NEC za profesionalce

poruka: 6
|
čitano: 1.657
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "NEC za profesionalce".
14 godina
protjeran
NEC za profesionalce

Preskupo. Moj Dell U10 24inčni je koštao tri i pol tisuće a ima više cd/m2 i 6ms odziv... Ko i apple, cijena za brend

Dodo Bui
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
NEC za profesionalce

CRT je i dalje kralj za profesionalce. IPS montiori će trebati papati još puno palente da postanu pravi profesionalni uređaji. Ja bi najrađe prešao odmah na AMOLED monitore ali za njih ćemo trebati strpljenja dok se ne počnu masovno pojavljivati.. dakle još 4-5 godina relativnog mediokriteta.

0 2 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: NEC za profesionalce
Ne baljezgaj / grafičar
17 godina
Re: NEC za profesionalce
Mayo kaže...

CRT je i dalje kralj za profesionalce. IPS montiori će trebati papati još puno palente da postanu pravi profesionalni uređaji. Ja bi najrađe prešao odmah na AMOLED monitore ali za njih ćemo trebati strpljenja dok se ne počnu masovno pojavljivati.. dakle još 4-5 godina relativnog mediokriteta.

Po cemu? Vrhunski IPS monitori imaju jednak, pa i siri gamut boja od starih CRT-ova. Vijernost im je takodjer vrhunska. Amoled ima prenabrijane boje te nikako ne odgovara kao tehnologija u svijetu grafike jer se tamo trazi vijernost boja.

I am creationist. I believe man created god.
17 godina
protjeran
NEC za profesionalce

Gdje nema kontrasta nema ni boja. dakle ta "pila" od monitora ima deklarirani kontrast od 1000:1 u najboljem slučaju a kako to izgleda u praksi poznajem ja vrlo dobro. Imao sam respektabilan broj lcd-a bilo je s-pva i ips marica i sve sam ih uspoređivao sa 21" sony crt-om.

Po pitanju kontrasta tj prikaza crne boje ili detalja u sjenama svi lcd-i imaju zajedničko to da u takvoj usporedbi sa crt-om stoje katastrofalno loše.

Jedino u uvjetima jakog ambijentalnog svjetla izgledaju bolje (privid) a kad se svijetlo ugasi lijepo se vidi da lcd tehnologija neke djelove prikaza uopće nemre prikazat

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NEC za profesionalce

Zato je i za profesionalce, a ne za balavce koji lako padaju na brojke..a te brojke su za consumere koji nemaju veze šta kupuju pa im prodaju toplu vodu. nemau veze s stvarnim prikazom i kvalitetom monitora. I da ovi kvalitetniji LCDi imaju bolju sliku nego CRT odavno, vjerujem i ovaj gore

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 1:43 (Thog).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice