Napokon su se rijesili Symbiana. Njegovo vrijeme je odavno proslo.
Vrijeme je za nove, svjezije i brze OS-eve.
Napokon su se rijesili Symbiana. Njegovo vrijeme je odavno proslo.
Vrijeme je za nove, svjezije i brze OS-eve.
"Prvi smartphone s novim OS-om trebala bi biti Nokia N9 čije je lansiranje zakazano prije kraja godine. Nedavno predstavljen model N8 u prodaju kreće krajem trećeg kvartala."
MeeGo već može na N900. http://meego.com/downloads
A što, Maemo je slijepa ulica?
Meego je nadograđeni i pobolšani Maemo, samo su promjenili ime.
Tko je rekao da će MeeGo biti brži? QT koji se vrti na Xima? Moš' mislit kak' će letit... MeeGoPeePee.
Samo još to nam treba - još jedna platforma. Kad već nisu preduhitrili Android neka mu se pridruže i gotovo. Ovako - imam osjaćej da će doživjet sudbinu Symbiana.
Samo još to nam treba - još jedna platforma. Kad već nisu preduhitrili Android neka mu se pridruže i gotovo. Ovako - imam osjaćej da će doživjet sudbinu Symbiana.
Koji drži oko 50% smartphone tržišta. Onda to nije baš loša sudbina
Odlican potez Nokie obzirom da se prema N900 - po meni najboljem smartphoneu ikada - odnosi kao prema izvanbracnom djetetu. Koliko se da vidt "na prvu loptu" mogucnosti MeeGoo sustava su velike (oplemenjeni Maemo), nije restriktivan i intuitivan je uz lijepi dizajn. Uz malo pametnog marketinga Nokia ce biti opet u igri !
Palac gore za Nokiu
Tko je rekao da će MeeGo biti brži? QT koji se vrti na Xima? Moš' mislit kak' će letit... MeeGoPeePee.
Većina N8 UI-a je napravljena u Qt-u koji podržava nativno grafičku akceleraciju
http://labs.trolltech.com/blogs/2009/03/13/using-hardware-acceleration-for-graphics/
MeeGo tablet pre-alpha
Koji drži oko 50% smartphone tržišta. Onda to nije baš loša sudbina
Apple II je svojedobno imao većinu na tržištu poslovnih osobnih računala.
Baš se pitam kako će biti sučelje,kako je MeeGo ustvari nešto između maemo i moblina.Nadam se sličnije maemovom.A kakvu je ulogu igrao Intel u svemu tomu.
Mislim da MeeGo dugorocno nema sanse protiv Androida. A cemu tolika fragmentacija. symbian, meegoo, android, windowsi... Nadao sam se da ce nokia prihvatiti android posto sam fan Nokie a android mi se strasno svidja. Koncept i sve ostalo. Ovako, mislim da cu morati prijeci na HTC.
odlicno, nadam se da ce ovakvi near desktop os-evi biti sve zastupljeniji na mobitelima, ipak je hardver vec dovoljno jak za to, plus meego je unatrag kompatibilan sa oba osa na kojima se zasniva i za razliku od androida, na njemu rade programi za linux
e da, i vi ljudi mozda ne shvacate ovo, ali kompatibilnost symbiana i maema(a vjerovatno i meegoa) je ogromna radi qt(naravno ako se upotrebljava qt framework za aplikacije)
I tako ode nam dobar stari Symbian.... U neku ruku to je i ocekivano, posebice kraj sve popularnijeg Androida. Ovo bi mogao biti veliki boost za nokiju
A i oni su pametni, upravo spremaju najnoviji flagship N8 koji će imati Symbian^3 i sada objave da je to 'gotova priča'
Neznam kako će to utjecati na prodaju N8..
A i oni su pametni, upravo spremaju najnoviji flagship N8 koji će imati Symbian^3 i sada objave da je to 'gotova priča'
Neznam kako će to utjecati na prodaju N8..
n8 nije flagship, n8 je zamjena za 5800
i symbian ode samo sa n serije, jos uvjek ostaju x, e i cisto brojcane serije, plusa ostali proizvodaci koji su clanovi symbian foundationa, definitivno ce izaci koji SE itd...
WT?O čemu ti govoriš,to nije poboljšani maemo,to je nadograđeni moblin,nokia je samo surađivala tako da je ugradila neke korisne dijelove maemoa,osim UI što je trebala jer je moblinov jako ružan(ali to je moje mišljenje,nekome se sviđa a nekome ne,ovo je samo moje mišljenje)
WT?O čemu ti govoriš,to nije poboljšani maemo,to je nadograđeni moblin,nokia je samo surađivala tako da je ugradila neke korisne dijelove maemoa,osim UI što je trebala jer je moblinov jako ružan(ali to je moje mišljenje,nekome se sviđa a nekome ne,ovo je samo moje mišljenje)
meego je kombinacija oba, i unatrag je kompatibilan sa oba, znaci sve sto radi na maemu ili moblinu radi i na meegou
znate sto ja mislim?...to da ce taj MeeGo biti popularan, mozda cak i puno brzi od android i iOS-a...ali tko ce znati...ja bas i ne volim Nokije...pa ga necu koristit...
pa vi prigovorite ili istaknite misljenje...
=)
znate sto ja mislim?...to da ce taj MeeGo biti popularan, mozda cak i puno brzi od android i iOS-a...ali tko ce znati...ja bas i ne volim Nokije...pa ga necu koristit...
pa vi prigovorite ili istaknite misljenje...
=)
VIdjet ćemo s vremenom,al iskreno jedva čekam,izgleda predobro,još samo da nokia n9 dođe uf
Ma nije niti to moblin, to je potpuno novi OS, samo su spojili Moblin i Maemo i također se u razvoj uklučio i Linux foundation a meni se sviđa sučelje, evo kako izgleda
http://mob.hr/nokia-izbacuje-meego-tablet-prikazano-meego-sucelj/
Ma nije niti to moblin, to je potpuno novi OS, samo su spojili Moblin i Maemo i također se u razvoj uklučio i Linux foundation a meni se sviđa sučelje, evo kako izgleda
Opet,zašto kombinirati maemo s OSom koji nije nimalo prihvaćen?
radi podrske intela koji nije mali igrac
radi podrske intela koji nije mali igrac
tu mi nešto smrdi,nokia i nije baš neka kompanija koja voli fuškanje u OS sa druge strane
tu mi nešto smrdi,nokia i nije baš neka kompanija koja voli fuškanje u OS sa druge strane
sorry, ali symbian foundation se npr sastoji od hrpu clanica i svi rade na njegovom razvoju...
Probudili ste davno uspavani topic xD