Da se osvrnem na iOS 7 dizajn,
Neobično kak ispada da je flat i minimalistički dizajn odjednom izmišljeni od strane WP, Androida, itd. i nitko nema pravo raditi jer je to onda kopiranje. Možemo onda reći da su Monet, Manet, Cézanne, Degas i ostali fejk jer su svi bili impresionisti (pa tko koga tu krade).
Ako je nešto ugodno oku, funkcionalno usput i dobro napravljeno, a netko drugi je radio slično ne znači da je ukradeno. Mislim onda možemo ići u ekstrem i do osobe koja je prva u pećini nacrtala bika i reći da smo svi od njega pokrali vještinu bilo kakvog crtanja/slikanja.
Ne branim nikoga, ali malo se pretjeruje s tom "sve smo vidjeli" spikom (većinom ljudi koje nemaju znanja najviše pljuju).
Da se osvrnem na iOS 7 dizajn,
Neobično kak ispada da je flat i minimalistički dizajn odjednom izmišljeni od strane WP, Androida, itd. i nitko nema pravo raditi jer je to onda kopiranje. Možemo onda reći da su Monet, Manet, Cézanne, Degas i ostali fejk jer su svi bili impresionisti (pa tko koga tu krade).
Ako je nešto ugodno oku, funkcionalno usput i dobro napravljeno, a netko drugi je radio slično ne znači da je ukradeno. Mislim onda možemo ići u ekstrem i do osobe koja je prva u pećini nacrtala bika i reći da smo svi od njega pokrali vještinu bilo kakvog crtanja/slikanja.
Ne branim nikoga, ali malo se pretjeruje s tom "sve smo vidjeli" spikom (većinom ljudi koje nemaju znanja najviše pljuju).
Apsolutno si u pravu. Jedino sto je Apple zacetnik svih tih fama o kopiranju pa nije ni cudo da mu se obija o glavu. Kad netko tuzi drugog proizvodjaca zbog mobitela zaobljenih kutova iako je takav dizajn postojao prije nego je Apple proizvodio mobitele...
http://www.droid-life.com/2013/06/10/ios7-vs-android-a-quick-comparison-after-the-wwdc-keynote/
nego, meni se ova kanta za smeće sviđa. I htio bi ju imat na stolu.
Svaki put kad slučajno zađem u dio foruma koji se bavi Apple/Android novostima, samo me jedna stvar zanima: gdje su sva ta silna revolucionarna sučelja/dizajnovi/koncepti koje forumaške glave nose? Valjda u nevidljivoj kapi od aluminijske folije koju moram stavit kad kliknem na Apple/Android temu, da me ne bi slučajno zarazila tekstualna kaka i sida očiju.
Sve u svemu, loš thread, dobra novost, simpatična nabrijana kantica neočekivanog dizajna. Malo me žalosti što nema više mačaka :(
@BlueMax - Naravno, slažem se s time što kažeš. Totalna glupost. Umjetnost/dizajn/oblici ne dopuštaju diktaturu i zatvaranje. To je živi organizam koji se mijenja, oblikuje, koristi (i na žalost trpi svašta). Tu Apple igra good/bad cop igru. S jedne strane obožava i uzdiže dizajn a s druge mu u nekim slučajevima ne da disati.
Ali, opet, čini mi se da su oni ipak dobar primjer kako dizajn može funkcionirati i biti lijep istodobno. Iskreno, oni su započeli trend tog "lijepog" dizajna tehnike i inf. opreme. Ipak ne moraju stršati kablovi na sve strane :)
http://www.droid-life.com/2013/06/10/ios7-vs-android-a-quick-comparison-after-the-wwdc-keynote/
Bezvezan članak koji izravno napada fanboyski
Pa ljudi moji znali smo da se iOS mora izjednačit s Androidom po funkcionalnosti, a zašto nisu napravili usporedbu iOS6 i 4.2 gdje je vidljivo da Android ima dijelove iOS6.
Tako ide u krug, stvar je ukusa, a moj ukus ide prema iOS-u prvi put.

Pa iOS6 na iP4 radi jednako dobro i fluidno kao 4.2 na SGS3, a iOS7 je "lakši" za memoriju tako da bi čak mogao i bolje radit (jedino ovaj Live WP)
posto su vec izasle bete koje se mogu instalirat free bez dev acc-a, ima nekoliko komentara da iOS7 dosta laga na iPhone 4 (sto sam i ocekivao)
Bezvezan članak koji izravno napada fanboyski
Pa ljudi moji znali smo da se iOS mora izjednačit s Androidom po funkcionalnosti, a zašto nisu napravili usporedbu iOS6 i 4.2 gdje je vidljivo da Android ima dijelove iOS6.
Tako ide u krug, stvar je ukusa, a moj ukus ide prema iOS-u prvi put.
Ma da, usporedba je i sad napada fanboyski. Samo su stavljene usporedbe ios7 i androida.
Izjednačiti sa Androidom? Pa upravo su korisnici iosa, i sam apple tvrdili most advanced mobile os. I koliko je superiorniji androidu. a sad pokupi neke stvari za koje se tvrdilo da su nepotrebne, i da samo android fanboy može tvrditi da je zbog toga android bolji i dorađeniji OS.
Upravo je apple taj koji cijelo vrijeme tvrdi da se ios kopira. Pa eto sad.
Ali sve 5, nemam se namjeru svađati, samo velim da je sad revolucija ono po čemu su pljuvali. ista stvar će biti kad izađe iphone dijagonale 4.x"
nsoul, tko tvrdi da novotarije ne trebaju? Togglese zelim na iOS-u po defaultu jos od kad sam iste koristio uz pomoc jailbreaka. Ako su nesto i pokupili, pokupili su od jailbreak zajednice. Togglesi su na iOS-u uz sbsettings jos od 2008.g. ako se ne varam. Multitasking je ostao isti kao i prije, samo sada osim ikona vidimo i app preview. Jos jedna stvar koja postoji odavno uz pomoc jailbreaka.
I dalje mislim raditi jailbreak. No samo radi jednog jedinog tweaka - auto3g. Uz pomoc tog mini tweaka dobijem osjetno duzi vijek baterije, a koliko vidim, nista takvoga nisu po defaultu ubacili. Nisam ni ocekivao, no ok je, dobio sam i vise no sto sam mislio da cu dobiti.
Da je doso iOS7 prije 2 godine ok, ali sada, C/P i samo C/P WP i Androida.
Bas smijuljija, ali takvi su Apple fanboyi.
Jooooj 3.5" je savrseno, ni slucajno vise, najdenom 4" uuuuu savrseno apsolutno. Sad ce 4.3" uuuuuu savrseno, pa tako dalje.
iOs najbolji dizajn, wow, ovo ono, i sad je onak 80% Andorid i WP8 i najednom, wow, stari iOs je smece, itd itd.
WTF?! Sami sebi kenjate u usta, bezveze.
Fala bogu da je Steve Forstall dobio otkaz, konacno da iOS ima neke funkcije osim samih ikona. Zanima me jos iPad5 i Mini2.
I ovaj MacPro mi je skroz fora, bas su ga do jaja napravili, osim ovog I/O porta.
Zasto je kabl za struju isto gdje su USB i Thunderbolt priključci, pa da to okrenem na svom stolu prema meni, prelose bi izgledalo.
Taman ce taj naponski kabl stršit prema van, ne kuzim kakva je to glupost?
A ne zelim skrivat konektore iza, bas, cudno cudno i ne razumijem kakva je to glupost?
posto su vec izasle bete koje se mogu instalirat free bez dev acc-a, ima nekoliko komentara da iOS7 dosta laga na iPhone 4 (sto sam i ocekivao)
kad smo kod toga:
"Download IOS7 IPSW file
Download TinyUmbrella
Download IOS 6.1.4 IPSW file
Ran tiny umbrella, detected my 6.1.2 blobs from cydia (which was the version i was running, was jailbroken)
Created a backup of my phone through itunes
Put phone into DFU mode and did a complete restore and update to 6.1.4
When phone started, I clicked through the itunes iphone setup wizard to restore settings from backup. After that was complete, I shift+clicked on 'check for update' and selected the IOS7 IPSW file (obtained from the pirate bay). DO NOT SHIFT CLICK ON RESTORE IPHONE. SHIFT CLICK ON CHECK FOR UPDATES."
check it aut nau
Mac Pro izgleda predobro!
Dobro je da su se vratili segmentu Pro Mac računala, jer ista su bili svojevremeni sinonimi snage i izdržljivosti.
Dokaz da je Apple i dalje inovativna kompanija bez premca koja i bez legendarnog Jobsa dalje uspijeva biti u fokusu cjele it industrije.
S razlogom stoji da je beta verzija u pitanju :)
iPhone je i prije izgledao kao dječja igračka ali s ovim novim ikonama je dostigao novu razinu. Odvratne su.
Mac Pro izgleda predobro!
Dobro je da su se vratili segmentu Pro Mac računala, jer ista su bili svojevremeni sinonimi snage i izdržljivosti.
Dokaz da je Apple i dalje inovativna kompanija bez premca koja i bez legendarnog Jobsa dalje uspijeva biti u fokusu cjele it industrije.
Ko da papagaja cujem. Inovativna? Gdje?
OSX je dobio tabove u finderu - revolucija (koja postoji vec desetak kodina u drugom OS-u).
Poboljsani Safari - revolucija (ako nastavi ovako revolucionarno mozda ulovi Chrome za 10 godina (kad bi se ovaj prestao razbijati).
Optimizacija rada memorije i procesora - revolucija (mosh mislit, odavno se vec aplikacije brze izvrsavaju na identicnom hardwareu pod Windowsima).
iOS7 - inovativni copy/paste iz drugih mobilnih OS-ova. apsolutno nista novo
Mac Pro - Vizualno dobar dizajn. Meni se svidja ali treba ga viditi uzivo i nek se malo dojmovi slegnu. Sto se tehnicke strane tice nista novo sto vec nema u radnim stanicama drugih proizvodjaca.
Da li ti uopce zna sto znaci rijec - inovacija?
Sve sto je ovdje predstavljeno je dobro, korak naprijed. Inovativno nije nista.
U biti inovativno je to (ali samo u okvirima Applea) da je Apple poce predstavljati stvari iz buducnosti. Valjda dionicama treba malo vjetra u ledja jer ne plove bas najbolje.
Apple je prvi napravio Multitouch telefon 2007 , nemorate googlati evo vam link http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone
Apple je prvi napravio referentni i relevantni multitouch telefon. Tehnologija postoji jako dugo vremena, a Jobs se igrao sa tom idejom još krajem sedamdesetih.
ostalo više manje stoji, većina na forumima se niti ne sjeća apple-a iz doba prije iPhonea niti ima pravu percepciju o ozbiljnosti njihovog pristupa i utjecaju na tržište ( da pojednostavnim ).
Priče o tome tko je kog akopiraju su izlišne, svi svakog danas. Odavno više nije stvar u tome tko se prvi nečeg sjetio nego tko je to kako izveo. Implementacija, izvedba, to se računa. Ideje danas ne vrijede skoro pa ništa. Apple briljira u detaljima, integraciji, ispeglanosti.
Puno je tu novina ispod haube, puno optimizacije ... eye candy nije bitan.
Impresivno je koliko je Ive toga uspio promijeniti u tako malo vremena. Očekujem velike stvari uskoro.
OSX je dobio tabove u finderu - revolucija (koja postoji vec desetak kodina u drugom OS-u).
Poboljsani Safari - revolucija (ako nastavi ovako revolucionarno mozda ulovi Chrome za 10 godina (kad bi se ovaj prestao razbijati).
Optimizacija rada memorije i procesora - revolucija (mosh mislit, odavno se vec aplikacije brze izvrsavaju na identicnom hardwareu pod Windowsima).
iOS7 - inovativni copy/paste iz drugih mobilnih OS-ova. apsolutno nista novo
Mac Pro - Vizualno dobar dizajn. Meni se svidja ali treba ga viditi uzivo i nek se malo dojmovi slegnu. Sto se tehnicke strane tice nista novo sto vec nema u radnim stanicama drugih proizvodjaca.
Da li ti uopce zna sto znaci rijec - inovacija?
Sve sto je ovdje predstavljeno je dobro, korak naprijed. Inovativno nije nista.
U biti inovativno je to (ali samo u okvirima Applea) da je Apple poce predstavljati stvari iz buducnosti. Valjda dionicama treba malo vjetra u ledja jer ne plove bas najbolje.
Na kojem to tocno os-u ti imas tabbed file explorer vec 10 godina?
Bullshit no1
Sto se tice safarija, ribek svako tko ima bilokakav macbook zna koliko je chrome sranje i kolko je neefikasan, prvi tip za poboljsanje baterije je deinstalirajte chrome, proguglaj si malo, no tesko je tebi objasnit zasto neki laptopi imaju 10h batery lifea, a neki 3h. No ne ocekujem od tebe previse pa dobro.
Bullshit no2
Sto se tice ostalih inovacija, isto tako ne ocekujem da shvatis sta sve te velike rijeci znace al ajmo probat ovako.
12h battery life na laptopu, CISTI PRIMJER NEOPTIMIZIRANOG SRANJA KOJE KUPUJU SAMO IDIOTI KOJI NE VOLE NOSIT PRODUZNI HAHAHAHAH.
iOS7, prvo i osnovno, ne mozes kopirat od necega sta je nastalo kopiranjem tebe. Dok ste vi mastrubirali na djinderbread ja sam na ajfonu imao 50% "novosti" koje su predstavljene jucer. Mogo bi u detalje ali opet se bojim da ti nebude previse velikih rijeci.
Oces inovaciju, koristi iPad, iPhone, Macbook sa najnovijim softwareom, nakon tjedan dva ce ti bit jasno.
Bullshit no1
Linux. Za sve ostalo si u pravu :)
Furanje na Android. Apple pada nisko, niže, najniže
Glupost, bolje da si izdvojio par minuta vremena i pogledao kako izgleda iOS7. Ovdje je jedino WP kopiran i to u toj mjeri da su ideje pokradene, što se jasno vidi u kontrastnim bojama i sl. Naravno, ništa drastično da bi direktno upučivalo na WP. Inače, ne svidja mi se home screen, nekako mi neozbiljno izgleda. Osim toga, ovo bolesno dobro izgleda, jedva čekam isprobati.
Pročitao sam na webu da je Safari tako redizajniran da podsjeća i ima neke nove funkcije Chromea.
A izgled iOS7 je kao loša kopija WP.
Dosadašnji iOS mi je bio lijep i trodimenzionalnost je dolazila do izražaja na Retini, nekako je ekran iskakao iz kučišta. Sada iOS mi izgleda dizajnom nedorađeno, kao nešto što bih ja nacrtao u Illustratoru za 10min. I nekako mi ne paše u iPhone. Nije mi sjeo baš ovaj novi izgled, ali nove funkcije zvuče obećavajuće iako je dio posuđen s drugih platformi.
iOS 7 osvježavajuće ali opet nothing new...
A ovaj iToilet žešći fail. Ružno do bola. Govorim o dizajnu što je bila odlika prijašnjeg Mac Pro-a, ne performansama ...
Sve u svemu niš revolucionarno...
Gle ljudi koji su ti dali TD zbog dizajna MacPro-a nemaju pojma o dizajnu pa...
Jer ću ponovit ono što tupim od day 1 a to je da dizajn nije samo dobar izgled nego i funkcionalnost. A kud ćemo metnut okrugli komp? Mislim da znate. :)
Edit: I tek sad vidim sliku gdje se na struju kabel spaja napred gdje i ostali ulazi. Ne znam čime su razmišljali kad su to napravili.
Bullshit no1
Sto se tice safarija, ribek svako tko ima bilokakav macbook zna koliko je chrome sranje i kolko je neefikasan, prvi tip za poboljsanje baterije je deinstalirajte chrome, proguglaj si malo, no tesko je tebi objasnit zasto neki laptopi imaju 10h batery lifea, a neki 3h. No ne ocekujem od tebe previse pa dobro.
Bullshit no2
Sto se tice ostalih inovacija, isto tako ne ocekujem da shvatis sta sve te velike rijeci znace al ajmo probat ovako.
12h battery life na laptopu, CISTI PRIMJER NEOPTIMIZIRANOG SRANJA KOJE KUPUJU SAMO IDIOTI KOJI NE VOLE NOSIT PRODUZNI HAHAHAHAH.
iOS7, prvo i osnovno, ne mozes kopirat od necega sta je nastalo kopiranjem tebe. Dok ste vi mastrubirali na djinderbread ja sam na ajfonu imao 50% "novosti" koje su predstavljene jucer. Mogo bi u detalje ali opet se bojim da ti nebude previse velikih rijeci.
Oces inovaciju, koristi iPad, iPhone, Macbook sa najnovijim softwareom, nakon tjedan dva ce ti bit jasno.
Da skratim pricu, korisnik sam iMaca, bivsi korisnik iPhonea. Od svega sto si nabrojao jedino baterija ima veze s mozgom i to kad usporedjujes sa 5x jeftinijim laptopima, ovo ostalo su nebuloze. Chrome na Macu (nisam probao) vjerojatno nije nimalo gori od iTunesa na windowsima i to ne cudi nimalo. Medjutim postavi si pitanje zasto nitko ne koristi Safari ko ima mogucnost koristenja izvornog Chromea ili Chromiuma. Onda ajmo usporediti na nativnim OS-ovima. Na Macu (ML) koristim Safari samo zato jer Mac opcenito veoma rijetko palim pa nisam ni isprobao nista drugo, ali usporediti ugodnost, funkcionalnost i brzinu browsinga sa Safarijem na Macu i Chromeom na PC-ju je neozbiljno.
Sto se tice tabova u file exploreru na linuksu ih imam vec 100 godina (znaci nemoj se sad uhvatiti brojke 100) nego cinjenicce da je nesto sto se naziva inovativnim vec odavno vidjeno (pa cak i u alternativama Finderu na Mac-u).
Bullshit no1
Dokaz?
Guglanjem na brzinu sam naišao da je Nautilus dobio tabbed file explorer u verziji 2.24, što je bilo oko 2008.
Pitam se iz kojeg si ti brloga procurio. Dode mi da se zabrinem
Bullshit no1
Dokaz?
Guglanjem na brzinu sam naišao da je Nautilus dobio tabbed file explorer u verziji 2.24, što je bilo oko 2008.
Super, inovacija koju Apple najavljuje za blisku buducnost nije stara 10 nego 5 godina. Bravo za Apple!
Sad googlaj Total Comander - 1993.