iPhone 3G – otključan!

poruka: 43
|
čitano: 11.602
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 3G – otključan!".
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

PWND! :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Meni nije jasno zašto se na BUG-ovom forumu ne tolerira pričanje o piratskom softwareu a BUG na svojim stranicama konstanto izbacuje vijesti o provaljenom hardwareu. Zar to isto tako nije krađa?

Ne zagovaram ja piratluk ali dajte onda bar izjednačite kriterije...

"Um caruje, Dundo Maroje..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: iPhone 3G – otključan!

jedno je pisanje o "uspjesima" a drugo linkanje i podržavanje piratluka..

e da, kaj je otključavanje legalno kupljenog hardvera ilegalno?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 15:17 (nixass).
17 godina
nixass kaže...

Mislim da da.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Ne!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Ne. Otključavanje nije ilegalno... u nekim zemljama je ZAKLJUČAVANJE ilegalno. Otključavanje to nigdje nije (osim u određenim slučajevima zarade na tome).

Vice Vukov (1938. - 2008.) - Neka ti je laka Tvoja Zemlja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne. Otključavanje nije ilegalno... u nekim zemljama je ZAKLJUČAVANJE ilegalno. Otključavanje to nigdje nije (osim u određenim slučajevima zarade na tome).

Upravo to. Ti si kupio proizvod i možeš s njim raditi što hoćeš.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

Mislim da su žute pobirali i oni koji su samo rekli da je crack izašo ili pričali o tome kako radi crackana igra ili program, a vrijeđanje i negodovanje savjesnih kupaca originalnog softwarea neću ni spominjat.

Legalno ili ne mislim da proizvođaču jaako smeta ako se njegov proizvod "otključa" jer zašto bi se onda trudili zaključati ga? A i ako nije ilegalno u svim zemljama mislim da bi trebalo biti jer je to isto tako omogućavanje krađe. Tko prodaje otključane iPhone-ove neg crno tržište?

Članak o alatu koji otključava PSP je isto tako bio u BUG vijestima a otključavanje PSP-a omogućava samo jedno -  igranje nelegalnog softwarea.

Opet slijedi ona priča o kojoj svi trube kad netko spomene crackanu igru ili torrente; netko se trudio godinama i uložio velike pare u neki proizvod pa bi iz poštovanja to trebali legalno posjedovati.

EDIT:Da se razumijemo, JA NE PODRŽAVAM PIRATLUK ali mislim da bi kriteriji na BUG online-u trebali biti pošteniji.

EDIT2: 

@Kompotko:  A kad kupiš igru neku jel ju isto tako smiješ crackat? Jer to je tvoj kupljeni proizvod i možeš s njim raditi što hoćeš...
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 15:52 (zv'jer2).
17 godina
zv'jer2 kaže...

EDIT2: 

@Kompotko:  A kad kupiš igru neku jel ju isto tako smiješ crackat? Jer to je tvoj kupljeni proizvod i možeš s njim raditi što hoćeš...
 Jep, nakon što on kupi igru, može ju kopirati u koliko god kopija želi, može ju crackat, može šta god njemu padne na pamet, samo ne smije prodavat (piratsku) igru,djeliti je badava okolo,  ne smije dalje slati svoj crack... Ono što ti radiš u svom domu je sve legalno, ako se ti orijentiraš na neko tržište i pokušavaš zaraditi na nekom proizvodu (ili ako mu donosiš direktnu štetu) tada je to nelegalno... Ako se dobro sjećam
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 16:01 (dado2202).
17 godina
moderator
zv'jer2 kaže...
Opet slijedi ona priča o kojoj svi trube kad netko spomene crackanu igru ili torrente; netko se trudio godinama i uložio velike pare u neki proizvod pa bi iz poštovanja to trebali legalno posjedovati.

EDIT:Da se razumijemo, JA NE PODRŽAVAM PIRATLUK ali mislim da bi kriteriji na BUG online-u trebali biti pošteniji.

Već su ti ljudi objasnili - jedno je pisati vijesti o nekim događajima, a drugo dijeliti linkove za crackove, opisivati postupak kako razbiti zaštitu nekog softvera, prodavati iligalne kopije softvera - preko moderiranog foruma. Jasno je objavljeno da je to na Bugovom forumu zabranjeno i točka! Nemaju te dvije stvari veze s nekim "poštenjem". Jednostavno to je naš način za održavanje reda na forumu!

I molim da se o tome dalje ne vodi rasprava OVDJE jer će odmah biti opomena! (skretanje u off-topic raspravu)

17 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...
 ...
 Koliko znam, Apple ne zaključava iPhone, već to rade distributeri.

I da, smijem ju crackati, kao što je već objašnjeno. Bit je u CD keyu ;). Ti dok kupiš igru/program, zapravo kupuješ licencu za korištenje igre/programa.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina
zv'jer2 kaže...
Tko kaže da ju ne smiješ crackat ako si ju kupio?! Samo ne smiješ igrati crackanu igru koju NISI kupio. Ali, ako ju crackaš, onda nisi u okviru garantnih uvjeta izdavača i ne mogu ti pomoći ako imaš nekakvih problema s instaliranom aplikacijom (igrom).
Isto je i s otključanim telefonima - smiješ ih otključati, ali si otključavanjem izgubio garanciju. No, ne podliježeš nikakvoj kazni zbog otključavanja.

Ipak, otključavanje nije isto što i crack i ne možeš ga gledati u jednakom smislu - mobitel je ipak hardver i samo otključavanje ne čini uređaj dostupnim za nelegalno umnažanje (kao god igara s probijenom zaštitom). Zaključavanje služi isključivo kako bi se prodavaču uređaja zajamčio monopol na tržištu, zbog čega se dogovor Applea i Orangea u Francuskoj i našao na sudu.
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 16:18 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

@dado2202:

Mislio sam da je ilegalno crackat igru davao ju ti nekom ili ne...  sad kužim...

@Miro:

Već sam rekao da su opominjani oni koji su samo govorili o crackanoj verziji neke igre a ne samo oni koji su postali linkove i promovirali piratluk.

Evo neću više off-topičarit... jbg, mislio sam da je crackanje bilo čega ZABRANJENO, bez obzira na to hoćete li dijeliti to nekome ili koristiti tu verziju doma.

@kompotko:

Mislim da ljudi koji kupe otključani iPhone nemaju licencu za korištenje tog proizvoda, al ajd neću an ovoj temi više raspravljat o tome.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 16:25 (zv'jer2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Pa koja je svrha otkuljucavanja ako kupis telefon sa ugovorom na 24 mjeseca i imas pretplatu od recimo 300kn koje moras platiti potrosio ih ili ne ?

Uvijek Vaš nikad svoj.

0 0 hvala 0
17 godina
iPhone 3G – otključan!

Ako ste procitali bilo koji EULA licencni dogovor, videcete da je zabranjeno dekompajliranje softvera (biosa, firmwarea itd.) bilo kog ureda odnosno raditi Revrse Inzinering.

http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Kad smo vec kod mobitela jel mi moze netko reci dal je istina da u nekim zemljama po isteku obaveznog ugovora (pretplata) davatelj usluge besplatno otkljucava mobitel?

Michael Schumacher World championships:7,Grand prix wins:91,Pole positions:68 http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Očito nekima tu baš nisu jasne neke stvari:

1. Mobitel zaključavaju operateri i to nema veze s proizvodnjom. U nekim zemljama je to ilegalno... Italija, Francuska...

2. Otključati mobitel sasvim je legalno. U SAD-u ga je legalno otključati samo za osobnu upotrebu

3. Otključavanje kod operatera koji ga je zaključao se naplaćuje (u UK 30 funti npr)

4. Neki operateri besplatno otključaju uređaj nakon isteka ugovora

5. Piratstvo nikakve veze nema s otključavanjem mobitela.

Vice Vukov (1938. - 2008.) - Neka ti je laka Tvoja Zemlja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

nema tu ništa ilegalno no krši se ugovor s prodavateljem uređaja i tako se gubi garancija

tako da je dosta debilno otključavati iPhone kupljen na Simpi naprimjer u prvoj godini uređaja

također nema više redovitih nadogradnji iPhone OSa koje ne samo da krpaju bugove već i dodaju funkcije a Mac korisnici neće moći updateati ni OS-X.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
dgigibao kaže...

također nema više redovitih nadogradnji iPhone OSa koje ne samo da krpaju bugove već i dodaju funkcije a Mac korisnici neće moći updateati ni OS-X.

Meni je ovaj dio malo preglup, jer otključavanjem (ako je softversko) nanosiš štetu operateru, a ne uređaju, a ako je apple dao da se firmware može nadograđivati onda ne vidim razloga da se i otključani mobitel ne može nadograđivati, a još mi je manje jasno zašto se ne može onda updejtat OS-X.
Neznam, zbunjoza... Čudna neka politika... Monopol u krajnem slučaju
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Ova gore tvrdnja je netočna. Updejtovi rade bez ikakvih problema na otključanim iPhoneovima. Provjereno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2008 10:05 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

A di si ti to provjerija?

Ja ne govorim napamet.

Apple svako malo s nadogradnjom napravi blokadu jailbreakani i unlockani iPhoneova s nekim novim trikom  pa i sa zadnjim 10.5.6

http://gizmodo.com/5110996/apple-leopard-1056-update-pwns-pwnage-breaks-jailbreak

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

I onda ga ponovo brejkaš i odključaš!!!

EDIT: Već ima "workaround" na 10.5.6

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2008 16:58 (vjeko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

A kakva je razlika između jailbreakanog i otključanog iPhonea? Kako Apple razlikuje onaj mobitel koji je otključan po defaultu ili onaj koji je naknadno otključan? Jer otključani mogu normalno raditi updateove, zašto onda ne mogu oni jailbreakani (koji su samo naknadno otključani)? Mislim na razliku u hardveru ili softveru.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Zato gospodo, kupujte iPhone za talijansko trziste koji su deaktivirani tvornicki, a ne od T-coma. Cijena u plavom oglasniku 3.800-4.000 kn za 16GB.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Deaktivirani? Znači da ne rade?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...

Zato gospodo, kupujte iPhone za talijansko trziste koji su deaktivirani tvornicki, a ne od T-coma. Cijena u plavom oglasniku 3.800-4.000 kn za 16GB.

unlockani talijanski iPhone moraš servisirati u Italiji jer garancija vridi samoza tamo, mislim da put i nije tako jeftin
16 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

iPhone je precijenjen gadget.

moj rođo ga je dobio iz amerike prije 6 mj i sve sto je na njemu dobro svodi se na pregledavanje fotki

i albuma klizeci prstom.

u odnosu na nove nokie kupovina Iphonea je besmisleno bacanje novca

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhone 3G – otključan!

Pozdravi rođu!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mr_brooks kaže...