku za SDRAM memoriju za P4, a D varijanta podršku za DDR, no na tvojoj ploči može se koristiti i SDRAM memorija (ne istovremeno, naravno). Nadalje, ploča podržava maksimalno 2 GB memorije te nije namijenjena radu ni s DDR333 ni DDR400 memorijama. Mislim da je uspjeh i činjenica što ti uopće rade i pojedinačno ti DDR400 Corsairi. Također, nisam siguran podržava li i845D dual channel mod, mada kažeš da ti Twinmos radi u DC-u.

BTW, ako bi se slučajno odlučio prodavati Corsaire, ja sam zainteresiran.

Ustaj OS-e, CD-ROM te zove!
17 godina
neaktivan

ovo se ne odnosi na komp koji imam u profilu!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Corsair XMS DDR400 PC3200

Onda nam napiši o kojoj se ploči radi, pa ti netko možda i bude u mogućnosti pomoći.

17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2009 20:14 (moTo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nema niko nikakve ideje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: nece u dual čenelu ?

Probaj smanjiti takt memorije na 333 MHz (166), staviti konzervativnije latencije (2.5, 3), zamijeniti mjesta memorijskim modulima, obrisati im malo gumicom kontakte. Ako ništa ne pomogne, vjerojatno je ploča nekompatibilna s tom memorijom, premda taj model Corsaira baš nije bio na najboljem glasu (loše, gotovo nikakve OC mogućnosti). Ako si u mogućnosti (a danas je za DDR teško), probaj memoriju na nekoj drugoj ploči, da ukloniš mogućnost da je problem u ispravnosti modula. Jesi li probao raditi s oba modula pojedinačno, možda samo jedan od njih pravi probleme?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice