Roboti se nalaze u kamenom dobu... Za sada tek stvaraju vlastiti jezik! :D
Koliko će trebati čekati dok Google Translate ne uvrsti robotski prijevod? :P
Tuuu tuuuu, tiiii! Tiiii tiiii tuuu tuuuiiii.
Naš Data puno bolje govori..
Jezik, pa će onda bit prava, pa legalizacija međusobnih brakova, pa onda stvaranje potomstva, pa će tražit i jednakost u društvu... Sve mi se čini da će uskoro Asimovljevi zakoni robotike biti "preuređeni". Nisam pesimist ali nek malo stanu na loptu, prvo neka usavrše robote za neke osnovne ljudske potrebe a tek onda nek ima smišljaju jezike, imena...
Jezik, pa će onda bit prava, pa legalizacija međusobnih brakova, pa onda stvaranje potomstva, pa će tražit i jednakost u društvu... Sve mi se čini da će uskoro Asimovljevi zakoni robotike biti "preuređeni". Nisam pesimist ali nek malo stanu na loptu, prvo neka usavrše robote za neke osnovne ljudske potrebe a tek onda nek ima smišljaju jezike, imena...
sorry, ali malo se previše uzbuđuješ oko ovoga,
komunikacija između različitih uređaja postoji odavno, samo inače ne komuniciraju glasovnim porukama,
naravno ne stvaraju sami svoj jezik kao ovdje, ali ovo nije nešto posebno
samo nek se oni zajebavaju s tim gledo sam previse filmova pa nema sanse da sam za robote
nova era dolazi
Jezik je složen mišić, ali mislim da bi robotu bio beskoristan jer je zvučnik puno efikasniji,
a ne koristi ga za premetanje hrane ili žvake u ustima, da ne spominjem francuski poljubac.
Dakle, sumnjam da će se budući skynet zamarati jezikom, pa makar i swartzeneggerovim.
;)
Tuuu tuuuu, tiiii! Tiiii tiiii tuuu tuuuiiii.
Bandić će komotno moć sporazumijevat s njima:
Tu ti tu-tu-tu?
That's nice.
sorry, ali malo se previše uzbuđuješ oko ovoga,
komunikacija između različitih uređaja postoji odavno, samo inače ne komuniciraju glasovnim porukama,
naravno ne stvaraju sami svoj jezik kao ovdje, ali ovo nije nešto posebno
Ne bih se složio da ovo nije nešto posebno jer je velik napredak na području umjetne inteligencije ostvariti komunikaciju bez unaprijed zadanih pravila (makar osnovnih). Sljedeći korak - učenje proizvoljnog ljudskog jezika na osnovu ovakvog zaključivanja i prepoznavanja, pa možemo napraviti unirverzalni prevoditelj...
Bas me zanima kak bi ti roboti opsovali nesto u stilu Mamica :))
Ma-mu-ti-tu-kre-snem.