LG G3 - Rasprava

poruka: 7.244
|
čitano: 1.224.295
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: LG G3 - Rasprava
Imam neku ponudu tj zamjenu nexus 5 za g3, pa mi treba vise info od g3 korisnika.

Moji razlozi za zamjenu su kamera (s Nexus kamerom nisam bio previse zadovoljan) i 2 godine garancija koju na Nexusu nemam vise.

1.) Jel mobitel steka?

2.) Ocu se moc naviknut na 0,5" veci ekran, tj. kak ste se vi ostali naviknuli?

3.) Sto vam najvise smeta na G3?
http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

0 0 hvala 0
13 godina
Edge kaže...
Imam neku ponudu tj zamjenu nexus 5 za g3, pa mi treba vise info od g3 korisnika.

Moji razlozi za zamjenu su kamera (s Nexus kamerom nisam bio previse zadovoljan) i 2 godine garancija koju na Nexusu nemam vise.

1.) Jel mobitel steka?

1. I da i ne, ne steka bas, nije nexus 5 dozivljaj ali sta je tu je.

2. Hoces :)

3. Generalno nista a kad sagledam g2 i g3 uskoro se vracam na g2 jer g3 sto je trebao imati "bolje" je jedino kamera a ona bolja nije. Ekran je vrh naravno.

ja
17 godina
LG G3 - Rasprava

Nakon tjedan dana korištenja Cloudy 2.5 ROM-a mogu reći da sam izuzetno zadovoljan! Nisam našao niti najmanji bug, možda je nekakav placebo efekt ali telefon mi se čini "uglađeniji" (doduše, još jedan frend to tvrdi, pa eto). I dalje uredno na bateriji izdrži cijeli dan uz barem 3.5h SOT-a. Čak se ni poruka "natrag je zaustavljen" nije niti jednom pojavila.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Edge kaže...

1.) Jel mobitel steka?

1.) ja sam na stock 5.0 i dosta mi je fluidan. inace ovo je prvi puta da mi je stock dovoljno lijep da ostanem na njemu. 

2.) nije problem,pogotovo zato jer su bezeli tako tanki. mobitel je istih dimenzija kao i Z1 i nesto nizi od Z2 a to su 5 / 5.2 inch mobiteli. vjerujem da je po dimenzijama N5 slican G3. (i tocnije je 0.55 veci jer je N5 4.95 hehe)

3.) nista mi posebno ne smeta,ali ljudi se zale na krace trajanje baterije,za moje potrebe je dosta. i vise se zagrijava. ali u uspredbi sa Z1,koji je imao 10c vise nize temperature,osjeca se puno hladnije. valjda zato jer je Z1 waterproof i ima glass back,pa ima taj dojam,neznam. 

ugl imam mob 1 dan,i temperatura je uvijek bila unutar normala,cak i kad sam probao 3D heavy igre sa wifiem upaljenim. 

da ne bude samo negativno,mob ima odlican 1W zvucnik, knock on funkcija je korisna,ekran majka. za kameru nemogu procjenit jer mi je svejedno,ali mi se definitivno cini bolje nego z1.

N5 mi je bio opcija kad sam uzimao mobitel,ali sam odustao jer jednostavno nemogu imati mob bez mem. card slota. 

inace ja imam G3 16 gb / 2 gb verziju. 

btw, mi moze netko reci painless nacin da stavim root i twrp recovery ? vidim da je tlaka nakon 5.0 updatea. gtio bi probat taj cloudy 2.5 goodness 

14 godina
LG G3 - Rasprava

iako već duže planiram stavit taj cloudy ova službena vipova verzija 20t je to još malo odgodila. tri dana, sad mi se više ne čini već telefon ipak radi malo uglađenije i šta me najviše usrećilo nema više onog izraženog redraw "laga" kod unlocka ekrana. iako sitnica, to mi je bio trn u oku. bravo lg, g3 je ispunio sva moja očekivanja i nije mi žao što nisam uzeo s5. a već neko vrijeme malo čačkam po koleginom z3 compact i neeema šanse da bi si to uzeo ispred g3.

a cloudy će doći na red, uskoro.

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
evilclone kaže...

btw, mi moze netko reci painless nacin da stavim root i twrp recovery ? vidim da je tlaka nakon 5.0 updatea. gtio bi probat taj cloudy 2.5 goodness 

Evo ovako, pokušati ću pojednostaviti što više, osobno sam koristio sve sa linkova i radi. Naravno, nisam odgovoran ako nešto zabrljate pa si smrdate telefon. Odmah napomena da vrijedi samo za D855 model, obje verzije 16/32. Preko PC Suite-a napravite prvo backup svega, jer je potrebno napraviti full wipe kod instalacije samog ROM-a.

ROOT: Ovaj root je namijenjen za stock 5.0, ne za KitKat. Potrebno je na kompu imati instalirane drivere za G3 (ima ih na službenoj LG stranici). Skinuti OVO, unzipovati, spojiti telefon USB kabelom na komp, pa pokrenuti root.bat (potom samo pratiti upute koje će se pojaviti, biti će potrebno na kraju skinuti bateriju).

TWRP: Sa PlayStore-a skinuti na mob OVU aplikaciju i pokrenuti je, pratiti upute (neke stvari radi duže vrijeme, pa imajte strpljenja). Kako bi se kasnije moglo iz samog moba ulaziti u recovery mode (potreban za flash custom roma) bez kombiniranja tipki na telefonu možete si instalirati OVO.

CLOUDY 2.5: Link sa topicom na XDA je OVDJE, u prvom postu je link na sami ROM. Prebacite ROM u telefon (interna memorija ili microsd, svejedno), uđete u Recovery Mode, napravite Full wipe (Dalvik, Cache, System & Data), potom flash zip, odaberete CloudyG3 zip file, kad krene instalacija odaberete opcije i to je to.

10 godina
neaktivan

Cini mi se da na def launcheru app drawer bolje radi na ovoj novoj verziji..bas sam zbog toga stavio nova launcher, ali ovo sad je dosta dobro, nije ko nova ali puno bolje nego prije. Bas se znalo osjetit ako bi se naizmjenice diralo app drawer i home button..nista posebno, ali takve stvari znaju iritirati

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 21:25 (htc123).
14 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Evo ovako, pokušati ću pojednostaviti što više, osobno sam koristio sve sa linkova i radi. 

Uspjelo iz prve,zahvaljujem :) 

kad sam vidio http://forum.xda-developers.com/lg-g3/general/guide-update-to-lollipop-root-bumpd-twrp-t3048845

izgledalo mi je kao nocna mora hah

17 godina
LG G3 - Rasprava

Kao što vidiš, nije previše komplicirano. :)

1 0 hvala 0
13 godina
LG G3 - Rasprava

Ma jedan klik :), sta ces tamo raditi preko imageprepa

ja

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
LG G3 - Rasprava

Pozdrav mozda namjeravam kupiti novi g3 ( razmisljam i o kupnji zapakiranog g4 preko njuskala ali se bojim da me netko ne prevari,nisu to mali novci) pa imam par pitanja,trza li mobitel puno,kakva je kamera,vi koji igrate igrice stekaju li ( pogotovo modern combat 5) i kakva je baterija ( SOT itd..)

0 0 hvala 0
16 godina
exilestar kaže...

Pozdrav mozda namjeravam kupiti novi g3 ( razmisljam i o kupnji zapakiranog g4 preko njuskala ali se bojim da me netko ne prevari,nisu to mali novci) pa imam par pitanja,trza li mobitel puno,kakva je kamera,vi koji igrate igrice stekaju li ( pogotovo modern combat 5) i kakva je baterija ( SOT itd..)

ne trza nimalo, ne igram igre na mobitelu, al hearthstone radi bez problema a sad neznam koliko je zahtjevan... baterija je traje dan dva, zavisi od koristenja. I zadnje kamera je izvrsna, odlican laserski focus, te neke slike stvarno ispadnu ko da su slikane sa skupocjenim fotoaparatima

primjer focusa

battletag:MasnaKrvavic#2275
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 11:35 (dado16).
9 godina
neaktivan
dado16 kaže...
exilestar kaže...

ne trza nimalo, ne igram igre na mobitelu, al hearthstone radi bez problema a sad neznam koliko je zahtjevan... baterija je traje dan dva, zavisi od koristenja. I zadnje kamera je izvrsna, odlican laserski focus, te neke slike stvarno ispadnu ko da su slikane sa skupocjenim fotoaparatima

primjer focusa

wow za sliku (y) (y)

10 godina
LG G3 - Rasprava

evo ja sam 3 dana na ovom 20T, cisti flash, jer sam bio na cloudy prije toga, i mogu rec da sam jako zadovoljan, 

malo bolje radi nego prijasnje verzije, nesto malo brze i ugladenije koliko sam primjetio, niti jedna greska do sada..

s tim da sam odmah maknuo bloatware s njega (lg health, email, play kiosk, smart tips, t action, njegov web preglednik. google+, mcafee itd..),  prebacio governor na conservative, promjenio dpi na 560, stavio ctt 75 mod, adaway i textra..

i to je to, radi super

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 12:44 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
LG G3 - Rasprava

Napravim danas compare fajlova i particija da vidim da nije to sve placebo :)

ja

0 0 hvala 0
10 godina

a moguce i to, jer svaki rom nakon nekog vremena malo uspori.. a ovo je sad sve novo pa mi se mozda zato cini nesto bolje, vidjet cemo kroz koji tjedan

9 godina
neaktivan

Na netu sam našo da 20t donosi zakrpe za stagefright a da je drugo ostalo isto.

9 godina
neaktivan
LG G3 - Rasprava

Pozdrav svima.

Totalni sam laik po pitanju svih ovih meni stranih pojmova (rootanje, sot i štatijaznam) ali imam G3 koji me ljuti i ljuti. Vidim da ima još ljudi sa onim problemom ''Natrag/postavke je zaustavljen''.....nadao sam se da će se to riješiti sa ovom zadnjom nadogradnjom softvera 20t no ništa....... Čekamo 5.1 ili? Jer kako sam već naveo, laik sam totalni pa mi drugo ništa  ne preostaje.....a mob ljuti li me ljuti...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Stavi nova launcher ili neki drugi i stvar riješena. Koliko znam najvjerovatnije da će lg preskočiti 5.1 i ići direktno na 6.0 android.

9 godina
neaktivan
LG G3 - Rasprava

To se ne dešava kad je nova postavljen za početni zaslon? Jer imao sam ga nedavno instaliranog pa mi se nije sviđala ta svijetla podloga sa ikonama u meni-u.  Evo upravo ga opet instalirao i skužio da mogu maknuti tu bijelu pozadinu, sad primjećujem da kad je on postavljen kao početni zaslon, ne mogu zaključati mob tapkanjem nego samo na tipku odozada.

Koliko ćemo tek čekati 6.0 ako neće biti 5.1..

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 17:22 (Fordinjo).

0 0 hvala 0
13 godina
Fordinjo kaže...

To se ne dešava kad je nova postavljen za početni zaslon? Jer imao sam ga nedavno instaliranog pa mi se nije sviđala ta svijetla podloga sa ikonama u meni-u.  Evo upravo ga opet instalirao i skužio da mogu maknuti tu bijelu pozadinu, sad primjećujem da kad je on postavljen kao početni zaslon, ne mogu zaključati mob tapkanjem nego samo na tipku odozada.

Koliko ćemo tek čekati 6.0 ako neće biti 5.1..

Skini ili plati premium tj "prime" i skini screen off. I dodaj taj app kao odgovor na "double tap", tako radi provjereno.

ja
10 godina
neaktivan
LG G3 - Rasprava

Moras tapkat gore pri vrhu ekrana kod nove

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hvala svima na savjetima.  Stvarno funkcionira zaključavanje tapkanjem pri samom vrhu. (valjda zato što se dodirne org. alatna traka)

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 19:04 (Fordinjo).
17 godina
odjavljen
Jel su ovi G3 iz tele2 otkljucani na sve mreze?
http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

0 0 hvala 0
13 godina
LG G3 - Rasprava

Nisu. Otkljucaju ti u roku 15 dana, tj nakon 14-15 dana.

ja

0 0 hvala 0
17 godina

Ali samo one kupljene na pretplatu.

15 godina
Dardevil kaže...

Ali samo one kupljene na pretplatu.

Mislim da sad po novom otključavaju sve uređaje, ali nisam sto posto siguran. 

13 godina
Edge kaže...
Jel su ovi G3 iz tele2 otkljucani na sve mreze?

moj g3 je kupljen u tele2 u slobodnoj prodaji i otključan je na sve mreze,ja koristim Vip

15 godina
protjeran
G2 ili G3, mogu nabaviti po istoj cijeni samo je g3 malo oštećen.
Bitno mi je: kamera, trajanje baterije, podrška na xda, stabilnost.
Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

G3 je sve bolje osim trajanja baterije. Sad samo ovisi o tome kako i koliko je oštećen.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice