Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.677.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ne stavljaj svoj ukus u prvi plan i sta se tebi sviđa, moras naucit razlikovat kategorije kucista, a ne samo rec meni se ovo kuciste sviđa i to spada u "show off kategoriju"

Phanteks je prvotno namijenjen entuzijastima za vodene sisteme cijele konfiguracije, i prema tome je osmisljavan prostor i podrske za radijatore i samu ugradnju radijatora nego da se ide na neki šminkerski štih sa LED ventovima, dobro izoliranim i osmisljenim nacinom provlacenja kablova za savrseno sakrivanje kablova, kaljenim staklom na svim stranama itd...

EDIT:

Veriju sa kaljenim staklom su napravili tek kada su vidli da je sve popularniji taj imidž kod kupnje kucista pa su izbacili verziju sa staklom, ali prednji dio je ostao sa zatvorenom stranicom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 17:06 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir kućišta
Ako je osmisljen za sisteme sa vodom znaci da ima mjesta i za fanove tako da ne vidim cemu taj argument.

Koliko sam gledao recenzije nisam ja jedini kojem se svida, to kuciste je odnjelo pobjedu na podosta kanala sto se same estetike tice. I sam si rekao da je performanse pa uz to ima sve sto ti treba, isto ovo za cm mi je smijesno kad pricas, jos ce ispast da ima los cm...

Kuciste da bi bilo show off ne mora sa svih strana imati kaljeno staklo, od kud sad ta fora, postoji i stvar koja se zove "elagancija".

Prepirati se o estetici na samom kraju nema smisla, isto kao i reci da je to tvoje bolje/lijepse od tog phanteksa.
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ne kuzis bas poantu sta ti pricam al nema veze, pod "show off" ti spadaju Anidees al-crystal, Corsair 460x/570x, In win 805, Thermaltake view F31 TG itd. U performace kategoriju ti idu Phanteks Enthoo evolv, Thermaltake F51, Phanteks enthoo pro, Silverstone SST-PM01TR-W Primera itd...

Kaljeno staklo na kucistu ne oznacava nuzno kategoriju.

EDIT:

Ne kazem da Phanteks evolv ima los CM, vec da ima nedovoljno dobar i vec zastarjeo nacin za aranziranje kabela gdje vecinu kablova i dlaje lako uocis 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 17:42 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

pod "show off" ti spadaju Anidees al-crystal, Corsair 460x/570x, In win 805, Thermaltake view F31 TG itd. U performace kategoriju ti idu Phanteks Enthoo evolv, Thermaltake F51, Phanteks enthoo pro, Silverstone SST-PM01TR-W Primera itd...

Tko to kaže? Ti ili...?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Pa onaj tko kupuje kuciste za show off uglavnom bira nesto od navedenog, isto tako i ovi koji traze performanse ispred svega. Generalno su takve rasprave po formumima kada se gleda između kategorija 

A to su i nepisana pravila gdje sta spada, moras citat i pratit vise kanala, foruma i pratit youtube statistiku i misljenja ljudi, da bi vidio kako to tocno izgleda i kako se rangira.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 17:46 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Opet to sve što ti kažeš ne znači ništa, ja vidim da ovdje to mišljenje imaš samo ti, nitko drugi.

Ja sam vidio upravo suprotno, da je Phanteks isto kako ti kažeš kućište za pokazivanje, isto kao i to tvoje.

ps. jedino što mogu zaključiti je da nam se mišljenja razilaze i to mi je u redu, tko je u pravu je teško i nemoguće reći.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 17:51 (Valentin17).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ovdje ionako dvoje ljudi komentira, a na samom forumu je opcenito jako jako mali postotak sa kucistima iznad 1000kn, a kamoli onima vec blizu 1500kn. nebitan je ovdje BUG forum, imas posebno napravljene forume za moddere gdje se uveliko prica o kucistima, imas strane forume gdje imas posebno teme gdje se samo kucista vode po temamy kao kod nas recimo grafe i procesori i gdje samo iskustva, slike i zapazanja vlasnika ulaze u temu itd... Moras prosirit vidokruge i gledat sta prica šira masa i ljudi koji mijenjaju i kupuju kucista 2 puta na godisnjoj bazi, BUG forum je za takve teme Taboo  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jasno je meni da kaljeno staklo ne oznacava kategoriju, ali isto tako primjecujem da ti pod show off smatras samo ona koja naprijed imaju staklo (valjda jer se vide led fanovi) sto opet nije nuzno tocno. Ovo phanteks je zatvoreno gore i naprijed, ali i dalje ima onaj "wow" efekt, sve sto se treba vidjet se vidi kroz bocne strane, a ovaj aluminij jos naglasava kvalitetu.
14 godina
Lucidius kaže...

Ima tu nešto i istine, ali ima i velik broj onih koji su možda probali jedno, a nisu drugo i svejedno misle da imaju pravo nešto reći,

tu ulazi velik broj faktora i na kraju će si svatko izabrati ono što njemu paše i ne možeš reći da je taj izbor pravi ili krivi, već

samo da je to izbor od onoga koji kupuje.

