Uzlet ARM-ovih procesora

poruka: 17
|
čitano: 3.315
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uzlet ARM-ovih procesora".
15 godina
Uzlet ARM-ovih procesora

Logično da je došlo do ovoga, za svaki drugi smartphone (karikiram) pročitam specifikaciju i piše ARM procesor.

That's no reason to cry. One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and it makes me sad.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Uzlet ARM-ovih procesora

Nokia u svim svojim smartphoneima koristi ARM...

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uzlet ARM-ovih procesora

Ovaj cortex a15 je dual core(1.5 GHz)za smartphone i tabove a dostupan je i u quad core(2.5 GHz)verziji za servere.{#}

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Uzlet ARM-ovih procesora

ma ludilo, Intel samo za ovaj kvartal negdje 7 puta vise profita nego ARM ukupnog prihoda{#}

lovu seru rade FAB-ovi a ne dizajn - ma kolko dobar on bio

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Uzlet ARM-ovih procesora
dado8 kaže...

ma ludilo, Intel samo za ovaj kvartal negdje 7 puta vise profita nego ARM ukupnog prihoda{#}

Pa odi pa im to fino objasni, i nabavi im nekih 6-8 milijardi dolara koliko trenutno dođe jedna tvornica

16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Logično da je došlo do ovoga, za svaki drugi smartphone (karikiram) pročitam specifikaciju i piše ARM procesor.

Nije potrebno karikirati:

As of 2009, ARM processors account for approximately 90% of all embedded 32-bit RISC processors. ARM processors are used extensively in consumer electronics, including PDAs, mobile phones, digital media and music players, hand-held game consoles, calculators and computer peripherals such as hard drives and routers.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
protjeran
segregator kaže...
dado8 kaže...

Pa odi pa im to fino objasni, i nabavi im nekih 6-8 milijardi dolara koliko trenutno dođe jedna tvornica

ma sve se zna i to jos od davnih dana,samo danas ti nitko nece dat toliko lovu samo na ljepe oci ili zato jer imas nesto dobro na papiru.

Intel je gazio AMD i u periodu kad je imao daleko inferiorniju arhitekturu i to samo zato sto su ovi kaskali s proizvodnim pogonima, ali da bis imao nove FAB-ove treba imat love, a da bis zaradio lovu treba vec imat FAB-ove - zacarani krug koji ce kako se nod bude smanjivao a cijena izgradnje FAB-ova enormo rasla postajat sve vise zacaraniji

po meni ARM ima jos koju godinu prospiriteta a onda mu ne gine stecaj ili preuzimanje jer ce mu na trziste uletit Intelovi/AMDovi SOC x86 i onda ciao bella

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 18:30 (dado8).
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

po meni ARM ima jos koju godinu prospiriteta a onda mu ne gine stecaj ili preuzimanje jer ce mu na trziste uletit Intelovi/AMDovi SOC x86 i onda ciao bella

Intel koliko god pokušava napraviti štedljivi x86 procesor ne uspijeva (u rangu omjera štedljivosti/snage ARM-a) zasad ne uspijeva. A osobno ni ne vidim razlog zašto je x86 mi potreban na mobitelu.

Na jednom portalu je bila lijepa usporedba koja je išla otprilike ovako: "x86 je slon i koliko god ga intel stavljao na dijetu još uvijek će ostati slon"

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...

Intel koliko god pokušava napraviti štedljivi x86 procesor ne uspijeva (u rangu omjera štedljivosti/snage ARM-a) zasad ne uspijeva. A osobno ni ne vidim razlog zašto je x86 mi potreban na mobitelu.

Na jednom portalu je bila lijepa usporedba koja je išla otprilike ovako: "x86 je slon i koliko god ga intel stavljao na dijetu još uvijek će ostati slon"

cisto zbog kompatibilnosti jer za x86(ne mislim tu samo na vindoze) ima hrpa kvalitetnog softwera koja je ipak nekoliko milja ispred onih mobilnih, a o standarnizaciji, ustedamo na portanju i paralelnom razvoju soft da ne govorim...

bio slon il ne Mooreov zakon neumoljivo grabi naprijed, pitanje dana je kad ce kvalitetan ulta low voltage x86 SoC bit moguc a kamoli na taj "slon"

btw AMD APU-FUSION bi u toj kategoriji za koju godinu mogo harat - graficke/multimedijalne mogucnosti ce prodavat(vec prodaju) uradjaje tog tipa

17 godina
neaktivan
Uzlet ARM-ovih procesora

Što se tiče slona na dijeti, to je izjavio JHH, CEO od Nevidije Cool.

ARM nikad nije imao vlastite pogone i nikad ih neće imati. Oni se samo bave dizajnom core arhitekture i licenciranjem. Čipove će istjunirati i integrirati s ostalim komponentama (grafika, modemi, gps, wi-fi isl.) neko drugi: Apple, TI, Qualcomm, Nvidia, Samsung, Freescale.  A onda dolazi proizvodnja.  Ima ko će ulupati 8-9-10 milijardi u novi fab, npr TSMC, GloFLo ili Samsung. Gotovo pa savršen model poslovanja.

Koliko ima x86 šanse na tržištu tableta i smartfonova? I šta bi se na tome trebalo vrtiti .... Windowsi? Teško.  x86 Android port se nije maknuo od verzije 1.6, i to je bilo u nekoj beta fazi. A onda je Intel ušao s Nokijom u MeeGo alijansu, tak da vjerujem da će pokušati progurati neki Linux.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 20:15 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Paolo2612 kaže...

cisto zbog kompatibilnosti jer za x86(ne mislim tu samo na vindoze) ima hrpa kvalitetnog softwera koja je ipak nekoliko milja ispred onih mobilnih, a o standarnizaciji, ustedamo na portanju i paralelnom razvoju soft da ne govorim...

Koje si ti lude gljive pojeo? Evo ti i Windowsi i Linux i OSX. Jako si se usrećio što je sve na  x86. To je užasno pomoglo pri portanju, standardizaciji i paralelnom razvoju. Developeri skaču od sreće na toj genijalnoj standardizaciji...

A da ne govorim da je još veće sranje s mobilnim OS-ovima: Android, MeeGo, Symbian, Windows Mobile, Windows Phone 7, iOS, WebOS, BlackberyOS i da ne nabrajam još dalje i ostale dumbhone os-eve...

I što ćeš s tom hrpom kvalitetnog softvera - raditi na 3 inčnom ekranu smartphone-a?

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 20:19 (Paolo2612).
15 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...

I što ćeš s tom hrpom kvalitetnog softvera - raditi na 3 inčnom ekranu smartphone-a?

a na prvo si zapravo vec sam odgovorio, primjerice radi sta ne bi bilo lakse i za nas i Apple da imaju samo iOneOS umjesto iOS i OS X-a - uostalom u tom smjeru i idu

17 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Paolo2612 kaže...

a na prvo si zapravo vec sam odgovorio, primjerice radi sta ne bi bilo lakse i za nas i Apple da imaju samo iOneOS umjesto iOS i OS X-a - uostalom u tom smjeru i idu

Osim tehnologije baterija - glavno je da krcaš gigabajte rama i gigahercne procesore. Od mobitela prvo očekujem mobilnost i dugo trajanje baterije, a ne projektore u cigli kojoj baterija traje 3 minute.

Ne nije lakše. A ako je tebi lakše raditi na softveru mobitela kupi mobitel s HDMI izlazom, spoji ga na monitor i baci PC u smeće. Ja ne namjeravam raditi u kvazi mobitelskoj verziji autocada/officea/photoshopa, a oni koji misle da je to lakše i odlična ideja su u 99% slučajeva glupi korisnici koji nikada nisu radili ozbiljan posao na PC-u i sve udaljenije od 2 klika im je nuklearna fizika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 21:11 (Paolo2612).
15 godina
hrx kaže...
sirka666 kaže...

Nije potrebno karikirati:

As of 2009, ARM processors account for approximately 90% of all embedded 32-bit RISC processors. ARM processors are used extensively in consumer electronics, including PDAs, mobile phones, digital media and music players, hand-held game consoles, calculators and computer peripherals such as hard drives and routers.

Nisan zna podatke pa san samo bubnija bez da san išta pročita. Zahvaljujem {#}

That's no reason to cry. One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and it makes me sad.
16 godina
neaktivan
Vijest me nije iznenadila.intel može slati svog slona na dijetu no nevidim kad če doći kraj toj dijeti :d
17 godina
neaktivan
Uzlet ARM-ovih procesora

Zapravo djeluje obećavajuće.

Demo Intel developerskog phona s MeeGo 1.1:

http://www.youmobile.org/blogs/entry/Maemo-6-MeeGo-1-1-Review-Video-

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
stef kaže...

Zapravo djeluje obećavajuće.

Demo Intel developerskog phona s MeeGo 1.1:

http://www.youmobile.org/blogs/entry/Maemo-6-MeeGo-1-1-Review-Video-

Mali ispravak:Intel-Nokia developerske platforme.Ne treba zaboravit Nokiu.

dasHHa
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice