Počinje naplata internetskih sadržaja

poruka: 67
|
čitano: 8.012
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Počinje naplata internetskih sadržaja".
17 godina

Jos malo pa ce i Bug Online, eh? Izlanuo seBelji se

- Psiho246
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Počinje naplata internetskih sadržaja
Psiho246 kaže...

Za skidanje vijesti s drugih portala?

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

to sigurno

bas sam ovo vidio u slobodnoj dalmaciji danas

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
17 godina
Buffer Overflow kaže...
Psiho246 kaže...

Za skidanje vijesti s drugih portala?

Hahaha, dobra, dobra. :P

- Psiho246
16 godina

pa i treba naplaćivati zašto bi nečiji trud bio besplatan,ali ja volim jeftinije rješenje platim kavu i čitam novine besplatno bolje je od lcd zaslona,jednog dana će doći vrijeme kad će se velika većina sadržaja na internetu naplaćivati,počelo je s novinama kad tad će se filmovi i glazba koja se sad skida besplatno početi naplaćivati,to su preveliki gubici da bi to velike filmske i glazbene kompanije mirno gledale

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 21:24 (blackalbum).
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina

eh, a zarada preko reklama?

Don't pray in my school, and I won't think in your church

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja vjerujem da bi vijesti i informacije trebale bit dostupne (besplatno) svima. Eventualno   netko može svoju kolumnu naplaćivati, ili recenziju nečega, aliu čisto, objektivno, informativno novinarstvo ne treba naplaćivati.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
10 1 hvala 0
16 godina

mislim da se ne može sve pokriti samo reklamama,ja naprimjer imam baner za reklame i kako bi oni meni onda mogli reklamirati

17 godina
neaktivan

eto, ja bi naprimjer bug čitao, kad bi bio u nekoj razumnoj cijeni online. sa sadržajima koji su otprilike offline. a mrežu još rađe.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

pa i treba naplaćivati zašto bi nečiji trud bio besplatan,ali ja volim jeftinije rješenje platim kavu i čitam novine besplatno bolje je od lcd zaslona,jednog dana će doći vrijeme kad će se velika većina sadržaja na internetu naplaćivati,počelo je s novinama kad tad će se filmovi i glazba koja se sad skida besplatno početi naplaćivati,to su preveliki gubici da bi to velike filmske i glazbene kompanije mirno gledale

Gdje su to filmovi i muzika besplatni??

Ako mislis na torente i warez ne vidim kako ce ovo uticati na njih jer se to i sada naplacuje ;)

:)
16 godina

trenutno je besplatno ali kad tad će doći kraj i tomu

17 godina
neaktivan

Gdje je besplatno? Samo na crnom trzistu a tamo ce uvijek biti besplatno. Legalno se i sada placa. Ne vidim na sta konkretno ciljas.

17 godina

Novinski mediji se što prije trebaju prilagodit tablet, e-reader i smartphone tehnologijama kako bi se tranzicija sa papirnog na elektronički - plaćeni sadržaj činila smislenom i logičnom. U tom slučaju mislim da bi je dovoljna količina ljudi prihvatila da se osigura financijski opstanak novinskih medija, a i njihova kvaliteta. 

Mislim da bi Bug, kao časopis koji se bavi tehnologijom, trebao biti pionir u tome u Hrvatskoj i napraviti sadržaj časopisa dostupan i u elektronskom obliku, koji bi se onda tako mogao kupiti. Najkasnije dok iPad i slični uređaji ne uđu i na naše tržište. 

2 0 hvala 0
16 godina

ciljam na današnju ilegalnu distribuciju filmova i glazbe,kad tad tomu mora doći kraj,to se lako riješi uzmu tvoju ip adresu i pošalju ti račun za sve filmove koje si skinuo

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 22:05 (blackalbum).
17 godina
neaktivan

To nema veze sa ovim o cemu pricamo. A dolazi kraj vec 20 godina pa nikako da dodje ;)

17 godina
FlyBoy kaže...

Ja vjerujem da bi vijesti i informacije trebale bit dostupne (besplatno) svima. Eventualno   netko može svoju kolumnu naplaćivati, ili recenziju nečega, aliu čisto, objektivno, informativno novinarstvo ne treba naplaćivati.

A od čega bi trebali živjeti oni koji te informacije sakupljaju i prezentiraju? (tzv. "novinari")

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 22:04 (Trigger).
17 godina
neaktivan
Trigger kaže...

Novinski mediji se što prije trebaju prilagodit tablet, e-reader i smartphone tehnologijama kako bi se tranzicija sa papirnog na elektronički - plaćeni sadržaj činila smislenom i logičnom. U tom slučaju mislim da bi je dovoljna količina ljudi prihvatila da se osigura financijski opstanak novinskih medija, a i njihova kvaliteta. 

Mislim da bi Bug, kao časopis koji se bavi tehnologijom, trebao biti pionir u tome u Hrvatskoj i napraviti sadržaj časopisa dostupan i u elektronskom obliku, koji bi se onda tako mogao kupiti. Najkasnije dok iPad i slični uređaji ne uđu i na naše tržište. 

Konkurencija to vec ima.

17 godina
neaktivan

Ja bih platio za online Bug, ali ne za ovakav portalčić, već za pravu stvar koja bi bila napravljena u magazinskom stilu, s pravim temama, znači - sadržaji iz offline magazina, samo online uz video recenzije i ostalo... I to bi mi zamijenilo papirnati sigurno :)

Potpis ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...
Trigger kaže...

Konkurencija to vec ima.

PCChip? Da ima - ima nešto jadno znano kao Pageflips, što je zapravo cijeli offline magazin u online obliku, neprilagođen za online čitanje, bez ikakve interaktivnosti... 

Potpis ;)
17 godina
logic kaže...

Konkurencija to vec ima.

Da? Ja sam lojalan Bug-u pa nebi znao. Belji se 

No, tim više. 

17 godina
neaktivan
BufferOverflow:
Osim što i "skidanje vijesti" s desetaka i desetaka različitih portala, newslettera, društvenih mreža, traži vrijeme, rad i trud, postoje i privatni kontakti i ekskluzivne informacije. Sve to zahtijeva filtriranje i obradu - rad.
Malo je naivno očekivati originalnost vijesti, s obzirom da u IT-u ima malo ili nikako reporterskog posla, jer je većina IT događaja u predalekoj i preskupoj Americi, a većina vijesti ionako dolazi digitalnim objavama te je sama priroda vijesti "skidalačka" i zasniva se na press release informacijama koje svi uzimaju kao izvor.
Bugova papirnata izdanja sadrže znatnu količinu originalnih tekstova u koja je trebalo uložiti znanje, trud i vrijeme i mislim da prijenos Buga u digitalnu verziju s naplatom uopće nije loša ideja; dapače, smatrao sam to dobrom idejom i puno prije "pokreta" spominjanog u članku, jer jednostavno je nemoguće imati besplatne sadržaje, koji će istovremeno biti i kvalitetni.
Nedostatak novca u novinarstvu tjera na razne rezove, počevši od izostanka lektora, korektora i sl. do običnog skraćivanja vremenog provedenog u obradi vijesti ili članka, baš zbog toga što se nema novca za više i bolje. Tko na kraju gubi? - U startu gube novinari i novinske kuće, ali u krajnoj liniji gube čitatelji kada ostanu bez kvalitetnih tekstova i pravodobnih vijesti.

Ispričavam se za tipfelere, ali pišem s mobitela jer nemam ovdje brži net i PC.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
15 godina
neaktivan

Ova ideja, mada nekima odličan izvor zarade i sl., je po meni besmislena. Vidim većina vas ovdje je navela Bug kao primjer. Ako možda čitate malo pažljivije neke postove koje ovdje objavljuju vidjeli bi ste da su poprilično kratki i bez uvrede radakciji često hrvatski prijevod sa ostalih sajtova. Tekstovi koji doista pružaju pravi uvid u situaciju i koji su opširni i dobro složeni objavljuju se u tiskanom izdanju. Tako je i na primjeru T# kojeg kadkad znam pročitat a nisam ni rijedak gost na sajtu. Još jedna stvar; ovi poslovni magazini poput Wall Street Journala ne naplaćuju sami korisnici, nego njihovi šefovi, koji žele da te osobe budu dobro upoćene u svijet o kojem piše dotični magazin, s tim da jednom brokeru nebi bio problem izdvojiti nekoliko desetaka dolara mjesećno na ovakvu stvar. A problem oko filmova i glazbe su autorska prava, ali to je potpuno druga tema

I'm soo SERIAL

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ciljam na današnju ilegalnu distribuciju filmova i glazbe,kad tad tomu mora doći kraj,to se lako riješi uzmu tvoju ip adresu i pošalju ti račun za sve filmove koje si skinuo

LoL... vecina warez foruma su smjesteni u Hong Kongu i inim zemljama gdje ti trazenje IP adrese bez dobivene presude protiv istog nije moguce... A ocito ne poznajes sudsku praksu pa ne znas da se za dobivanje IP i provjeravanje istog u telekomu mora hebački namučiti...

A to se nikad neće promjeniti... I ilegalnih sadrzaja je od kad je interneta... tako da ono... nista od toga...

A sto se tice WSJ-a, placam mjesecnu pretplatu i uzivam u citanju...

In Control
15 godina
protjeran

nista se ne moze mjeriti sa papirom

0 0 hvala 0
17 godina
Commodore kaže...

ne bih rekao.. danas i ajpad možeš ponesti sa sobom u wcSmijeh

15 godina
protjeran
alien kaže...
Commodore kaže...

Ali ne možeš obrisati.. Belji se

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
17 godina
Don Kihoty kaže...
alien kaže...
Commodore kaže...

Ali ne možeš obrisati.. Belji se

s obzirom da je to ajpad, opet bi poslužio Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 22:26 (alien).
15 godina
protjeran

Ha ha ha!!! Smijeh

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
17 godina
neaktivan
ManBearPig kaže...

Ova ideja, mada nekima odličan izvor zarade i sl., je po meni besmislena. Vidim većina vas ovdje je navela Bug kao primjer. Ako možda čitate malo pažljivije neke postove koje ovdje objavljuju vidjeli bi ste da su poprilično kratki i bez uvrede radakciji često hrvatski prijevod sa ostalih sajtova. Tekstovi koji doista pružaju pravi uvid u situaciju i koji su opširni i dobro složeni objavljuju se u tiskanom izdanju. Tako je i na primjeru T# kojeg kadkad znam pročitat a nisam ni rijedak gost na sajtu. Još jedna stvar; ovi poslovni magazini poput Wall Street Journala ne naplaćuju sami korisnici, nego njihovi šefovi, koji žele da te osobe budu dobro upoćene u svijet o kojem piše dotični magazin, s tim da jednom brokeru nebi bio problem izdvojiti nekoliko desetaka dolara mjesećno na ovakvu stvar. A problem oko filmova i glazbe su autorska prava, ali to je potpuno druga tema

Da, ali ako bi počeli prenositi magazinski sadržaj (onaj koji čitaš na papiru) u digitalni oblik s daškom interaktivnosti (recimo, više video produkcije, i malo drugačiji način prezentacije sadržaja) to bi se isplatilo - to je način na koji će magazini preživjeti... :)

Potpis ;)
16 godina

Pa ništa se nemože mjeriti sa gomilom papira koja se isprinta a poslije je ljudi bacaju jer im ne treba. Ja kupujem BUG nekih godinu i pol dana, i već sad polako počinjem luditi zbog prostora koji mi uzima, a mora mi biti pri ruci kad se sjetim nečega pa da pogledam i slično, a kad bi sve brojeve koje sam kupio imao na netu to bi bilo super, bilo gdje, bilo kad, mogu imati svo znanje iz BUG-a kod sebe, samo uzmem mob, nađem broj i članak koji me interesira i sve saznam u pokretu. I da, da ima online izdanje, odmah bi se pretplatio, a sad nemogu jer mi sandučić premalen za BUGPlač

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice