memoriju 2 x 1 gb u kompletu i uglavnom ne rade mi u dual channel modu, svaki za sebe radi ali dok su zajedno onda se komp stalno restarta. Oba modula su indentična i imaju iste latencije 2-3-3-6. Na ploču sam stavio novi bios, dizao propisanu voltažu za tu memoriju (2,75V) ali opet zezaju. Trenutno imam na kompu Twinmos 2 x 512 DDR400 pc 3200 u dual channel modu, ploča podržava do 3 gige.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko vidim, ploča koju koristiš temeljena je na i845D chipsetu. i845 donio je podršku za SDRAM memoriju za P4, a D varijanta podršku za DDR, no na tvojoj ploči može se koristiti i SDRAM memorija (ne istovremeno, naravno). Nadalje, ploča podržava maksimalno 2 GB memorije te nije namijenjena radu ni s DDR333 ni DDR400 memorijama. Mislim da je uspjeh i činjenica što ti uopće rade i pojedinačno ti DDR400 Corsairi. Također, nisam siguran podržava li i845D dual channel mod, mada kažeš da ti Twinmos radi u DC-u.
BTW, ako bi se slučajno odlučio prodavati Corsaire, ja sam zainteresiran.
ovo se ne odnosi na komp koji imam u profilu!!!!
Onda nam napiši o kojoj se ploči radi, pa ti netko možda i bude u mogućnosti pomoći.
Asus A7N8X-E Deluxe
http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/asus-a7n8xe-deluxe.html
nema niko nikakve ideje?
Probaj smanjiti takt memorije na 333 MHz (166), staviti konzervativnije latencije (2.5, 3), zamijeniti mjesta memorijskim modulima, obrisati im malo gumicom kontakte. Ako ništa ne pomogne, vjerojatno je ploča nekompatibilna s tom memorijom, premda taj model Corsaira baš nije bio na najboljem glasu (loše, gotovo nikakve OC mogućnosti). Ako si u mogućnosti (a danas je za DDR teško), probaj memoriju na nekoj drugoj ploči, da ukloniš mogućnost da je problem u ispravnosti modula. Jesi li probao raditi s oba modula pojedinačno, možda samo jedan od njih pravi probleme?