Asus Z68-V+Kingston Hyper-X - Dual-channel problem

poruka: 5
|
čitano: 1.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imam problem, i nadam se da će mi neko uspjeti pomoći. Nedavno sam uzeo Asus P8Z68-V, Intel i7-2600K i Kingston Hyper-X Blu 4GB DDRIII. Problem nastaje prije par dana kada sam odlučio uzeti još jedan Kingston Hyper-X Blu 4GB DDRIII. Naime, sistem se neće boot-ati ukoliko ubacim drugu pločicu RAM-a. DRAM LED konstantno svijetli, a MemOK! switch nije urodio plodom.

BIOS je update-ovan na 0606, default postavke, RAM je stavljen u plave slot-ove. Reda radi, isprobao sam i sa crnim, ali nažalost problem ostaje.

Da li je neko imao sličan problem? I da li mi neko može pomoći nekim savjetom?

Zahvaljujem unaprijed.

...life is only an iLLusion!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi probao stavit tog novog na slot di je bio onaj stari?

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Jesam, i sve radi normalno.

EDIT:
Upravo sam uradio clear CMOS za svaki slučaj i... ništa. I dalje ne mogu boot-ati ukoliko koristim dvije pločice RAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 20:21 (iLLusion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neće bootat Windowse ili zaglavi na samom početku(monitor nema signal ili zaglavi na testiranju memorije)? Ako su Windowsi u pitanju, provjeri voltažu u BIOSU jer dual chanel treba veću voltažu za rad ili reinstaliraj Windowse da se srede jer nekada ne kuže promjenu konfiguracije i padaju. Ako zaglavi na početku, kabel za struju van, baterija van i nakon pola minute sve nazad i probaj da li radi i ako da, u BIOSU sve ponovo podesi...

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Asus Z68-V+Kingston Hyper-X - Dual-channel pro
Morag kaže...

Neće bootat Windowse ili zaglavi na samom početku(monitor nema signal ili zaglavi na testiranju memorije)? Ako su Windowsi u pitanju, provjeri voltažu u BIOSU jer dual chanel treba veću voltažu za rad ili reinstaliraj Windowse da se srede jer nekada ne kuže promjenu konfiguracije i padaju. Ako zaglavi na početku, kabel za struju van, baterija van i nakon pola minute sve nazad i probaj da li radi i ako da, u BIOSU sve ponovo podesi...

To je to! Druže... hvala ti od srca! {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice