Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 22.119
|
čitano: 4.292.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Zeppe kaže...

Daj ušparaj još 2 cuge, ili 3 kutije cigara pa kupi silent gianta, koliko su sad po 360ak kn...

Nije ni ovo loše, ali za tako malu razliku Giant je bolji.

Ovaj npr

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 12:50 (miki1981).
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Zeppe kaže...

Daj ušparaj još 2 cuge, ili 3 kutije cigara pa kupi silent gianta, koliko su sad po 360ak kn...

Nije ni ovo loše, ali za tako malu razliku Giant je bolji

Heheh, hvala al ne pušim.. ;D

Aj potrudit cu se da skupim..

Zeppe :D
17 godina
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Pozdrav, koje bi mi napajanje preporučili za Buldija, negdje 2x1tb diska, 6950 radeonku, jer imam priliku kupiti sada uz 6950 u adm-u za nešto jeftinije. Razmišljao sam o ovome :

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9545

ili Corsairu TX 650, najviše do 650kn

0 0 hvala 0
15 godina
Mitch kaže...

Pozdrav, koje bi mi napajanje preporučili za Buldija, negdje 2x1tb diska, 6950 radeonku, jer imam priliku kupiti sada uz 6950 u adm-u za nešto jeftinije. Razmišljao sam o ovome :

možda ovo

17 godina
dv14 kaže...
Mitch kaže...

možda ovo

Razmišljao sam, ali test u bug-u je bio presudan.

15 godina
neaktivan
Sta mislite termal take armor sa profi napojnom od 450 w.????????????
edin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

BUMP !
Znači, što bi išlo (kasnije)na buldija, ddr3, 2x1tb disk i (sada) 6950-ticu radeon ?

Gledam najviše do 600 kn, a trenutno mi je najbolji XFX Core Edition od 650W.

Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slobodno uzmi, kvalitetno i provjereno napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Hvala puno na odg.

Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Sto mislite o Scythe stronger 500W modularnom i Corsair CX 500W? koje je bolje?

Cisto me interesira iako su mi ljudi rekli da uzmem Seasonic 520W..

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
gtx kaže...

Pozdrav,

Hvala

1. Seasonic

2. Scythe

3. Corsair ( al to napajanje bi preskočio )

16 godina
neaktivan
gtx kaže...

Pozdrav,

Hvala

Od ta tri Seasonic je najbolji. Scythe isto nije los, a Corsaira CX zaobidji, jer se ta serija i nije bas proslavila.

Go hard or go home ... Low life !
15 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovoru.

Zanima me jos nesto :) na scythe stronger modularnom imaju dva dodatna utora ''intelligent fan'', to znaci da mogu na njih spojiti ventilatore kojima ce se brzina okretaja

automatski podesavati ovisno o potrebi?

Moze li se na jedan od ta dva spojiti i hladnjak za CPU koji ce reagirati isto?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

...i koliko je to preporucljivo?(spajanje ventilatora i hladnjaka na PSU)

0 0 hvala 0
15 godina
gtx kaže...

...i koliko je to preporucljivo?(spajanje ventilatora i hladnjaka na PSU)

CPU ili GPU hladnjak NIKAKO spajati na to. Inače bilo koji vent na kućištu možeš.

15 godina
neaktivan

Hvala, a hoce li ventilator mijenjati brzinu okretaja po potrebi?

0 0 hvala 0
15 godina
gtx kaže...

Hvala, a hoce li ventilator mijenjati brzinu okretaja po potrebi?

Ovisi od napajanja, ako tako piše onda hoće. Naravno treba  vidjet da li taj fičr zahtjeva 4 pinski vent, ako da onda će samo na 4 pinskom radit, ako priključiš 3pisnki on će radit samo na jednoj brzini. Ako ne zahtjeva 4 pinski onda će radit na svakom, ovisi o izvedbi tog fičra na napajanju.

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Ne bih otvarala novu temu pa da pitam ovdje:

Imam jedno staro napajanje JNC 300w - da li bi mi bilo dovoljno za napajanje jednog malog kućnog servera ili bolje da kupim novo? Ako je bolje da kupim novo, onda koje i kolike snage?

Mislila sam uzet jedno Seasonicovo od 380, 400 ili 430w, ali ne znam da li je to dovoljno... {#}

Također, mislim si kupit neko napajanje za HTPC ( koje bi ujedno služilo i kao normalan PC, znači za povremeno igranje igara, pisanje dokumenata i obradu glazbe ), najvjerojatnije također Seasonicovo... Da li mi je dovoljno napajanje od nekih 500 - 550w ili trebam jače? Konfiguracija bi bila otprilike:

AMD Phenom II X2 BE

G. Skill 4GB DDR3

ATI/AMD Radeon 5770 HD

2TB WD Caviar Green

64GB Kingston SSD

BR čitač

DVD pržilica

Komponente bih nabavila iz Njemačke jer imam vezu, a i jeftinije je...

Hvala svima! {#}

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne bi na tog Janjca 300W toster prikopčao, ni Celerona 300. Od tog doba i negde datira, dobrih 12g unazad. Ako radi kao urica i danas iskoristi ga, ne znam što drugo reći, ali osobno na to ne bi spojio ništa. Za mali kućni server je Fortron 350PNF dušu dao, a imaš ih po 100-150kn u oglasnicima i njuškalu.

Prijatelj mi nije gasio 3g(?!) komp s njim unutra. Služio mu je za reprodukciju muzike komp u bircu, kaže da nije komp gasio nikad,ali baš nikad. Samo monitor.

Dakle janjac van, Fortron 350W PNF unutra.

Što se tiče druge konfice jedan Seasonic 430W bi odlično sjeo unutra, ili LC Power 560W GP3. Oba nisu nešto tragično skupi.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja i još jedan lik se svađamo kakvo bi napajanje bilo dovoljno za vuć jednu konfu, radi se o:

i7 2600k (uz mogući vrlo visoki OC), GTX 560 Ti(jedna ne SLI), 2 diska u RAID-u (mehanička, ne SSD), ostalo više manje "klasično"...

i sad ja tvrdin da bi tu bilo dosta ono XFX-evo od 650W(možda je i to višak), on tvrdi da je 750W minimum! Daj prosvijetli ga neko!

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IRebic kaže...

ja i još jedan lik se svađamo kakvo bi napajanje bilo dovoljno za vuć jednu konfu, radi se o:

i7 2600k (uz mogući vrlo visoki OC), GTX 560 Ti(jedna ne SLI), 2 diska u RAID-u (mehanička, ne SSD), ostalo više manje "klasično"...

i sad ja tvrdin da bi tu bilo dosta ono XFX-evo od 650W(možda je i to višak), on tvrdi da je 750W minimum! Daj prosvijetli ga neko!

To bi vrlo vjerojatno izgurao VX450, Seasonic S12II 520W je vec zagarantirana stabilnost i mos ga do kraja cijediti.

Ma ni VX450 ne bi uopce trebao imati problema. GTX560 180W, proc 150, diskovi po 10 i vozi.

Pogledaj sta ja guram na njemu, 6970 na 1GHz za bencheve, 1.4mV

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 23:33 (ATiGamer).
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ne bi na tog Janjca 300W toster prikopčao, ni Celerona 300. Od tog doba i negde datira, dobrih 12g unazad. Ako radi kao urica i danas iskoristi ga, ne znam što drugo reći, ali osobno na to ne bi spojio ništa. Za mali kućni server je Fortron 350PNF dušu dao, a imaš ih po 100-150kn u oglasnicima i njuškalu.

Prijatelj mi nije gasio 3g(?!) komp s njim unutra. Služio mu je za reprodukciju muzike komp u bircu, kaže da nije komp gasio nikad,ali baš nikad. Samo monitor.

Dakle janjac van, Fortron 350W PNF unutra.

Što se tiče druge konfice jedan Seasonic 430W bi odlično sjeo unutra, ili LC Power 560W GP3. Oba nisu nešto tragično skupi.

Iskreno, ne znam ni da li radi jer sam komp u kojem je bio taj JNC dobila pred godinu-dvije, ali tako sam i mislila da će biti odgovor... Eh, više volim novo nego to preko oglasa... {#}

A koliko je kvalitetan LC Power? Našla sam na jednoj njemačkoj stranici Tagana od 400w ( oko 60eura ) i 500w ( 100eura ), za njega sam čula da je dosta kvalitetan - isplati li mi se možda on?

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
15 godina
neaktivan

Znaju prasnut sami od sebe {#}.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dali netko zna ima li negdje kod nas u RH za kupiti napajanje OCZ500SXS ? 

Mess with the best - Die like the rest -.-"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bojim se da toga nema u nas.

Go hard or go home ... Low life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Znaju prasnut sami od sebe {#}.

Hahaha {#}

Onda ću mijenjat - ne želim vatromet po kući! {#}{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 19:27 (MusicWoman).
15 godina
neaktivan

Evo napokon došao i taj dan ja kupio novi pc (cekao pješćani most) i planovi su mi teski overclocking (zato je ova konfiguracija i stvorena).Sad me zanima jeli bi ovaj moj Seasonic nakon par godina mogao nahraniti dvije Radeonke 6870 Black Edition i 2500K na recimo 4.5 GHz? Ako imate malo vremena pls HELP!

Malo sam Googlao i vidio (ali bas ne vjerujem) da bi jer zbroj potrebne snage za CPU ,GPU-ove i ostalo je 95W+150W+150W+100W= oko500W a moj je 520W.Znam da je to knap,ako sam pogrijesio recite pls.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Me$$y kaže...

Evo napokon došao i taj dan ja kupio novi pc (cekao pješćani most) i planovi su mi teski overclocking (zato je ova konfiguracija i stvorena).Sad me zanima jeli bi ovaj moj Seasonic nakon par godina mogao nahraniti dvije Radeonke 6870 Black Edition i 2500K na recimo 4.5 GHz? Ako imate malo vremena pls HELP!

Malo sam Googlao i vidio (ali bas ne vjerujem) da bi jer zbroj potrebne snage za CPU ,GPU-ove i ostalo je 95W+150W+150W+100W= oko500W a moj je 520W.Znam da je to knap,ako sam pogrijesio recite pls.

Naravno te vrijednsti koje si ti nabrojao su vrijednosti kod nominalnog opterećenja, i kod stock vrijednosti. Kada klokaš onda se i potrošnje povećavaju.

Uglavnom za 2 R6870 i taj proc na stocku sve, to napajanje je bez ikakve frke. ALi ako ćeš radit masivni clock onda trebaš nešto jače.

15 godina
neaktivan

Društvo pomoć molim..

Što mislite o ovom napajanju? LINK

Zeppe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Ok za tu cijenu... Novo je preskupo.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice