Ne vjerujem dok ne vidim rezultate testova, ali ako je istina onda je ovo AMD killer.
Treba gledati na omjer ulozenog/dobivenog a ne samo na performanse.
Iako zvuci zanimljivo, moram priznati. AMD kiksa zadnjih godinu-dvije naspram Intela.
U problemima su, da. Jedino što korisnike vuče k njima jest cijena, ali to dugoročno nije dobro pošto korisnici vole kupovati od tvrtke koja proizvodi najbolje, dakle ovdje Intela
Ako je ovo istina ja sam zadivljen kako su poboljšali performanse
samo da cijena ne bude nešto visoka(ipak zahtjeva novu matičnu i DDR3)
ali preporučena cijena nije tako visoka
cijena će biti kako i ime procesora govori - ekstremna.. pa ko voli nek izvoli.
U Engleskoj možete napraviti pre-order.
Cijene su od 258 do 822 funti!!!!??? Znači kod nas najjeftiniji model oko 3000kn. +DDR3 i nova ploča. Uh
Možda ipak neće biti tako drastično, jer su u Kanadi cijene od 178 do 575 funti (preračunano iz C$).
Ne kužim zašto su cijene u Engleskoj toliko veće nego u Kanadi. Možda ćemo mi biti negdje na sredini, U svakom slučaju za novi procesor, matičnu i ram po meni trebati će minimalno 4000-5000 kn.
Nehalemi mogu biti brzi od core2 samo u aplikacijama koje koriste vise jezgri zato jer nehalem ima Hyper Threading sto znaci da svaka jezgra ima 2 threada, sto kod quad core-a znaci da ima 4 fizicke i 8logickih jezgri= osmerojezgreni procesor donekle
U igricama nece bit velikog pomaka jer nijedna igra nekoristi sve 4 jezgre kamoli 8,bit ce pomaka jos samo u testovima s memorijom zbog integriranog memorijskog kontrolera.
Imate na anandtechu test, proc je brži, ali ni blizu 50%
Ko' zna kad će igre za ovak'e procesore...?
Obično ide uz dobru i jedna loša vijest. Izgleda da će Core i7 jako ograničiti visinu napona na kojoj radi RAM. Prema informacijama sa Inquirera, Intel je obavijestio proizvođače matičnih ploča da kada je DDR3 memorija namještena da radi na naponu višem od 1.65V može doći do oštećenja procesora u Core i7 platformi.
Na fotografijama matične ploče Asus X58 koja se tek treba pojaviti stoji naljepnica s natpisom “According to Intel CPU SPEC, DIMMs with voltage setting over 1.65V may damage the CPU permanently. We recommend you install the DIMMs with the voltage setting below 1.65V.”
Prema Fudzilli razlog tomu je što naponi procesora i radne memorije moraju biti jednaki.
Očekuje se da će proizvođači memorije izdati DDR3 memorijske kitove posebno dizajnirane za Core i7 platformu, a to bi moglo značiti da će se neki od onih koji su kupili skupu performance DDR3 memoriju razočarati jer je neće moći koristiti sa Core i7 procesorima.
a to bi moglo značiti da će se neki od onih koji su kupili skupu performance DDR3 memoriju razočarati jer je neće moći koristiti sa Core i7 procesorima.

Iako bi odmah mogao prijeći na core i7, ja to neču napraviti jer je moj Q6600 G0 na 3.6GHz 24/7 jako jako brz procesor, meni predobar za sve što radim na kompjuteru.
Mislim da će prilikom izlaska i7 pa i još neko vrijeme nakon toga glavni fokus biti usmjeren ka 2 i 4 jezgrenim procesorima sadašnje generacije, jer će cijene dotičnih biti još niže, a i daju se ocati do neba.
Vrlo veliki PR za Core I7
Kod nas u MKD, preko 90% prodanih kompjutora je sa nekim Celeronom ili nizom klasom Core procesora.
Retki su ljudi koji kupuju toliko skape masine sa high-end procesorom, skupom vga karticom itd itd..
Isto je i sa video karticama. Skoro svi no-name i brand name racunala imaju neku integriranu Intel graficku karticu koja je dovojlna za office racunalo.
Najveci prihodi za Intel, AMD pa i za lokalne dilere racunalskom opremot dolazi iz jeftikanera, a ne iz high-end komponentama.
A PC?
U problemima su, da. Jedino što korisnike vuče k njima jest cijena, ali to dugoročno nije dobro pošto korisnici vole kupovati od tvrtke koja proizvodi najbolje, dakle ovdje Intela
Ja sam uvijek na strani AMD-a pa je time sve jasno a ovo ganjanje sve brzih i brzih procesora je pomalo besmisleno kad ih se u normalnoj upotrebi ne moze iskoristit a ionako to sluzi samo da se naivnima izvlaci lova za nekaj kaj im uopce ne treba nepotrebno bacanje novaca, obicnom korisniku pc-a koji tu i tamo odigra koju igru a komp koristi za mjuzu i filmove a takvih korisnika je najvise dobar jednojezgreni procesor je i vise nego dovoljan recimo kao ovaj moj iz potpisa i nema problema, puno ljudi ce reci da je jednojezgrene peocesore vrijeme pregazilo ali kad malo bolje razmislite to nema veze s istinom !!!
obicnom korisniku pc-a koji tu i tamo odigra koju igru a komp koristi za mjuzu i filmove a takvih korisnika je najvise dobar jednojezgreni procesor je i vise nego dovoljan recimo kao ovaj moj iz potpisa i nema problema, puno ljudi ce reci da je jednojezgrene peocesore vrijeme pregazilo ali kad malo bolje razmislite to nema veze s istinom !!!

Hrani ga čokoladom.
CPU je očito dovoljno brz jer ne koriste više jezgri u igrama a A.I. isto tak nije nešto prepametan da bi koristili više jezgri.
Kad bude im trebal CPU onda ga budu u potpunosti iskoristili a do onda budu svaki mjesec izbacivali nove grafičke i muzli nas do iznemoglosti.
Gaming industry ruku pod ruku s nvidiom i ati muze kravicu tj. gamere te im nije sila dijelit dio kolača sa intelom ili amd-om.
Kad nađu interes onda budu iskoristili sve jezgre a do onda budu više jezgri koristili photoshop 3ds max i slični.
Hrani ga čokoladom.
CPU je očito dovoljno brz jer ne koriste više jezgri u igrama a A.I. isto tak nije nešto prepametan da bi koristili više jezgri.
Kad bude im trebal CPU onda ga budu u potpunosti iskoristili a do onda budu svaki mjesec izbacivali nove grafičke i muzli nas do iznemoglosti.
Gaming industry ruku pod ruku s nvidiom i ati muze kravicu tj. gamere te im nije sila dijelit dio kolača sa intelom ili amd-om.
Kad nađu interes onda budu iskoristili sve jezgre a do onda budu više jezgri koristili photoshop 3ds max i slični.