Kinesko lunarno vozilo u problemima

poruka: 24
|
čitano: 3.046
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kinesko lunarno vozilo u problemima".
16 godina

Kad je jeftino Kinesko sranje.

3 24 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kinesko lunarno vozilo u problemima
A američki rover Oportunity prekjučer proslavio deset godina vožnje i ispitivanja Marsijanske površine. I još će ko zna koliko.
16 godina
odjavljen

nije da volim Kineze, ali na greškama se uči, koliko su ameri i rusi u prednosti pred njima još su i dobri

Moj PC  
17 0 hvala 0
13 godina
Made in China
Moj PC  
4 13 hvala 0
17 godina

to je kad se ne bave razvojem softverskih zakrpa za svoje uređaje

5 0 hvala 0
17 godina

Jel to kopija ili original?

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina

Zar ga ne mogu ručno resetirati?

3 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Poslali su i Indijci jednoga ali se pokvario cim je sletio.
en.m.wikipedia.org/wiki/Chandrayaan-1
17 godina

Nema NASA svoje tvornice u Kini, pa nemaju od koga kopirati.

2 0 hvala 0
17 godina
dd.inc kaže...

Nema NASA svoje tvornice u Kini, pa nemaju od koga kopirati.

NASA više nema ni približan prihod love kao što je nekad imala pa sada mora kooperirati sa svime i svačime ne bi li dobila neke novce i napravila neki projekt. Koliko ih samo smeta CERN jer je veći od njihovog akceleratora. Nema se više... tako da, treba biti sretan i sa kineskim, indijskim, ruskim, biločijim letjelicama i roverima, bolje to nego da rade oružje. Svemir je velika nepoznanica, trebat će još puno da otkrijemo banalne sitnice.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
17 godina
protjeran

Pa kad se uzme da je CNSA osnovana 1993. godine, onda vidimo kakav je to napredak.

Po meni ovo je samo eksperiment za slijedeći projekt, a to je Mars.

BTW

Kinezi se ne bave 'reverse engineering', nego jednostavno pokradu cijele projekte/tvornice do zadnjeg šarafa.

Najviše su stradali Amerikanci, kojima su pokrali kompletni oružani i svemirski arsenal.

Glory Glory Man United
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Brainbow kaže...
A američki rover Oportunity prekjučer proslavio deset godina vožnje i ispitivanja Marsijanske površine. I još će ko zna koliko.

Super, ali uzmi u obzir koje iskustvo imaju vec Ameri. A iskustvo su platili time da im je  cca. trecina misija na Mars zavrsila neuspjehom.

Kinezi su iz prvog puta uspjeli ne razbiti se pri slijetanju i cak su uspjeli pokrenuti svoje vozilo, sto je izniman uspjeh za prvi pokusaj, dok recimo druge strane prvi Lunohod nije ni poletio sa rampe (iako su doduse slijedece Lunohod misije bile sve uspjesne).

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 2:08 (syncmaster245b).
16 godina
odjavljen

Jeftine kopije prema ukradenim planovima su im praksa pa nije ni čudo. Sve što imaju kradu i kopiraju pa dumpaju cijene uz lošiju kvalitetu.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Tonči kaže...

Jeftine kopije prema ukradenim planovima su im praksa pa nije ni čudo. Sve što imaju kradu i kopiraju pa dumpaju cijene uz lošiju kvalitetu.

Kvaliteta i materijali su isti (ako ne i bolji) kao i kod kod Amerikanaca.

Samo i im treba malo prakse, jer to ne mogu klonirati.

Glory Glory Man United
15 godina

Nemoj te biti tako kritični prema Kinezima. Istina je da su copy/paste metodu doveli do savršenstva ali za uspješno spuštanje na mjesec i daljinsko upravljanje roverom treba ipak malo više od toga. Pa pogledajte Amerikance i Ruse i njihove svemirske "neuspjehe" (vjerujem da ih dosta nije uopće poznato).

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Natipka ovo covjek sa racunala koje je kompletno proizvedeno u Kini, a zatim obuje teneisice proizvedene u Kini i odluci proestati malo vani tipkajuci poruku na mobitelu koji je proizveden u Kini, prije nego se vrati doma gledati u TV proizveden u Kini...........

Svi serindjate protiv Kine, al zato kad se kupuju nove kartice i procesori onda ne zvocate o jeftinoci i losim kopijama.

Sto bi ste opet htjeli da nema tipkovnice ispod 100 eura (danasnji ekvivalent 100 DEM-a)?

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Nemoj te biti tako kritični prema Kinezima. Istina je da su copy/paste metodu doveli do savršenstva ali za uspješno spuštanje na mjesec i daljinsko upravljanje roverom treba ipak malo više od toga. Pa pogledajte Amerikance i Ruse i njihove svemirske "neuspjehe" (vjerujem da ih dosta nije uopće poznato).

Nisam na tom linku našao biser gdje su zamijenili milje i kilometre te zabili satelit u površinu marsa.

15 godina

Vjerujem da se to ne tretira kao nesreća jer ne uključuje ljudske žrtve.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
odjavljen
syncmaster245b kaže...
Tonči kaže...

Natipka ovo covjek sa racunala koje je kompletno proizvedeno u Kini, a zatim obuje teneisice proizvedene u Kini i odluci proestati malo vani tipkajuci poruku na mobitelu koji je proizveden u Kini, prije nego se vrati doma gledati u TV proizveden u Kini...........

Svi serindjate protiv Kine, al zato kad se kupuju nove kartice i procesori onda ne zvocate o jeftinoci i losim kopijama.

Sto bi ste opet htjeli da nema tipkovnice ispod 100 eura (danasnji ekvivalent 100 DEM-a)?

To sve što si napisao nema veze s apsolutno ničim. No, kako to biva obično na ovom forumu, erekciju dobiješ čim netko spomene Kinu i Rusiju valjda? To je in.

16 godina
Tonči kaže...

To sve što si napisao nema veze s apsolutno ničim. No, kako to biva obično na ovom forumu, erekciju dobiješ čim netko spomene Kinu i Rusiju valjda? To je in.

Ahhh, kad mi sugovornik krene u psihanalizu odmah znam da sve vrvi argumentima i da ce rasprava biti kvalitetna.

Bezveze.

16 godina
neaktivan

"šoferska je tuga pregolema:

puče guma a rezerve nema.

a Mjesec je pusto mjesto,

vulkanizer ne sreće se često.

i ju ju!" {#}

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A kako neću kad zanemaruješ činjenicu da rade to što rade i inače. Iz prve ruke znam da kopiraju nacrte i preprodaju kopije proizvoda. To rade i s tehnološkim gigantima i malim narudžbama. Jednostavno nije prihvatljivo, pogotovo kad ulažeš milijune u razvoj i istraživanje, a onda kompenzirati ne možeš na proizvodnji jer će Kinez kopirati i čak s lošijim materijalima prodavati lažnjake.

17 godina

Opravdavam kopiranje jer ih izrabljuju za male novce. Prodavali su nam skupocjenu maglu, a kada to kinez kopira i proda 80% jeftinije onda je panika jer više neće menadžment i uprava podijeliti milijarde jer su prebacio proizvodnju u Kinu već će padat glave zato što nisu pazili na kopiranje. Huawei je primjer kopiranja cisco-a, ali gle, ako može jeftinije zašto ne, svi prosperiramo iz toga. Da nema licenci i sličnih sranja imali bi mi čudesa na ovom svjetu i svima bi svašta bilo dostupno. Od tehnologije do izliječenja.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Samo što Kinez ne razmišlja na taj način. Upoznaj ponekog pa ćeš vidjeti. Daleko su oni od komunizma kao ideje. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice