Stigao Raspberry Pi 2

poruka: 340
|
čitano: 112.876
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao Raspberry Pi 2".
12 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Odlična vijest. imam verziju B koju koristim za nakane od kučnog servera do male torrent mašine. Samo pohvale s moje strane.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Stigao Raspberry Pi 2
len24 kaže...

Odlična vijest. imam verziju B koju koristim za nakane od kučnog servera do male torrent mašine. Samo pohvale s moje strane.

Ja sam bas mislio rPi za slicno, ali nekako se dvoumim za banana Pi, ipak SATA konektor nesto znaci. Volio bi i da rPi 2 to ima, iako

je sad banana pi neisplativ u odnosu na ovog s 4 jezgre

mojpismonosa
13 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Ne znam gdje tražite informacije, trenutno je Pi2 na rasprodaji LINK , a vijerujem da ga je nabolje kupiti od zastupnika RS (HR stranica) tj. njihovih distributera u HR Primotronic iz Zagreba koji imaju mogućnost osobno podizanje robe u Savskoj pa se uštedi i na poštarini.

Cijena je kod njih 364,38kn sa PDV-om, a org. punjač od 10W je 115,00kn

0 0 hvala 0
14 godina
Ma nije na rasprodaji već u prodaji.
robimarko@gmail.com
17 godina
Bio sam u ducanu da vidim koliko komada mogu kupit i mogu kupit tj. kupil sam sva tri.
Rasprodalo se a sljedece dobivaju za mjesec dana.

Meni ide jedan i ova dva resto dobiju prva dva koji su se javili. Javim vam se preko PM za potvrdu.
17 godina

Evo instalirao sam OSMC na RPi2 i razlika je osjetna. Npr PVR IP TV promjena kanala je instant dok na B+ modelu traje par sekundi. Loadanje addons liste isto tak skoro pa instant. Scanning movies Database puno brze. Skakanje po izbornicima i sve je brzo ili instant odma sad. Addon download puno brze, traje mozda dvije sekunde i instalacija isti tren. Youtube se starta odma i sve radi fakat 6x brze kak reklamiraju.
Obicno kad neko reklamira neki komad hw i rece 6x brze onda je brze 0.6x. Ovo cudo imam osjecaj da je 60x brze.

Stari B+ sam zrihtal wifi i ide u spavacu na bs tv a ovaj novi u dnevnu da caruje sljedecih deset godina jer ovo je sad ono kaj se trazi.

Ako ste mislili kupit B+ jer je jeftiniji, nemojte. Ova dvica je definitivno vrijedna tih tristotinjak kuna (ispod sto kuna vise u odnosu na B+).

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 7:36 (NEW_MAN).
13 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Koja je razlika između RPI2 i Arduina?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Koja je razlika između RPI2 i Arduina?

Arduino ti je vise kao hobisticka plocica na koju mozes spajat hrpe senzora, programirati je

rpi je zamisljen kao hobisticko racunalo, pa je samim time i vise orjentirano na tu stranu.

Opcenito ono sto mozes arduinom u teoriji mozes na rpiju (iako nije to uvijek prakticno, nekad nimalo)

ipak ima USB portove i mos linuxe (a sad i winse) gurat na njemu, dok na arduinu nikako (tesko

bilo sto s GUIjem)

Opcenito 2 razlicita tipa platformi, obje za hobiste, ali drukcije (zamisljene) namjene, sto se i vidi

po puno stvari

mojpismonosa
17 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Ne kužim zašto ste svi zapeli za Windows na R Pi-u? Što ima na Windowsima da treba za takvu namjenu a nema na Linuxu???

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
southy kaže...

Ne kužim zašto ste svi zapeli za Windows na R Pi-u?

Raspberry Pi je igračka. Sa što više stvari se možeš igrat, to bolje.

15 godina
neaktivan
southy kaže...

Ne kužim zašto ste svi zapeli za Windows na R Pi-u? Što ima na Windowsima da treba za takvu namjenu a nema na Linuxu???

Ljudi u pravilu ne vole promjene, tako da ako imas isti OS koji koristis za rad u uredu,

velikom dijelu je plus sto ih mogu koristiti i na takvom uredaju, za koju god namjenu

Samim time rpi dobiva jos jednu prednost, a to je za "kucne" korisnike

koji zele jeftini PC za recimo multimediju

mojpismonosa
12 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
len24 kaže...

Ja sam bas mislio rPi za slicno, ali nekako se dvoumim za banana Pi, ipak SATA konektor nesto znaci. Volio bi i da rPi 2 to ima, iako

je sad banana pi neisplativ u odnosu na ovog s 4 jezgre

Nemožeš fulat sa njime kod takvih projekata. A kad smo već kod projekata...previše ih je dostupno za posložiti ih i igrati se.

Ja bih osobno najradije nabavio par raspberry 2 da mogu praviti društvo mojoj verziji B.

Za početak će jedna dvica uskoro sigurno biti udomljena kod mene

15 godina
neaktivan
len24 kaže...

Nemožeš fulat sa njime kod takvih projekata.

Nisam skuzio mislis li na rPi (2) ili na bPi?

Usput, nije mi jasno kako B, B+ i 2 B+ imaju istu cijenu,

ovi prvi ce se prodavat po istoj cisto zbog kombatibilnosti i vec "istrazenim" mogucnostima?

mojpismonosa
12 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
len24 kaže...

Nemožeš fulat sa njime kod takvih projekata.

Nisam skuzio mislis li na rPi (2) ili na bPi?

Usput, nije mi jasno kako B, B+ i 2 B+ imaju istu cijenu,

ovi prvi ce se prodavat po istoj cisto zbog kombatibilnosti i vec "istrazenim" mogucnostima?

Mislio sam na Rpi.  Pi2 moram tek nabaviti ali očito je da može biti samo bolja.

17 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

Ljudi u pravilu ne vole promjene, tako da ako imas isti OS koji koristis za rad u uredu,

velikom dijelu je plus sto ih mogu koristiti i na takvom uredaju, za koju god namjenu

Samim time rpi dobiva jos jednu prednost, a to je za "kucne" korisnike

koji zele jeftini PC za recimo multimediju

Pa ako zelis PC za multimediju, ionako ces instalirati XBMC (tj. Kodi) u cijem ces sucelju provoditi svo vrijeme, a koji postoji i kao samostalna distra.

A sto se samog OS-a tice, bit ce podosta okrljasten koliko vidim tako da ni s te strane ne vidim nista posebno. Jedino mi se kao neka dobra "prednost" cini .NET micro, ali nisam to nikad vidio u akciji pa ne znam koliko je dobro/lose.

Planiram sad nesto radit s real-time DSP-om, pitanje je uopce jel bude to radilo i na Linuxu (podrazumijeva se prekompajlirani kernel za tu namjenu) jer mi je zahtjev <10 ms latencije pod najvecim opterecenjem. Ima da se dimi iz Pi-ja. xD

Istina, prvo ga treba nabaviti, malo pricekati buru ovu da se stisa, a onda u miru. :D

Al dobro valjda ce se naci i primjene za Win, ne bi inace RPi Foundation isli na to. ;)

EDIT: Stvarno nitko nista nije radio s DSP-om na Pi-ju ovdje? Znaci da bude mi zabavno, hehe.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 13:36 (1domagoj1).
14 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Uzeo preko modmypi.com 29.99 funti + poštarina i eu vat = 36.98

kad paypal preračuna :) izađe točno 392.66 kunića.

čekam.... :)

0 0 hvala 0
17 godina
MeDo_Zg kaže...

Ne znam gdje tražite informacije, trenutno je Pi2 na rasprodaji LINK , a vijerujem da ga je nabolje kupiti od zastupnika RS (HR stranica) tj. njihovih distributera u HR Primotronic iz Zagreba koji imaju mogućnost osobno podizanje robe u Savskoj pa se uštedi i na poštarini.

Cijena je kod njih 364,38kn sa PDV-om, a org. punjač od 10W je 115,00kn

Kod rsdelivers-a je 310 kn + 25% PDV-a = 387,5 kn. I trenutno nema na lageru u UK tako da tko zna kada će doći. Tako sam prvi rPi naručio kod njih i čekao mjesec i nešto na isporuku.

Sa ebay-a me koštao 39.7 funti ~ 407kn, 20 kuna više nego tu, sa tim što mi dođe na kućnu adresu (ok, morati ću na poštu po njega) sa tim da je već u dolasku, sljedeći tjedan je tu, možda i u petak ako ću baš imati puno sreće.

10 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

galagomarket (SLO) ga prodaje za 31.6 €  + DDV(22%) 6.95 € + dostava u HR 5.00 € = ukupno 43.55 €  (337 kn)

1 0 hvala 8
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Ja sam danas kupio 99 KM (cca 400 kn) u apptech Mostar. Bez dostave jer mi je usput pa mogu pokupiti u trgovini, ocekujem za tjedan dana da je tu

It&#39;s better to keep your mouth shut and give the impression that you&#39;re stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mene su danas zvali iz Primotronic-a da je stigao po cijenama koje sam gore naveo :-) samo ga nisam imao vremena pokupiti danas :-(.

16 godina
neaktivan

Cekaj javili su ti da je U Zg ili !!? 

Hvala 

nema gaaa...
16 godina
Plus nas PDV!
10 godina
neaktivan
gsustek kaže...
Plus nas PDV!

Nema PDV-a na ovu UK ebay kupovinu niti za ovu SLO galagomarket kupovinu.

12 godina
neaktivan
x360gamer kaže...
Mozda glupo pitanje, nisam s ovime toliko upoznat, al dali postoji neki emulator da ovo cudo moze vrtit stare ps1 igre npr? :)

Pogledaj ovaj post o retro pi-u

Radi odlicno!

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja-opcenito/raspberry-pi-projekti-ideje-savjeti/142032.aspx?page=23&jumpto=4356855&sort=asc&view=flat

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
17 godina
NevjerovatnoPametan kaže...

galagomarket (SLO) ga prodaje za 31.6 €  + DDV(22%) 6.95 € + dostava u HR 5.00 € = ukupno 43.55 €  (337 kn)

Hvala na info, da li je taj galagomarket siguran? da li je netko već naručivao od njih i kakva su iskustva?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 12:47 (cRazY dWarF).
16 godina
neaktivan

ja sam ih zvao i kažu da nemaju niti jedan komad ali dobit će sljedeći tjedan i onda kreće isporuka, kaže da prvo ide isporuka 50 narudžbi koje su aktualne (naručili su 200komada) .. pa a ja ću vjerovatno od njih naručiti zasada je to naisplativljivije ... 

nema gaaa...
13 godina
Comfort kaže...

ja sam ih zvao i kažu da nemaju niti jedan komad ali dobit će sljedeći tjedan i onda kreće isporuka, kaže da prvo ide isporuka 50 narudžbi koje su aktualne (naručili su 200komada) .. pa a ja ću vjerovatno od njih naručiti zasada je to naisplativljivije ... 

Ja sam također od njih naručio, platio paypalom, tako da ako i nesto ne prođe u redu, mogu tražiti povrat love. Za vrijeme mi nije hitno, 2 ili 3 tjedna je OK. Sada samo kutiju treba naći. Gledao sam ShortCrust+ i FLIRC, a možda uzmem i legiće s tavana =)

BTW pitanje za one koji ga imaju - koliko je grijanje u odnosu na starije verzije?

17 godina
Nisam mjerio temperaturu ali ne vjerujem da je neka drama. Kuciste sam kupio na ebayu a kasnije jos par komada na dealextreme. Ono neko najjeftinije za 4,5 dolara i bolje ne moze.
17 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...
Nisam mjerio temperaturu ali ne vjerujem da je neka drama

Bitno je piti dosta tekućine i boraviti u prozračenim prostorijama! Ako baš bude kritično - lupocet 1000 i miran si.

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
kerum kaže...
Comfort kaže...

Ja sam također od njih naručio, platio paypalom, tako da ako i nesto ne prođe u redu, mogu tražiti povrat love. Za vrijeme mi nije hitno, 2 ili 3 tjedna je OK. Sada samo kutiju treba naći. Gledao sam ShortCrust+ i FLIRC, a možda uzmem i legiće s tavana =)

BTW pitanje za one koji ga imaju - koliko je grijanje u odnosu na starije verzije?

JA uzeo neko jeftino kućište sa ebaya za 3$ prozirno ionako se to nikad neće vidjeti (ovo za paypal i ja kažem), ali rekli su da će poslati sljedeći tjedan pa ćemo vidjeti ... 

nema gaaa...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice