Mac bez Blu-raya?

poruka: 119
|
čitano: 18.357
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mac bez Blu-raya?".
16 godina
neaktivan
RE: Mac bez Blu-raya?
kach kaže...

Pa dobro al daj usprodei cijene i uspredi najskuplji mac i za te novce slozi neko racunalo pa ces vidit da bus dobio stvarno brutalnu pilu koja ce bit puno bolja i brža nego taj mac!Mislim za te sve novce jos si i monitor brutalni uzmes sa "IPS-matricom"...

Već jesam, neda mi se opet tu raspisivat.

Ti složi pa mi daj argument koji će me pobit, puno bolji od "al daj usporedi cijene".

17 godina
neaktivan
Mac bez Blu-raya?

Osobno ne vidim svrhu blu-raya i izostanak blu-ray s Macova mi se čini i logičan, jer su optički mediji za ništa, and we don't want that. Osobno ih ne koristim uopće zadnjih 2god. Sve se dijeli ili preko neta ili preko usb stickova... E sad, sigurno postoji netko drugi tko drugačije razmišlja, i taj će si složiti PC mašinu, sa 101 điđom miđom i puno gigabajta i gigaherza i biti će presretan jer će gledati filmove u super uber kvaliteti, ja sam zadovoljan i s malo manje savršenim filmovima, a mislim i dobar dio korisnika koji će rado kupiti Macove.

bok!

aj indžoj najs bir end najs bičz

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bed kaže...
Tcherot kaže...

Razlika izmedju ripa 1080 na 10k do 15k bitrate znaci oni po 15tak giga i originala je itekako vidljiva u tamnim i extremno bijelim scenama pogotovo.I jos  je vidljivija na dobrom monitoru nego tvu ali otom potom slazem se da je kvaliteta ripova zadovoljavajuca za 80% ljudi ali niposto ista

R4zOR229 kaže...

evo ga opet jesi ti kad vido film na blurayu???Ako nisi ne pricaj gluposti ja na tvu od 32" mogu vidjet pixele na tim ripovima ako gledam sa 2m pa tolko o tome

A što kada je original bluray 15-tak giga? A često je.. Zapravo, kad malo bolje razmislim, većina ih je oko 20G, tu i tamo neki 30-35G. A najčešće onda ima i 10-tak audia, a često i SD stream u sebi. Dakle film od 15G je potpuno normalna kvaliteta bluraya. Ne vidim zašto bi rip bio loš, osim ako se ne napravi loše. Moram se odmah distancirati jer baš ne skidam te hd ripove, ali kladim se da nećete vidjeti razliku obojica streama kojeg ja 'izripam'. Može oklada?

Pa da ja kazem da su ti od 10-15 gb predobri ripovi i stvarno je jako mala razlika između pravog blu ray.Normalno sve ovisi kak su ripani postoje situacije kad sam skinuo neki film 10 gb i bio je katastrofa rip.Izgledalo je koda gledam neku losiju verziju dvd-a.

16 godina
odjavljen
mapir kaže...

Zaboravite optiku, cloud je mjesto gdje Apple koraca. Podrzavam takav razvoj situacije. Iskreno, ne sjecam se kada sam zadnji put ubacio neki opticki medij u DVD slot kompa osim mozda radi instalacije nekog sw-a...

Ne znam na kojoj drogi moraš biti za ne viditi loše strane cloud-a:

- Nemaš potpunu kontrolu nad podatcima

- Upitna privatnost podataka

- I ono najvažnije, ako ti ne radi net, kao da ti ne radi komp, pa jedno 3x gore

Što se DVD-a tiće, meni je ipak draže imati sve podatke spremljene na DVD, jedini je problem što mi se ne da pržiti. Kad pojeftini BR, prelazim na prženje BR-ova jer ću trebati puno manje diskova spržiti, pa će mi biti manja tlaka.

Dado_ZG78 kaže...

Ne znam, ja sam ipak kupio BR drive (čitač) jer mi je ionako trenbala pržilica pa sam umjesto 300kn dao 700kn i sad sam već skupio 6 BR filmova (sve preko Amazona i iz Austrije po 60-80kn komad) a kad gledam to je neusporedivo prema DVD-u i bolje od kompresiranih BR rip-ova..    originali su originali, a nemam baš toliko harda da bi si mogao skidat sve filmove koji su mi dobri od po 20GB (stane svega oko 44 takva filma na 1TB harda) Neodlučan

Koliko vani dođe prazni BR? Kod nas su još preskupi.

artfull kaže...

bijela plastika je odavno out ... nisi u toku :D

Slažem se. Sad je in bijeli aluminij. Toliko in da je nastala nestašica bijele boje!

artfull kaže...

Što se nemože upgradeati? Baterija se naravno može zamijeniti. U servisu za ciejnu baterije ili sam ako imaš već volje čačkati.

Ipak imaš situacija u kojima je pametno skinuti bateriju. Sad kad bude sunčana oluja, mi ćemo poskidati baterije s mobitela, a iPhonašima će mobitel pregorit  Poljubac

Šalu na stranu, ima ipak realnih situacija kad dobro dođe skidanje baterije.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
neaktivan

Neodlučan

WTF???

Ljudi BR je skup, ali nije PRESKUP... vec po 39 kuna se moze naci...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 20:55 (EnlightenedPhoenix).
17 godina

40kn za blueray skupo pa prije godinu dana sam Dual Layer DVD placo 25kn

Nothing is true, everything is permitted
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
mapir kaže...

Zaboravite optiku, cloud je mjesto gdje Apple koraca. Podrzavam takav razvoj situacije. Iskreno, ne sjecam se kada sam zadnji put ubacio neki opticki medij u DVD slot kompa osim mozda radi instalacije nekog sw-a...

Ne znam na kojoj drogi moraš biti za ne viditi loše strane cloud-a:

- Nemaš potpunu kontrolu nad podatcima

- Upitna privatnost podataka

- I ono najvažnije, ako ti ne radi net, kao da ti ne radi komp, pa jedno 3x gore

Što se DVD-a tiće, meni je ipak draže imati sve podatke spremljene na DVD, jedini je problem što mi se ne da pržiti. Kad pojeftini BR, prelazim na prženje BR-ova jer ću trebati puno manje diskova spržiti, pa će mi biti manja tlaka.

Dado_ZG78 kaže...

Ne znam, ja sam ipak kupio BR drive (čitač) jer mi je ionako trenbala pržilica pa sam umjesto 300kn dao 700kn i sad sam već skupio 6 BR filmova (sve preko Amazona i iz Austrije po 60-80kn komad) a kad gledam to je neusporedivo prema DVD-u i bolje od kompresiranih BR rip-ova..   originali su originali, a nemam baš toliko harda da bi si mogao skidat sve filmove koji su mi dobri od po 20GB (stane svega oko 44 takva filma na 1TB harda) Neodlučan

artfull kaže...

bijela plastika je odavno out ... nisi u toku :D

Slažem se. Sad je in bijeli aluminij. Toliko in da je nastala nestašica bijele boje!

artfull kaže...

Što se nemože upgradeati? Baterija se naravno može zamijeniti. U servisu za ciejnu baterije ili sam ako imaš već volje čačkati.

Ipak imaš situacija u kojima je pametno skinuti bateriju. Sad kad bude sunčana oluja, mi ćemo poskidati baterije s mobitela, a iPhonašima će mobitel pregorit Poljubac

Šalu na stranu, ima ipak realnih situacija kad dobro dođe skidanje baterije.

Nigdje nisam spomenuo da je cloud dobra stvar vec da Apple tome tezi (zasto bi u protivnom gradio tone servera). Moguci scenario koji mi pada na pamet:

Apple ce svoj iTunes cloud uciniti prilicno zabavnim mjestom koje ce privlaciti sve vise i vise ljudi. Prema vec uhodanom scenariju ostali igraci ce uvidjeti.da tu leze pare i poceti kopirati Appe - zabijajuci tako cavle u lijes optici. Apple je kompanija koja se ne zadovoljava prihvacanjem tudjih rjesenja (Sonyev BluRay), njihov talent lezi u izmisljanju novih trzista i dominiranju njima (npr. niti iPhone niti Mac nemaju konkurenciju. Jedini su koji vrte iOs odnosno Mac os. Slicno je sa iPhone/iPad storeom. Dok su drugi pohvatali ideju, Apple je vec dovoljno odmaknuo). Da bi gornji scenario uspio u potpunosti trebalo bi biti potrebno odmaknuti se od kompjutera i prosiriti u dnevnu sobu. I da, sve baca na to da bi pohod na TV mogao biti  jedna od slijedecih Appleovih velikih stvari. Eto bas danas procurilo nesto o novom iTV: http://www.macrumors.com/2010/07/02/new-york-times-apple-gearing-up-to-take-apple-tv-to-the-next-level/

Sto se tice posta o internetu. izgleda da jos malo pa necemo moci ni na wc bez njega (da li se netko prepoznaje?)Osmijeh

17 godina
neaktivan
bed kaže...
Tcherot kaže...

Razlika izmedju ripa 1080 na 10k do 15k bitrate znaci oni po 15tak giga i originala je itekako vidljiva u tamnim i extremno bijelim scenama pogotovo.I jos  je vidljivija na dobrom monitoru nego tvu ali otom potom slazem se da je kvaliteta ripova zadovoljavajuca za 80% ljudi ali niposto ista

R4zOR229 kaže...

evo ga opet jesi ti kad vido film na blurayu???Ako nisi ne pricaj gluposti ja na tvu od 32" mogu vidjet pixele na tim ripovima ako gledam sa 2m pa tolko o tome

A što kada je original bluray 15-tak giga? A često je.. Zapravo, kad malo bolje razmislim, većina ih je oko 20G, tu i tamo neki 30-35G. A najčešće onda ima i 10-tak audia, a često i SD stream u sebi. Dakle film od 15G je potpuno normalna kvaliteta bluraya. Ne vidim zašto bi rip bio loš, osim ako se ne napravi loše. Moram se odmah distancirati jer baš ne skidam te hd ripove, ali kladim se da nećete vidjeti razliku obojica streama kojeg ja 'izripam'. Može oklada?

Hm upravo suprotno 15gb orignal eventualno su pol satni imaxi ili trecereazrdni michael dudikof filmovi.90% filmova dolaze na dl bdu i ukupne velicine oko 50gb.Od toga 35-36 gb video ostatak audio meniji.bd filmovi imaju video bitrate do 40mbit/s (u pravilu 35-36 Mbit/s) sto je u pravilu vise nego duplo od najboljih ripova.Nemoj gledat screenshotove grupa kao sto su d-zone i slicne nego pogledaj dva sourca videa skini recimo lotr ili batmana dark knight to ces najjednostavnije naci pa usporedi.

15 godina
neaktivan
Duke kaže...

Cemu koristit medije za backup? 

Kad google ili dropbox nude ogromne kapacitete za cijenu godisnje pretplate koja je jednaka cijeni jednog ili dva prazna BD-Ra

Ofkors pricamo o kucnim korisnicima.

Kao kućni korisnik nikad ne bi svoj obiteljski foto album (dSRL, RAW format) držao na cloudu, čisto privatnosti radi. O povjerljivim podacima u firmi neću ni trošiti tastaturu.

Što se tiče Steve i njegove izjave: Ma tko je on da odlučuje što meni kao korisniku treba? Te nemoj držati Jojofon lijevom rukom, te ne treba ti BluRay?! Stvarno ljudska bezobraznost ne poznaje granice.

Mac je prije svega omiljen kod grafičara, a znam da kod mene u firmi grafičari imaju terabajte i terabajte fajlova (fotografije, scanovi, stari radovi itd.) i gdje to držati?! Na cloudu? Na HDD-u kojem sutra može crknuti motor ili ga poharati virus ? Da ne pričam o ljudima koji se bave obradom videa. Ali, eto, Stevo zna naš posao bolje od nas:-( Ova izjava me podsjeća na onu legendarnu Gatesovu "Pa kome uostalom treba više od 640Kb RAM-a?" 

16 godina
neaktivan
Luciano kaže...

Kao kućni korisnik nikad ne bi svoj obiteljski foto album (dSRL, RAW format) držao na cloudu, čisto privatnosti radi. O povjerljivim podacima u firmi neću ni trošiti tastaturu.

Što se tiče Steve i njegove izjave: Ma tko je on da odlučuje što meni kao korisniku treba? Te nemoj držati Jojofon lijevom rukom, te ne treba ti BluRay?! Stvarno ljudska bezobraznost ne poznaje granice.

Mac je prije svega omiljen kod grafičara, a znam da kod mene u firmi grafičari imaju terabajte i terabajte fajlova (fotografije, scanovi, stari radovi itd.) i gdje to držati?! Na cloudu? Na HDD-u kojem sutra može crknuti motor ili ga poharati virus ? Da ne pričam o ljudima koji se bave obradom videa. Ali, eto, Stevo zna naš posao bolje od nas:-( Ova izjava me podsjeća na onu legendarnu Gatesovu "Pa kome uostalom treba više od 640Kb RAM-a?" 

Ljudska bezobraznost? Pa to je PRIVATNO PODUZEĆE!!! Shvaćaš koliko je to glupa izjava?

16 godina
neaktivan
Mac bez Blu-raya?

ja ne mogu virovat kakvih ljudi ili "budala" ima..kakvo skidanje blu ray s interneta????? pa kako vi mislite jednog dana kad bude vašoj kćer-sinu rođendan spremit na nekakav medij??? u kojem će obliku biti vaše vjenčanje ako se vi glupavi "geekovi koji samo znate citirati druge ljude s interneta" ikada oženite...nema te blu ray jer si ga ne možete priuštit, a ne zato što to ne valja....jedva ste skrpili za računalo od 2000 iljade kuna koliko košta jedan blu ray snimač...ja ih imam 2 i svaki dan ih koristim i zarađujem na njima jer ljudi to traže!!! e i još svaki put kudite jobsa, Jabuku itd a 90% vas nite ni dotakli apple..ja ga nemam tako da ne mislite kako branim svoju jabukicu..ali priznajmo da je 100 puta bolja nego pc-ijevi jer radi bez problema, nema rušenja, jebavanja s ovim onim..jednostavno radi, a ljudi žele kad kupe računalo da ima radi, a ne provede svako toliko tjedan dana na popravku!!!!!

1 9 hvala 0
17 godina
neaktivan
gugibug kaže...

ja ne mogu virovat kakvih ljudi ili "budala" ima..kakvo skidanje blu ray s interneta????? pa kako vi mislite jednog dana kad bude vašoj kćer-sinu rođendan spremit na nekakav medij??? u kojem će obliku biti vaše vjenčanje ako se vi glupavi "geekovi koji samo znate citirati druge ljude s interneta" ikada oženite...nema te blu ray jer si ga ne možete priuštit, a ne zato što to ne valja....jedva ste skrpili za računalo od 2000 iljade kuna koliko košta jedan blu ray snimač...ja ih imam 2 i svaki dan ih koristim i zarađujem na njima jer ljudi to traže!!! e i još svaki put kudite jobsa, Jabuku itd a 90% vas nite ni dotakli apple..ja ga nemam tako da ne mislite kako branim svoju jabukicu..ali priznajmo da je 100 puta bolja nego pc-ijevi jer radi bez problema, nema rušenja, jebavanja s ovim onim..jednostavno radi, a ljudi žele kad kupe računalo da ima radi, a ne provede svako toliko tjedan dana na popravku!!!!!

flash kartica... ili nesto slicno..   ja puno vise vjerujem sticku nego bilo kojem optickom mediju...

In Control
15 godina
protjeran
Mac bez Blu-raya?

Ipak se može zaključiti iz večine rasprava o ovoj temi da je glavni nedostatak mercedesa maybacha taj što nema .. kurblu.

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac bez Blu-raya?

Mislim ono... pa za te novce, jednu običnu posr... kurblu, zbilja nisu normalni! Mogli su ubacit, nikad neznaš kad može zatrebat!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
I ja ne kuzim ljudi sto vi tu se*ete na Stevicu, njegovu politiku da nece biti blu raya i slicno...

AKO VAM TO SMETA, NEMOJTE GA KUPITI...

a ima sasvim dosta ljudi kojim to ne smeta i imaju love pa ce kupiti...

TO I JE SVRHA SLOBODNOG TRZISTA... ne da udovoljavaju vama, nego da kupite ono sto vam se svidja...
In Control
15 godina
neaktivan
Mac bez Blu-raya?

Najvise volim kad netko kaze da ima problema s pc-em da mu neradi ovo neradi mu ovo ...kupi jabuku i bit ce sve ok hahahaha koje gluposti.Pa normalno da nece radit sve kak treba ak si debil i radis sranja s kompom i instalriavas gluposti kojekavke gore...To je jednostavno dokazuje da je mac rađen za debile i kretene koji nemaju pojma koristit pc i misle da su sa jabukom riješili sve probleme...žalosno ali istinito.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
matoliki kaže...

Ljudska bezobraznost? Pa to je PRIVATNO PODUZEĆE!!! Shvaćaš koliko je to glupa izjava?

:-)  LOL

I ja sam vlasnik PRIVATNOG PODUZEĆA, pa mi ne pada na pamet klijentima bugove i nelogičnosti u softwareu kojeg pišemo prodavati i predstavljati kao "feature". Još manje mi pada na pamet klijentima NAMETATI svoje mišljenje i ograničavati ih u izboru... eventualno im mogu savjetovati nešto na račun svog dugogodišnjeg iskustva, ali tu svaka moja intervencija završava.

Ne znam stvarno je li gluplji Stevica ili horda obožavatelja koja puši taj pristup?! 

16 godina
neaktivan
Tcherot kaže...

Hm upravo suprotno 15gb orignal eventualno su pol satni imaxi ili trecereazrdni michael dudikof filmovi.90% filmova dolaze na dl bdu i ukupne velicine oko 50gb.Od toga 35-36 gb video ostatak audio meniji.bd filmovi imaju video bitrate do 40mbit/s (u pravilu 35-36 Mbit/s) sto je u pravilu vise nego duplo od najboljih ripova.Nemoj gledat screenshotove grupa kao sto su d-zone i slicne nego pogledaj dva sourca videa skini recimo lotr ili batmana dark knight to ces najjednostavnije naci pa usporedi.

Ti zapravo nemaš BD čitač/snimač, nisi nakad ripao bluray disk i sva iskustva crpiš e net-a, zar ne?

Ne, ne radi se o trećerazrednim filmovima i nije vrijeme trajanja pola sata. Radi se o kino naslovima pune dužine. I ne skidam išta s neta, sve je čista empirija. I kao što rekoh, nađe se tu i tamo koji film s 30-35 gb, ali većina je daleko manja. Od 15-25 gb je većina. U stvari od stotinjak kojih sam izripao, svega 2 ili 3 su bili veći od 30 gb. Ono što si zaboravio je da postoji 3 codeca koji se koriste, pa veličina i o tome ovisi, a ne samo o bitrateu. Trenutno na hd-u imam tri ripa, svi kino naslovi (neću ti reći koji) i stvari stoje upravo tako kao što sam rekao..

15 godina
neaktivan
kach kaže...

Najvise volim kad netko kaze da ima problema s pc-em da mu neradi ovo neradi mu ovo ...kupi jabuku i bit ce sve ok hahahaha koje gluposti.Pa normalno da nece radit sve kak treba ak si debil i radis sranja s kompom i instalriavas gluposti kojekavke gore...To je jednostavno dokazuje da je mac rađen za debile i kretene koji nemaju pojma koristit pc i misle da su sa jabukom riješili sve probleme...žalosno ali istinito.

Samo jedan primjer koji potvrđuje tvoju tvrdnju. I PC može i te kako raditi stabilno i bez problema. Imam jedan stroj P4@3,06HT na kojem se vrte WinXP instalirani 2003. Od tada sam promijenio 3 procesora, 2 puta nadograđivao RAM, promjenio 4 grafičke, 3 printera, 3 monitora, 2 napajanja... zapravo, sve ove godine jedino je matična ostala ista. I dan danas Windozeri rade bez greške.

15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
I ja ne kuzim ljudi sto vi tu se*ete na Stevicu, njegovu politiku da nece biti blu raya i slicno...

TO I JE SVRHA SLOBODNOG TRZISTA... ne da udovoljavaju vama, nego da kupite ono sto vam se svidja...

Sve si to lijepo sročio, ali ja opet ne kužim kako jedan vrhunski stroj može imati tako glupo ograničenje? Bio sam jedan od prvih koji je dovukao Jojofon iz SAD-a i nakon nepunih 6 mjeseci ga prodao. Zašto? Jer me nakon početnog oduševljenja ugrađena memorije počela jako ograničavati, a striček Stefan i danas zagovara Jojofon bez slota za proširenje memorije?! Kao da mi netko proda vrhunski laptop i zalemi 1GB RAM-a na ploču bez mogućnosti nadogradnje?!

15 godina
neaktivan
Mac bez Blu-raya?

Ja ne kuzim kaj svi tak briju oko tog mac-a??!!Mac za 20 000 kn dobis takvo sranje da kad bi radio speed test između pc-a od 20 000 kn i mac-a od 20 000 kn pa PC bi pojeo taj mac u brzini ,obradi videa,zvuka sta god bio bi brzi sigurno za duplo.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kach kaže...

e...To je jednostavno dokazuje da je mac rađen za debile i kretene koji nemaju pojma koristit pc i misle da su sa jabukom riješili sve probleme...ž

A da si kupis jednog posto odgovaras prvom dijelu opisa?

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
15 godina
protjeran
Luciano kaže...
kach kaže...

Samo jedan primjer koji potvrđuje tvoju tvrdnju. I PC može i te kako raditi stabilno i bez problema. Imam jedan stroj P4@3,06HT na kojem se vrte WinXP instalirani 2003. Od tada sam promijenio 3 procesora, 2 puta nadograđivao RAM, promjenio 4 grafičke, 3 printera, 3 monitora, 2 napajanja... zapravo, sve ove godine jedino je matična ostala ista. I dan danas Windozeri rade bez greške.

Imam Power Macintosh (između ostalog) s OS9 koji i hardverski i softwareoski radi bez problema više od 15 godina.

15 godina
protjeran
Luciano kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

Sve si to lijepo sročio, ali ja opet ne kužim kako jedan vrhunski stroj može imati tako glupo ograničenje? Bio sam jedan od prvih koji je dovukao Jojofon iz SAD-a i nakon nepunih 6 mjeseci ga prodao. Zašto? Jer me nakon početnog oduševljenja ugrađena memorije počela jako ograničavati, a striček Stefan i danas zagovara Jojofon bez slota za proširenje memorije?! Kao da mi netko proda vrhunski laptop i zalemi 1GB RAM-a na ploču bez mogućnosti nadogradnje?!

Ajde priznaj da nisi nikad imao priliku probati a kamoli imati kako ti kažeš”jojofon”. Mislim ono... zmanjkalo memorije na iphoneu-fora do neba!

15 godina
neaktivan
asdert kaže...

Imam Power Macintosh (između ostalog) s OS9 koji i hardverski i softwareoski radi bez problema više od 15 godina.

Svaki kompjuter bez obzira na OS može godinama raditi bez greške. Iznimka su kompjuteri u vlasništvu "hrčaka" koji poinstaliraju hrpu nepotrebnog softwarea i onda još idu prčkati stvari koje ne znaju. Takvima treba "idiot proof" OS, po mogućnosti Linux live distribucija na CD-u, tako da ne može ništa mijenjati ni dirati;-)

16 godina
neaktivan
Mac bez Blu-raya?
Ma kog boli uvo šta si ti prvi donio jojofon i što si ga prodao, tvoje razmišljanje kao poduzetnika nevalja.

Znači onda ćeš shvatiti što pričam. Apple je tržišni izazivač, tj. njegova je strategija u ovom razdoblju da postane tržišni lider. Postoje 4 strateška napada + gerilski napad (znam da je smiješno ali tako je). Svaki od njih je legitiman i odbacivanje neke tehnologije, ako je u strategiji poduzeća da spusti drugu, je normalna stvar. Zasad to zapamti.

Odbacivanje tehnologije je najnormalnija stvar, kao i PRIHVAĆANJE TEHNOLOGIJE zato danas imamo SD XC, a ne SmartMedia XC. BlueRay je tehnologija koja se borila sa HD DVD-om, i ja sam mogao kupiti laptop Acer Aspire 5920 sa BlueRayom ili sa HD DVD-om. Šta sam ja znao koji će postati standard i slučajno sam pogodio BlueRay. OK nikad u njega nisam stavio blueray ali jeli bilo legitimno? Govorim da ljudi koji odbacivaju neku tehnologiju nisu glupi, i da nisu jehovini svjedoci. Ima, ali mi o tome nepričamo ovdje.

Apple je žestoki izazivač Microsoftu jer, ako sve dobro pogledamo, on je monopolist. I iza toga stoje i puno makroekonomista i sveučilišnih profesora sa kojima sam radio. Ali više nije tako - Apple je došao u tu situaciju da je tržišni izazivač, a Microsoft kao lider se ponaša kao tržišni sljedbenik (poduzeće koji sljedi druge). To vidimo po tračevima o windows 8ici, za koju kažu da kopira MACOS. Nisi shvatio da Apple može dobrano nahebat zbog žestokog napada na sony, adobe i microsoft.

Rekao si “šta on meni ima govorit...” – u tome je stvar ŠTA TI IMAŠ APPLU GOVORIT DA STAVI BLUERAY, KAD SI MOŽEŠ KUPITI KOMPJUTER SA BLUERAYOM. Nemoj se zavaravat da možeš biti pametniji od velike tržišne analize, a Apple ima brdo stručnjaka iza sebe i milijune ispitanika iza koje može stati da mu netreba BlueRay. A iza čega ti možeš stati? “Pa eto u mom poslu treba BlueRay.” Svašta

Ako si već ekonomista (imaš privatno poduezeće), bar se pravi da razmišljaš ko jedan.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Ne znam, ja sam ipak kupio BR drive (čitač) jer mi je ionako trenbala pržilica pa sam umjesto 300kn dao 700kn i sad sam već skupio 6 BR filmova (sve preko Amazona i iz Austrije po 60-80kn komad) a kad gledam to je neusporedivo prema DVD-u i bolje od kompresiranih BR rip-ova..   originali su originali, a nemam baš toliko harda da bi si mogao skidat sve filmove koji su mi dobri od po 20GB (stane svega oko 44 takva filma na 1TB harda) Neodlučan

Prazni mediji se mogu nabaviti za cca 25kn komad ako naručuješ preko eBay-a ili Amazona (funte ili euri), a u Grazu su ti cca 260kn (u eurima) 10 komada.

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
asdert kaže...
  Ajde priznaj da nisi nikad imao priliku probati a kamoli imati kako ti kažeš”jojofon”. Mislim ono... zmanjkalo memorije na iphoneu-fora do neba!

Ajde, kad ti znaš bolje moje potrebe i životne navike od mene, svaka čast. Ja sad na SE Xperia X10 imam 20Gb crtića za djecu, da ih smirim kad su u autu za vrijeme vožnje. Ali ti to ionako znaš bolje od mene, meni je dosta 8Gb Jojofon. Svaka čast.

15 godina
neaktivan
matoliki kaže...
Ma kog boli uvo šta si ti prvi donio jojofon i što si ga prodao, tvoje razmišljanje kao poduzetnika nevalja.

Da moja razmišljanja kao poduzetnika ne valjaju, ne bi izdržao na tržištu ni 20 mjeseci, a kamoli 20 godina.

Ekonomija kaže: Apple je prodavač, a ja kupac i ja imam pravo izbora. Da je Apple tako dobar vizionar, onda bi danas imali 90% Macova i 10% PC-eva na tržištu, a ne obratno. 

Stvar je vrlo jednostavna, čitaj mi sa usana: MOGUĆNOST IZBORA! Stvarno ne razumijem čemu tolika opsjednutost Appleom i pretvaranje svih njegovih mana i nedostataka u "standard" i "vizionarstvo"?! Nekoć smo i mi Amigaši bili poznati po svojoj zatupljenosti i opsjednutosti Amigom, ali sve ima svoje granice.

15 godina
protjeran
Mac bez Blu-raya?

pricate glupostg(vecina,cast iznimkama) 

zasto bi mac morao imati blu-ray?zato sto je tako skup?zato sto apple proizvodi jedne od najboljih uredaja na svijetu?

niposto.jobs je ocijenio da je to nepotrebno i tako ce zasigurno i ostat.mac za ono sto nudi i nije skup.

Ljubi svoju zemlju i brani je krvlju svojom
Moj PC  
0 3 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice