Nokia gubi udio

poruka: 124
|
čitano: 24.144
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia gubi udio".
16 godina
neaktivan
RE: Nokia gubi udio
grimyHR kaže...
facewithascar kaže...
grimyHR kaže...

navedi mi jedan koji pokrece mocniji OS. i pazi, mocniji, a ne bolji po tvom misljenju

Daj definiraj mocniji? Linux based (Android) ili Uix based (iOS)? To si mislio?

android je linux based, ali maemo JE linux, znaci dobijes sve funkcije desktop OS-a u mobilnom formatu, to ne nudi nitko drugi

i ti ces kompaniju gledati samo po jednom mobitelu koji ima određenu specifičnost koju drugi nemaju? bravo, a koji nokijin mobitel ima npr iphone os koji ima baš ono što  nekom pojedincu treba? ili na primjer super amoled samsungovog galaxy S-a? kodakov easyshare i perfect touch na motoroli zn5?  jako si ograničen i podsjećaš me na apple fan-boyse -.-

16 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Nema potrebe da se vrijedjate. U ovoj temi je vec gotovo sve receno.

Ja bih samo volio vidjeti jednu nokiju sa Androidom :)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
stevan94 kaže...

Nema potrebe da se vrijedjate. U ovoj temi je vec gotovo sve receno.

Ja bih samo volio vidjeti jednu nokiju sa Androidom :)

n900 :P mozes i android staviti

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina

normalno je da gube udio kad ništa novo ne nude ,tj nude uređaje crne boje koji već godinama jednako izgledaju samo ih malo iznutra nadograđuju,usporedi nokiu prije dvije godine i sada potpuno su slične uz male razlike

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

normalno je da gube udio kad ništa novo ne nude ,tj nude uređaje crne boje koji već godinama jednako izgledaju samo ih malo iznutra nadograđuju,usporedi nokiu prije dvije godine i sada potpuno su slične uz male razlike

slažem se!

16 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Po mom skromnom misljenju,nokia se bazirala na ove jeftinije mbitele koji imaju neki OS(symbian).

Takvi mobiteli idu dobro na Azijskom,Africkom ili sta ja znam kom trzistu.

I ja volim nokiu,ali moram reci da zaostaje za HTC-om i konkurentima koji su izdali brdo mocnih smarphona dok je Nokia realno predstavila samo N900 i N97 i evo sada najavljuju N8 sa novim symbianom.

Ali zato podrska za korisnike ne izostaje,a tu i je i sjajni Ovi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
stevan94 kaže...

Po mom skromnom misljenju,nokia se bazirala na ove jeftinije mbitele koji imaju neki OS(symbian).

Takvi mobiteli idu dobro na Azijskom,Africkom ili sta ja znam kom trzistu.

I ja volim nokiu,ali moram reci da zaostaje za HTC-om i konkurentima koji su izdali brdo mocnih smarphona dok je Nokia realno predstavila samo N900 i N97 i evo sada najavljuju N8 sa novim symbianom.

Ali zato podrska za korisnike ne izostaje,a tu i je i sjajni Ovi...

i potpuno besplatna navigacija

i n9 i x10

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 16:37 (grimyHR).
16 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Svejedno. 2010 godina, N900 - nokijina perjanica od 5 somova kuna, ima resistive touch screen....

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Vlays kaže...

Svejedno. 2010 godina, N900 - nokijina perjanica od 5 somova kuna, ima resistive touch screen....

i neka ima, kada kapacitivni ekran bude imao preciznost rezistivnog, podesivu osjetljivost i sl, onda ce biti spreman stvarno zamjeniti rezistivni, a nikad nece moci mjeriti razinu pritiska

17 godina
Nokia gubi udio

- clanak se bazira na europsko trziste ,potencijalnih 450 milijuna korisnika.

- malo je glupasto komentirat da je pad zbog oblika ili boje telefona

- u europi svi imaju pad, prezasicenost i recesija

- gdje je kina i indija sa 2.5 milijardi stanovnika?  mozda tamo biljeze rast sa mobitelima od 30$

te monster kompanije zive od proizvodnje kompletnih sustava mobilnih mreza,a ne od mobitelcica

- gubitak je za siemens kada ericsson dobije natjecaj u kojem cijelu crnu goru pokriva sa baznim stanicama i sl primjeri

teško vrijeme za matore
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ljudi...

ja volim svoju nokiu 3310 za privatni mobitel, makar je i dumb phone vise nego dovoljan mi je za sve... i jos mu nista ne bude kad ga otresem o zid...

Poslovni mi je BB 9700 bold... i predobar mi je... ali ga ne koristim baš previse...

Nokia 3310 FTW... cak ima i igirica... pucanje balona, formulica i zmija...

torrente kaže...

- gdje je kina i indija sa 2.5 milijardi stanovnika?  mozda tamo biljeze rast sa mobitelima od 30$

te monster kompanije zive od proizvodnje kompletnih sustava mobilnih mreza,a ne od mobitelcica

- gubitak je za siemens kada ericsson dobije natjecaj u kojem cijelu crnu goru pokriva sa baznim stanicama i sl primjeri

Svaka cast... slazem se s tobom...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 16:48 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
neaktivan
Vlays kaže...
grimyHR kaže...
Vlays kaže...

Neki od vas hvale Nokiu N900... Ne pratim Nokijine telefone otkad sam prešao na iPhone, pa sam pogledao specifikacije te nokije. Enivej, vrlo brzo sam prestao čitati specifikacije kad sam shvatio da taj mobitel ima resistive touch screen!!!!!

Mislim na stranu sve, na stranu i dizajn i nevjerojatno glupavo guranje nekih neuglednih operativnih sustava pored BESPLATNOG Androida!!! Na stranu tisuće beskorisnih i sporih mogućnosti. Na stranu to sve ali, taj mobitel je izišao u 11. mjesecu prošle godine i on i dalje ima resistive touch screen.PlačPa dobro tko je tu glup???? Iphone je 2007 izišao sa capacitive screen i preokrenuo filozofiju ekrana osjetljivih na dodir. Konačno više nije bilo potrebno furati sa sobom onaj debilni stylus i bockati ekran do iznemoglosti kako bi telefonu objasnio što ustvari hoću od njega. Na stranu subjektivnosti i sentimenti, ali ovo je stvarno strašno. To je kao njihova perjanica???

To bi bilo kao da na primjer netko izmisli motor za automobil koji se puni vodom i sad firme masovno počnu proizvodit takve automobile. Ljudi već dvije godine toče svoje automobile doma na pipu...vozamo se okolo ko ludi bez ograničenja....i onda dođe Nokia i kaže evo, pogledajte samo, kako smo mi dobar auto napravili. Doduše morate ga i dalje puniti na benziskoj po cijeni od 8,5kn po litri ali evo ima operativni sustav koji samo mi podržavamo. To ujedno znači da nećete moći skidati tisuće aplikacija sa Android Marketa, neeeeeee, ali zato imate naših stotinjak aplikacija na OVI storeu!!!

Fakat tko tko je u toj firmi tako beznadno glup????

oprosti ali kapacitivnom ekranu je jedina prednost multitouch, a rezistivni je puno precizniji i meni puno drazi od kapacitivnog, to sta su kapacitivni noviji ne znaci da su bolji

a sto se aplikacija tice ti shvacas da se tu radi o debianu?

Oprosti ali ni uz najbolju namjeru neću shvatiti kako bi nekome rezistivni bio draži od kapacitivnog! Mislim imaš ti pravo na svoje subjektivno mišljenje, ali ovo što si rekao kako je rezistivni precizniji je stvarno notorna glupost. Opet ako je tebi bolji ti samo daj...ali kapacitivni ekran je napredak u rangu napretka televizora sa onih debelih katodnih na ove flat screen. Opet se naravno nalaze ljudi koji tvrde da im je slika bolja na starim televizorima, što na kraju krajeva i nije toliko teško za razumjeti uzevši u obzir da su ti ljudi većinom primali analogni TV signal pa im je slika bila razvučena. A kako njima onda objasniti da to što primaju ne znači da im televizor ne valja.

Potpuno je isto i s tim ekranima na dodir. Ono al stvarno, kako bi rezistivni ekran mogao biti bolji??? Nemoj molim te. 

P.S. da znam da je operativni Linux based, ali eto moram priznat da ne znam šta to zači u pogledu aplikacija. Iskreno nije me ni briga jer da kakve god aplikacije imao, džabe mu sve kad moram prste polomit na ekranu da bi nešto pokrenuo. Karikiram malo ali you get the point.

Malo se upoznaj sa ovom strukom, onda iznosi činjenice....Nemoj me krivo shvatiti, nisam to napisao zbog sebe, da se osjećam bolje, nego zbog tebe, da shvatiš što pričaš....

Rezistivni ekran je precizniji, kao što je grimyHR rekao, i to je istina...Precizniji je, i ne mora se nužno njime koristiti uz pomoć stilusa....Kapacitivni ekran ne podržava stilus, podržava multitouch, i kao takav je opravdano ugodniji za rad većini korisnika.... Ali je manje precizan.... I zato ne iznosi tu na forum nešto u što se ne razumiješ....

Btw, i oni debeli tv-i s katodnim cijevima, kako si ih ti nazvao, su uređaji svog vremena, nekad su bili high tech, a i oni postoje u flat screen izvedbi...

A gluposti o analognom signalu i razvučenim slikama neću ni spominjati, neka ti to objasni netko drugi, ja sam ti se vjerojatno već dosta zamjerio....

fico132
16 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

Ljudi...

ja volim svoju nokiu 3310 za privatni mobitel, makar je i dumb phone vise nego dovoljan mi je za sve... i jos mu nista ne bude kad ga otresem o zid...

Poslovni mi je BB 9700 bold... i predobar mi je... ali ga ne koristim baš previse...

Nokia 3310 FTW... cak ima i igirica... pucanje balona, formulica i zmija...

torrente kaže...

Svaka cast... slazem se s tobom...

nokia 3310 stvarno je najbolji telefon svih vremena, koliko taj mobitel moze pretrpiti zlostavljanja i da mu ne bude nista, a da ne govorimo o tome da ima signala svugdje itd...

a igre su zmija, space impact i ono prebacivanje graha po zdjelama ako se ne varam

16 godina
neaktivan

Kao prvo tvoj mi avatar puno govori...

Da možda rezistivni ekran je precizniji. Ali budimo iskreni precizan je kad se koristi sa stylusom koji ima poprilično zašiljen vrh. Iskreno nemam pojma kako se ponaša kapacitivni sa onim stylusom koji je prilagođen za kapacitivne ekrane. Vjerujem da tada što se preciznosti tiče ne bi bilo nikakve veće razlike. A uostalom realno kome treba preciznost od jednog pixela na mobu. Onak stvarno čemu. Tako da eto neka i jesu precizniji ali ovi su puno responsivniji i zbog toga nedvojbeno budućnost ekrana osjetljivih na dodir.

17 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Nokia je sa symbianom vladala dok nisu dosli touch screen mobiteli i Android.

Sad su zaspali. Android ih jede. Što se prije probude, to bolje.

Zadnji dobar pogodak nokie je 5800, nakon njega trebali su hitno mijenjat politiku (rezistivni ekrani, OS), a ne živjet na staroj slavi.

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 18:09 (Core2Duo2).

2 1 hvala 0
17 godina
Vlays kaže...

Kao prvo tvoj mi avatar puno govori...

Da možda rezistivni ekran je precizniji. Ali budimo iskreni precizan je kad se koristi sa stylusom koji ima poprilično zašiljen vrh. Iskreno nemam pojma kako se ponaša kapacitivni sa onim stylusom koji je prilagođen za kapacitivne ekrane. Vjerujem da tada što se preciznosti tiče ne bi bilo nikakve veće razlike. A uostalom realno kome treba preciznost od jednog pixela na mobu. Onak stvarno čemu. Tako da eto neka i jesu precizniji ali ovi su puno responsivniji i zbog toga nedvojbeno budućnost ekrana osjetljivih na dodir.

Boldano je tocno.

Core2Duo2 kaže...

Zadnji dobar pogodak nokie je 5800, nakon njega trebali su hitno mijenjat politiku (kapacitativni ekrani, OS), a ne živjet na staroj slavi.

Nokia ima model (ili dva?) sa kapacitivnim ekranom. x6.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Zadnji dobar pogodak nokie je 5800, nakon njega trebali su hitno mijenjat politiku (kapacitativni ekrani, OS), a ne živjet na staroj slavi.

Gle uredu imas svoje misljenje...

ali ja volim rezistentni i koristenje stylusa... cisto jer imam jako MASNU kozu... jako jako... a i zato sto je precizniji po mom misljenju...

A još bolje je kada uopce nema TOUCH SCREEN... jer meni stvarno ne treba...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 17:43 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Morao sam se ulogirati na ovaj forum po prvi put jer jednostavno moram pokusati objasniti neke stvari.Mozda nitko ni ne reagira na ovaj moj post jer kad se daju neke stvarne cinjenice ljubitelji androida i iphone-a jednostavno ne odgovore.Tako isto kad na Engadget-u napisem neki post kad su ovakve rasprave jednostavno nitko ne odgovori jer valjda nemaju argumente.Cijela ova prica oko smartphone je krenula od kad je Steve predstavio Prvi Iphone.Kad je on pokazao Amerikancima da na njemu mogu slušati i mp3 rulja je totalno odvalila.Moram napomenuti da u to vrijeme vecina Amerikanaca nije ni imala mobitel dok su se u Evropi slušale mp3 na mobitelima vec otprilike 7 godina ( siemens sl45 je bio prvi).Oni koji su imali mobitel u Americi imali su motorolu koja nije mogla povezati kontakt iz imenika sa pristiglom SMS porukom(toliko o tom trzistu).Tu se dalje nadovezuje Americki marketing.Pogledajte koliko su oni svojih bezveznih proizvoda uspjeli uvaliti sirom svijeta iako postoje puno bolji u Evropi i drugdje.Sad se cijela prica zakuhala u Americi i vecina tehnoloskih site-ova prica samo o tome tako da ljudi povrsni kakvi jesu puse tu spiku npr (mobili wi-fi hotspot je predstavljen u Androidu 2.2 i svi pisu o tome a to postoji na symbian-u barem 3 godine pa nitko o tome ne zeli niti raspravljati).Korisnik sam symbiana vec 10 godina i sve sto treba imati za produktivnost ovaj sistem ima.Mozda ne izgleda lijepo ali svoje obavi jednako kao i android a neke stvari i bolje.Osim symbiana malo sam prckao po desire-u i mislim da bi mi to bio dobar mobitel ali me koci sto nema FM Transmitter i HTC jednostavno ne moze parirati Nokijinoj kvaliteti zvuka pri razgovoru takodjer fotke i snimljeni filmovi s Nokijom nemaju konkurenta( ako ne vjerujete pogledajte malo usporedbe na Youtube-u ).Ispada da sam ovdje neki Nokia fanboy ali nisam.Imao sam do sada i dosta SE telefona kad su bili dosta napredniji od Nokije (npr P800).Uglavnom ovo pitanje sam postavio i na Engadget pa sam dobio odgovor samo za wireless NAS aplikaciju za Android, koji mobitel moze streamati internet radio na radio u autu preko FM Transmittera a da nije Nokia( N900, N97).Takodjer mojoj Nokiji N97 pristupam (video,fotke,muzika) preko WD Live-a bezicno (aplikacija za wireless Nas ) i gledam na TV.Dok vozim biciklu Sportstracker aplikacija biljezi cijelu rutu sa svim podacima dok se u isto vrijeme slusa internet radio preko SE HBH IS800 Bluetooth stereo slusalica(ove slusalice ne rade s Iphone-om jer nema AVRCP Bluetooth profil.Znaci mene zanima sta telefon moze napraviti konkretno a ne neka super fora korisnicka sucelja bez pola stvari koje ti trebaju ili ne trebaju.I na kraju mobitel kupujemo da bi mogli prvenstveno zvati a ako je netko tu kralj onda je to Nokija.I oni koji navijaju da Nokija propadne samo da znaju jer ocigledno ne znaju da je Nokija izmislila GSM standard zajedno sa vecinom ostalih mobilnih tehnologija.Takodjer je najveci proizvodac baznih stanica i sve ostale opreme.Kad god nazovete s bilo kojeg mobitela pricate preko nokijine infrastrukture i Nokijinih tehnologija.Svaki mobitel koji se proda od bilo kojeg proizvodaca Nokiji ide novac za licence.Jedini proizvodac koji ne placa licence je Apple(pa ga je Nokija tuzila).I jos o capacitativnim ekranima(prilagodjeni koristenju s prstima ne rade s rukavicama)Da li znate koliko traje zima u Skandinavskim zeljama i koje su tamo temperature.Takodjer svi Nokijini modeli Smartphona se prodaju u Aziji s podrskom za njihova pisma (zato se koristi resistive da bi ljudi stylusom mogli pisati).Ali ako je Steve rekao da je capacitativni bolji onda mu moramo vjerovati!

13 1 hvala 6
15 godina
protjeran
Nokia gubi udio

Ne znam za vas, ali ja ne vidim NIŠTA po čemu nokia e75 ili e72 zaostaju za ostalim smartphonima. Svakom čovjeku kojem TREBA smartphone ne treba iphone ili neki HTC. Nokia proizvodi najbolje business telefone. Netko od vas dječurlije kupi npr. htc desire. Ne kažem da je on loš. Štoviše, to je odličan telefon, ali jedna nokia n900 ga pojede za doručak (osim u pogledu zabave).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Evo ti TU...
In Control
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Core2Duo2 kaže...

Nokia ima model (ili dva?) sa kapacitivnim ekranom. x6.

Mislio sam na rezistivni... ;)

I da, btw. vidim da se iznad spominju skandinavci i rukavice... Ma ne trebaju oni u potpunosti izbaciti rezistivni ekran iz ponude, ali definitivno moraju ubaciti kapacitativne ekrane u ponudu jer ima ljudi koji ih preferiraju.

Ubacit će oni njih u ponudu s nadolazećim modelima, ali velim, to su trebali napraviti prije. Ne vidim niti jedan razlog zašto to nisu napravili. Valjda to samo oni znaju...

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 18:23 (Core2Duo2).
15 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

kao dugogodišnji korisnik nokije mogu samo potvrditi  dobru staru tezu da fincima očito treba ženskog spolnog organa, jer proizvode konstantno falus od proizvoda. neću ulaziti u debatu koja vrsta tačskrina je preciznija, samo ću napomenuti da rad na nokijiom tač skrinu u meni budi frustracije i želju da zafitiljim to smeće u zid uz suludo cerekanje. sve da je nokijin ekran osam milijardi puta precizniji meni to kao neukoj prosječnoj seljačini malo znači, jer ja nisam kupio mobitel da bih pikao piksel po piksel nego da kada stisnem ekran da se pokrene aplikacija.

stoga sam i odustao od nokije sa tač skrinom i imam e71 kojemu je nedostatak tač skrina najveća prednost pred ostalim nokijim modelima koji istu funkciju imaju.

nadalje, nokijina podrška za aplikacije je kriminalna, ima ih malo i jadne su. srećom, meni aplikacije poput vuvuzela generator ili simulator puške malo znače u životu, dovoljno mi je što mogu na mobitelu provjeravati mail (ne sa nativnim nokijim aplikacijama, bože dragi ne) i što mogu surfati netom (ne s nativnom nokijiom isprikom za browser, dragi raspeti isuse, samo to ne). no nokija gubi utrku jer nema aplikacije poput vuvzela generator, to ljude veseli preko svake mjere. ispričavam se svima jer nokija infact ima vuvzela aplikaciju, ali je jadna.

nokija možda bazira svoje aplikacije na svemirskoj tehnologiji desktop debian računala u hiper svemiru, ali ponavljam još jednom, rade to zaqrtz.

nokijie mape su mi loše, mail klijent je loš (o vidi ne razaznaje html kod baš najbolje pa će ispistati stranice i stranice koda, no barem znam gdje je page break u mailu), browser je katastrofa (spor do bola čak i kad idem preko wifija, opera je podnošljiva). jedino što mi se svđa je multitasking jer volim surfati netom, provjeravati mail, chatati i gledati lajkove na fejsu.

4 1 hvala 2
16 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

@sale0711

Svaka cast na postu! Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ragpicker kaže...

kao dugogodišnji korisnik nokije mogu samo potvrditi  dobru staru tezu da fincima očito treba ženskog spolnog organa, jer proizvode konstantno falus od proizvoda. neću ulaziti u debatu koja vrsta tačskrina je preciznija, samo ću napomenuti da rad na nokijiom tač skrinu u meni budi frustracije i želju da zafitiljim to smeće u zid uz suludo cerekanje. sve da je nokijin ekran osam milijardi puta precizniji meni to kao neukoj prosječnoj seljačini malo znači, jer ja nisam kupio mobitel da bih pikao piksel po piksel nego da kada stisnem ekran da se pokrene aplikacija.

stoga sam i odustao od nokije sa tač skrinom i imam e71 kojemu je nedostatak tač skrina najveća prednost pred ostalim nokijim modelima koji istu funkciju imaju.

nadalje, nokijina podrška za aplikacije je kriminalna, ima ih malo i jadne su. srećom, meni aplikacije poput vuvuzela generator ili simulator puške malo znače u životu, dovoljno mi je što mogu na mobitelu provjeravati mail (ne sa nativnim nokijim aplikacijama, bože dragi ne) i što mogu surfati netom (ne s nativnom nokijiom isprikom za browser, dragi raspeti isuse, samo to ne). no nokija gubi utrku jer nema aplikacije poput vuvzela generator, to ljude veseli preko svake mjere. ispričavam se svima jer nokija infact ima vuvzela aplikaciju, ali je jadna.

nokija možda bazira svoje aplikacije na svemirskoj tehnologiji desktop debian računala u hiper svemiru, ali ponavljam još jednom, rade to zaqrtz.

nokijie mape su mi loše, mail klijent je loš (o vidi ne razaznaje html kod baš najbolje pa će ispistati stranice i stranice koda, no barem znam gdje je page break u mailu), browser je katastrofa (spor do bola čak i kad idem preko wifija, opera je podnošljiva). jedino što mi se svđa je multitasking jer volim surfati netom, provjeravati mail, chatati i gledati lajkove na fejsu.

A friend of mine! Njegov sarkastično podjebatorski prilaz temi je nešto dobro skoro ko ajfon!

15 godina
neaktivan
sale0711 kaže...

I jos o capacitativnim ekranima(prilagodjeni koristenju s prstima ne rade s rukavicama)Da li znate koliko traje zima u Skandinavskim zeljama i koje su tamo temperature.Takodjer svi Nokijini modeli Smartphona se prodaju u Aziji s podrskom za njihova pisma (zato se koristi resistive da bi ljudi stylusom mogli pisati).Ali ako je Steve rekao da je capacitativni bolji onda mu moramo vjerovati!

mislim :facpalm:

finci su sposobni za apstraktno razmišljanje i sjete se ugraditi arapska slova, ali čim dođe do klimatoloških razlika između finske i ostatka svijeta tu zapnu. znaš li ti koliko zima traje u gabonu i koje su tamo temperature?! ovo je bez daljenjega najveća papazanija koju sam imao nesreću pročitati kao argument pro ili contra nečega. da jedna multinacionalna komapnija bazira svoje proizvode na klimatološkim specifičnostima svoje matične države.

17 godina
neaktivan
Neka Gube!

Imao sam dosta Nokinih mobitela i sam sa svima bio (koliko-toliko) zadovoljan, ali kad sam kupio N97, rekoh sebi - ovo je pocetak kraja za Nokiu! Mobitel je toliko los da je i sam neki guzonja iz Nokie priznao da im je to najveci promasaj u njihovoj povijesti! Toliko puno kufer N97 da je to nemoguce. Prodat cu je i uzet neki HTC koji RADIIIIII, ne rusi se, ne smrzava se, slusa moje naredbe, ne trazi da svom snagom stiscem po ekranu da bi pokrenuo neku aplikaciju, ne trazi da se stisce po nekoliko puta ekran da bi "skuzio" da mora pokrenuti aplikaciju.

Jedino mi je zao Symbiana jer sam se dosta navikao na njega, ali zato izlazi N8 koja, prema nekim testovima na netu (video isto), je puno brza od Androida i iShit-a zajedno. Vidjet cemo.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim od svega sto sam napisao ti si se uhvatio bas ovoga.To sam dosta puta procitao okolo.Pa ti su telefoni dizajnirani u Finskoj.Ljudi imaju rukavice na rukama po cijele dane.Resistive odgovara njima a i drugima.Sigurno nisi vidio da su u New York-u za vrijeme zime izmisli stylus za Iphone(prava hrenovka) kojom se pritisce po ekranu.Misim da to sto sam napisao nije papazanija kako ti kazes ali ja se ovdje nisam dosao raspravljati (svadjati) s bilo kim.Ako mi Nokija bude rekla da je nesto bolje a nije znati cu to sam razluciti.Ne treba mi neki guru govoriti sta je bolje.Nisam niti toliki Nokia fan.Android i HTC su takodjer na pravom putu.Takodjer ne znam ni s kim pricam.Prvi mobitel koji sam imao je Nokia 099 1997 ili 1998.Dosta sam ih prosao do sada.Ti si mozda svoj prvi mobitel kupio prije 2,3 godine.

16 godina
protjeran
RE: Neka Gube!
Hackme kaže...

Imao sam dosta Nokinih mobitela i sam sa svima bio (koliko-toliko) zadovoljan, ali kad sam kupio N97, rekoh sebi - ovo je pocetak kraja za Nokiu! Mobitel je toliko los da je i sam neki guzonja iz Nokie priznao da im je to najveci promasaj u njihovoj povijesti! Toliko puno kufer N97 da je to nemoguce. Prodat cu je i uzet neki HTC koji RADIIIIII, ne rusi se, ne smrzava se, slusa moje naredbe, ne trazi da svom snagom stiscem po ekranu da bi pokrenuo neku aplikaciju, ne trazi da se stisce po nekoliko puta ekran da bi "skuzio" da mora pokrenuti aplikaciju.

Jedino mi je zao Symbiana jer sam se dosta navikao na njega, ali zato izlazi N8 koja, prema nekim testovima na netu (video isto), je puno brza od Androida i iShit-a zajedno. Vidjet cemo.

da, sa n97 su hebeno gadno za*ebali, ali to ne znaci pocetak kraja, jedna greska u 10ak godina koliko proizvode smartphoneove i nije puno, i kod n97 nije problem symbian nego slabi hardver

pogledaj symbian na postenom hardveru i malo tweakanja firmvera

e da, i za platformu koja propada, symbian^3 dobro stoji kod developera, evo vec ima 10ak napravljenih 3d igara, a nije ni jedan uredaj jos izasao...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 19:59 (grimyHR).
16 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Nadam se da nece zabrljati i sa N8 ;)

Mobitel mi izgleda premocno,nadam se da ce takav biti i novi symbian!Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 20:26 (stevan94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bugonja kaže...

najmocniji po cemu?cigla n900 od 5 kila?po aplikacijama mozda?po rezultatima prodaje mozda?

Imas li iskustva u radu s N900?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice