Internet Explorer 9

poruka: 336
|
čitano: 83.098
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer 9".
16 godina
neaktivan
Re: Internet Explorer 9
Commodore kaže...

Zato sto si ti genijalac a Windowsi su OS radjeni za genijalce. Jedini problem je sto velika vecina korisnika tebi nije ni do koljena a njima su winsi namjenjeni koliko i tebi.

Za tu većinu je OSX.

17 godina
protjeran
ihush kaže...
 (nešto ti je spetljano u sistemu, izuzetak potvrđuje pravilo?)

Moguće je, ali ne znam koji bi mogao biti uzrok.

Možda registry cleaner.

naxeem kaže...

To si ti promijenio, jer je to posve netočno. IE shortcuti pokazuju na dva različita IE-a: "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe" pokazuje na 32-bitni IE9, a "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" pokazuje na 64-bitni IE9.

Nema smisla širiti dezinformacije, a pogotovo ne fabricirati shotove.

Nisam ništa mijenjao niti "fabricirao". E baš mi je to palo na pamet, igrati se u GIMP-u. Nevjerojatno je kako ti je to prva stvar koja ti je došla na pamet a ne možda neko blesiranje u sistemu.

Da, morao sam ručno mijenjati path na shortcutu u "Program Files (x86). To nebi ni primjetio, da nisam vidio kako mi Flash ne radi a kliknuo sam na IE9 shortcut (ne onaj 64bit).

tnakir kaže...

Jes vidio ovih linuksasa na sta su sve spremni kada je u pitanju majkrosoft :)

Vidiš, idem toliko daleko da se upuštam u montaže.{#}

naxeem kaže...

{#} Ma moguće je da se njemu Windows raspada. Treba znati pravilno koristiti OS. :)

Radi mi godinu dana bez problema onoliko koliko to Windows dopušta.

17 godina
neaktivan

"User error" je najčešći problem. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 22:12 (naxeem).
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
Da, znam.{#}
Za tvoju informaciju, ne kemijam previše sa sistemom (ipak nije GNU/Linux u kojem imaš neku potrebu za prčkanjem i isprobavanjem), koristim standard user account, niti ne stavljam neprovjerene programe i zato mi nije jasno, zašto bi se potkrala takva greška.
tnakir kaže...
Gle na što je Microsoft spreman kada je u pitanju OpenOffice.org:
Ili kada je u pitanju GNU/Linux:
16 godina
the_tux kaže...
naxeem kaže...
Da, znam.{#}
Za tvoju informaciju, ne kemijam previše sa sistemom (ipak nije GNU/Linux u kojem imaš neku potrebu za prčkanjem i isprobavanjem), koristim standard user account, niti ne stavljam neprovjerene programe i zato mi nije jasno, zašto bi se potkrala takva greška.
tnakir kaže...

Dobar je video ako cemo ga gledat u kontekstu marketinga, u cemu je problem? :P

(šala da ne bi bilo i ovo i ono)

DUMP udruga mladih programera
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 23:23 (Fearless).
17 godina
neaktivan

Da, reklame su zapravo odlične, a još je bolje što u obje ima dosta istine. Ne kažem to zato što sam ja MS-fan, nego zato što je to istina. Naravno, u ovim reklamama je to preuveličano.

Inače, da bude jasno, redovito koristim i Win 7, Serv 2k8, Arch Linux, Ubuntu i nešto malo OSX. Od svega, OSX je najpoliraniji što se sučelja tiče, Win najugodniji, a Arch iznimno lagan, precizan i dobar (kad ga namjestiš nakon par mjeseci). Ubuntu je onako, solidan.

{#}

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Malo sam testirao.

Meni je malo smiješno da u Krakenu (Mozillin test) vodi Firefox, u V8 (Googleov) vodi Chrome. Tko bi rekao da Chrome vodi u testu koji je napravio tata Google, a da Firefox u testu mame Mozille? {#}

SunSpider je, čini se, najrealniji - napravljen je za Webkit, a Safari ne vodi kao najistaknutiji član Webkit grupe, dakle muljanja teško da ima.

Ali najbolje je da ljudi sami probaju u praksi i vide.

Malo su mi interesantni testovi, pogotovo 115 razlike ms.  (no možda je fora u procesoru - CPU cache size can have a huge affect)

Evo mojih:

Firefox 4.0
SunSpider 0.9.1 - 384.6ms
Kraken -  14654.5ms
V8 (v6) - 2586

IE 9
SunSpider 0.9.1 - 363.5ms
Kraken - 24409.0ms
V8 (v6) - 1587

Google Chrome 10
SunSpider 0.9.1 -  421.7ms
Kraken - 11511.3ms
V8 (v6) - 5471

Što se tiče SunSpidera i IE9:

IE9 gets a minor advantage on Sunspider because it has a dead code eliminator that gets to totally bypass running the code in the math-cordic test. It's a valid optimization but exposes a flaw in the test itself that needs to be fixed. The test is trying to test how fast browsers can do the math, not whether they have a dead code eliminator that can ignore the code completely. IE9's JS engine is a lot better than it used to be but it only beats other browsers in rare cases.

naxeem kaže...

Ako koga baš zanima, evo test rendera u koje IE9 - na moje iskreno iznenađenje - mete pod FF-om i Chromeom.

Sad me zanima zašto?

Probao sam i ovaj test, naravno pod većom rezolucijom (400 x 300) , sa "display image while rendering" isljučenim (želimo testirati sam JS)  i ovim workspace-om:

[{name:"camera0",active:true,type:0,obj:{cameratypechoice:0}},{name:"lightsource0",active:true,type:1,obj:{pos:new Vector(-10,10,-10),color:new Color(1,1,1),arealight:{use:false,dim1:new Vector(1,0,0),dim2:new Vector(0,1,0),minsampledepth:0,maxsampledepth:0,jitteramnt:1}}},{name:"sphere0",active:true,type:2,obj:{pos:new Vector(0,0,0),rad:1,inversed:false,castshadows:true}},{name:"box0",active:true,type:3,obj:{v1:new Vector(0,0,0),v2:new Vector(1,1,1),inversed:false,castshadows:true}},{name:"plane0",active:true,type:4,obj:{norm:new Vector(0,1,0),dist:0,inversed:false,castshadows:true}},{name:"cylinder0",active:true,type:5,obj:{end1:new Vector(0,0,0),end2:new Vector(1,1,1),rad:1,open:false,inversed:false,castshadows:true}},{name:"cone0",active:true,type:6,obj:{end1:new Vector(0,0,0),rad1:1,end2:new Vector(1,1,1),rad2:0,open:false,inversed:false,castshadows:true}}]
I ovo su rezultati:

Firefox 4:
Render took 6.716 seconds at 17867.778 pixels per second.
3.461 seconds were spent inactive. 3.255 seconds were spent active.
IE9:
Render took 9.847 seconds at 12186.453 pixels per second.
3.623 seconds were spent inactive. 6.224 seconds were spent active.
Chrome 10:
Render took 3.243 seconds at 37002.775 pixels per second.
1.774 seconds were spent inactive. 1.469 seconds were spent active.
Ukoliko nekoga interesuju benchmarksi, nega baci pogled ovde.A ukoliko želi, može i sam da testira.Kraken traje najduže, dok su SunSpider i V8 veoma kratki. (vremenski)

Ono što mene raduje je TypeInference.U veoma ranom stadijumu pokazuje već više nego obećavajuće rezultate.Sada trenutno sa svim regresijama je bolji od JM-a.A kada se spoji sa TM, biće još većih ubrzanja na svim benchmarksima.SunSpider, Kraken, V8, Celtic Kane...

http://baguje.com/author/icecold/
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 0:11 (icecold).
17 godina
the_tux kaže...
naxeem kaže...
Da, znam.{#}
tnakir kaže...

Video br1 - lol... pa rekli su istinu :)

Video br2 - lol... pa i tu su rekli istinu :)

Prljavi marketing... sto hoces... da kazu "Da. Nemojte kupit Win. Koristite linux?". Pa linux im je jedina konkurencija 

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
16 godina
Svaki put kad neko entuzijasticno pocne o browser benchovima nasmijem se od srca... Okanite se budalastina, ajmo benchat notepade...
17 godina
neaktivan
Fearless kaže...
Svaki put kad neko entuzijasticno pocne o browser benchovima nasmijem se od srca... Okanite se budalastina, ajmo benchat notepade...

Nema se tu sto testirati, molim!

Notepad++ je sporiji od MS Notepada za 0.02 sec i sprema datoteke koje su vece za otprilike 0,2%

Mrzitelji Microsofta su bas simpa, mrze sve sto dolazi od Microsofta osim kada je to krekan MS OS. Dajte se uozbiljite, IE je odavno prestao biti izvor svih nedaca kod korisnika jos od verzije 7 i od tad se neprestano poboljsava da bi svoj vrhunac dozivio sa sadasnjom verzijom.

Jedina mana trenutne verzije je izostanak/manjak pluginova, skinova, razne dide mide...ali to je valjda tako zato sto Microsoft daje podrsku za proizvode i ne zeli dodatno koplicirati stvari u tom pogledu.

Sadasnji browseri su super. Opera, Chrome, Firefox 4(?) i IE9 imaju skoro identicne performanse

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 0:36 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
icecold kaže...
Probao sam i ovaj test, naravno pod većom rezolucijom (400 x 300) , sa "display image while rendering" isljučenim (želimo testirati sam JS)  i ovim workspace-om:

[{name:"camera0",active:true,type:0,obj:{cameratypechoice:0}},{name:"lightsource0",active:true,type:1,obj:{pos:new Vector(-10,10,-10),color:new Color(1,1,1),arealight:{use:false,dim1:new Vector(1,0,0),dim2:new Vector(0,1,0),minsampledepth:0,maxsampledepth:0,jitteramnt:1}}},{name:"sphere0",active:true,type:2,obj:{pos:new Vector(0,0,0),rad:1,inversed:false,castshadows:true}},{name:"box0",active:true,type:3,obj:{v1:new Vector(0,0,0),v2:new Vector(1,1,1),inversed:false,castshadows:true}},{name:"plane0",active:true,type:4,obj:{norm:new Vector(0,1,0),dist:0,inversed:false,castshadows:true}},{name:"cylinder0",active:true,type:5,obj:{end1:new Vector(0,0,0),end2:new Vector(1,1,1),rad:1,open:false,inversed:false,castshadows:true}},{name:"cone0",active:true,type:6,obj:{end1:new Vector(0,0,0),rad1:1,end2:new Vector(1,1,1),rad2:0,open:false,inversed:false,castshadows:true}}]
I ovo su rezultati:

Firefox 4:
Render took 6.716 seconds at 17867.778 pixels per second.
3.461 seconds were spent inactive. 3.255 seconds were spent active.
IE9:
Render took 9.847 seconds at 12186.453 pixels per second.
3.623 seconds were spent inactive. 6.224 seconds were spent active.
Chrome 10:
Render took 3.243 seconds at 37002.775 pixels per second.
1.774 seconds were spent inactive. 1.469 seconds were spent active.
Ukoliko nekoga interesuju benchmarksi, nega baci pogled ovde.A ukoliko želi, može i sam da testira.Kraken traje najduže, dok su SunSpider i V8 veoma kratki. (vremenski)

Ono što mene raduje je TypeInference.U veoma ranom stadijumu pokazuje već više nego obećavajuće rezultate.Sada trenutno sa svim regresijama je bolji od JM-a.A kada se spoji sa TM, biće još većih ubrzanja na svim benchmarksima.SunSpider, Kraken, V8, Celtic Kane...

Zanemarit ću što je moje računalo očito drastično brže.

Dakle TVOJ scene setup, a da nebi bilo da lažem, evo youtube video:

.

Rezultati

IE:
Render completed.
Render took 0.155 seconds at 7741.935 pixels per second.
0.129 seconds were spent inactive. 0.026 seconds were spent active.
FF:
Render completed.
Render took 0.353 seconds at 3399.433 pixels per second.
0.326 seconds were spent inactive. 0.027 seconds were spent active.
Chrome:
Render completed.
Render took 0.178 seconds at 6741.573 pixels per second.
0.177 seconds were spent inactive. 0.001 seconds were spent active.

17 godina
neaktivan

A di je Opera?

Opera 11.10 scores a 100/100 score on the Acid 3 test.
The browser completed the sunspider JavaScript benchmark in 223.4ms, Google Chrome 11 dev was slightly slower 231.8ms.
Opera 11.10 scored a 244 and 7 Bonus points out of 400 total points at the HTML5 Test, Google Chrome 11 dev scored 293 and 13 bonus points.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Zanemarit ću što je moje računalo očito drastično brže.

Dakle TVOJ scene setup, a da nebi bilo da lažem, evo youtube video:

.

Rezultati

IE:
Render completed.
Render took 0.155 seconds at 7741.935 pixels per second.
0.129 seconds were spent inactive. 0.026 seconds were spent active.
FF:
Render completed.
Render took 0.353 seconds at 3399.433 pixels per second.
0.326 seconds were spent inactive. 0.027 seconds were spent active.
Chrome:
Render completed.
Render took 0.178 seconds at 6741.573 pixels per second.
0.177 seconds were spent inactive. 0.001 seconds were spent active.

Hvala na videu, uverljivije nije moglo biti :)

Btw, ako ti nije problem, stavi rezoluciju na 400 x 300 ili veću.

Lazarus Long kaže...
Fearless kaže...

Nema se tu sto testirati, molim!

Notepad++ je sporiji od MS Notepada za 0.02 sec i sprema datoteke koje su vece za otprilike 0,2%

Mrzitelji Microsofta su bas simpa, mrze sve sto dolazi od Microsofta osim kada je to krekan MS OS. Dajte se uozbiljite, IE je odavno prestao biti izvor svih nedaca kod korisnika jos od verzije 7 i od tad se neprestano poboljsava da bi svoj vrhunac dozivio sa sadasnjom verzijom.

Jedina mana trenutne verzije je izostanak/manjak pluginova, skinova, razne dide mide...ali to je valjda tako zato sto Microsoft daje podrsku za proizvode i ne zeli dodatno koplicirati stvari u tom pogledu.

Sadasnji browseri su super. Opera, Chrome, Firefox 4(?) i IE9 imaju skoro identicne performanse

Ako se kojim slučajem odnosilo na mene onda evo odgovora:

Nisam mrzitelj Microsofta. (i da krekan je iz finansijskih razloga, da imam - uzeo bih sedmicu bez prigovora)

Ja nisam rekao da je IE9 sr*nje, zapravo ovo je kako kažeš njihov vrhunac.

Upravo to.

Benchmarksi su  nešto drugo, dok je kod većine presudno koji im browser najbolje leži.

Ima onih koji vole Chrome zbog svoje jednostavnosti, dok ga drugi baš zbog toga ne vole.

Lazarus Long kaže...

A di je Opera?

Opera 11.10 scores a 100/100 score on the Acid 3 test.
The browser completed the sunspider JavaScript benchmark in 223.4ms, Google Chrome 11 dev was slightly slower 231.8ms.
Opera 11.10 scored a 244 and 7 Bonus points out of 400 total points at the HTML5 Test, Google Chrome 11 dev scored 293 and 13 bonus points.

Ne kontam koja je poenta forsiranja Acid3 testa kada svi browseri zadovoljavaju sa trenutnim rezultatima?

Opera (100), Chrome (100), Safari (100), IE (95), Firefox (97 i ujedno što će i imati)

U SunSpideru je za 17ms sporija od IE9, za 10 ms brža od Fx4.

HTML5:

IE 9: 130 + 5 bonus points.

Fx 4: 255 + 9 bonus points.

Opera 11.10 Beta: 244 + 7 bonus points.

Chrome 12: 293 + 13 bonus boints.

http://baguje.com/author/icecold/
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 1:10 (icecold).
14 godina
neaktivan

Di ces vece srece nego raspravu o sigurnosti kod ljudi cije se koristenje racunala uglavnom svodi na igrice. Evo da i netko iskoristi sigurnosni propust na racunalu zahvaljujuci IE-u ili necem desetom sta bi korisno mogao izvuci? 

Dalje, svi oni koji pricaju nebuloze o sigurnosti u MS-u neka se slobodno osvrnu na "najsigurniji" OS iliti FreeBSD. 

Kladim se u sve sto imam da tek svaki 40-i korisnik ovog foruma zna nesto isprogramirat, svaki 130 je napravio neku aplikaciju napredniju od "hello world", a tek jedan od 1000 je zbilja radio na nekom ozbiljnijem projektu gdje zna koliko je koda i vremena potrebno da bi se napravilo nesto sto je sigurno, brzo i stabilno. Kao da odjednom pocnem pricati o kriketu, golfu ili ne znam cemu, a nikada u zivotu nisam odigrao partiju niti znam pravila. Smjesno

17 godina
neaktivan
icecold kaže...
Btw, ako ti nije problem, stavi rezoluciju na 400 x 300 ili veću.

U najmanju ruku, čudni rezultati. Čak se primat browsera mijenja ovisno o tome koje kamere i svjetla koristim. Moram reći da i ovaj test faila, iako je ozbiljniji. Ovdje meni IE i dalje vodi nad Chromeom, a oboje nad FF-om. Na Flower presetu stvari su opet drugačije i Chrome uništi i IE i FF i to s razlikom više nego duplo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 1:57 (naxeem).
17 godina
Internet Explorer 9

Kada idete brzo scrollat neku stranicu, jel vama IE trza? Nije bas da mi je slab komp na poslu: C2D8200@4GB rama?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
meni trza samo prilikom surfanja nakon klikova i to dosta. zato ga i ne koristim.
May justice be done though the heavens fall
17 godina
karakteran kaže...
meni trza samo prilikom surfanja nakon klikova i to dosta. zato ga i ne koristim.

Ma i meni trza. I na poslu i doma na Quad masini sa isto 4GB rama. FF, Opera, Chrome rade savrseno.

15 godina
protjeran
koliko me pamćenje služi trzala mi je i opera. osim toga nije prikazivala neke stranice kako treba a bome ni učitavala neke stvari kao npr. komentare na net.hr.

samo FF ima taj neprimjetan prelaz nakon klika, chrome malo lošiji, ali isto ok, dok IE9 i opera bože me sačuvaj.
16 godina
Nula trzanja na IEu, i5 760 i 8Gb rama. Opera definitivno ne trza, o cemu ti govoris?
17 godina
Internet Explorer 9

Meni je opera fluidna kao i chrome. FF je malo trom, IE je... neznam... cudan :)

Radim sa svakim od njih radi web dizajna tako da...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Fearless kaže...
Nula trzanja na IEu, i5 760 i 8Gb rama. Opera definitivno ne trza, o cemu ti govoris?

govorim iz iskustva. doduše ja imam 2 GB RAM i 2.0 GHz intel dual core pentium CPU, ali FF nema trzanja ni pod razno chrome je za dlaku slabiji, ostali trzaju prilikom surfanja strahovito.

17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

I na ghacksu (http://www.ghacks.net) se rasplamsala rasprava o tome koji browser brze ide

Web Browser Benchmark Results Comparison

Na kraju mudar zakljcak

Benchmarks are not everything, especially since all companies and developers have improved the speed and web standards support of their browsers significantly. 

0 0 hvala 0
17 godina
Internet Explorer 9

Evo jos jedan bug... kad idem pisat poruku tu na forumu nemogu staviti fokus na editor nego moram skrolati 5 - 6 puta gore dole i tek mi onda prihvati. Dalje, gmail mi se jako jako sporo ucitava. U svakom slucaju nisam zadovoljan, izgleda mi kao nedoradjen proizvod...

@Lazarus... cisto me zaboli kakve su performanse jscript enginea kad sve ostalo steka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 9:39 (tnakir).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Evo jos jedan bug... kad idem pisat poruku tu na forumu nemogu staviti fokus na editor nego moram skrolati 5 - 6 puta gore dole i tek mi onda prihvati. Dalje, gmail mi se jako jako sporo ucitava. U svakom slucaju nisam zadovoljan, izgleda mi kao nedoradjen proizvod...

apsolutno si u pravu i ja ga držim poluproizvodom. ne može MS napravit dobar browser nema šanse. njima je ipak primarno napraviti dobar OS.

16 godina
Bas to... benchmarkanje JS engina browsera je ka programiranje na papiru...glupo i nerealno.
16 godina
Internet Explorer 9

- nešto neobičnog je uočljivo (u svim temama ovog tipa), oni koji su 'protiv' (u ovom slučaju MSa ili IE9) imaju problema, dok oni koji su 'za', tih problema nemaju. Ali nije taj problem bio uzrok stava 'protiv', nego je taj stav postojao prije korištenja, recimo da je samo potvrđeno kao razlog da ostanu 'protiv'.

Koliko su komentari objektivni, koliko je besmisleno navijati za-protiv browsera, pogotovo benchati... ?

- .026sec vs .027sec .. koliko bi to bilo važno za kupnju auta, da ni jedan drugi kriterij nije važan?

Svi problemi (trzanja, i sl..) koliko vidim nemaju nikakve veze s MSom, isključivo korisnik-računalo-ISP (brzina) i sam sadržaj. (kao i same opcije kao SmoothScrolling i sl.).

Više problema imaju oni koji znaju nešto, koriste CC i slične alate i tako 'popravljaju' sistem. Dok obična ŠteficaTM koja samo klikne neku ikonu (obično plavo e), njoj radi sve OK. Čak ni nezna da su postojale verzije (i što je to), 6-7-8- pa sad 9. Samo je nekako 'malo drugačiji'. ''Možda je moitor kriv'' (misli si Štefica...)

-To bi značilo da je HAL9000 budan? Da reagira na korisnikove osjećaje prema njemu i vraća mu istom mjerom? Neobično...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 11:03 (ihush).

0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...

- nešto neobičnog je uočljivo (u svim temama ovog tipa), oni koji su 'protiv' (u ovom slučaju MSa ili IE9) imaju problema, dok oni koji su 'za', tih problema nemaju. Ali nije taj problem bio uzrok stava 'protiv', nego je taj stav postojao prije korištenja, recimo da je samo potvrđeno kao razlog da ostanu 'protiv'.

Koliko su komentari objektivni, koliko je besmisleno navijati za-protiv browsera, pogotovo benchati... ?

- .026sec vs .027sec .. koliko bi to bilo važno za kupnju auta, da ni jedan drugi kriterij nije važan?

Svi problemi (trzanja, i sl..) koliko vidim nemaju nikakve veze s MSom, isključivo korisnik-računalo-ISP (brzina) i sam sadržaj. (kao i same opcije kao SmoothScrolling i sl.).

Više problema imaju oni koji znaju nešto, koriste CC i slične alate i tako 'popravljaju' sistem. Dok obična ŠteficaTM koja samo klikne neku ikonu (obično plavo e), njoj radi sve OK. Čak ni nezna da su postojale verzije (i što je to), 6-7-8- pa sad 9. Samo je nekako 'malo drugačiji'. ''Možda je moitor kriv'' (misli si Štefica...)

-To bi značilo da je HAL9000 budan? Da reagira na korisnikove osjećaje prema njemu i vraća mu istom mjerom? Neobično...

Hush nisam bas takav tukac :)

14 godina

Prije sam koristio IE8 sa IE7PRO i samo bi zaplavio link i povukao ga da se otvori u novom tabu ili povlačenjem po članku također a sad IE7pro ne radi na IE9 pa jeli postoji nešto slično u samom pregledniku ili neki dodatak

16 godina
tnakir kaže...
...

Hush nisam bas takav tukac :)

-neobičan izbor metafore (noj?). {#}

Slažem se, niti to govorim-mislim.. (ako je tekst ispao u tom smislu, rado ću ispraviti uz ispike svim 'pogođenima'...)

Ali vidim pattern, koji je uvijek isti (neovisno o temi), kad se kod tako banalnih stvari 'lome koplja'. Usporedio bi s 2+2=4, pa da tvrdim nešto suprotno.

Jer, MS radi OS, radi IE. Nije napravio jednu verziju za mena, drugu za tebe. Ako su OS i browser u ovoj jednadžbi konstante, tad varijable ostaju računalo-linija .... i the-USER.

Obično oni koji 'znaju', uz pomoć alata (kojeg btw 99% ne razumije) 'popravljaju' sistem, ... i jednak postotak se dalje pojavljuje u dijelu problema s nečim... Rekao bi da je potreban kirurg s dugogodišnjim iskustvom i mirnom rukom, ne samo skalpel i priručnik kako izvaditi bubreg (a da pacijent preživi).

Još me više začuđuje nečiji (ne tvoj) stav 'protiv' svega što ima prefix MS, kao u drugim temama OSX, Linux... klasično navijanje, dok su oni 'drugi' za sve krivi i loši....

Tko želi koristiti neki browser, koristi ga. Poželjno je isporbati pa vidjeti koji je bolji ali je stvar (ocjena) subjektivna. (zato ja nemogu nikome reći bolji ti je FF ili IE, to je izbor ukoliko je izbor moguć).

-tražimo mane, jer je svjež prizvod, jer se očekuju bugovi, problemi.. kao prevencija, pa i kao razlog da se ne prebacim na IE9 da bi se nakon tjedan dana vratio na neki FF. (ljen sam sređivati favorite).

Ima li netko konkretan problem, neki fićer koji npr. blokira ili ruši? Dali je itko išao na eZABA i sl? .. . -konstruktivna kritika me zanima. (recimo da me ne zanima 1000 ribica u akvariju, ali nevidim to ni kao minus-protiv IE9).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice