Ime mu je iPad!

poruka: 438
|
čitano: 92.637
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ime mu je iPad!".
16 godina
neaktivan
RE: Ime mu je iPad!

MS je za njih mala beba kaj se monopola tiče. A neke iTalibane bi baš i trebalo potpuno odvojit od ostatka društva ,da imaju svoju iInfrastrukuturu ,ali opet ,onda se nebi imali kome smijat! Izlanuo se

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 2:16 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

MS je za njih mala beba kaj se monopoa tiče. A neke iTalibane bi baš i trebalo potpuno odvojit od ostatka društva ,ali opet ,onda se nebi imali kome smijat! Izlanuo se

ne znam gdje sam čitao izliku ala, nećemo ugradit flash radi "zatvorene" tehnologije, od takve izjave čovjek može jedino povraćati, pa jel postoji zatvorenije društvance u svijetu tehnologije od onog applevog, pa reci lijepo, "želimo da kupujete igre i ostale drangulije u našem storeu... i svim silama ćemo pokušavati onemogućiti ili barem omesti besplatne i ine razbibrige koje nude drugi"

USB nema ga, da kojim slučajem nebi zbirku od kojih parsto PDFova, knjiga ili što već ljudi čitaju.. mogao normalno prebaciti sa PCa na pad, nego valjda morao kupovati sa storea... ne vidim drugog razloga nepostojanju USBa na tom uređaju

Što bi Nele rekao "...i pad... Ulrike je pala na glavu...", pad na dno dna kapitalističke gramzivosti i odvratnosti

... ovoliki je bija, majke mi...
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Ima dock connector 2 usb i time se spaja na komp pametnjakvicu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

Ima dock connector 2 usb i time se spaja na komp pametnjakvicu

Aha a ti kada budeš trebao nešto nabrzaka prebaciti od prijatelja/kolege/nekog trećeg ćeš reći: Čekaj malo pametnjakoviću samo da nađem dock koji mi je negdje tu u džepu/torbi pa da ga priključim na iUložak i onda ti prikopčaj na taj dock svoj usb.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
kizo2703 kaže...

MS je za njih mala beba kaj se monopoa tiče. A neke iTalibane bi baš i trebalo potpuno odvojit od ostatka društva ,ali opet ,onda se nebi imali kome smijat! Izlanuo se

ne znam gdje sam čitao izliku ala, nećemo ugradit flash radi "zatvorene" tehnologije, od takve izjave čovjek može jedino povraćati, pa jel postoji zatvorenije društvance u svijetu tehnologije od onog applevog, pa reci lijepo, "želimo da kupujete igre i ostale drangulije u našem storeu... i svim silama ćemo pokušavati onemogućiti ili barem omesti besplatne i ine razbibrige koje nude drugi"

USB nema ga, da kojim slučajem nebi zbirku od kojih parsto PDFova, knjiga ili što već ljudi čitaju.. mogao normalno prebaciti sa PCa na pad, nego valjda morao kupovati sa storea... ne vidim drugog razloga nepostojanju USBa na tom uređaju

Što bi Nele rekao "...i pad... Ulrike je pala na glavu...", pad na dno dna kapitalističke gramzivosti i odvratnosti

da, stvarno će bit problem prekrcat fajle sa kompa na iPad ... kao što je i do sad mi bio problem isto prekrcat na iPod ... uh.

Osim toga http://www.appleinsider.com/articles/10/01/29/apple_reinventing_file_access_wireless_sharing_for_ipad.html recimo ...

To što stvar nije skrojena po vašim željama ni najmanje ne znači da neće biti stvar u kojoj će miljuni drugih guštati i koristiti je sa većim zadovoljstvom od nekih stvari koje vi očigledno preferirate, premda, oh, niste niti probali pa zapravo ni neznate koja je razlika i u čemu je kvaka.

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 10:44 (artfull).
17 godina
neaktivan

Ajd molim daj jedan suvisli razlog zasto nema usb-a na njemu? Neki u koji ces i ti povjerovati. Postoji li chipset na trzistu koji ne podrzava USB? STede na konektoru? JEdan jedini suvisli razlog.

I nece biti tebi problem ali neukom korisniku za kojeg sami akzete da mu je sve pojednostavljeno i prilagodjeno ce i te kako biti ili je jedini cilj da takvom neukom korisniku to onemoguce i peridno mu ponude appstore gdje sve moze kupiti na dva doira prstom pa i ono sto vec ima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 10:43 (logic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ajd molim daj jedan suvisli razlog zasto nema usb-a na njemu? Neki u koji ces i ti povjerovati. Postoji li chipset na trzistu koji ne podrzava USB? STede na konektoru? JEdan jedini suvisli razlog.

I nece biti tebi problem ali neukom korisniku za kojeg sami akzete da mu je sve pojednostavljeno i prilagodjeno ce i te kako biti ili je jedini cilj da takvom neukom korisniku to onemoguce i peridno mu ponude appstore gdje sve moze kupiti na dva doira prstom pa i ono sto vec ima.

Pa ja znam nekoliko suvislih razloga, koji se ni meni zapravo ne sviđaju ali su suvisli.

1) cijena je spuštena jako nisko za apple, jedan od načina da se razlika namiri je prodaja adaptera.

2) modus operandi Jobsa i applea je "budi pažljiv što sve dodaješ jer kasnije to ne možeš oduzeti" U svijetlu wifi file sharinga etc, želja je da se gura novi način pristupa podacima na kompu ( preko wi fi ja ) i novi sustav fajli ... USB bi praktički to potkopao jer su ljudi skloni koristiti samo ono što znaju, na ovaj način stvoriti će naviku da ljudi koriste nove načine ( za koje pametnjakovići u appleu misle da su bolji ...  ) Sjeti se izbacivanja flopija i Jobsove izjave " pa čemu služi email?? " 

A.
17 godina
neaktivan

Koliko kosta konektor za USB jer 99,99 % sam siguran da ga chipset podrzava?

Zasto se onda postoji na doku ili gdej vec ako je to filozofija? Kako se uklapa filozofija jednostavnog koristenja, jednostavnog sucelja i nepostojanja multitaskinga sa wi fi sheringom? Nisam bas siguran da i wi fi shering neuki korisnici znali jednostavno podesiti na bilo cemu drugom osim na apple osu? A sad se sjetim kako su mi se smijali na raspravi o iphoneu i 5800 kad sam ja naveo media sharing kao prednost 5800 a iphoneasi mi se smijali kao cemu to sluzi to je glupost a sad citam ovo sto ti napisa. Cuj ti si jos koliko toliko objektivan i ponekad priznas neku od mana al jednostavno apple je napravio previse propusta a niti jedna mi en mirise na inovativnost ineki napredak. Pa na tabletu ne mozes koristiniti jedan jedini fucking USB stik. AKo je to napredak onda ja sam ja glup. Zar postoji jednostavniji nacin prebacivanja podataa od USB sticka? To je ogroman korak unazad po meni. JA sam vise ptua naveo kao hrabrost i pozitivan korak izbacivanje floppy-ja od strane applea ali tad je floppy bio debelo zastario i svi su ga prestali koristiti ali USB stickove, HD.ove i ostale uredjaje? To je jos daleko od prestanka koristenja.

16 godina

Na tak maloj i tankoj stvari bolje ne imati nikakve konektore nego bilo kakve i bilo kako izvedene. U svakom slučaju nisam oduševljen ali nisam niti razočaran. U svijetlu neke američke plaće ovo je skorz ok igračka.

Po meni je jedina prava mana da je u stvari preslab i nema multitasking. Što se flasha tiče opraštam jer isti preskačem kad god mogu.

17 godina
neaktivan

Pogodio si srz. IGRACKA.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Pogodio si srz. IGRACKA.

Mislim da bi computer accessory bilo bliže istini, al to je tako nevažno, iPad se ne kupuje kao jedino ili prvo računalo.

A.
17 godina
neaktivan

jedino ili prvo bi bio mocan lap. Mocan u smislu da mozes svoje svakodnevne aktivnosti obavljati na njemu. Drugi bi bio neki netbook kad idem recimo kod nekoga da ne vucem lap. A ja konkretno za ovaj tablet ne vidim svrhu u mom zivotu. Napominjem u MOM zivotu. Ne citam novine a knjige volim u papirnatom obliku.  Preslabo za igracku, preglomazno za nosanje.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

jedino ili prvo bi bio mocan lap. Mocan u smislu da mozes svoje svakodnevne aktivnosti obavljati na njemu. Drugi bi bio neki netbook kad idem recimo kod nekoga da ne vucem lap. A ja konkretno za ovaj tablet ne vidim svrhu u mom zivotu. Napominjem u MOM zivotu. Ne citam novine a knjige volim u papirnatom obliku.  Preslabo za igracku, preglomazno za nosanje.

Čitanje bi moglo biti važno na ovome ... http://www.engadget.com/2010/01/31/amazon-pulled-macmillan-titles-due-to-price-conflict-confirme/ ( Jobs je već rekao da pisci zadržavaju knjige da ih ne objave na kindle u, a amazon je najavio nove cijene gdje će više novaca ići samim autorima - dakle po modelu iTunesa )

Meni jei laptop, a tek netbook totalno nepotreban, sve radim na 24 i + ekranima i desktop računalima, a za sve ostalo ovako nešto bi mi boglo biti odlična stvar, OS i aplikacije za prste će nadam se biti zadovoljstvo koristiti, a i net i sve ostalo je uglavnom čitanje.

A.
17 godina
neaktivan

Zavisi sta radis. Meni treba mobilnost tj da i kuci imam sve sto i na poslu. Doduse i ja imam kuci mocan komp al mi sluzi u zadnje vrijeme samo za renderiranje videa. Sve ostalo radim na lapu. Netbook nemam ali kad bi kupovao nesto dodato tablet a pogotovo ovaj appleov definitivno ne bih uzeo jer sa njim nista mimo kuce ne mogu. Za provjeru maila i povremeno nesto pogledati na webu i nokia 5800 mi je dovoljna a sledeci smartphone mije definitivno N900.

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
kizo2703 kaže...

http://www.wired.com/epicenter/2010/01/googles-dont-be-evil-mantra-is-bullshit-adobe-is-lazy-apples-steve-jobs/

hehehe, rat protih svih ... google, microsoft, adobe, amazon ... you name it.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

http://www.wired.com/epicenter/2010/01/googles-dont-be-evil-mantra-is-bullshit-adobe-is-lazy-apples-steve-jobs/

Izgleda da se na Flash na iPhone/iPadu može slobodno zaboraviti...

17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Evo, ja danas na WC-u razmišljao kako bi bilo preludo da sam imao iPad...

Ako računamo da na WC-u dnevno provedemo pola sata, to su 183 sata godišnje ili preko 7 dana godišnje na WC-u. E sad.... vrijedi li 7 dana života $500? - Dakako da vrijedi, jer vas zabavnijih 7 dana u godini, ako računamo da je vijek trajanja iPada 2 godine (do iduće verzije) košta samo $20 mjesečno, što i nije tako strašno.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
artfull kaže...

Izgleda da se na Flash na iPhone/iPadu može slobodno zaboraviti...

kao što je netko rekao, malo krvi po zidovima i pločicama će biti dobro za krajnje korisnike. :D

A.
16 godina
protjeran
Ime mu je iPad!

iPad je po meni sasvim nova skupina između laptopa i pametnijih mobitela.

Osobno po meni ima sve što trebam na prijenosnom uređaju (u odnosu na laptop)

-video

+ veliki ekran i prikaz visoke kvalitete

-  potrebna konverzija videa ako nije u podržanom formatu (traje oko 1/3 trajanja videa)

-glazba

+ nema zamjerki osim što nema radio (opet ima nastavaka koji se mogu iskoristiti od iphona ili slušati preko interneta), ima i ugrađeni mikrofon =skype spreman

-pristup internetu i sve što to uključuje - mail, chat, youtube...

+ internet ko internet, a prema prikazanom brz, sve aplikacije je moguće skinuti i instalirati direktno za razliku od ipoda (osim ako nije jailbreakan - Installous)

- nema flash što po meni i nije nešto negativno ali eto neki se njime koriste

-obrada i pisanje teksta, mogućnost prijenosa: žično i bežićno ili direktno printanje ako iamo printer na wifi (priznajem da mi fali usb za memory stick - ali obično prenosim samo dokumente i ako nekome treba a nema pristup internetu doma onda je to problem - moguće je prenijeti na memory kartice uz dodatak koji se može kupiti ako je nekome potreban)

+ na CNN su isprobali iPad i kažu da je tipkovnica odlična i omogućava brzi unos (problem je jedino kada ne gledate ekran jer nemate mehanički odaziv što ste pritisnuli)

+ postoje programi za pisanje, obradu i stvarno ne mislim da će tu biti ikakvih problema 

-problem ako trebate prebaciti dokument drugoj osobi koja nema uz sebe ipod/iphone/računalo 

-multitasking (za sada, a najave su da će podrška stići sa OS 4)

+ne znam zašto svi tvrde da ne postoji - JAILBREAK Backgrounder i sve bez problema (čak i na ipod bez problema rade 5 zahtjevnijih apliakcija bez ikakvih znakova)

-treba ("doslovno") pritisnuti tu jednu tipku

-baterija

+10 sati  (nikada do sada nisu naveli pretjeranu brojku)

- pa onaj HP će držati 4-5 sati :)

-JAILBREAK

+jednostavan postupak koji nam omogućava da zaobiđemo apple zaštitu za apliakcije koje nisu odobrili ili jednostavno da stavimo piratski software "besplatno" :)

+jednom kada instlirate sv eprograme koje želite(a svakodnevno ih izlazi hrpa) vaš odabir se pohrani tkao da ako se nešto dogodi je dovoljno samo pristisnuti restore backup

-teško je nekima skinuti program od 5 mb i kliknuti 1 tipku  (a više biste vremena potrošili na instalaciju antivirusa)

-čitanje knjiga u svim formatima 

+povečate font na 24, zamijenite kontrast (pozadina crna, slova bijela) i nitko mi ne može reći da se lakše čita sa laptopa ili bih se usudio reći čak i iz knjige (iz osobnog iskustva)  (koja nema mogućnost search, i teške su) ili sa e-readera koji nemaju ni pozadinsko osvjetljenje za čitanje u zatvorenom prostoru, sporo osvježavanje stranica, niej zadržan odnos u tekstu kao izvorna verzija -imao sam Sony Reader :)...

-apliakcije

+o njima ne bi previše jer ih ima užasno nepotrebnih ali i veoma korisnih, svatko može naći što mu odgovara

-prenosivost= VELIKA PREDNOST U ODNOSU NA LAPTOP (mogu ga nositi u zaštitnom omotu u ruci ili u torbi)

-velik je kao i netbook samo bez gubitka prostora 

-tanak i lagan, a velik poput A4 papira mi stvarno nije problem nositi sa sobom - što da moram tegliti teški laptop i to još u posebnoj torbi

-da je 7" ga sigurno ne bi uzeo jer bi bio premalen za upotrebu kojoj je namijnjen

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 23:01 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Komercijala neprenosiv ogroman sve sto mogu na njemu mogu i na laptopu SRANJE

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i puuuuuno vise od toga. I po puno manjoj cijeni.

15 godina
protjeran

iPad -> Pad eng. Fall, u pravom padežu je Fail, dakle iFail....

Pogledaj parodiju na tube-u, iPad is a giant iPod, with same functions, just bigger! xD

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ako računamo da na WC-u dnevno provedemo pola sata, to su 183 sata godišnje ili preko 7 dana godišnje na WC-u. E sad.... vrijedi li 7 dana života $500? - Dakako da vrijedi, jer vas zabavnijih 7 dana u godini, ako računamo da je vijek trajanja iPada 2 godine (do iduće verzije) košta samo $20 mjesečno, što i nije tako strašno.

uff, ti uvodiš novi pojam u kompjutersku industriju, wc computing... s druge strane ljudima sa čestim opstipacijama bi pogled na ovaj uređaj kao i pomisao na njegove amazing, incredible, awesome... proizvođače u trenucima naprezanja mogao olakšati taj napor

... dijete oficira JNA, potomak mješanog srpskog braka, homoseksualac, peder, lezba, crnac, vegetarijanac i komunjara ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 8:21 ((s)izgoreo).
17 godina
Ime mu je iPad!

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

da, naravno. A gdje su svi ostali troškovi, razvoj, marketing, distribucija, podrška etc etc ... grafičke kartice koje ekipa kupuje za 1500 kn koštaju manje od 50 kn u proizvodnji.

A.
17 godina
M_dipl. kaže...
naxeem kaže...

You have got to be kidding me!

My sarcasm sense is tingling.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ime mu je iPad!

Pogledajte gdje su završili USB priključci sa iPada Smijeh

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Ime mu je iPad!

Ova mi je najbolja:

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Ime mu je iPad!

Moram priznat da je ovo najkritiziraniji proizvod na svijetu  :) Poslije njega iPhone :)

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Moram priznat da je ovo najkritiziraniji proizvod na svijetu  :) Poslije njega iPhone :)

Najkritiziraniji proizvod je sigurno, ali nije poslije njega iPhone nego Vista...

Faith is only fiction.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice