Značajno brži Core i7

poruka: 32
|
čitano: 3.047
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Značajno brži Core i7".
17 godina
neaktivan
Značajno brži Core i7

Ne vjerujem dok ne vidim rezultate testova, ali ako je istina onda je ovo AMD killer.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Značajno brži Core i7
Nije problem napraviti nikakvog killera, vec da taj killer bude ubojica i cijenom, ne samo performansama.

Treba gledati na omjer ulozenog/dobivenog a ne samo na performanse.

Iako zvuci zanimljivo, moram priznati. AMD kiksa zadnjih godinu-dvije naspram Intela.
Yes, No.
17 godina
Značajno brži Core i7

U problemima su, da. Jedino što korisnike vuče k njima jest cijena, ali to dugoročno nije dobro pošto korisnici vole kupovati od tvrtke koja proizvodi najbolje, dakle ovdje Intela Namigiva

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Značajno brži Core i7

Ako je ovo istina ja sam zadivljen kako su poboljšali performanse

samo da cijena ne bude nešto visoka(ipak zahtjeva novu matičnu i DDR3)

ali preporučena cijena nije tako visoka

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

cijena će biti kako i ime procesora govori - ekstremna.. pa ko voli nek izvoli.

17 godina
Btw postoji koja igra da zna iskoristit te četri jezgre? Prema testovima ovi s četri jezgre nisu ništ bolji od ovih s dve u igrama. Točnije isplativije je kupit dvojezgrene za igru jer se za iste pare dobi isto ili više fps.
17 godina
neaktivan
Značajno brži Core i7

U Engleskoj možete napraviti pre-order.

Cijene su od 258 do 822 funti!!!!??? Znači kod nas najjeftiniji model oko 3000kn. +DDR3 i nova ploča. UhViče

Možda ipak neće biti tako drastično, jer su u Kanadi cijene od 178 do 575 funti (preračunano iz C$).

Ne kužim zašto su cijene u Engleskoj toliko veće nego u Kanadi. Možda ćemo mi biti negdje na sredini, U svakom slučaju za novi procesor, matičnu i ram po meni trebati će minimalno 4000-5000 kn.

Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Značajno brži Core i7

Nehalemi mogu biti brzi od core2 samo u aplikacijama koje koriste vise jezgri zato jer nehalem ima Hyper Threading sto znaci da svaka jezgra ima 2 threada, sto kod quad core-a znaci da ima 4 fizicke i 8logickih jezgri= osmerojezgreni procesor donekle

U igricama nece bit velikog pomaka jer nijedna igra nekoristi sve 4 jezgre kamoli 8,bit ce pomaka jos samo u testovima s memorijom zbog integriranog memorijskog kontrolera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Značajno brži Core i7

Imate na anandtechu test, proc je brži, ali ni blizu 50%

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Značajno brži Core i7

Ko' zna kad će igre za ovak'e procesore...?

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nikad pa ni onda.
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Nikad pa ni onda.
 Volim ovakve odgovore!

Tako se isto raspravljalo kada će aplikacije za višejezgrene procesore pa bi se našli ovakvi odgovori. Ajde probaj danas naći "ozbiljniju" aplikaciju a da nezna iskoristiti više jezgri. Probaj napisati aplikaciju sa dvije niti pa vidi kako se ponaša na dvojezgrenom procesoru i kako "nezna iskoristiti" više jezgri. Toliko je jednostavno i lagano da sve što se treba znati je pisati višenitne aplikacije, ništa više i ništa manje!

A za cijenu... Naravno da novo košta. Uvijek je i koštalo tako da "šok i nevjerica" zbog cijene je, u najmanju ruku, smiješna.
Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!
17 godina
neaktivan
Značajno brži Core i7

Obično ide uz dobru i jedna loša vijest. Izgleda da će Core i7 jako ograničiti visinu napona na kojoj radi RAM. Prema informacijama sa Inquirera, Intel je obavijestio proizvođače matičnih ploča da kada je DDR3 memorija namještena da radi na naponu višem od 1.65V može doći do oštećenja procesora u Core i7 platformi.

Na fotografijama matične ploče Asus X58 koja se tek treba pojaviti stoji naljepnica s natpisom “According to Intel CPU SPEC, DIMMs with voltage setting over 1.65V may damage the CPU permanently. We recommend you install the DIMMs with the voltage setting below 1.65V.”

Prema Fudzilli   razlog tomu je što naponi procesora i radne memorije moraju biti jednaki.

Očekuje se da će proizvođači memorije izdati DDR3 memorijske kitove posebno dizajnirane za Core i7 platformu, a to bi moglo značiti da će se neki od onih koji su kupili skupu performance DDR3 memoriju razočarati jer je neće moći koristiti sa Core i7 procesorima.

Core i7 Incompatible With Performance DDR3 Memory 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2008 19:29 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
klimama kaže...

a to bi moglo značiti da će se neki od onih koji su kupili skupu performance DDR3 memoriju razočarati jer je neće moći koristiti sa Core i7 procesorima.

Core i7 Incompatible With Performance DDR3 Memory 

Ko zuri, glavu gubi :)
Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Btw postoji koja igra da zna iskoristit te četri jezgre? Prema testovima ovi s četri jezgre nisu ništ bolji od ovih s dve u igrama. Točnije isplativije je kupit dvojezgrene za igru jer se za iste pare dobi isto ili više fps.
 Ne koriste svi ljudi kompjutere samo za igranje Šutim
17 godina
neaktivan
Značajno brži Core i7

Iako bi odmah mogao prijeći na core i7, ja to neču napraviti jer je moj Q6600 G0 na 3.6GHz 24/7 jako jako brz procesor, meni predobar  za sve što radim na kompjuteru.

Mislim da će prilikom izlaska i7 pa i još neko vrijeme nakon toga glavni fokus biti usmjeren ka 2 i 4 jezgrenim procesorima sadašnje generacije, jer će cijene dotičnih biti još niže, a i daju se ocati  do neba.

0 0 hvala 0
17 godina
Značajno brži Core i7

Vrlo veliki PR za Core I7

Kod nas u MKD, preko 90% prodanih kompjutora je sa nekim Celeronom ili nizom klasom Core procesora.

Retki su ljudi koji kupuju toliko skape masine sa high-end procesorom, skupom vga karticom itd itd..

Isto je i sa video karticama. Skoro svi no-name i brand name racunala imaju neku integriranu Intel graficku karticu koja je dovojlna za office racunalo.

Najveci prihodi za Intel, AMD pa i za lokalne dilere racunalskom opremot dolazi iz jeftikanera, a ne iz high-end komponentama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2008 22:27 (Kuzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Pa vec se rade. Xbox ima Xenon procesor, 3 jezgre, svaka jezgra po dva threada. PS3 ima Cell procesor, 8 jezgri, i to nesimetricnih. I igre se uredno rade za takve platforme. Nista novo.
17 godina
protjeran

A PC?

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina
neaktivan
asusdvd kaže...

U problemima su, da. Jedino što korisnike vuče k njima jest cijena, ali to dugoročno nije dobro pošto korisnici vole kupovati od tvrtke koja proizvodi najbolje, dakle ovdje Intela Namigiva

Stvar je u marketingu. Godinama su ljudi radje kupovali P4 procesore, koji su bili daleko losiji od Athlona. P4 je valjda dizajnirao odjel za marketing u Intelu, jer su znali da gigahertzi prodaju proizvod?
17 godina
Značajno brži Core i7

Ja sam uvijek na strani AMD-a pa je time sve jasno a ovo ganjanje sve brzih i brzih procesora je pomalo besmisleno kad ih se u normalnoj upotrebi ne moze iskoristit a ionako to sluzi samo da se naivnima izvlaci lova za nekaj kaj im uopce ne treba nepotrebno bacanje novaca, obicnom korisniku pc-a koji tu i tamo odigra koju igru a komp koristi za mjuzu i filmove a takvih korisnika je najvise   dobar jednojezgreni procesor je i vise nego dovoljan recimo kao ovaj moj iz potpisa i nema problema, puno ljudi ce reci da je jednojezgrene peocesore vrijeme pregazilo ali kad malo bolje razmislite to nema veze s istinom !!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Powercolor Radeon HD 3650 512mb ddr3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...

obicnom korisniku pc-a koji tu i tamo odigra koju igru a komp koristi za mjuzu i filmove a takvih korisnika je najvise   dobar jednojezgreni procesor je i vise nego dovoljan recimo kao ovaj moj iz potpisa i nema problema, puno ljudi ce reci da je jednojezgrene peocesore vrijeme pregazilo ali kad malo bolje razmislite to nema veze s istinom !!!Cool

Jesi ti gledao film Back to the future?
Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
harti kaže...
stoncin3 kaže...

Pa vec se rade. Xbox ima Xenon procesor, 3 jezgre, svaka jezgra po dva threada. PS3 ima Cell procesor, 8 jezgri, i to nesimetricnih. I igre se uredno rade za takve platforme. Nista novo.
 Konzola nije PC tak da nemreš uspoređivat to dvoje pošto je konzola za igre a PC za sve živo.
PC igranje se bazira na GPU a CPU ga hrani tak da večinu posla obavlja GPU te kao takvi CPU ni ne treba biti brži,.

17 godina
s1m0n kaže...
NEW_MAN kaže...
Nikad pa ni onda.
 Volim ovakve odgovore!

Tako se isto raspravljalo kada će aplikacije za višejezgrene procesore pa bi se našli ovakvi odgovori. Ajde probaj danas naći "ozbiljniju" aplikaciju a da nezna iskoristiti više jezgri. Probaj napisati aplikaciju sa dvije niti pa vidi kako se ponaša na dvojezgrenom procesoru i kako "nezna iskoristiti" više jezgri. Toliko je jednostavno i lagano da sve što se treba znati je pisati višenitne aplikacije, ništa više i ništa manje!

A za cijenu... Naravno da novo košta. Uvijek je i koštalo tako da "šok i nevjerica" zbog cijene je, u najmanju ruku, smiješna.
 Nikad pa ni onda je bilo više glupiranje nego ozbiljan odgovor.
Pošto je kod PC igara usko grlo GPU a ne CPU ne vidim smisao korištenja više jezgri i samim time programiranja na taj način.
Kao što si i sam napisao "Toliko je jednostavno i lagano da sve što se treba znati je pisati višenitne aplikacije, ništa više i ništa manje!" očito im nije sila jer bi odavno to tak radili.
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
 Konzola nije PC tak da nemreš uspoređivat to dvoje pošto je konzola za igre a PC za sve živo.
PC igranje se bazira na GPU a CPU ga hrani tak da večinu posla obavlja GPU te kao takvi CPU ni ne treba biti brži,.

Konzole isto imaju GPU. Xbox ima ATI Xenos GPU baziran na R600 arhitekturi, a XBox 360 ima NVIDIA-in GPU baziran na G70 arhitekturi. U cemu je razlika u odnosu na PC? Konzole kao i PC vrti istu poligonsku grafiku koju iscrtava GPU. I na nekim konzolama se da lijepo pokrenuti linux, pa onda konzola postaje stroj "za sve zivo".
17 godina
neaktivan
harti kaže...
. I na nekim konzolama se da lijepo pokrenuti linux, pa onda konzola postaje stroj "za sve zivo".
 Bas me zanima koliko ljudi kupuje konzolu da bi na njoj zavrtilo linux...Mozda 2 promila, i to je optimisticna procjena :D
17 godina
harti kaže...
NEW_MAN kaže...

Konzole isto imaju GPU. Xbox ima ATI Xenos GPU baziran na R600 arhitekturi, a XBox 360 ima NVIDIA-in GPU baziran na G70 arhitekturi. U cemu je razlika u odnosu na PC? Konzole kao i PC vrti istu poligonsku grafiku koju iscrtava GPU. I na nekim konzolama se da lijepo pokrenuti linux, pa onda konzola postaje stroj "za sve zivo".
Razlika je u tome da je GPU u PC-u valjda 10x jači od onog u Xboxu i razlika je u tome da se PC sa više jezgi uglavnom koristi za CAD DTP programe + neki za koje ne znam niti se kužim u njih. PC radi na OS-u koji je predviđen da vrti sve živo a konzole su predviđene za igranje. PC kao takav ne treba više jezgri za igru jer grafička radi večinu posla a kod konzole predpostavljam više koriste CPU.

17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Hrani ga čime? CPU treba biti dovoljno brz da bi bio u mogućnosti opskrbiti GPU sa onoliko podataka koliko je on sposoban obraditi jer u protivnom GPU dio vremena stoji neiskorišten.
NEW_MAN kaže...
 Nikad pa ni onda je bilo više glupiranje nego ozbiljan odgovor.
Pošto je kod PC igara usko grlo GPU a ne CPU ne vidim smisao korištenja više jezgri i samim time programiranja na taj način.
Kao što si i sam napisao "Toliko je jednostavno i lagano da sve što se treba znati je pisati višenitne aplikacije, ništa više i ništa manje!" očito im nije sila jer bi odavno to tak radili.
 Ne vidiš smisao jer neznaš kako to u praksi funkcionira. Zašto bi se jedna jezgra brinula za A.I. te proračun cjelokupne scene kada 2 jezgre to mogu paralaleno? Koliko je to lagano/ teško pretočiti u kod, u to ne bih ulazio.
harti kaže...
NEW_MAN kaže...

Obrnuto. X360 ima Xenos.
Mithrandir kaže...
harti kaže...
. I na nekim konzolama se da lijepo pokrenuti linux, pa onda konzola postaje stroj "za sve zivo".
 Bas me zanima koliko ljudi kupuje konzolu da bi na njoj zavrtilo linux...Mozda 2 promila, i to je optimisticna procjena :D
 Vrlo optimistična Smijeh
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 11:07 (PROTECTOR).
17 godina

Hrani ga čokoladom.
CPU je očito dovoljno brz jer ne koriste više jezgri u igrama a A.I. isto tak nije nešto prepametan da bi koristili više jezgri.
Kad bude im trebal CPU onda ga budu u potpunosti iskoristili a do onda budu svaki mjesec izbacivali nove grafičke i muzli nas do iznemoglosti.
Gaming industry ruku pod ruku s nvidiom i ati muze kravicu tj. gamere te im nije sila dijelit dio kolača sa intelom ili amd-om.
Kad nađu interes onda budu iskoristili sve jezgre a do onda budu više jezgri koristili photoshop 3ds max i slični.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 11:47 (NEW_MAN).
17 godina
NEW_MAN kaže...

Hrani ga čokoladom.
CPU je očito dovoljno brz jer ne koriste više jezgri u igrama a A.I. isto tak nije nešto prepametan da bi koristili više jezgri.
Kad bude im trebal CPU onda ga budu u potpunosti iskoristili a do onda budu svaki mjesec izbacivali nove grafičke i muzli nas do iznemoglosti.
Gaming industry ruku pod ruku s nvidiom i ati muze kravicu tj. gamere te im nije sila dijelit dio kolača sa intelom ili amd-om.
Kad nađu interes onda budu iskoristili sve jezgre a do onda budu više jezgri koristili photoshop 3ds max i slični.

Ja sam čitao da kriza koristi više jezgra, a to da te neko muze- muze te onoliko koliko mu dopustiš, ne moraš kupovati najnovije kartice, preživjet ćeš bez njih, nije nešto bez čega se ne moze...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice