Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.677.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
iAvenger kaže...
VedranMik kaže...

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001978

Ima tko iskustva s ovim kućištem? Za ove novce mi se čini sasvim solidnim.
Košta 438kn. Možda neko drugo kučište da mi preporučite? Nek' izgleda kao ovo, bez da svijetli i da izgleda kao da ga je dizajnirao trinaestogodišnjak.

Zalman Z3 Plus Best buy za 350-400kn

ili

Zalman R1

Ne znam, nekako mi je važnije da imam side fan i bottom fan nego window, gledao sam taj već i nešto mi nije tako privlačan. Jedina dobra stvar koja mi se svidjela je taj držač za grafe.

14 godina
neaktivan
VedranMik kaže...
iAvenger kaže...
VedranMik kaže...

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001978

Ima tko iskustva s ovim kućištem? Za ove novce mi se čini sasvim solidnim.
Košta 438kn. Možda neko drugo kučište da mi preporučite? Nek' izgleda kao ovo, bez da svijetli i da izgleda kao da ga je dizajnirao trinaestogodišnjak.

Zalman Z3 Plus Best buy za 350-400kn

ili

Zalman R1

Ne znam, nekako mi je važnije da imam side fan i bottom fan nego window, gledao sam taj već i nešto mi nije tako privlačan. Jedina dobra stvar koja mi se svidjela je taj držač za grafe.

Osobno ti mogu preporučit to dvoje što sam već reko, jer mi je frend uzeo Z3 Plus prije par dana a drugi već ima R1. Ja ti imam ovo i isto sam jako zadovoljan, platio sam ga 249kn u Linksu.

http://www.lc-power.com/en/product/gehaeuse/atx-pro-line/pro-936b-justice-1/

12 godina
VedranMik kaže...

evo za 120 kuna više, ali se isplati jer je kvaliteta poprilično dobra

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fractal+3300

ili sa sličnom cijenom

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fractal+2300

10 godina
neaktivan

Moram priznati da nude super stvari, razmislit' ću još koji, je li se baš isplati uzimati 3300? Širi je i ima dva 140mm fana umjesto dva 120mm fana i ima removable filtere, je l' to vrijedno te razlike u cijeni?

EDIT: Core 2500 mi se čini još boljim, a cijena je isto slična, 450kn u centro.hr

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 0:13 (VedranMik).
12 godina
VedranMik kaže...

Moram priznati da nude super stvari, razmislit' ću još koji, je li se baš isplati uzimati 3300? Širi je i ima dva 140mm fana umjesto dva 120mm fana i ima removable filtere, je l' to vrijedno te razlike u cijeni?

kako kome i za što, jer nije to baš neka ubitačna razlika u cijeni za kućište koje nećeš tako skoro mijenjati - ali ako je do svake kune, uzmi jeftinije

ja sam uspio iskamčiti arc mini r2 u ishopu za 500 kuna prije godinu dana, a iskreno - platio bi ga bezrazmišljanja i više od toga, jer je za klasu bolje od ova obadva i ima meni bitne filtere sa svih strana

10 godina
neaktivan

Da, taj case je jedan frend tu isto s BOL-a uzeo za 500kn, nažalost, sad je brutalno preskup. 
Čini mi se što 2500 ima dva odvojena držača za 3.5 HDD, samo ostavim ovaj gornji i to je to.

12 godina
VedranMik kaže...

Da, taj case je jedan frend tu isto s BOL-a uzeo za 500kn, nažalost, sad je brutalno preskup. 
Čini mi se što 2500 ima dva odvojena držača za 3.5 HDD, samo ostavim ovaj gornji i to je to.

ne znam baš kolika je razlika u odnosu na core seriju, no mene je arc oduševio kvalitetom izrade, a pogotovo čvrstoćom - mislim da bi slobodno i slon sjeo na njega bez da se iskrivi

pretpostavljam da core serija u osnovi nije ništa lošija, osim nekih finesa i par dodataka više u arc izvedbi

10 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
VedranMik kaže...

ne znam baš kolika je razlika u odnosu na core seriju, no mene je arc oduševio kvalitetom izrade, a pogotovo čvrstoćom - mislim da bi slobodno i slon sjeo na njega bez da se iskrivi

pretpostavljam da core serija u osnovi nije ništa lošija, osim nekih finesa i par dodataka više u arc izvedbi

pa da, Arc ima bolje filtere, više fleksibilnosti s pozicijom HDD cage-ova, al' izgledaju mi kvalitetno oboje.

Trenutno imam Rajinitek Arcadia, za 250kn je taj case građen super, samo što meni osobno fali npr. ti fan otvori sa strane i od dolje, grafa ne dobiva nikakav airflow jer prednji intake je blokiran hdd cage-om.

17 godina
Vodič za odabir kućišta

Planiram kupnju kućišta. Dva puta me naživciralo ovo moje pri ugradnji novih komponenti. Rekoh dosta.

Sviđa mi se Fractal Define R5 no preširoko mi je za prostor gdje bi trebao komp stajati.

Najveća širina koju mi kućište može imati je 23cm (9 inča). I to bi onako bilo na knap, dakle bolje recimo 21-22.5.

Ono što trebam:

- Midi tower

- Prostor za barem 6 diskova uključujući SSD-e (1-2 SSD-a i 3-4 harda)

- barem jedan 5.25" za ODD (dvd snimač)

- front USB 3.0

- crna unutrašnjost

- barem 4 ventilatora da stanu, poželjno prostor za 5 ili više

- rupe za cable management i dovoljno prostora između nosača matične i stranice kućišta kako bi stali kabeli

- mora stati zračni hladnjak visok najmanje 152mm, više je bolje

- nosač matične mora imati rupu za montiranje backplatea CPU hladnjaka

- ne trebam "gamerski" izgled s svjetlima, izgled transformera i slične kerefeke - treba izgledati ozbiljno

- kavez diskova treba biti moguće lagano vaditi, ponajbolje da je iz više dijelova

- napajanje mora biti smještno dolje

- treba postojati rupa za EPS konektor (8-pin 12V) kako bi se EPS kabel mogao provesti iza nosača matične i spojiti na matičnu.

- tih rad (dakle čvrsto i da dobro izolira buku)

- lijepo bi bilo da je bočna stranica prozirna ali nema prioritet

- ne trebam preći 800 Kn ako je moguće

- mora podržavati najmanje 1 240mm hladnjak za vodeno hlađenje; neću tako brzo trebati ali za koju godinu lako moguće

- filter za prašinu naprijed (za upuh ventilatore)

- filter za prašinu dolje (za napajanje i ako ima za donji upuh ventilator)

- kabeli za front konektore (USB, on/off button, led, reset_sw) da su crni.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Planiram kupnju kućišta. Dva puta me naživciralo ovo moje pri ugradnji novih komponenti. Rekoh dosta.

Sviđa mi se Fractal Define R5 no preširoko mi je za prostor gdje bi trebao komp stajati.

Najveća širina koju mi kućište može imati je 23cm (9 inča). I to bi onako bilo na knap, dakle bolje recimo 21-22.5.

Ono što trebam:

- Midi tower

- front USB 3.0

- crna unutrašnjost

- rupe za cable management i dovoljno prostora između nosača matične i stranice kućišta kako bi stali kabeli

- ne trebam "gamerski" izgled s svjetlima, izgled transformera i slične kerefeke - treba izgledati ozbiljno

- kavez diskova treba biti moguće lagano vaditi, ponajbolje da je iz više dijelova

- treba postojati rupa za EPS konektor (8-pin 12V) kako bi se EPS kabel mogao provesti iza nosača matične i spojiti na matičnu.

- mora podržavati najmanje 1 240mm hladnjak za vodeno hlađenje; neću tako brzo trebati ali za koju godinu lako moguće

Zavrtilo mi se u glavi od svih specifikacija. Fractal design ima malo šira kućišta, a ako ti se sviđaju najbolje na baciš pogled na Nanoxiu. Dizajn je dosta sličan ali imaju malo uže modele. Modeli Deep Silence 1,2,3 bi ti mogli ti odgovaraju po navedenim specifikacijama, ali provjeri jer nisam gledao sve detalje. Osim toga možda bi prošli corsair (kupiti posebno filtere) i NZXT.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 10:58 (axos).
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ono što trebam:

- Midi tower

- front USB 3.0

- crna unutrašnjost

Imam Fractal Design Define R5 kuciste, platio ga oko 1000kn u Futuri IT, i moram reci da mu se divim sve vise iz dana u dan. Najvise mi se svidja to sto ima 2 filtera, jedan za cijeli bottom jedan za usis koji moze drzat 2*140mm ventove.

Modularan dizajn, jako prilagodljiv, brdo prostora za kabele i lako ih je poslozit, crno/bijeli dizajn iznutra (ima vise varijanti mislim). Izolacija nije losa ali nije ni najbolja, iako mislim da najvise buke dolazi kroz straznji dio gdje je otvoreno radi ventilacije. Naravno, prostora za montazu ogromnih pumpi i hladnjaka ima na pretek.

Detaljniji review

Svakako preporucam!

17 godina
PaleSamNaSvijetu kaže...
191x7 kaže...

...

Imam Fractal Design Define R5 kuciste, platio ga oko 1000kn u Futuri IT, i moram reci da mu se divim sve vise iz dana u dan. Najvise mi se svidja to sto ima 2 filtera, jedan za cijeli bottom jedan za usis koji moze drzat 2*140mm ventove.

Modularan dizajn, jako prilagodljiv, brdo prostora za kabele i lako ih je poslozit, crno/bijeli dizajn iznutra (ima vise varijanti mislim). Izolacija nije losa ali nije ni najbolja, iako mislim da najvise buke dolazi kroz straznji dio gdje je otvoreno radi ventilacije. Naravno, prostora za montazu ogromnih pumpi i hladnjaka ima na pretek.

Detaljniji review

Svakako preporucam!

Imam iskustva s R4, a R5 je "nadogradnja". Promaknulo ti je da mi treba kućište uže od 23 cm, Define R5 je 24 cm što znači da bih ga morao držati na podu ako bih ga uzeo.

14 godina
PaleSamNaSvijetu kaže...
.

Detaljniji review

Svakako preporucam!

Imam ga i ja pa sam napravio i review, ali ne odgovara mu širina. Btw ja sam ga platio oko 800.

Edit: Kolega me preduhitrio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 11:17 (axos).
11 godina

@191x7

Nanoxia Deep Silence 3 je najnovije iz te serije, taman je nesto manje kuciste od Fractala D4/5, jednako tiho, sa 3x120mm ventovima, a za razliku u cijeni se moze kupiti vise 140mm ventova, samo si provjeri podrzava li 240mm radiator. Neki vele da je kuciste tise od Fractala D4, kako got bilo, izgledaju i funkcioniraju vrlo vrlo slicno. Mene to kuciste isto jako interesira. Ima ga za kupiti samo u Njemackoj i SADu kolko sam skuzio. Kosta 70 eura u CU, prije porasta dolara je bilo za 60 eura. Meni je problem sto nikad nisam narucivao iz CU i nisam jos ziher bi li mi stalo u predvidjeno mjesto..

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 11:17 (The_Fichek).
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Ne odgovara mi naručivanje izvana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Zanimljiv video ako nekog zanima sto sve stane u define r5 

5 0 hvala 1
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Ljudi čekam preporuke, nadam se na temelju vlastitog iskustva, Zalman Z3+ ili R1?

Trenutačno su iste cijene s tim da je z3+ bijeli, a to mi se baš ne sviđa ali opet imam više koristi od onog led venta nego što imam kod r1 zbog onih vrata pa eto ako ima netko savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
191x7 kaže...

Ne odgovara mi naručivanje izvana.

evo kolega kućište koje zadovoljava sve tvoje uvjete, 23cm je široko, stane 6 ventova od 140mm, vodeno podržano, zračni cooler tražene visine također, filteri sa svih strana - pa čak i odozgora, nije izvana i košta taman ispod 800 kuna i vrlo je kvalitetno i čvrsto - ja imam mini verziju i super sam zadovoljan

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fractal+arc+midi+r2

13 godina

gelon

Pa imas i crni Z3+. To su identicna kucista, razlikuje ih samo izgled eksterijera i poneka sitnica. Koja ce ti konfiguraciju uopce ici unutra? Zalman Z3+ ima nesto bolji protok zraka zbog 1 venta viska i zato jer je vise otvoren, medjutim onda i skuplja vise prasine. Veliki minus kod R1 je ako imas aftermarket hladnjak koji ide samo vertikalno jer se vruci zrak nema gdje za izbaciti osim ako skines top cover, a onda to ruzno izgleda - vidi slike. Usis zraka s prednje strane je moguc kod R1 posto ima otvore na prednjim bokovima, no bit ce nesto slabiji. Vrata od R1-ice nisu nesto posebno pa treba biti pazljiv prilikom otvaranja i zadnja stvar je da podrzava nesto nize coolere posto nema izbocenja kao Z3+ na bocnim stranicama (u okviru 155mm je preporucljivo ici da cooler nije nabijen na plexy). 

Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 12:35 (zober).
12 godina
zober kaže...

gelon

Pa imas i crni Z3+. To su identicna kucista, razlikuje ih samo izgled eksterijera i poneka sitnica. Koja ce ti konfiguraciju uopce ici unutra? Zalman Z3+ ima nesto bolji protok zraka zbog 1 venta viska i zato jer je vise otvoren, medjutim onda i skuplja vise prasine. Veliki minus kod R1 je ako imas aftermarket hladnjak koji ide samo vertikalno jer se vruci zrak nema gdje za izbaciti osim ako skines top cover, a onda to ruzno izgleda - vidi slike. Usis zraka s prednje strane je moguc kod R1 posto ima otvore na prednjim bokovima, no bit ce nesto slabiji. Vrata od R1-ice nisu nesto posebno pa treba biti pazljiv prilikom otvaranja i zadnja stvar je da podrzava nesto nize coolere posto nema izbocenja kao Z3+ na bocnim stranicama (u okviru 155mm je preporucljivo ici da cooler nije nabijen na plexy). 

Hvala na detaljnoj usporedbi.

Onda uzimam z3+,znam da ima i crni  kazem da ima samo bijeli jer samo on je u adm-u i futuri ali ima i crni u centro.hr po istoj cijeni pa cu najvjerojatnije njega uzet posto sad vidim da mi z3+ vise odgovara.

13 godina

Crni Z3+ je u Centru neraspoloziv, tako da klik.

Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Aha nisam vidio da je bijeli na akciji pa sam pretpostavio da nema crnog jer odma iza r1 ide bijeli a inace je skuplji pa sam nisam gledo dalje.

Bit ce slike uskoro u prigodnoj temi naravno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Ekipa sta mislite Corsair 300R?

Nedavno sam kupio konfu, i stedio sam na kucistu, pa ne mogu zavorit bocnu stranu zbog CPU coolera, a i airflow mi je los

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Po meni je puno bolji odabir Fractal R4 koji je 100kn skuplji

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

problem je sta u radnom stolu imam "rupu" za kuciste do 23cm, fractal design su sira kucista :(

a da li je puno bolje? neznam

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dr.jazz kaže...

problem je sta u radnom stolu imam "rupu" za kuciste do 23cm, fractal design su sira kucista :(

moj prijedlog ti je Xigmatek Talon, dosta dobro kučište sa 200mm prednjim ventom i stražnjim 140mm za 650kn, širina mu je 22cm tak da bi ti trebalo odgovarat a u njemu će ti stat hladnjak do 180mm visine tak da i sa tim nećeš imat problema, i kučište ne izgleda prekičasto ko većina gamerskih kučišta tak da te to ne brine

- ok ti je i to corsair carbide 300R kučište za 600 kn, tak da nečeš pogriješit ako ga uzmeš ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 22:38 (Pinhead).
12 godina
dr.jazz kaže...

ako ti se i dalje sviđa fractal, imaš ovaj - jednako je dobar kao i r4, a širok je taman 23cm

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fractal+arc+midi+r2

10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Zalman R1 ili Zalman Z3+?

EDIT:

Kupio Z3+ na kraju, bijelo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 18:54 (Premeseagry).

1 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Stigla placa, trebam novo kuciste, sto jeftinije to bolje, samo da stane r9 390 nitro u nju, velicine je: Card Dimensions (L x H)13.25" x 8.50"

staro sam doslovno izrezao da bi grafu ugurao i kabeli vise po cijelom kucistu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Stigla placa, trebam novo kuciste, sto jeftinije to bolje, samo da stane r9 390 nitro u nju, velicine je: Card Dimensions (L x H)13.25" x 8.50"

staro sam doslovno izrezao da bi grafu ugurao i kabeli vise po cijelom kucistu....

ovisi kolki ti je budžet, najeftinije i to ako si baš kratak sa lovom ti je za 150 kn MS Knight/Armor/Voyager, a ono što bi ti preporučio a da nije preskupo oko 300-350 kn je Zalman Z1/Z3/Z3+/R1, u sva ta kučišta će ti stat r9 390 bez problema

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice