Linux – prošla baka s kolačima

poruka: 223
|
čitano: 27.065
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Linux – prošla baka s kolačima".
17 godina

@blackdog Evo tebi jedno pitanje za razmišljanje : zašto Windows Phone nema više od 3%, unatoč 'lošem' Androidu? A čak dolazi i predinstaliran. Nije 'flame', zaista me zanima što misliš zašto je to tako i zašto kvaliteta OS-a neće mu vjerojatno ni za 10g. pomoći da dobije još par postotaka?

@ihush 

kupac bira, jer je do sada u životu od 99 računala na kojima je radio bio instaliran Windows. Ono tvoje kokoš - jaje. Zanimljivo kako kod nas u trgovinama nema Chromebooka iako bi zadovoljili veliku većinu korisnika. Razmišljam da budem 'uvoznik'  s Amazona. 

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 21:07 (hrvooje).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Linux – prošla baka s kolačima
josipva kaže...

Ja sam poprilično siguran da mene npr. svrstavaš u tu ekipu "život ovisi" ali me sigurno ne vidiš u Windows temi kako propovijedam da je Windows malware, spyware, bloatware (za što bi se sve čak dalo argumentirano raspravljati) već me vidiš po linux temama jer:

- tema me zanima

- tlo je plodno za svakakve propagande i neistinitosti/neznanje

Nebi vjeroval, ali je tebe ne svrstavam nigdje, i ne znam iz čega si to uopće zaključil, no, nije ni bitno.

BlackDog22 kaže...

Ljudi koji se prepucavaju oko Linuxa i Win i koji se pitaju zašto Linux nije postao ništa više od hobističke igračke nikako da shvate da računala danas za 99.99% ljudi nisu predmet rada, nego alat za rad. Ljudi se ne žele bavit računalom nego s računalom žele obavljat neke druge radnje. U tom smislu win je plug and play, a linux tomu nije ni blizu.

Sorry, ali ovo je ''load of crap''. Probaj neku od ''mainstream'' distri - recimo Ubuntu ili koji od derivata (Mint, Xubuntu, Lubuntu ...), pa onda nešto reci.

Itekak su upotrebljivi i tekak mogu zamjeniti bilo koje Windowse, osim u slučaju da si hardcore gamer.

g12356 kaže...

Zanimljivo npr. da  je upravo u državama poput Kine ali i Njemačke Linux oko 10%.Ostatak su pogotovo u Kini ilegalni Windowsi.

Pa, i OS X ima u USA i preko 20% tržišta. So what?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 21:01 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

@blackdog Evo tebi jedno pitanje za razmišljanje : zašto Windows Phone nema više od 3%, unatoč 'lošem' Androidu? A čak dolazi i predinstaliran. Nije 'flame', zaista me zanima što misliš zašto je to tako i zašto kvaliteta OS-a neće mu vjerojatno ni za 10g. pomoći da dobije još par postotaka?

Zato što nije bolji od androida. Koristio sam obadva i imam win na mob zadnjih par mj i u najbolju ruku su tu negdje, ali bolji nije. Ništa što sam mogao na HTC-u s androidom mi na Nokiji sad nije olakšano ili ubrzano, a neke stvari su lošije zamišljene (imenik i zvanje je katastrofa, ono za što mi je na HTC-u trebalo 2sec i dva pritiska sad traje i traje). Nisam mjerio (čisto subjektivan dojam), ali recimo da je optimiziraniji jer mi se na slabijem uređaju (nokia) ponaša jednako, možda i malo fluidnije nego na jačem HTC-u. Čisto zbog te optimizacije bi ga preporučio ljudima koji ciljaju na neki donji segment mobitela. Još neke stvari me smetaju ali za njih ne mogu rači da li su zbog mobitela ili OS-a. Tipa sporiji internet, ne znam da li je do preglednika ili do slabije antene pa nemam uvjek najbolji signal. Ono što me posebno iznenadilo je da recimo outlook app je lošija na nokiji nego na androidu. 

15 godina
protjeran

Naložili vatru i ražanj postavili, a zec je još u šumi. Dok izađe finalna verzija W10 onda se bu vidlo jel sve tak ružičasto kak se hvale (Bil bi red da je barem pretežno tak).
Uspoređivati Linux i Windows je nezahvalno - "ljudi se boje onog kaj ne razmu" i prosječan "korisnik vulgaris" računala morti i nije čul za Linux, ili je al nikad videl/probal pa ga doživljava ko kvantnu fiziku, a s druge strane Windowsi iz paštete iskaču i većina ih se susrela s njima pa se linijom manjeg otpora odlučuju za njih (a i kad kupuju komp većinom je spika: ne trebam ne znam kaj, sam za net, pisanje i da se dete more igrat itd...). Kad bi se ljude upoznalo s Linuxom, puno bi ih shvatilo da to i nije nekakav uber-kunst i mislim da bi ih se više radije odlučilo za legalan i besplatan Linux di se ne moraju sekirat oko virusa & co, nego piratsku kopiju Windowsa, jer budimo realni nisu ljudi baš voljni platit još 1000+ kn za OS kad se z neta skine đabe (izuzev računala koja dolaze s predinstaliranim Windowsima).

Trust me, I'm a Jedi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 21:25 (ITman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ohooo,, evo i win vitezovi se okupiše na bojištu...hehee

E ovo je prvi put da vidim da Kizo nekaj veli u obranu linuxa..

A tema je banana kojoj je vjerojatno jedini cilj marketinsko klikanje i brojanje jer riječi linux i windows u istom odlomku strmo pune Google analitics grafikone...

I ihush vas je spasio cern zamke i preusmjerio tok potoka...

:-)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
BlackDog22 kaže...

Ljudi koji se prepucavaju oko Linuxa i Win i koji se pitaju zašto Linux nije postao ništa više od hobističke igračke nikako da shvate da računala danas za 99.99% ljudi nisu predmet rada, nego alat za rad. Ljudi se ne žele bavit računalom nego s računalom žele obavljat neke druge radnje. U tom smislu win je plug and play, a linux tomu nije ni blizu.

Sorry, ali ovo je ''load of crap''. Probaj neku od ''mainstream'' distri - recimo Ubuntu ili koji od derivata (Mint, Xubuntu, Lubuntu ...), pa onda nešto reci.

Itekak su upotrebljivi i tekak mogu zamjeniti bilo koje Windowse, osim u slučaju da si hardcore gamer.

Ne mogu. Win koštaju skoro 1/3, 1/4 nekakvog uredskog niš-posebno računala, pa predloži nekom Linuxe mislit će da nisi normalan. Ja sam vidio par pokusa u nekim firmama gdje je na prijedlog nekih linux zaljubljenika osposobljeno par računala s linuxima pa su sva nakon nekog vremena prebačena na win. Vidio sam jednom i jedan komp s linuxima gdje je služio samo kao nešto pomoću čega češ pokrenuti virtualac s win i onda se u njemu radilo. 

Primjeri u praksi pokazuju da ne radi, može to na papiru izgledat super, no u praksi ne prolazi. 

16 godina

-neuspješno.. ovce ko ovce, razbježale se za mobitelima i OSXom..

-mislim da je BlackDog22 neki Dragin agitator...

BlackDog22 kaže...
..

Ne mogu. Win koštaju skoro 1/3, 1/4 nekakvog uredskog niš-posebno računala, ..

-što još u toj SW priči nedostaje (uredsko...), možda office?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 21:27 (ihush).
16 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Ohooo,, evo i win vitezovi se okupiše na bojištu...hehee

E ovo je prvi put da vidim da Kizo nekaj veli u obranu linuxa..

Pa izvini, budimo objektivni: ako nisi ovisan o MS Officeu, ili nekom od Adobeovih ili AutoDeskovih alata, Linux jeste najbolje rješenje.

Isto je i s firmama, pod uvjetom da imaš informatičare koji znaju i mogu održavati Linux.

BlackDog22 kaže...

Ne mogu. Win koštaju skoro 1/3, 1/4 nekakvog uredskog niš-posebno računala, pa predloži nekom Linuxe mislit će da nisi normalan. Ja sam vidio par pokusa u nekim firmama gdje je na prijedlog nekih linux zaljubljenika osposobljeno par računala s linuxima pa su sva nakon nekog vremena prebačena na win. Vidio sam jednom i jedan komp s linuxima gdje je služio samo kao nešto pomoću čega češ pokrenuti virtualac s win i onda se u njemu radilo. 

Primjeri u praksi pokazuju da ne radi, može to na papiru izgledat super, no u praksi ne prolazi. 

Pa naprimjer?

ihush kaže...

-neuspješno.. ovce ko ovce, razbježale se za mobitelima ...

Naravno, tu su doma ....

12 godina
odjavljen

Evo da se i ja malo uključim u raspravu

Meni je Linux na prvi pogled bio malo loš OS jer sam dugo vremena koristio isključivo XP i 7. Doduše bio sam i malo skeptičan sve dok nisam probao Mint 12 2013 i bio sam oduševljen i pošto sam shvatio da moja kanta od 1GB nije bila u mogućnosti da podnese W7 tako da sam vratio Mint ali ovaj put 17. Malo sam imao u početku problema sa korištenjem jer sam bio nov sa Linuxima ali sve u svemu radi mi super i navikao sam se uz njega. Nisam baš bio nešto što se tiče igara ali sam si stavio neke + osnovne stvari tako da na laptopu je 8.1 za Catiu 3DS.

Avast! IS + MBAM Premium + Sandboxie + Hitman Pro :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Što se ovo događa, neki linuxaš iz ljutnje kizi hakirao acc ? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 22:23 (josipva).

4 0 hvala 0
15 godina

Vidim da se tu provlači tvrdnja da je Linux lošiji OS od Windowsa. Zanima me u čemu je to lošiji (stavimo aplikacije sa strane i pogledajmo samo OS)? Koji su to segmenti samog OS-a lošiji kod Linuxa?

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
15 godina
mario.L_hr kaže...

Vidim da se tu provlači tvrdnja da je Linux lošiji OS od Windowsa. Zanima me u čemu je to lošiji (stavimo aplikacije sa strane i pogledajmo samo OS)? Koji su to segmenti samog OS-a lošiji kod Linuxa?

Stvar je u tome da OS, kao OS praktički ničemu ne služi, osim da pogoni programe (file explorer, kalkulator, paint...), a oni su ti koji rade razliku.

Kada oduzmeš sve razlike skoro pa svaki OS je jednak, u današnje vrijeme su svi dovoljno stabilni da nemaju BSOD (i ekvivalente), svi su user-friendly...

Na korisniku je da odabere.

Swedish latin super funk.
16 godina

Samo sam došao provjeriti do koliko stranica je dogurala tema

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

To mi je jasno ali tu se provlači tema da je Linux lošiji OS (vjerojatno su isti znalci tvrdili da je 8-ca smeće) pa sam htio čuti obrazloženje.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

To mi je jasno ali tu se provlači tema da je Linux lošiji OS (vjerojatno su isti znalci tvrdili da je 8-ca smeće) pa sam htio čuti obrazloženje.

Pa osim onog djela zbog kojeg OS postoji, sve drugio je čist superiška.  

12 godina
protjeran
BlackDog22 kaže..

Pa osim onog djela zbog kojeg OS postoji, sve drugio je čist superiška.  

Dobar....dobar....   

17 godina
neaktivan

S tim da meni još nitko nije objasnio kako to da nešto što je bolje ili u najgoru ruku jednako kvalitetno, a usput se dijeli besplatno i ne samo da se dijeli već se u zadnje vrijeme počelo gurati pod nos i uz uvrede da si glup ako ne koristiš koristi samo u 2% slučajeva, dok se druge, lošije stvari koje još moraš i platiti koriste daleko više. Neko drugo objašnjenje osim da je 92-98% populacije mentalno retardirano ili da se radi o masonskoj zavjeri. 

Pokušavam se sjetiti da li postoji još neki primjer bilo čega gdje je bolja i besplatna stvar toliko nepopularna u odnosu na lošiju stvar koju treba platiti. 

0 1 hvala 0
15 godina

Koja zamjena teza. Za razliku od tebe nigdje i nikad (u ozbiljnoj raspravi) nisam tvrdio da su Winsi smeće ili da ne valjaju. Svatko tko to tvrdi nije baš pri zdravoj. Ono što ti ne znaš, objasniti zašto je i u čemu Linux lošiji OS, te diskvalificira kao sugovornika i potvrđuje da si obični trol.

16 godina
BlackDog22 kaže...

S tim da meni još nitko nije objasnio kako to da nešto što je bolje ili u najgoru ruku jednako kvalitetno, a usput se dijeli besplatno i ne samo da se dijeli već se u zadnje vrijeme počelo gurati pod nos i uz uvrede da si glup ako ne koristiš koristi samo u 2% slučajeva, dok se druge, lošije stvari koje još moraš i platiti koriste daleko više. Neko drugo objašnjenje osim da je 92-98% populacije mentalno retardirano ili da se radi o masonskoj zavjeri. 

Pokušavam se sjetiti da li postoji još neki primjer bilo čega gdje je bolja i besplatna stvar toliko nepopularna u odnosu na lošiju stvar koju treba platiti. 

-nit su retardusi nit su gmazovi (a slavenska trilogija nemeće treći odgoor) već su juzeri i njihove potrebe tj izbor (fnafare) aplikacija za konkretnu platformu.

-ako je to FF, tad imaš izbor, ako je ACAD, nemaš, to je to. Što birati kad je samo jedna platforma na kojoj prosječan juzer ima sve (a ni cijena ga ne opterećuje, jer je realno identična, pogotovo kad ubacimo ne cijenu MSovog softa nego ostatka, Adobe CS, igre, ACAD..).

Zašto je to tako? Pa zato jer su programeri napravili za win platformu, nisu za linux. Da je obrnuto, bilo bi obrnuto. Komplicirano?

OS je 'ništa', ono što uz kompletan biz ide je bitno, dx, certifikati, standardi, support.. klijentski-juzerski (maloprodaja) to je win, dok su linux recimo kao šleperi i traktori, neatraktvini...

mario.L_hr kaže...

..objasniti zašto je i u čemu Linux lošiji OS, te diskvalificira kao sugovornika i potvrđuje da si obični trol.

-ma ne treba odmah na nož, to je 'legitimni' argument, tj ako je nešto free, zašto se ne korsiti (samo je nastavak pogrešan) ako je dobro.. jer nije važno 'dobro-loše' nego kompatibilno.

-možda ovako, uzalud mi izvrsno gorivo npr dizel, ako mi auto troši super. Može?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 23:31 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
BlackDog22 kaže...

-nit su retardusi nit su gmazovi (a slavenska trilogija nemeće treći odgoor) već su juzeri i njihove potrebe tj izbor (fnafare) aplikacija za konkretnu platformu.

-ako je to FF, tad imaš izbor, ako je ACAD, nemaš, to je to. Što birati kad je samo jedna platforma na kojoj prosječan juzer ima sve (a ni cijena ga ne opterećuje, jer je realno identična, pogotovo kad ubacimo ne cijenu MSovog softa nego ostatka, Adobe CS, igre, ACAD..).

Zašto je to tako? Pa zato jer su programeri napravili za win platformu, nisu za linux. Da je obrnuto, bilo bi obrnuto. Komplicirano?

OS je 'ništa', ono što uz kompletan biz ide je bitno, dx, certifikati, standardi, support.. klijentski-juzerski (maloprodaja) to je win, dok su linux recimo kao šleperi i traktori, neatraktvini...

Pa da se vratimo na početak: "Ljudi koji se prepucavaju oko Linuxa i Win i koji se pitaju zašto Linux nije postao ništa više od hobističke igračke nikako da shvate da računala danas za 99.99% ljudi nisu predmet rada, nego alat za rad. Ljudi se ne žele bavit računalom nego s računalom žele obavljat neke druge radnje. U tom smislu win je plug and play, a linux tomu nije ni blizu. Druga stvar što na Linuxu nitko ne zarađuje što automatski znači da je motiv da ga se unapređuje čisto volonterski i prema tome, kako stvari stoje danas, napraviš posao, a onda se malo igraš s Linuxom. Ovakvim pristupom ne može se imat ozbiljna stvar. To nije primjer Linuxa to je primjer svega, profesionalizam je ipak jedna stepenica iznad bilo kakvog amaterizma bez obzira koliko motivi bili altruistički. Zbog toga Linux nije niti će biti bolji i popularniji od Win."

16 godina
neaktivan
josipva kaže...

Što se ovo događa, neki linuxaš iz ljutnje kizi hakirao acc ? 

Ne, nego sad imamo (barem koliko- toliko) konstruktivnu raspravu. Tu nema mjesta podbadanju.

BlackDog22 kaže...

S tim da meni još nitko nije objasnio kako to da nešto što je bolje ili u najgoru ruku jednako kvalitetno, a usput se dijeli besplatno i ne samo da se dijeli već se u zadnje vrijeme počelo gurati pod nos i uz uvrede da si glup ako ne koristiš koristi samo u 2% slučajeva, dok se druge, lošije stvari koje još moraš i platiti koriste daleko više.

Još uvijek nisam dobil odgovor. Koji je to primjer?

ihush kaže...

...

Očito je.

16 godina

- u krug?  Ili ti baš ništa nije jasno, ili su bijeli labudovi..

linux nije hobistička igračka, jedanko kao što to nije npr F-16, ali ih baš ne srećeš po parkingu, zar ne? Linux ima svoju namjenu, win svoju, kao i OSX.. a zapravo je sve to isto, isti HW, samo različit SW. OS je 'ništa' bez aplikacije.. pa nastavi.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Koja zamjena teza. Za razliku od tebe nigdje i nikad (u ozbiljnoj raspravi) nisam tvrdio da su Winsi smeće ili da ne valjaju. Svatko tko to tvrdi nije baš pri zdravoj. Ono što ti ne znaš, objasniti zašto je i u čemu Linux lošiji OS, te diskvalificira kao sugovornika i potvrđuje da si obični trol.

Lošiji je jer ne ispunjava onovnu funkciju OS-a, a to je da kad instaliras računalo u nekom uredu ako je na njemu Linux imaš hrpu problema, a ako je na njemu win nemaš. Zato win ima 92% tržišta, a linux 2%

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- u krug?  Ili ti baš ništa nije jasno, ili su bijeli labudovi..

linux nije hobistička igračka, jedanko kao što to nije npr F-16, ali ih baš ne srećeš po parkingu, zar ne? Linux ima svoju namjenu, win svoju, kao i OSX.. a zapravo je sve to isto, isti HW, samo različit SW. OS je 'ništa' bez aplikacije.. pa nastavi.

Tema je zašto linux ima 2% tržišta, a win 92%. U tom smislu je linux hobistička igračka. Za linux se ne proizvode app nego se izrada app na kraju većinom svodi na volonterizam. Ljudi iz hobija sudjeluju u razvoju linuxa (ONAJ KOJI KORISTIŠ DOMA/UREDU I KOJI BI ČINIO NEKAKAV % NA TRŽIŠTU). Probaj pročitat cijeli post prije nego se uhvatiš za jednu riječ. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 23:41 (BlackDog22).
16 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

Lošiji je jer ne ispunjava onovnu funkciju OS-a, a to je da kad instaliras računalo u nekom uredu ako je na njemu Linux imaš hrpu problema, a ako je na njemu win nemaš. Zato win ima 92% tržišta, a linux 2%

Koji su to problemi, pod uvjetom, naravno, da znaš što radiš i zbog čega si istalirao Linux?

17 godina
BlackDog22 kaže...

A što ti tko treba objasniti? Pa ljudi nemaju izbora, bože mili...

Ko mali u školi učiš radit na kompu i komp=windows. Ko malo veći učiš radit u Wordu i tekst procesor=Word, pa dalje tablični kalkulator=Excel... Nastavnici te traže da napraviš prezentaciju Powerpointu, na Fini te traže da im doneseš obračun u Excelu, na bilo čemu što nisu Windowsi ne znaš kopirati datoteku (kvragu, 80% ljudi koje znam iste naredbe u windowsima nauče barem jedan, dva puta godišnje).

Ljudi su informatički nepismeni i nije ih briga. Dat tisuću kuna im je mala cijena ako će sljedećih 4-14 godina (ili koliko god računalo bude potrajalo) moći raditi uz očekivane i predvidive rezultate.

Surađujemo s uredom koji nam šalje tekstove u odf formatu. Ja na svom računalu imam instaliran Libre Office, ali Word nam je primaran alat za obradu teksta jer 99,99% tekstova dobivamo u doc ili docx formatu. A kompatibilnost i nije baš sjajna...

Instaliram šefici Libre Office za probu i neizmjerno ju muči nekakav kvadrat nacrtan na stranici:

- Nema frke, neće se to printat.

- Nema veze, ne mogu ja tako radit!

- OK, možda se može maknuti... (IE, gugl, traži, aha, to je to i tako se makne, čas posla) Evo, riješeno, nema više kvadrata!

- Ne sviđa mi se, sve mi je drugačije, naruči tri ofisa od Vlade!

- Ma to je samo pitanje navike, brzo ćeš se ...

- REKLA SAM NARUČI TRI OFISA, IMAM DVOJE DJECE DOMA, MUŽA, TATU, ZNAČI ČETVERO DJECE, NE TREBA MI JOŠ JEDNO DIJETE, KAD DOĐEM DOMA MORAM KUHAT, SPREMAT, OPRAT VEŠ, ISPEGLAT VEŠ, NE STIGNEM NA BICIKL SJEST, NARUČI TRI OFISA DA MOGU RADIT!

- Oukej.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
BlackDog22 kaže...

Koji su to problemi, pod uvjetom, naravno, da znaš što radiš i zbog čega si istalirao Linux?

Pa ne znaš što radiš. 95% ljudi koji koriste računalo danas ne znaju što rade. Kad uđeš u ured u kojem sjede računovođe, tajnice, odvjetnici, doktori prosjek godina 45+ on ne zna šta radi. U prosječnoj firmi imaš 1 informatički pismenog i 2 polupismena na svakih 20 koji kucaju po tastaturi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 23:47 (BlackDog22).
17 godina
BlackDog22 kaže...

Tema je zašto linux ima 2% tržišta, a win 92%.

Toliko riječi, prstom ti pokažu, a ti opet ne kužiš. Kojeg tržišta?

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
BlackDog22 kaže...

Tema je zašto linux ima 2% tržišta, a win 92%.

Toliko riječi, prstom ti pokažu, a ti opet ne kužiš. Kojeg tržišta?

Afrikoamerikana iznad 45 godina s jednim bijelim pretkom u zadnja 4 koljena. 

16 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

Pa ne znaš što radiš. 95% ljudi koji koriste računalo danas ne znaju što rade. Kad uđeš u ured u kojem sjede računovođe, tajnice, odvjetnici, doktori prosjek godina 45+ on ne zna šta radi. U prosječnoj firmi imaš 1 informatički pismenog i 2 polupismena na svakih 20 koji kucaju po tastaturi.

Ljudi koji ne znaju ništa o informatici će lakše prijeći na drugi OS - provjereno!

Ovdje možemo reći da si jedino ti taj koji nema blage veze o materiji o kojoj se diskutira. EOD

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 0:01 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice