Uzlet HTML5 videa

poruka: 49
|
čitano: 5.551
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uzlet HTML5 videa".
16 godina
odjavljen
Uzlet HTML5 videa

adobe flash laku noć!

Moj PC  
16 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

Adobe znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj!

Never Argue with an Idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
Moj PC  
16 3 hvala 0
15 godina
Uzlet HTML5 videa

Ovo me jako veseli. Go html5 go go go!

9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

nije flash samo video player, ima tu puuuuno više od toga. Hoce li html5 zamjeniti i sve ostale flashove mogucnosti? Vrijeme ce pokazati.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Uzlet HTML5 videa

hmm, ni prvi ni zadnji kojeg su "strucnjaci" unaprijed otpisali, recimo tko zna koliko puta je mp3-u bio osudjen na zaborav u korist naprednijih codeca pa se stari smrad svejedno drzi i to vjerojatno bolje nego ikad (barem kad je rijec o broju sadrzaja).

gotovo je kad je gotovo a ovdje je sigurno da nista nije gotovo - svidjalo se to nekima ili ne cinjenica je da, unatoc rastu posljednjih godina, Apple u globalnim okvirima svejedno minoran cimbenik.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Uzlet HTML5 videa
Flash po svim stručnjacima umire zadnjih 10 godina...

isto kao i plazma TV...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

A moze li netko meni, kao potpunom nestrucnjaku, objasniti razliku izmedju Flasha i HTML videa? (U usporedbu se moze ubaciti i Silverlight, ako nije problem)

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Guillermo Temblalanza kaže...

A moze li netko meni, kao potpunom nestrucnjaku, objasniti razliku izmedju Flasha i HTML videa? (U usporedbu se moze ubaciti i Silverlight, ako nije problem)

Hvala

html5 je tehnologija u razvoju koja ne moze ni priblizno koliko flash moze, a graficki bogati sadrzaji su vece opterecenje nego oni napravljeni u flashu...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
Guillermo Temblalanza kaže...

Hvala

Ne treba ti Flash player plugin da bi gledao HTML5 video. To uvelike pojednostavljuje stvari na linuxu koji se po tradiciji kolje s flashom.

grimyHR kaže...

html5 je tehnologija u razvoju koja ne moze ni priblizno koliko flash moze, a graficki bogati sadrzaji su vece opterecenje nego oni napravljeni u flashu...

Pitanje je bilo za video, a HTML5 video je manje procesorski zahtjevan ako je u pitanju WebM, ili jednako kao i flash ako je u pitanju h.264.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

kako da ne, pisati ćemo poslovne aplikacije u JavaScriptu umjesto u C#u tj. ActionScriptu ... good joke. Dakle, Flash (i Silverlight) neće biti iskorjenjeni sve dok je potreba za poslovnim aplikacijama vezanim za web.

Ali što se tiče HTML5 videa, super super podržavam definitivno (kao web developer), ali nešto i nije problem mislim ... prikazati video kroz Flash objekat ... a rekao bih i da je krajnjim korisnicima posve svejedno jel im se video pušta na HTML5 ili Silverlight ili Flash pluginu.

:)
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Uzlet HTML5 videa

Pa nemozes virovat kako se u sekund stvari okrenu, sad je sve flash flash flash a onda odjednom, u roku amo reć preko noći, zastarjela tehnololgija - brutala...

MIKROBLOG: Nanovo sam instalira cod4 a obrisa mw2

0 0 hvala 0
17 godina
KIKI3ooo kaže...

Pa nemozes virovat kako se u sekund stvari okrenu, sad je sve flash flash flash a onda odjednom, u roku amo reć preko noći, zastarjela tehnololgija - brutala...

Kako će jabuka preživjeti bez flasha?

17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

isto kao i plazma TV...

Dapače za plazmu je obrnuto, ona ne da umire nego se prodaje rekordno, a planiraju ugurati plazma tehnologiju u ekrane od po 20+". Za sada je najmanja plazma koju možete kupiti 37 ili 40", manja nepostoji.

Plazma ima superiornu dubinu crne boje, a i slika meni osobno je prva liga u odnosu na TN monitor, za IPS neznam.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
protjeran
movie kaže...
KIKI3ooo kaže...

Kako će jabuka preživjeti bez flasha?

A kako Jabučari bez Stivice???{#}

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

isto kao i plazma TV...

Dapače za plazmu je obrnuto, ona ne da umire nego se prodaje rekordno, a planiraju ugurati plazma tehnologiju u ekrane od po 20+". Za sada je najmanja plazma koju možete kupiti 37 ili 40", manja nepostoji.

Plazma ima superiornu dubinu crne boje, a i slika meni osobno je prva liga u odnosu na TN monitor, za IPS neznam.

Pa to i kažem... tako će i flash... flash je u xyz slucajeva superioran HTML5... ali što ćeš...

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
protjeran
Uzlet HTML5 videa

zasto se cijel IT svijet pravi blesav i veze Flash samo uz video nije mi jasno,

iza Flasha stoje generacije alata i povezivanje sa ostalim Adobe paketom, Flex, After Effects, Pixel Bender, Illustrator, Photoshop ...

povezivanje sa JavaScriptom, relativno ugodno razvojno okruzenje (nije IDE kao MS-ov ili Borlandov ali se krece),

AS3 ima mana ali je podnosljiv OO jezik

oni koji seruckaju da su Flash stranice spore i ceka se previse ucitavanje, ha

njima mogu samo reci, tko god ima barem 1Mb vezu ugodnije je raditi sa Flash stranicom nego sa cistim Html-om,

drugi par rukava su priuceni programeri i dizajneri koji neznaju napraviti dobre preloadere te kompletnu stranicu od 1-10 Mb utrpaju u prvi frame i onda se ceka ucitavanje,

isto bi bilo i sa HTML-om kad bi htjeli sve slike i zvukove sa kompletne stranice ucitati odma

a kaj ima HTML 5 i kad ce izaci standardizacija ?, jedna velika nula,

konkurencija je dobrodosla ali nju ne određuje Jobs nego cinjenicno stanje

4 0 hvala 0
15 godina
Uzlet HTML5 videa

Sada vidim zašto Adobe želi da što prije izda Flash 11 zbog straha od konkurencije.

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slazem se.. ali sto je Jobs kome odredio :-)..., 

samo je izbacio podrsku za flash na svojim iOS uredjajima

15 godina
protjeran
Uzlet HTML5 videa

Nek ga onda naprave kak spada a ne kad gledam na yt proc mi na 100% lol

http://www.soundstream.com/

3 0 hvala 0
17 godina
Uzlet HTML5 videa

Evo zašto mrzim prokleti flash (jedan od razloga)! ostala mi je datoteka flash6.ocx, od windowsa xp, sve živo sam probao (i kopiranje na usb stick i formatiranje tuneup-om, revom) i ništa ne pomaže, niti deinstalacija flash playera i zaustavljanje svih procesa....dok god Adobe bude na moj komp instaliravao smeće kojeg se nemoguće riješiti uvijek ću ga prezirati!

Oko mene pijani drugari, a ja samo tebe dozivam....
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 21:26 (ivaninho).

1 2 hvala 0
17 godina

Shit je imati zatvoreni ne-standardni plug-in koji je jedino rjesenje za video.

I to se želi izbjeći, i to je logično.

Flash JEST spor i zahtjevan, preko mjere za nešto što služi kao univezalno web oruđe.

Da - Flash nije samo video, ali tko želi glupave igrice i druge budalaštine neka ga koristi, tragedija je da ga mora koristiti i netko tko želi samo pogledati video.

Logično je stoga da video treba ući u HTML standard, a Flash nek ostane nadobudnim dizajnerima i drugim pametnjakovićima koji i dalje misle da prosječan korisnik ima 3 sata strpljenja da pogleda njihov dizajnerski preserans.

Pametni ljudi (poput mene) ionako drže Flash isljučenim i uključuju ga tek po prijekoj potrebi.

Često, tek kada neku poznatu web stranicu pogledam iz browsera s uključenim Flashom, iznova shvatim koliko sam samim uklanjanjem Flasha izbjegao napadnih gluposti na web stranicama.

16 godina
protjeran
axis kaže...

Slazem se.. ali sto je Jobs kome odredio :-)..., 

samo je izbacio podrsku za flash na svojim iOS uredjajima

ne koristim njegove skupe igracke tak da mi je svejedno, ali sta ako ukine podrsku za Html ili nesto trece na svojim igrackama,

svidjelo se to njemu ili ne Flash je danas standard za određeno podrucje i zabrana toga na vlastitim uređajima je cista glupost i fašizam

sa jedne strane imamo open source, na drugoj Apple, cak je i Microsoft između

17 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

Stev Jobs revolucija...

i opet, APPLE je pogodio !

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

Flash sam volio dok je bio u rukama Macromedie, ali odkad ga je preuzeo Adobe nisam vidio nekih

vecih pomaka. Iz godine u godinu raste što se tice sistemskih zahtjeva, a ne nudi proporcionalno

tomu neke nove i mocnije mogucnosti. Ujedno sadrži i rupe koje mogu pomoci ulasku razne

gamadi s neta. Kako god, bolje im je da 11ica bude kako spada i da se posvete optimizaciji.

Danas su neka druga vremena. Nije samo bitno da radi, nego da je i efektivno.

Efektivno nije kada mi digne zauzece procesora više nego bilo koji dr.proces u sustavu, a shodno

tomu mi i popapa više baterije na laptopu/mobitelu. Danas je važna mobilnost i trajnost baterije,

time i štedljivost programa, a flasha u toj prici barem za sada nema...

Video je ionako najbitniji. Igrice u flashu su za malu djecu, a i na mobitelima ih ima više nego

dovoljno i prilicno boljih (onih za ubit dosadu, kakve su sve flash igre).

Reklame nemoram ni spominjati - ne trebaju mi! (one ionako cine vecinu flash sadržaja)

Jedino di je još uvijek mocan je dizajn stranica, ali iskreno meni su te stranice s flashom

preeuređene. Neznam kako bi rekao. Lijepe jesu ali mi nisu neznam kako funkcionalne.

Stranica treba biti lijepa, ali mi je ipak važniji sadržaj od njenog izgleda.

A same stranice u flashu najviše koriste neke tvrtke (pr.s prehrambenim proizvodima i sl.)

i cesto imaju alternativne stranice u HTML-u. Svatko tko radi stranice samo u flash-u,

po meni je malo neozbiljan i slican Stevi. Kad Stevo "prisiljava" svoje korisnike da ne koriste

flash onda je to diktatura. A šta je to onda, pitam ja vas, kad mene neka firma ili

web dizajner tjera i prisiljava da koristim flash da bi mogao koristiti stranicu?

Sry, ali meni je to isto. Nema pretjerane razlike.

Volio sam flash, ali mislim da me ta ljubav prema njemu prošla...

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
abraham kaže...

ne koristim njegove skupe igracke tak da mi je svejedno, ali sta ako ukine podrsku za Html ili nesto trece na svojim igrackama,

svidjelo se to njemu ili ne Flash je danas standard za određeno podrucje i zabrana toga na vlastitim uređajima je cista glupost i fašizam

sa jedne strane imamo open source, na drugoj Apple, cak je i Microsoft između

Kakve veze s temom ima koristiš li ti Apple uređaje, a ovo boldane ni ne trebam komentirat.

17 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

Meni je Flash jedino dobar za video playere i igrice. Flash reklame ne podnosim. A poznatije stranice izrađene u Flashu se mogu izbrojiti na prste jedne ruke.

Edit:

Ne znam jeste li vidjeli, ali HEP ima novu stranicu/aplikaciju Moj račun izrađenu u Flashu.

https://mojracun.hep.hr/opskrba/index.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 22:25 (Tom69).

1 0 hvala 0
17 godina
Uzlet HTML5 videa

spremno za html5, ne i za flash, ,a govori se o H.264?  možda je naslov trebao biti uzlet H.264? zatvoreni format sigurno nije html5, jer w3c ne podržava zatvorene non-free royality formate kao standard.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

Sto ce tek biti nakon sto izadju FF4 i IE9 s podrskom za <video> tag... Flash pa pa, napokon. Za max. dvije godine cemo se ovdje s nostalgijom sjecati dana kada je to smece bilo instalirano na svakom racunalu i pricati djecama kako je u nase vrijeme za gledanje videa na netu trebao plugin...

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Uzlet HTML5 videa

Imam FF 4.0 RC i sad sam makno flash al nece ni jedan video na yt da radi....

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
uuY kaže...

Pametni ljudi (poput mene) ionako drže Flash isljučenim i uključuju ga tek po prijekoj potrebi.

Često, tek kada neku poznatu web stranicu pogledam iz browsera s uključenim Flashom, iznova shvatim koliko sam samim uklanjanjem Flasha izbjegao napadnih gluposti na web stranicama.

Znači svatko kome flash nije isključen - glup? "Pametni" ljudi (poput tebe) bi trebali izbjegavati komentiranje nečega što nerazumiju. Zapravo "pametni" ljudi (poput tebe) bi trebali izbjegavati bilo kakvo komentiranje, ne samo što neće vrijeđati  zdrav razum nego i osloboditi nas "napadnih gluposti na web stranicama".

RobertS kaže...

Sto ce tek biti nakon sto izadju FF4 i IE9 s podrskom za <video> tag... Flash pa pa, napokon. Za max. dvije godine cemo se ovdje s nostalgijom sjecati dana kada je to smece bilo instalirano na svakom racunalu i pricati djecama kako je u nase vrijeme za gledanje videa na netu trebao plugin...

Zanimljivo da nikome flash nije smetao dok nije postojala alternativa :D Pa da nije bilo flasha, danas nebi bilo ni youtuba. Zbog flasha se razvio internet video, flash video su ime i prezime youtube-a koliko god vi to poricali. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 0:10 (weedos).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice