"Rađenje" odnosno tvoj pokušaj "radjenje" ne postoji kao glagol u hrvatskom jeziku. Možda si mislio na rađanje? - Teško te čitati; mislim da će ti one repeticije iz jezika biti korisne.
S drugim dijelom sam ti podebljao da vidiš koliko si ti zapravo pun sam sebe. Ti si radio "projektiće" u osnovnoj školi? Koje? Telefonski imenik za mamine prijateljice? Daj se saberi. Niti je izrada algoritama jedino bitno, niti najbitnije. Pravi programer to smatra normalnim i podrazumijeva se sposobnost za taj posao.
Ali bitno je da si ti prosvijetljen, svjestan da nešto može i bolje i da su svi drugi papci. Bitno je da bi ti bolje implementirao "riplejs u notpedu", a to što bi netko tebi trebao za takvo sranje plaćati posebnu "predsjedničku prosječnu američku plaću", to je nebitno. Vjerovao ili ne, ali na ovom forumu ima ljudi kojima ne moraš crtati gluposti poput složenosti algoritama. Inače, iako je realno ta plaća sasvim obična za uvjete na tom tržištu, svejedno je bacanje novca. Stvarni svijet funkcionira drugačije od tvojih fix ideja.
Istina, nisam iskoristio najpravilniji izraz, evo, ispravio sam, ali zbilja ne smatram da ovdje moram koristiti potpuno gramaticki tocan jezik, da je bilo potrebe, pazio bih na takve stvari vise i prepravio bih to prije.
EDIT: 'rađenje' je valjana hrvatska rijec, pogledaj pravopis
Kazes "telefonski imenik za mamine prijateljice". Nisam htio nista pisati o svojim projektima, ali kada vec trazis, napisat cu, ali nemoj onda pametovati govoreci da se hvalim.
Nakon sto je stvoren ovaj topic, rasprava je skrenula na svadju oko smotre, da organizacija/komisija ne valja. Tu sam se mogao prikljuciti, zbog vlastitog iskustva, ali nisam htio siritu tu temu, pa sam sutio. Moje sudjelovanje na smotri je zapocelo i zavrsilo u sedmom razredu, kada sam se prijavio sa, po misljenju drugih, najboljim/ponajboljim radom u cijeloj drzavi te godine, a na neko cudo moj rad nije prosao na drzavno. Nisam dobio pravo objasnjenje. Komisija je rekla da je moj rad bio 17. na ukupnoj listi (15 radova prolazi), ali vise vjerujem da je to rezultat tadasnjih politickih svadja ili mozda toga sto komisija nije vjerovala da sam ja to sam napravio. Radi se o igri, sa vrlo jednostavnom idejom, koja je napisana u C++-u (ponavljam, 7. razred), koristila je OpenGL za 3D grafiku te je sadrzavala Map Editor sa skriptnim jezikom i HTML-style help-om. Tema igre je, kao sto sam rekao jednostavna, sakupljanje novcica u ogranicenom vremenu, uz razne prepreke (zidovi, vatrene kugle) i koristenje teleporta. Bez obzira na to sto su svi objekti primitivna geometrijska tijela, pored pristojne grafike i fizike, rad je ipak zasluzio prolaz na Drzavno natjecanje. (ne, nije postojalo 15 boljih radova) Pokazao sam drugima svoj rad, ukljucujuci sudionicima smotre na Drzavnom, i svi se slazu s tim da je moj rad trebao proci na drzavno, i cak biti nagradjen.
Drugi rad na kojem sam radio je citava web-based MMO igra, tick-based, razvoj vlastitog 'carsta'/cega god, i sve sto dolazi s tim - gradjevine, vojska, tehnologije, ratovi itd. Istina, igra nije uspjela, jer se nismo previse potrudili oko toga, ali je ipak to gotov i velik projekt, koji nam je dobro posluzio kao praksa PHP-a i MySQL-a, ali i kao uvid u rad na tako velikim projektima, pogotovo probleme uz oglasavanje i slicno. Zanimljivo za samu implementaciju je to sto je postojala mogucnost odabira jezika (hrvatski ili engleski), gdje se pazilo na brojeve (jednina, "dvojina", mnozina -> npr. "1 brod", "2 broda", "5 brodova"), sto sumnjam da ste vidjeli u prijevodima drugih igara. Zatim, buduci da se igra vrtila na home serveru, morao sam maksimalno smanjiti velicinu HTML koda, pa sam tako sa 10-15 kb po stranici spustio na 1,4-3kb po stranici (oboje sa gzip-om). (stranica JE imala sadrzaja, samo sam se snasao sa HTML-om 4.01 i JavaScript-om)
Ne kazem da su ovi projekti majstorska djela, ali su ipak puno veci od 'telefonskih imenika za mamine prijateljice'. Vece sam stvari radio u 2. razredu osnovne u QBASIC-u.
Prestani pljuvati po ostalima i razmisli malo sto pises.
Ponavljam, rad na ovakvim projektima (tisuce sati rada, pola megabajta koda...) daje veliko iskustvo, sto znanja samih programskih jezika, sto programiranja i organizacije opcenito (sljedeci put biste sve to napravili nekoliko puta brze, u manje koda, i bilo bi efikasnije), ali smatram da bi se mozda moglo vise nauciti pripremom za algoritamska natjecanja. Nemoj me sada pitati imam li sto bolje ili konkretnije od ovih radova, odmah cu ti reci - trenutacno sam zaustavio sav rad na projektima i okrenuo sam se natjecanjima.
Trazio si da objasnim sto sam to radio, izvoli, i nemoj mi sada govoriti da se hvalim.