Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.948
|
čitano: 3.647.602
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Chupa-Chups kaže...

Stara grafa je gtx 260 oc,a valjda sam dobro spojio,nemres bas fulat,dva pci utora idu na grafu,jedan ima tri pina,a drugi cetiri,mogu ti slikati pa pokazati,ako zelis....samo da napomenem,zasto onda pise da treba minimalno napajanje od 600w

misliš 6 i 8 pinova, a ne 3 i 4, a možda ti je grafička neispravna, napajanje bi trebalo da podrži grafičku bez frke, mislim da ta grafička ne može potrošiti više od 200W u idle a tvoje napajanje ima sigurno preko 400W na +12V railu

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 0:07 (Haker_x).
12 godina
protjeran
Chupa-Chups kaže...

Stara grafa je gtx 260 oc,a valjda sam dobro spojio,nemres bas fulat,dva pci utora idu na grafu,jedan ima tri pina,a drugi cetiri,mogu ti slikati pa pokazati,ako zelis....samo da napomenem,zasto onda pise da treba minimalno napajanje od 600w

ekipa dajte molim vas objasnite mu ovo:

odoh{#}LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan

Upravu si,ja sam gledal kolko redova ima....Jebiga....gle,probat ću opet spojiti ili vidjeti,možda je nesta krivo...hvala

13 godina
neaktivan
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

narucio sam thermaltake 630 modular dali je to napajanje dobro

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mirkossam kaže...

narucio sam thermaltake 630 modular dali je to napajanje dobro

Naručiš pa pitaš, ne odviše mudro, ali dobro. Vjerojatno misliš na Thermaltake Smart 630, a ono je polumodularno. Dobro je napajanje, nemaš brige.

13 godina
neaktivan

Trenutno imam AMD FX-8320, Gigabyte M5A99X Evo R2.0 i Geforce GTX 660 Ti na napajanju od 450 W i sve ide bez problema, igranje i to, nema nikakvih nestabilnosti.

Ono što me zanima je da li moram kupiti jače napajanje ako mislim kupiti novu grafičku R9 280x ili GTX 770?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dupein kaže...

Trenutno imam AMD FX-8320, Gigabyte M5A99X Evo R2.0 i Geforce GTX 660 Ti na napajanju od 450 W i sve ide bez problema, igranje i to, nema nikakvih nestabilnosti.

Ono što me zanima je da li moram kupiti jače napajanje ako mislim kupiti novu grafičku R9 280x ili GTX 770?

Nisi naveo ono što je najvažnije odnosno o kojem se točno napajanju radi. 

13 godina

Nisi napisao točno koje je napajanje i koliko je staro te jel CPU clockan ili nije. Ono što ti mogu reći iz svog iskustva je sljedeće. Ja imam i7 koji troši manje od FX-a osjetno i R9 280X. U gamingu mi potrošnja ide do oko 320W iz zida. Sad ako uračunaš da FX troši nešto više to je onda ladno oko 350W a ako se clocka nešto onda se može približiti i do 400W tako da je onda napajanje već opterećeno puno.

13 godina
neaktivan

Od Corsaira 450W VX...

Proc nije clockan niti ga ne mislim.

Na grafički 660Ti memorija je podignuta za 280 MHz a core za 100.

13 godina
Dupein kaže...

Od Corsaira 450W VX...

Proc nije clockan niti ga ne mislim.

Na grafički 660Ti memorija je podignuta za 280 MHz a core za 100.

Napajanje je kvalitetno i držat će navedenu konfu s jednom od grafa koje si uzeo u obzir pri nadogradnji bez problema. Nemaj straha oko toga.

10 godina
neaktivan

imam ovu confu : mbo asus p8-h61 m -lx2,celeron g540,4gb rama,2hdda, ati radeon hd 4650 1gb i codegen 300xx 400w napajanje..sad me zanima jel bi tu bilo dosta za malo jacu grafu od ove? 

0 0 hvala 0
13 godina
stipee98 kaže...

imam ovu confu : mbo asus p8-h61 m -lx2,celeron g540,4gb rama,2hdda, ati radeon hd 4650 1gb i codegen 300xx 400w napajanje..sad me zanima jel bi tu bilo dosta za malo jacu grafu od ove? 

Bi, preporučam R7 250 s DDR5 memorijom, tipa ovako nešto. Kartica ima 65W TDP, tako da neće biti apsolutno nikakvih problema oko napajanja.

10 godina
neaktivan

a ovako nesto http://www.iqcentar.hr/product&product_id=47438#!prettyPhoto[gallery]/0/ ?

13 godina
stipee98 kaže...

a ovako nesto http://www.iqcentar.hr/product&product_id=47438#!prettyPhoto[gallery]/0/ ?

R7 250 je osjetno jača grafa od R7 240, ali ako ne želiš jaču ili nemaš love za nju, svakako gledaj da uzme onu R7 240 s DDR5 memorijom jer je brža.

http://www.iqcentar.hr/product&product_id=47701

11 godina

Dupein

Tvoj FX i R9 280X bi na full loadu mogli potrošiti više od 400W, iako bi vjerojatno tijekom gaminga ta brojka bila oko 350 W. Tako da bi svakako trebao uzeti neko novo napajanje od 550 W. GTX 770 bi mogao potrošiti do 50 W manje od 280X tako da bi tehnički tvoj VX držao to, ali i tu je preporučljivo uzeti neko novo napajanje, jer ipak treba uzeti u obzir degradaciju tvog napajanja...

EDIT: Uzmi u obzir i ostale potrošače u računalu i to da tvoje novo napajanje može zapravo isporučiti 396 W na 12V, preko čega se opskrbljuje većina komponenti u računalu (CPU, GPU, HDD, ventilatori...).

stipee98

Napajanje je poprilično nekvalitetno, ali ako nećeš stavljati ništa preko R7 250X kod AMD ili GTX 750/Ti kod Nvidie, onda ćeš imati iskorištenje napajanja na nekih 50-70%, što je preporučljivo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 18:13 (kiwi_91).
13 godina
neaktivan

Ok, vidjet ću prvo dal se će se javiti kakvi problemi, ako da onda ću uzeti 550W, mislim da će biti dosta

13 godina

Molio bih preporuku za kvalitetno modularno napajanje oko 650+ W 

imam muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Miki Liki kaže...

Molio bih preporuku za kvalitetno modularno napajanje oko 650+ W 

- Budžet? Konfiguracija za koju trebaš napajanje, ovo pod Moj PC?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 17:54 (Valentin17).
13 godina

Da za tu konfu. između 600-800 kn

imam muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Rađe bih uzeo ovo, 140Kn više, ali i dva PCI-e konektora više te više future-proof. Kad već rapolažeš s tih 740Kn, zašto ne uzeti snažnije i bolje? {#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebam preporuku napajanja do 550 kn za PC1 (moj pc) posto je moj CX600 crko.

Hvala.

EDIT: Trenutno je u Links-u akcija: XFX Core 550W za 470 kuna, da li je to dobar izbor ?

I've paid my dues Time after time. I've done my sentence But committed no crime. And bad mistakes ‒ I've made a few. I've had my share of sand kicked in my face But I've come throu
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 10:54 (Puls3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Puls3 kaže...

Trebam preporuku napajanja do 500 kn za PC1 (moj pc) posto je moj CX600 crko.

- Malo se razvuci i uzmi ovo, FSP Raider 650W, 80+ Silver ili uzmi model od 550W za 40 kn manje.

- U jednom i drugom slučaju kod kupovine novoga PCa ili nadogradnje napajanje ne moraš mijenjati.

- Iako je za tvoj PC, a i poneku nadogradnju dovoljno i XFX 450W, 80+ Bronze napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 10:54 (Valentin17).
13 godina
Puls3 kaže...

Trebam preporuku napajanja do 550 kn za PC1 (moj pc) posto je moj CX600 crko.

Hvala.

EDIT: Trenutno je u Links-u akcija: XFX Core 550W za 470 kuna, da li je to dobar izbor ?

To je OK cijena za taj XFX, pogotovo s obzirom da se radi o Linksu.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=xfx+550

Slobodno uzimaj.

13 godina
Caesar et Brutus kaže...

Slobodno uzimaj.

- I garancija 2 godine, a drugdje može dobiti 5 godina.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 17:58 (Valentin17).
13 godina
Valentin17 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Slobodno uzimaj.

- I garancija 2 godine, a drugdje može dobiti 5 godina.

Radi se o grješci odnosno neažuriranim podacima (na Portio-vom sajtu same thing) jer je sad 5god. jamstva generalno i jedino trajanje jamstva tih napajanja, svugdje.

Moja isprika za pogrešnu informaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 20:48 (Caesar et Brutus).
12 godina
Caesar et Brutus kaže...

Radi se o grješci odnosno neažuriranim podacima (na Portio-vom sajtu same thing) jer je sad 5god. jamstva generalno i jedino trajanje jamstva tih napajanja, svugdje.

nije istina, links daje 2godine i portio isto tako jer je to iz linksa

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
13 godina
FakeDeath kaže...
Caesar et Brutus kaže...

- Upravo razgovarao s čovjekom iz Linksa, garancija je 2 godine i dalje na XFX napajanja.

13 godina
Valentin17 kaže...
FakeDeath kaže...
Caesar et Brutus kaže...

- Upravo razgovarao s čovjekom iz Linksa, garancija je 2 godine i dalje na XFX napajanja.

Nema nikakvog smisla, ali kako si se iz prve ruke uvjerio, očito je tako. Uf, Links ovaj put{#}.

12 godina

Zato jer Links uvozi XFX kao što i Ezy uvozi... Ezy daje 60mj (iz kojih vuku sve manje trgovine), links i dalje ima 24mj pošto sami uvoze pa im se očito baš i ne isplati davati više jer samo u svojoj trgovini prodaju

par puta sam to već napisao

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 20:58 (FakeDeath).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Dali mogu ja na svoje trenutno napajanje kupiti sleevane kablove i onda ih prikopčam kao produžetak na ove trenutne kablove? jer nemam modularno napajanje pa ne znam dali bi zbog dužine kablova ako je to moguće uopće ih pokopčat da ne gubim snagu napona....a iskreno neda mi se kupovati alat za sleevanje koji ko suho zlato košta i još k tome kod nas nema plavog paracorda pa bi i to morao preko ebaya kupovat

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice