PWND! :)
Meni nije jasno zašto se na BUG-ovom forumu ne tolerira pričanje o piratskom softwareu a BUG na svojim stranicama konstanto izbacuje vijesti o provaljenom hardwareu. Zar to isto tako nije krađa?
Ne zagovaram ja piratluk ali dajte onda bar izjednačite kriterije...
jedno je pisanje o "uspjesima" a drugo linkanje i podržavanje piratluka..
e da, kaj je otključavanje legalno kupljenog hardvera ilegalno?
Ne!
Ne. Otključavanje nije ilegalno... u nekim zemljama je ZAKLJUČAVANJE ilegalno. Otključavanje to nigdje nije (osim u određenim slučajevima zarade na tome).
Ne. Otključavanje nije ilegalno... u nekim zemljama je ZAKLJUČAVANJE ilegalno. Otključavanje to nigdje nije (osim u određenim slučajevima zarade na tome).
Već su ti ljudi objasnili - jedno je pisati vijesti o nekim događajima, a drugo dijeliti linkove za crackove, opisivati postupak kako razbiti zaštitu nekog softvera, prodavati iligalne kopije softvera - preko moderiranog foruma. Jasno je objavljeno da je to na Bugovom forumu zabranjeno i točka! Nemaju te dvije stvari veze s nekim "poštenjem". Jednostavno to je naš način za održavanje reda na forumu!
I molim da se o tome dalje ne vodi rasprava OVDJE jer će odmah biti opomena! (skretanje u off-topic raspravu)
Isto je i s otključanim telefonima - smiješ ih otključati, ali si otključavanjem izgubio garanciju. No, ne podliježeš nikakvoj kazni zbog otključavanja.
@dado2202:
Mislio sam da je ilegalno crackat igru davao ju ti nekom ili ne... sad kužim...
@Miro:
Već sam rekao da su opominjani oni koji su samo govorili o crackanoj verziji neke igre a ne samo oni koji su postali linkove i promovirali piratluk.
Evo neću više off-topičarit... jbg, mislio sam da je crackanje bilo čega ZABRANJENO, bez obzira na to hoćete li dijeliti to nekome ili koristiti tu verziju doma.
@kompotko:
Mislim da ljudi koji kupe otključani iPhone nemaju licencu za korištenje tog proizvoda, al ajd neću an ovoj temi više raspravljat o tome.
Pa koja je svrha otkuljucavanja ako kupis telefon sa ugovorom na 24 mjeseca i imas pretplatu od recimo 300kn koje moras platiti potrosio ih ili ne ?
Ako ste procitali bilo koji EULA licencni dogovor, videcete da je zabranjeno dekompajliranje softvera (biosa, firmwarea itd.) bilo kog ureda odnosno raditi Revrse Inzinering.
http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering
Kad smo vec kod mobitela jel mi moze netko reci dal je istina da u nekim zemljama po isteku obaveznog ugovora (pretplata) davatelj usluge besplatno otkljucava mobitel?
Očito nekima tu baš nisu jasne neke stvari:
1. Mobitel zaključavaju operateri i to nema veze s proizvodnjom. U nekim zemljama je to ilegalno... Italija, Francuska...
2. Otključati mobitel sasvim je legalno. U SAD-u ga je legalno otključati samo za osobnu upotrebu
3. Otključavanje kod operatera koji ga je zaključao se naplaćuje (u UK 30 funti npr)
4. Neki operateri besplatno otključaju uređaj nakon isteka ugovora
5. Piratstvo nikakve veze nema s otključavanjem mobitela.
nema tu ništa ilegalno no krši se ugovor s prodavateljem uređaja i tako se gubi garancija
tako da je dosta debilno otključavati iPhone kupljen na Simpi naprimjer u prvoj godini uređaja
također nema više redovitih nadogradnji iPhone OSa koje ne samo da krpaju bugove već i dodaju funkcije a Mac korisnici neće moći updateati ni OS-X.
također nema više redovitih nadogradnji iPhone OSa koje ne samo da krpaju bugove već i dodaju funkcije a Mac korisnici neće moći updateati ni OS-X.
Ova gore tvrdnja je netočna. Updejtovi rade bez ikakvih problema na otključanim iPhoneovima. Provjereno.
A di si ti to provjerija?
Ja ne govorim napamet.
Apple svako malo s nadogradnjom napravi blokadu jailbreakani i unlockani iPhoneova s nekim novim trikom pa i sa zadnjim 10.5.6
http://gizmodo.com/5110996/apple-leopard-1056-update-pwns-pwnage-breaks-jailbreak
I onda ga ponovo brejkaš i odključaš!!!
EDIT: Već ima "workaround" na 10.5.6
A kakva je razlika između jailbreakanog i otključanog iPhonea? Kako Apple razlikuje onaj mobitel koji je otključan po defaultu ili onaj koji je naknadno otključan? Jer otključani mogu normalno raditi updateove, zašto onda ne mogu oni jailbreakani (koji su samo naknadno otključani)? Mislim na razliku u hardveru ili softveru.
Zato gospodo, kupujte iPhone za talijansko trziste koji su deaktivirani tvornicki, a ne od T-coma. Cijena u plavom oglasniku 3.800-4.000 kn za 16GB.
Deaktivirani? Znači da ne rade?
Zato gospodo, kupujte iPhone za talijansko trziste koji su deaktivirani tvornicki, a ne od T-coma. Cijena u plavom oglasniku 3.800-4.000 kn za 16GB.
iPhone je precijenjen gadget.
moj rođo ga je dobio iz amerike prije 6 mj i sve sto je na njemu dobro svodi se na pregledavanje fotki
i albuma klizeci prstom.
u odnosu na nove nokie kupovina Iphonea je besmisleno bacanje novca
Pozdravi rođu!