Moje mišljenje je da su oba kućišta i za pokazivanje, a i za slaganje pravih custom loop sistema.

Mogu reći da Phanteks ima jednu meni veliku manu, a to je da ako na vrh uguraš 280 mm radijator na vrh i imaš visoke RAM module,

taj radijator neće stati u kućište jer će udarati u RAM i nećeš moći zašerafiti onaj ajde da kažem "bracket" na koji se postavlja radijator,

Ai Cristal nema taj problem koliko sam uspio vidjeti i smeta me što naprijed ne idu tri kom. 140 mm ventilatora već samo dva.

13 godina
protjeran
Evo pogledao par recenzija za taj aneeidas i ne vidim nista sa cm-om sto nemaju i puno jeftinija kucista, kanalica iza za lijeve strane, kopce sa cickom i podrum za napajanje gdje se moze ugurat ostatak kablovd, cakbi kazu da je prostor uzi pa je cak i teze slozit cm, ono sto mi je genijalno je onaj plasticni pokrov za kablove s unutarnje strane koji ujedno drzi gpu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Krivo napisao naziv kucista, a na mobu nemrem edit...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Pa o tom plasticnom poklopcu kroz koje idu kablovi ti i pricam, znaci svi kablovi koje imas vodis ispod toga i taj poklopac pokriva kablove skroz do maticne tako da vidis jedino utor od kabela, zice nemas di uocit. Slican sistem ima i nzxt s340 za provlacenje kablova.

Taj poklopac se po potrebi i skida.

Kod Phanteksa se vec to sve vidi i lako uoci kada se kabeli vode kroz rupe koje izmedu ostalog i nisu bas blizu maticne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 18:36 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vidio sam taj sistem kod nzxt 340, ako se ne varam oni su to prvi i ubacili. To je ok sistem, ali nije da ekipa s takvim kucistima stavlja napajanja a ruznim kablovima kao npr kod mene, ovaj za gpu se vidi kako god okrenes, a jos ako su custom kablovi jos bolje da sw vide. Ono sto mi se svidjelo je kako na jednostavan, a efikasan nacin drzi gpu.
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Taj poklopac ima par proreza na sebi tako da mogu zakaciti 2 ili 3 grafe na njega da ne vise.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Cooler Master H500P

ovo je vec nekaj 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 15:48 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ovaj novi haf mi je odlican, ta dva ogromna venta naprijed opako izgledaju, a da ne spominjem air flow.

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Najmanje mi je zbog tih ventova, obicno su 200mm ventovi govno, pogotovo ovi kaj idu uz kuciste, 140ke ih ubijaju. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Dali mi možete reci iskustva i sl. uzeo bi ovo kučište LINK
Corsair Graphite Series™ 760T Arctic White Full-Tower Windowed Case

Slažem si novi komp pa bi volio imati i više mjesta od ovog trenutno u potpisu.
Dali je to ok kučište?

Dali ga netko od forumaša ima i kakva su iskustva s njim

(prašina, slaganje komponenti i ost.)

ugl. ovak nešta pa ako netko ima savjet kakav (link) za odabir

Hvala, LP

Intel Core™ i7
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 10:14 (mserfezi).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Naravno da je ok, ali za 190 dolara mora nuditi puno više od samo ok, a ne nudi po meni, tj. preskupo je. Atraktivnije kućišta od Corsaira su 570X ili kompaktniji 460X.

Kaj se tiče klase od 200 dolara/eura, mislim da je tu jako dobar Be quiet! Dark Base 900 ili Pro verzija istog, ekstremno modularno veliko kućište s visokokvalitetnim ventovima.

Svakako napiši kaj te uopće interesira kod kupnje kućišta, više izgled/LEDice/staklo(kaljeno?) ili funkcionalnost/čim bolji ventovi out of the box ili ti nije bed mijenjati ventove?

Optika yes/no? Kupuješ li u HR ili može i negdje vani? Kaj uopće misliš staviti u kantu, PC-1 glavni iz potpisa? Ne kužim kaj će ti uopće gromada od kućišta za te komponente..

Primjer funkcionalnog minimalističkog kućišta bez/sa optikom: Fractal Define S/R5

Primjer funkcionalnog show kućišta: Thermaltake View 31 TG RGB

Za ovaj zadnji navedeni Thermaltake bih se složio s Lucidusom, stvarno nudi puno za pare, praktički sve isto kao Corsair 570X, osim što TT nema kaljeno staklo i sa gornje strane, za 2x manje novca. Smješno je da TT ima 4mm kaljeno staklo, a Corsair za 1500kn samo 3mm.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 13:21 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Daleko je slabiji Corsair 570x od Tehrmaltake-a view 31TG RGB po funkcionalnosti i featurima... Daleko slabija podrska za ventove i radijatore te ogranicenost kod push pull kombinacija, tanje staklo, jako slab prostor za sakrivanje kablova i vođenje sa stražnje strane, cak dobije i slabije ventove, 3 komada od 120mm naspram 3 komada od 140mm kod Thermaltake-a, poklopac od napajanja je kratak pa se svi kablovi koje naguras ispod i dalje vide kroz prednji dio koji nije zatvoren, isto tako taj poklopac nije izbusen pa kablovi koje spajas na dno maticne idu preko njega i ruzno strse klik, klik 2

Thermlatake ima i najnoviji feature da graficku mozes i okomito postaviti ako zelis klik

Jako tesko mu moze bilo sta stati na crtu do praga od 1500kn...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

bacite pogled i na Phanteks kucista, nisu bogznakako skupa, a nelosa...

edit: uf, nisam citao starije postove, vidim da su vec spominjana...zanemarite..

druga preporuka su mi aluminijska modecom kucista

edit2: i treca preporuka inter-tech kucista https://www.inter-tech.de/products/case

izbjegavajte inter tech napajanja, ali kucista su im relativno jeftina, ovaj em-1 je bilo kupit kod nas ispod 300kn mislim

grozim se nasilja nad sobom
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 14:22 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Phanteks P300 ce biti super i trebao bi kostati nekih 500kn u HR (60 dolara, s obzirom da P400 ide od 560kn). Izgleda vrlo slicno NZXT S340, ali ima kaljeno staklo i filter s gornje strane.

12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Došla ovo jebena ljepota!   

Ako neko zeli zaradit 200kn ZG i prebacit sve iz moje stare kutije u novu nek se javi ali neko kome nije to prvo ili drugo slaganje pc-a tek. (p.s) nemam modularno napajanje jel i dalje mogu imat dobar cable management?

Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Uvjeren sam da ce ti Lucidus to đabe napravit, samo da se pohvali😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Lucidius kaže...

Daleko je slabiji Corsair 570x od Tehrmaltake-a view 31TG RGB po funkcionalnosti i featurima... Daleko slabija podrska za ventove i radijatore te ogranicenost kod push pull kombinacija, tanje staklo, jako slab prostor za sakrivanje kablova i vođenje sa stražnje strane, cak dobije i slabije ventove, 3 komada od 120mm naspram 3 komada od 140mm kod Thermaltake-a, poklopac od napajanja je kratak pa se svi kablovi koje naguras ispod i dalje vide kroz prednji dio koji nije zatvoren, isto tako taj poklopac nije izbusen pa kablovi koje spajas na dno maticne idu preko njega i ruzno strse klik, klik 2

Thermlatake ima i najnoviji feature da graficku mozes i okomito postaviti ako zelis klik

Još jedan info.

Kolega koji ima f31 je htio nabaviti tempered glass za to kuciste i ispalo ga je pola kao cijelo novo view 31 kuciste koje dolazi s 2 komada.

Kupio to kuciste i stranice pasu na f31. Sada ima i za dijelove :)

Danas će provjeriti da li mu PSU Cover iz F31 paše na View pa će kada nabavi novu konfu sve prebaciti u View baš zbog ovog položaja grafičke kartice.

No napomena "kabel koji povezuje grafu i plocu(pcie kabel)" ne dolazi s kucistem.

Tak da se treba kupiti ovako nešto dodatno : https://www.amazon.com/Express-Riser-Extender-Flexible-Extension/dp/B008BZBFTG

14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

nemam modularno napajanje jel i dalje mogu imat dobar cable management?

Kupi Corsair RM750X i imat ćeš.

Inače, u taj Phanteks možeš složiti kabele bez puno truda, bio bi savršen da ima još koju traku za vezanje više.

Plus je što ostatak kabela lako spremiš ispred napajanja, napajanje ima prekrasan pokrov.

15 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

Došla ovo jebena ljepota!   

Ako neko zeli zaradit 200kn ZG i prebacit sve iz moje stare kutije u novu nek se javi ali neko kome nije to prvo ili drugo slaganje pc-a tek. (p.s) nemam modularno napajanje jel i dalje mogu imat dobar cable management?

Ja bih ti to napravio džabe i s guštom ali sam u RI a nisam planirao skoro u ZG :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

nemam modularno napajanje jel i dalje mogu imat dobar cable management?

Kupi Corsair RM750X i imat ćeš.

Inače, u taj Phanteks možeš složiti kabele bez puno truda, bio bi savršen da ima još koju traku za vezanje više.

Plus je što ostatak kabela lako spremiš ispred napajanja, napajanje ima prekrasan pokrov.

Mislis ona kao zip traka za kaj murjaci imaju kao kad nemaju lisice? mogu to kupit lagano sutra.Ali trenuto cu pricekat sa napajanjem malo to nakon ljetovanja :P

12 godina
Lucidius kaže...

Malo sam gledao YT video o tom kucistu i mislim da mu je prednja maska od tamne jeftinjak plastike a ne stakla, prednji dio mu je ruzan po meni...

17 godina
roby27 kaže...
Lucidius kaže...

Malo sam gledao YT video o tom kucistu i mislim da mu je prednja maska od tamne jeftinjak plastike a ne stakla, prednji dio mu je ruzan po meni...

Da, platika je : "Plastic front panel is a bit hazy compared to glass side panels"

http://techbuyersguru.com/thermaltake-view-31-tg-rgb-atx-case-review

upravo nazvao i kolegu te mi potvrdio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2017 14:14 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice