Torvalds odbio Apple

poruka: 69
|
čitano: 8.442
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Torvalds odbio Apple".
17 godina
odjavljen
Torvalds odbio Apple

Izgleda ko ovaj tip, pljunuti!

Freak Show Inc.

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Torvalds odbio Apple

Unatoč tome što je Apple postao cenralna kompanija u tehnološkom svijetu

a kakva je to?

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Torvalds odbio Apple

Torvalds je vise tezio ka monolitnom kernelu dok je Jobs htjeo zasnovati MacOS na mikrokernelu.  U tome je bio jedini konflikt koliko se sjecam.  

No Torvalds je u pravu oko jedne stvari.  Apple je postao 100 puta gori od MS-a.

Nevezano htjeo bih jos ovo dodati,  mislim da je Linusu krajnije vrijeme da napravi Linux OS.  Kernel mu je super stvar nema govora ali stvarno nam treba jedan dobar Open Source OS.

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Torvalds odbio Apple

Zašto ti postojeće Linux distribucije nisu dovoljno dobre?

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Torvalds odbio Apple

Da je prihvatio, zamislite kako bi izgledalo tržište sa embedded OS-evima, koji praktički svi vrte neki linux - dvd, bluray, bla bla. Vjerojatno bi bila puno skuplja nego što je danas i loša.

Lulz is on lulz.

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Torvalds odbio Apple

Drago mi je da nije prihvatio taj posao...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
13 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Torvalds odbio Apple

Pametan odgovor - ne!

3 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Torvalds odbio Apple
Pametan covjek, sta drugo reci...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan
Torvalds odbio Apple

Barem netko! {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Torvalds odbio Apple

ovaj aplle me iz dana u dan sve vise iznenaduje svojom natprirodnom gluposcu

Teorija je kad se sve zna, a nište ne funkcionira. Praksa je kad sve funkcionira, a nitko ne zna zašto
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
bojcha kaže...

Istina, koje budale, htjeli zaposlit ovog papka

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan
borgware kaže...
Nevezano htjeo bih jos ovo dodati,  mislim da je Linusu krajnije vrijeme da napravi Linux OS.  Kernel mu je super stvar nema govora ali stvarno nam treba jedan dobar Open Source OS.

Da je Torvalds htio razvijati kompletan OS do sada bi to vjerojatno ucinio (ili barem pokusao). Koliko god cjenio Torvaldsa, treba reci kako kernel, u stanju u kakvom je danas, nije iskljucivo njegovih ruku djelo. Postoji jako puno kompanija koje suraduju u razvoju kernela, Linus ih na neki nacin sve koordinira i donosi strateske odluke.

Mogu li znati sto ti tocno ne valja u GNU dijelu GNU/Linuxa?

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 11:54 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
segregator kaže...
bojcha kaže...

Istina, koje budale, htjeli zaposlit ovog papka

Jedini papak u tom kontekstu si ti...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
protjeran
Torvalds odbio Apple

Quote:
Red Hat and VA Linux, both leading developers of Linux-based software, presented Torvalds with stock options in gratitude for his creation. In 1999, both companies went public and Torvalds' net worth shot up to roughly $20 million.

živ, zdrav, bogat s neprodanom dušom vragu. a znamo kako je "ovaj drugi" završio... karma is a bitch.

svaka čast Linus. i hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 14:25 (Loco).

7 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Loco kaže...

Quote:
Red Hat and VA Linux, both leading developers of Linux-based software, presented Torvalds with stock options in gratitude for his creation. In 1999, both companies went public and Torvalds' net worth shot up to roughly $20 million.

živ, zdrav, bogat s neprodanom dušom vragu. a znamo kako je "ovaj drugi" završio... karma is a bitch.

daj ne trkeljaj, upravo si natovario svoju karmu kad je već spominješ. Btw, iz teksta se čita da bi se Linus prihvatio posla da je Jobs želio mijenjati kernel.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 14:26 (grzzi).
15 godina
neaktivan
Torvalds odbio Apple

Hm, pitam se što je na njegovu odluku rekla njegova žena?{#}

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
grzzi kaže...

daj ne trkeljaj, upravo si natovario svoju karmu kad je već spominješ. Btw, iz teksta se čita da bi se Linus prihvatio posla da je Jobs želio mijenjati kernel.

" no da je prihvatio ponudu morao bi prestati s radom na Linuxu. Jobsu je stoga rekao „ne, hvala“, te je nastavio s radom na open-source platformi."

jel' ti čitaš isti tekst kao i ja?

15 godina
protjeran
HomoScepticus kaže...

Hm, pitam se što je na njegovu odluku rekla njegova žena?{#}

misliš da joj nije dosta 20 milja dolara? :)

14 godina
neaktivan
Loco kaže...
grzzi kaže...

" no da je prihvatio ponudu morao bi prestati s radom na Linuxu. Jobsu je stoga rekao „ne, hvala“, te je nastavio s radom na open-source platformi."

jel' ti čitaš isti tekst kao i ja?

Ne, pročitao sam ga nekidan.

He asked Steve Jobs if the Mac OS kernel would be switched, and was told that it wouldn’t.

Da nije bio zainteresiran ne bi ni pitao ovakve stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 14:32 (grzzi).
16 godina
grzzi kaže...

Grzzi sine ,nisu sve teme gdje se spominje jabuka tvoje ,ni vlasništvo jabučara ,pa tu nitko drugi nebi smio komentirat!!

A i ponekad treba znati o čemu se piše o članku prije nego dođeš trkeljat u thread!! {#}

''... U kompaniji bi Torvalds radio na razvoju Mac OS-a, no da je prihvatio ponudu morao bi prestati s radom na Linuxu ...''

Vjerojatno je zbog boldanog odbio napuhanca ,svim parama unatoč!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
protjeran
grzzi kaže...

Ne, pročitao sam ga nekidan.

He asked Steve Jobs if the Mac OS kernel would be switched, and was told that it wouldn’t.

he he. lijepo vidjet fanboya kako se hvata za slamke... sve čekam da se ostatak ekipice pridruži. uvijek vas je zabavno čitat {#}

"However, he has also expressed dislike in the direction Apple has taken in other areas, such as the tight control of media, saying that what they’re doing is “worse than what Microsoft ever did.”"

nja, nja, nja... {#}

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...

Grzzi sine ,nisu sve teme gdje se spominje jabuka tvoje ,ni vlasništvo jabučara ,pa tu nitko drugi nebi smio komentirat!!

A i ponekad treba znati o čemu se piše o članku prije nego dođeš trkeljat u thread!! {#}

''... U kompaniji bi Torvalds radio na razvoju Mac OS-a, no da je prihvatio ponudu morao bi prestati s radom na Linuxu ...''

imaš u wired-u čitav tekst ako te zanima. Vjerojatno mu ponuda nije bila dovoljno debela da bi se prihvatio rada na mrskom kernelu, ipak svatko ima svoju cijenu u biznisu. A i bio ej svjestan da rad sa Jobsom ne bi bio baš lagan, a možda ni ugodan ... bolje za njega da se nije prihvatio.

15 godina
neaktivan
grzzi kaže...
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...

imaš u wired-u čitav tekst ako te zanima. Vjerojatno mu ponuda nije bila dovoljno debela da bi se prihvatio rada na mrskom kernelu, ipak svatko ima svoju cijenu u biznisu. A i bio ej svjestan da rad sa Jobsom ne bi bio baš lagan, a možda ni ugodan ... bolje za njega da se nije prihvatio.

Svejedno ako bi se birao glavni razlog vjerojatno bi to bilo to da nije smio nastaviti rad na Linuxu...Ako ti imaš cijenu ne znači da imaju svi ostali?

15 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Cime bi ga Linus mjenjao pitam se? hmm hmm {#}

Ali to je malo bolje objasnjeno bas u clanku na koji si link stavio:

“He wanted me to work at Apple doing non-Linux things,” he said. That was a non-starter for Torvalds.

Zbog toga je otkantao Jobsa i Apple. Sve je jasno.

To je u neku ruku stvar ponosa, Linux je njegovo zivotno djelo u koje je utukao brojne besane noci, a onda mu je lola iz Applea rekao: "Sve je to lijepo, ali ostavi se sada toga i radi na nasem proizvodu, naravno, dobro cemo ti platiti.". Netko bira lovu, netko snove.

Edit: 'bemti editor...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 15:02 (rustweaver).
15 godina
protjeran
grzzi kaže...

teško shvatit da je čovjeku možda 20+ milja dolara dosta i da s đavlom nije htio tikve sadit? {#}

jebga, nekima je stalo do tebi očito nepoznatih pojmova tipa 'osobni integritet', 'duševni mir', 'humanizam' i slično... {#}

15 godina
neaktivan
Torvalds odbio Apple

Linus sam za sebe kaže da je on bog.Ispod njegovog dostojanstva bi bilo nešto takvo napravit...

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Linus sam za sebe kaže da je on bog.Ispod njegovog dostojanstva bi bilo nešto takvo napravit...

dva super ega se ne bi baš slagala, mislim da je to bio najveći razlog :D

14 godina
protjeran
grzzi kaže...

Ne laskajte si.

Ti očito ne znaš čitati iz teksta, jer iz teksta i njegovih usta nije prihvatio posao jer je Jobs uvjetovao da prekine rad na linux-u.

Lulz is on lulz.
15 godina
protjeran
grzzi kaže...
g12356 kaže...

dva super ega se ne bi baš slagala, mislim da je to bio najveći razlog :D

tak je. prvi ego upotrebio svoje znanje za besplatan doprinos čovječanstvu, a drugi pelješenju ovaca. teško da bi se složili, slažem se s tobom {#}

14 godina
protjeran
grzzi kaže...

Ajd prestani više gluposti pisati, ne goni sve ljude novac. One koje goni (a vi ih obično slavite) su najsitnije duše koje hodaju ovim planetom.

A čega je bio svjestan ti pojma nemaš, osim ako ne znaš čitati misli na daljinu i u prošlost.

Lulz is on lulz.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice