I5 je mrtav a i7 debelo načet... kako vele "Vulkanci": AMD live long and prosperlp
taj r5 1600x je moj i bozji.. ljepa vremena su pred nama!
svoj i5 cu na lomaci zapalit!
Ovi jeftiniji Ryzeni će pomesti Intelovu ponudu. 6/12 Ryzen za cijenu Intela 4/4...koja komedija od Intela
Super vijesti.... zanimljiv ce bit travanj :-)
pasko je reko da će odma 2 uzet i stavit umjesto pierca na bradavicama...
taj r5 1600x je moj i bozji.. ljepa vremena su pred nama!
svoj i5 cu na lomaci zapalit!
Imam humaniju ideju - pokloni ga meni...
Opet se ponavljam,i5 nije mrtav,Intel može malo korigirat cijenu ili u budučnosti nadodat koju jezgru ili HT,ako se R5 OCa kao i R7 onda se Intel nema čega bojat!!Ne rendamo svi i koristimo multithred aplikacije,dok dosta nas igra igre koje su trenutno max 4 jezgre!!
Tako da,pomalo...
Sa trenutnim cijenama je mrtav, fanboyeve ne računamo
Opet se ponavljam,i5 nije mrtav,Intel može malo korigirat cijenu ili u budučnosti nadodat koju jezgru ili HT,ako se R5 OCa kao i R7 onda se Intel nema čega bojat!!Ne rendamo svi i koristimo multithred aplikacije,dok dosta nas igra igre koje su trenutno max 4 jezgre!!
Tako da,pomalo...
naravno da nije mrtav no evo u gta5 s nekom jacom grafom tipa gtx980/1060+ nemres se igrati na 1080p koliko trza, cpu lupa na 100%...znam da nije on jadnicak kriv sto grafe napreduju 50% svake godine za razliku od procesora di je to od 0-5% pa nema snagelp
Tako da,pomalo...
naravno da nije mrtav no evo u gta5 s nekom jacom grafom tipa gtx980/1060+ nemres se igrati na 1080p koliko trza, cpu lupa na 100%...znam da nije on jadnicak kriv sto grafe napreduju 50% svake godine za razliku od procesora di je to od 0-5% pa nema snagelp
Meni ne trza ništa,naravno nisam roknija ULTRA ali da imam jaču grafu još bi bolje bilo!!
Ali ja ne razumijem, čemu se stalno forsira ta usporedba sa Intelom?
....treba to uspoređivati s vešmašinom
Pa evo još jedne usporedbe sa Intelom, na toms guide sam gledao test u igrama, Core i7 7700K je bolji od Ryzen 1800X u svim igrama koje su testirali. Dakle 2000 kn jeftiniji procesor je bolji u igrama, s tim da su podaci samo za 1080p, baš sumnjam da bi na višim rezolucijama bilo obrnuto, prije bi se razlika povećala.
Tako da,pomalo...
A da instaliras neku igru izaslu nakon 2010.-e?
Ne, ne treba uspoređivati s vešmašinom..nego od zadnjeg modela otprije nekoliko godina kako je izašao se fokusirati da naprave nešto što radi i pri tome da nebude cilj samo "samo da smo bolji od Intela".
Ne, ne treba uspoređivati s vešmašinom..nego od zadnjeg modela otprije nekoliko godina kako je izašao se fokusirati da naprave nešto što radi i pri tome da nebude cilj samo "samo da smo bolji od Intela".
Vise puta sam ti procitao post ali ne pomaze...
ja neznam tko je tolko lud da kupuje 1800x za igranje.. zna se za sto je ovaj proc. rjetko koja igra koristi vise od 4 jezgre a brzi je samo zbog viseg takta. ipc je podjednak. sweet spot za gaming je ryzen 5serija definitivno..
Vise puta sam ti procitao post ali ne pomaze...
Znam.. i ja ga još uvijek čitam i čitam i čit...
ja neznam tko je tolko lud da kupuje 1800x za igranje.. zna se za sto je ovaj proc. rjetko koja igra koristi vise od 4 jezgre a brzi je samo zbog viseg takta. ipc je podjednak. sweet spot za gaming je ryzen 5serija definitivno..
E pa sačekat ćemo test i sa serijom 5, pa ćemo vidjeti, mada ovako na prvu, kaby lake pulen ima viši takt od svih iz ryzen 5 serije.
Tako da,pomalo...
Igram BF1 na ULTRA,jel to dovoljno novo??Što misliš tko ima bolji fps ti ili ja sa i5 6600K??(naravno govorim kad bih imali iste grafe)
Ovi jeftiniji Ryzeni će pomesti Intelovu ponudu. 6/12 Ryzen za cijenu Intela 4/4...koja komedija od Intela
Recimo novi R5 1600X model, on je zapravo izvorno i namjenjen za propisno tamburanje i7 7700K.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=126&jumpto=5317868&sort=asc&view=flat
Opet se ponavljam,i5 nije mrtav,Intel može malo korigirat cijenuili u budučnosti nadodat koju jezgru ili HT,ako se R5 OCa kao i R7 onda se Intel nema čega bojat!!Ne rendamo svi i koristimo multithred aplikacije,dok dosta nas igra igre koje su trenutno max 4 jezgre!!
Tako da,pomalo...
Današnji i5 je uloženo-dobiveno mrtav ko mlinski kamen, u budučnosti eh ko živ ko mrtav tak se to gleda.
Dakle mi pričamo o trenutnoj situaciji, a ne 2018 godini kad Intel misli izbacit nekaj novo, ali onda stiže i Ryzen+ ili Ryzen 2.
Intel mora žestoko spustit cijene, s obzirom da smo vidjeli Ryzen 4/8 testove Powered by Zolkorn ekipa to je to.As ti gospe pa 3ghz stock i5 7400 košta 180dolara, dakle zaključani 4/4 proc vs najeftiniji buduči otključani 4/4 Ryzen za 130dolara=stiže u H2 ove godine.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=176&jumpto=5329022&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=160&jumpto=5324873&sort=asc&view=flat
Di je tebi logika ti bokca, vjerojatno zakopana u vrtu razmisli malo pa zbroji i oduzmi, pa ti na kraju bude sve jasno.
Teško da će ti ryzen 5 1600x natamburati intelovog kaby lake pulena u igrama, taj film ćeš teško gledati.
Teško da će ti ryzen 5 1600x natamburati intelovog kaby lake pulena u igrama, taj film ćeš teško gledati.
Žac pa zar nije logično,uloženo dobiveno jel, to se samo gleda kod procesora i tu če itekako zgazit i7 7700K.Igrice ostavimo za dječiji vrtič, hm kolko sam ja čul navodno postoji još nekaj osim tih prokletih performansi u gejmanju.
Tako da,pomalo...
Evo, neke od testiranih igara na mogu biti novije (GR wildlands).
Članak sa testom je od jučer: http://www.pcgamer.com/gaming-performance-of-ryzen-7-vs-core-i7-with-geforce-gtx-1080-ti/
Žac pa zar nije logično,uloženo dobiveno jel, to se samo gleda kod procesora i tu če itekako zgazit i7 7700K.Igrice ostavimo za dječiji vrtič, hm kolko sam ja čul navodno postoji još nekaj osim tih prokletih performansi u gejmanju.
Kako kome, meni osobno je gaming daleko najzahtjevnija stvar koju radim na PC-u i najbitnija stavka kada radim upgrade.
Hm, odjednom nitko ništa ne igra, ajd ok, ako je tako, razlika je 800 kn, zar ne, ako ovom ryzenu ne nabace i koji porez, što Arunović sad možda nije izračunao.
Ajd ok, pretpostavljam i marže jer sam cijenu kaby lake pulena vidio na it trgovini, da ne reklamiram sad.
Razlika između i5 7600K i i7 7700K nije velika (u par fps),i jedan i drugi proc su večinom namjenjeni gamingu,tako da R5 1600X treba uspoređivat s i5 7600K!!Ja još ne vidim kako će R5 ugrozit i5 a da ne govorim i7!!Ponavljam ponovno,jedino velik clock spašava stvar a tu nisam optimističan!!
Cijena od 2200 kn je ista kao i za i5 7600K,R5 ima 2 jezgre više,2 više nego što prosiječnom gameru treba!
Uglavnom da se ne prepucavamo,pričekajmo još malo da vidimo rezultate!Naravno ja samo o gamingu pričam,multihred aplikacije naravno da imaju prednost s Ryzenom!!
razlika izmedu i5 i i7 u bf mp je cak 30%...ako deres preko 140+fps-a i7 je must have!lp