opet čemo tiskat gumbice na kučista, ko u doba pentiuma 1 :D TURBO :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svejedno ja mislim da je turbo boost i slično za noobove. Nema do ručnog prčkanja po biosu.
Ako mi se baš neide u bios onda koristim AMD overdrive,a za spuštanje taktova se brine COOL&QUIET za idle.
Volim kada je sve pod mojim nadzorom.
turbo boost je dobar radi štednje energije,kad ne radiš zahtjevne stvari spusti takt i štedi energiju
tako da sam sad stavio opciju Balanced u winsima 7 i proc radi na 1230MHz,a kad se igra pokrene odmah se uključi i turbo boost
AMD radi kvalitetan posao sa Phenomima II...
AMD radi kvalitetan posao sa Phenomima II...
ti to uvjeravas sam sebe ili nas?lol
Uvjeravam tebe.
turbo boost je dobar radi štednje energije,kad ne radiš zahtjevne stvari spusti takt i štedi energiju
tako da sam sad stavio opciju Balanced u winsima 7 i proc radi na 1230MHz,a kad se igra pokrene odmah se uključi i turbo boost
Nepričaj o nečemu o čemu nemaš pojma.
To radi C1E i EIST osim ako nisu promjenili naziv tome kod i5 i i7.
Turbo boost samo diže takt procesora.
Mislim da ste svi promašili poantu. Ovo nije opcija u BIOS-u, niti je to dugme na kućištu. Ovo je čisto rješenje za aplikacije koje loše iskorištavaju više jezgri, a gladne su sirovog takta. Kad procesor osjeti takvu aplikaciju, da joj ono što joj treba - isključi pojedine jezgre, a boost-a aktivne. Kad zatvorite aplikaciju, sve se vrati na default. Vjerojatno će se raditi tvorničko testiranje i u takvom radu će se koristiti najstabilnije jezgre kako bi podnijele veći takt. U tom slučaju ne vidim ni zapreku da ova opcija radi uz ručni OC, ako nije pretjeran.
Mislim da ste svi promašili poantu. Ovo nije opcija u BIOS-u, niti je to dugme na kućištu.
Dugme ne ali bit ce sigurno opcija u BOISu za iskljucivanje ili ukljucivanje te tehnologije.
Bilo bi im bolje da izvrše malo pritisak na proizvodnju 64 bit SW-a.
Mislim da ste svi promašili poantu. Ovo nije opcija u BIOS-u, niti je to dugme na kućištu.
Dugme ne ali bit ce sigurno opcija u BOISu za iskljucivanje ili ukljucivanje te tehnologije.
Mislim da ne. To radi tako da se održava TDP procesora i nije stvar BIOS-a ili driveri nego dio arhitekture (ali vidjet cemo). Znaci ako ti radiš na programu koji samo iskorištava 2 jezgre, onda se ove druge 2 (to jest 4 sa 6 jezgrenim procom) iskljuce a ove dvije se klokaju tako da TDP ostane isti. To je dobra stvar za korisnike koji ne žele klokati.
Npr. imaš program A i program B. Program A iskorištava 6 jezgri a program B 2 jezgre. Program A radi bez problema sa tvojim procom i nema potrebe za klokanjem, dok program B radi sporo. Bez ove tehnologije ti bi trebao klokati cijeli procesor za bolje performanse, znaci vece zagrijavanje i potrošnja, a sa ovom tehnologijom, kada ti radiš u programu B ove dvije jezgre koje koristiš se automatski se klokaju, dok ostale 4 rade na negdi 30% na primjer. Što dobijemo? Oba programa super rade, mi nismo trebali lokati, potrošnja i grijanje ostali isti.
Povećanje takta je uvjetovano TDP vrijednošću čipa, dok hardverska implementacija tehnologije omogućuje njeno funkcioniranje nezavisno od odabranog operacijskog sustava.
Mislim da ce za upravljanje hardverskog dijela te tehnologije biti ipak zaduzen BIOS. Isto kako BIOS prepozna koji procesor je u utoru (nezavisno od OSa) tako ce moci i zapamtiti postavk(u/e) te tehnologije.
Zivi bili pa vidjeli
Hahaha kako carevski na ovom forumu taman sam napisao neki dan na intelovom topiku kad intel iznbaci nesto novo odma pljuvacina a kad amd/ati odma hvalisanje nisam nikakav fan boj al je to fakat fascinantno.
Hahaha kako carevski na ovom forumu taman sam napisao neki dan na intelovom topiku kad intel iznbaci nesto novo odma pljuvacina a kad amd/ati odma hvalisanje nisam nikakav fan boj al je to fakat fascinantno.
U pravu si, fakat zanimljiv sociološki fenomen. Sirotinja kupi jeftino, pa se onda svojim konjima hvali...
U pravu si, fakat zanimljiv sociološki fenomen. Sirotinja kupi jeftino, pa se onda svojim konjima hvali...
Aj vi meni sirotom objasnite di vi vidite ovdje hvalisanje, ljudi izbacuju tehnologiju koja već postoji, viđeno milijon puta kod amda i intela. Zanimljiv sociološki fenomen je kurčiti se konfama za koje triba pljuniti 10k kuna, mobitelima od 5k kuna, a plaća je prosjek ako si sretan 5k.
mogu se hvalit amd/ati fanboy-i koliko hoće ali opet intel ima bolje i kvalitetnije proizvode,a uskoro će i nvidia opet bit bolja i kvalitetnija od ati-a
takvo stanje da su intel i nvidia uvijek bolji i kvalitetniji pokazuje povijest,uz par izuzetaka
mogu se hvalit amd/ati fanboy-i koliko hoće ali opet intel ima bolje i kvalitetnije proizvode,a uskoro će i nvidia opet bit bolja i kvalitetnija od ati-a
takvo stanje da su intel i nvidia uvijek bolji i kvalitetniji pokazuje povijest,uz par izuzetaka
intel ima bolje proizvode naravno, ali ne zasluzuju toliku cijenu (mislin na i7, i5 je odlicna cijena
), ali nVidia nece bit ubrzo bolja od ATI-a... vidis koliko se muce s fermijem... i opet ce bit premasne cijene
intel ima bolje proizvode naravno, ali ne zasluzuju toliku cijenu (mislin na i7, i5 je odlicna cijena
), ali nVidia nece bit ubrzo bolja od ATI-a... vidis koliko se muce s fermijem... i opet ce bit premasne cijene
intel čim izbaci high end dosta digne cijenu ali kad kupiš njihov najbolji proc onda si i miran,a i7 je procesor namijenjen manjim serverima i profesionalnom radu,i intel ga je upravo za to i predvidio
šta se tiče cijena nemože se samo prigovarat da je intelova konfiguracija puno skuplja kad to nije istina,skuplja je ali ne puno
Ne. Intel ima jako dobre proizvode, pogotovo u highend segmentu, ali u mainstream i low end segmentu AMD ima super proizvode koji jako dobro konkuriraju sa Intelom. AMD ploce su jeftinije od Intelovih i imaju bolji IGP, tako da slaganje jedne AMD konfe može biti jeftinije od jedne Intel konfe a performanse su tu negdje.
Kakav ce Fermi biti u odnosu sa ATI-jem je upitno, siguran sam da ce biti bolji, ali za koju cijenu? Ako GT480 ima pocetnu cijenu od 599$ a ima negdi 30-50% (to je jako optimisticna prognoza) bolje performanse od 5870 onda je bolje dati 670$ za 5970 (ili manje ako cijena padne kada Fermi izađe, znaci 599$ ili manje) koja ima oko 70% bolje performanse ako se kloka na takt 5870. Ko ce pobjediti stvarno ovisi da li gledamo tko ima najbržu grafu, ili ko daje više performansi za istu ili manju cijenu. U prošloj generaciji Nvidija je imala najbolju grafu, ali je puno koštala, dok je ATI imao grafe koje su dale super perfomanse za povolnju cijenu. Bile su tako dobre da je Nvidija morala spustiti cijene svojih kartica za 20%. Ali pobijeda nije bitna, bitna je konkurencija koja ce spustiti cijene. A ja sam siguran da cu kupiti ATI grafu jer ne vjerujem da ce Nvidija imati išta u mainstream segmentu kada Fermi izađe.
Ne. Intel ima jako dobre proizvode, pogotovo u highend segmentu, ali u mainstream i low end segmentu AMD ima super proizvode koji jako dobro konkuriraju sa Intelom. AMD ploce su jeftinije od Intelovih i imaju bolji IGP, tako da slaganje jedne AMD konfe može biti jeftinije od jedne Intel konfe a performanse su tu negdje.
Kakav ce Fermi biti u odnosu sa ATI-jem je upitno, siguran sam da ce biti bolji, ali za koju cijenu? Ako GT480 ima pocetnu cijenu od 599$ a ima negdi 30-50% (to je jako optimisticna prognoza) bolje performanse od 5870 onda je bolje dati 670$ za 5970 (ili manje ako cijena padne kada Fermi izađe, znaci 599$ ili manje) koja ima oko 70% bolje performanse ako se kloka na takt 5870. Ko ce pobjediti stvarno ovisi da li gledamo tko ima najbržu grafu, ili ko daje više performansi za istu ili manju cijenu. U prošloj generaciji Nvidija je imala najbolju grafu, ali je puno koštala, dok je ATI imao grafe koje su dale super perfomanse za povolnju cijenu. Bile su tako dobre da je Nvidija morala spustiti cijene svojih kartica za 20%. Ali pobijeda nije bitna, bitna je konkurencija koja ce spustiti cijene. A ja sam siguran da cu kupiti ATI grafu jer ne vjerujem da ce Nvidija imati išta u mainstream segmentu kada Fermi izađe.
evo ja sa X4 620 i HD4890 igran GTA IV sve na Very High, jedino su sjene low, sa prosjekom 50-55 FPS-a
Meni je fascinantno kako se Intel/nvidia fanboyevi uvijek pronađu prozvani branit svoje procesore i grafičke bez ikakvog razloga na temama koje nisu predviđene za to, svaki potez amd/ati-ja ih ugrožava do te mjere da su spremni pisat gluposti bez granica... Ako vam vaš i7 i Fermi nije dovoljno produžio onu stvar za to amd nije kriv, možda da probate sa duplo većim ciframa, tko zna?
A vezano za temu, Hyperion, šteta što misliš tako, turbo nije za noobove kao što ni overclock i prčkanje po biosu nije za 24/7, vidjet ćemo krajnji proizvod ali velika su očekivanja od Thubana i Zosme, živi bili pa vidili
ja sam trenutno intel-ati fanboj
a mislim da je svatko fanboj nečega
ja sam trenutno intel-ati fanboj
a mislim da je svatko fanboj nečega
Fanboizam je u prirodidi covijeka, ništa su tu ne može. Samo su neki veci a neki manji fanboji.
Ja nis u osnovi protiv nikojeg aktivnog turbo modea na svom budućem kompu čak štaviše dobro mi dodje malo OC-anja ono usred igre da se ne zaletim poslje do foruma pitat kako OC AMD-a . Sada znam samo ovog intela kloknut
Podrška za AM2+ i AM3 ?! TOO BRAVO AMD koji misli na sve svoje korisnike!
Pa ja nemrem iskoristit ni ove 4 jezgre
Pa ja nemrem iskoristit ni ove 4 jezgre
To je zato jer ne koristiš aplikacije koje ih iskorištavju. Proizvođaci softwera trebaju poceti pisati programe koji su bazirani n multi-threadingu, na taj nacin cemo moci iskoristiti sve te silne jezgre u grafickoj i procesoru, ali to zahtjevan dodatni posao. Pošto želja za GPGPU aplikacijama raste rasti ce i multi-threading aplikacije.
turbo bost opcija u biosu ploča stara 5 godina zar mislite da je to nešto novo o čemu se treba toliko drečat???????
ajde sad recite što je to kad ste toliko.......
Sto je Turbo Boosti cemu sluzi?!
turbo bost opcija u biosu ploča stara 5 godina zar mislite da je to nešto novo o čemu se treba toliko drečat???????
ajde sad recite što je to kad ste toliko.......
Nije to baš ista stvar. Ovo je podizanje takta jedne ili dvije jezgre ukoliko aplikacija ne zna iskoristiti više jezgri, uz gašenje preostalih, dok je to o čemu ti pričaš OC čitavog procesora.
Sto je Turbo Boosti cemu sluzi?!
Pročitaj članak, a ne samo komentare.