Hynix ima DDR4 RAM modul od 128 GB

poruka: 39
|
čitano: 4.784
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hynix ima DDR4 RAM modul od 128 GB".
17 godina
Re: Hynix ima DDR4 RAM modul od 128 GB
Envy kaže...
segregator kaže...
Envy kaže...

Ovo živo i mene zanima pa 128 GB RAMA to je čitav jedan SSD disk, ali kako natjerati (budući da ja ne gasim računar nikada skoro) da prilikom dizanja OS-a prebaci sve na RAM memoriju. Jao zamisli 4 ovakva modula, ili 4 od po 256 GB (koji ne sumnajm da će se pojaviti). Eeeee.. kakav li bi to stroj bio.

http://www.radeonmemory.com/software_4.0.php

http://www.radeonmemory.com/software_downloads.php

Probao ovu Free verziju (ionako imam samo 4 GB RAM-a) i kaže mi fino da za Servere nije dostupan pa me uputio na: http://memory.dataram.com/products-and-services/software/ramdisk/ramdisk-purchase-and-download 

Sada ga skidam preko one zelene ikone pa ćemo vidjeti, kako će se ponašati ;)

Uređivano: Ništa ni ovdje ne može proči instalacija. Kaže da program ne podržava sisteme poslije Windowsa 8. (Serverska verzija 8-ce je Windows Server 2012, a serverska verzija 8.1 je Server 2012 R2)

Sad mi se ne da sa ovim zezati ali biću u toku.. vidm na Wiki ima gro drugih programa. 

Pa bez veze si dao 25000kn za serverski OS ako vrtiš desktop aplikacije tipa Corel i slične

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
protjeran
Sve mi se cini da cemo uskoro gledati novi nacin pohrane podataka, by by hdd!:)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bojim se da nećemo, ipak se radi o dinamičkom, a ne statičkom RAM-u

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
segregator kaže...

Bojim se da nećemo, ipak se radi o dinamičkom, a ne statičkom RAM-u

cisto sumnjam da nemaju vec rijesenje da nam sve stoji u sistemskoj memoriji...{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

cisto sumnjam da nemaju vec rijesenje da nam sve stoji u sistemskoj memoriji...{#}

Pa imaju. Zove se: nemoj gasiti računalo!

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
15 godina
neaktivan
Envy kaže...

Da je meni da ja cijeli OS stavim u RAM, pa da vidim onda kako će se ponašati. A aplikacije koje ja koristim su megalomanski paketi Corelovi, Autodeskovi, Matworksovi, Adobeovi itd. ali budući da imam 4 GB RAM-a probat ću sa ovim sitnim aplikacijama, recimo Chrome, Firefox, GomPlayer pa da vidim kako će se to ponašati.

Da na svakom startupu prvo startaš nekakav stub koji bi ti kopirao X gigabajta sa diska u RAM, pa onda bootao iz memorije?

Kako će raditi? Pa sve što bi inače tražilo određeno vrijeme da se pročita sa diska bi se odradilo praktički odmah. Neke druge radnje koje produljuju bootanje OS-a/startup neke aplikacije a koje nemaju veze sa čitanjem sa diska, bi bile potpuno ne zahvaćene ovim poboljšanjem. Suprotno uvriježenom mišljenju, kod startupa neke aplikacije ne leži sav posao u pukom prijenosu podataka sa diska u sistemsku memoriju. Kreira se novi adresni prostor za određenu aplikaciju, potom se izvršne datoteke i moduli se mapiraju u taj adresni prostor, nakon čega se obavlja linkanje izvršne datoteke sa njenim bibliotekama (prepravljaju se pokazivači na simbole kako bi njihova vrijednost odgovarala stvarnoj virtualnoj adresi simbola na koji pokazuju)... itd...

A da jednostavno cache odvališ do maksimuma? Standardni windows cache + superfetch će ti svašta natrpati u RAM kako bi imao brži pristup. Povrh toga superfetch će pokušati biti pametan oko toga što će stavljati u memoriju i kada, ovisno o uzorcima korištenja aplikacija i dokumenata s tvoje strane.

Cache ti i jest svojevrsni ram disk, i eliminira velik dio potreba za zasebnim logičkim ram diskom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 20:36 (rustweaver).
16 godina

-RAMdisk je 'gnjavaža', nikad (pa ni tad..) količina RAMa+cijena+praktičnost (konkretan job) neće biti optimalnija od npr SSDa (prije HDD u RAIDu i sl).

-Soft se može nabaviti (ima free verzija koje nemaju neka ograničenja, neke druge verzije imaju ..)

-stanje se automatski snima, mehanizam skoro jednak hyberu. btw to je identičan trik.

-agresivan cache+superfetch.. daje dovoljno dobre rezultate. Ako se baš želi, može se neka app instalirati u ramdisk, učitavanje je 20x brže nego s diska i to je to. Za današnji OS je to nepraktično, dok npr VMovi mogu biti zgodni, još samo da je količina RAMa (hint, za većinu je max 32GB) dovoljna za takvu egzibiciju. Zapravo u to bi mogao stati Win7-8 (15-20GB) ali i host mora imati nešto... ako hostu ostavimo 4GB, tad se može, no što s tim? Koliko bi neka ozbiljnija app tražila? npr CS ili CoD?.. još toliko. Server MBO koje mogu do 64-128 (192) su skupe, ram također, 2xSSD i to je to bez nepotrebnog kemijanja.

-ili HW ramdisk (PCI.. nisam vidio PCIex) ali je cijena ...

edit: (ma da..), novi ram i novi kapaciteti, ali još nije tu, još imamo stari HW. Dok DDR4 postane normalan (i jeftin) do tad će i SSD biti dvostruko veći/brži i uvjek jeftiniji. Tako da buduća odluka ope neće bit laka, ali možda...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 0:07 (ihush).

1 0 hvala 0
16 godina
segregator kaže...
* * * 

Pa bez veze si dao 25000kn za serverski OS ako vrtiš desktop aplikacije tipa Corel i slične

Nisam dao, bio sam na nekoj MS konferenciji i dali su mi neki ključ gdje imam sve njihove aplikacije besplsatno (mislim da je DreamSpark Premium u pitanju).

rustweaver kaže...
Envy kaže...

Da je meni da ja cijeli OS stavim u RAM, pa da vidim onda kako će se ponašati. A aplikacije koje ja koristim su megalomanski paketi Corelovi, Autodeskovi, Matworksovi, Adobeovi itd. ali budući da imam 4 GB RAM-a probat ću sa ovim sitnim aplikacijama, recimo Chrome, Firefox, GomPlayer pa da vidim kako će se to ponašati.

Da na svakom startupu prvo startaš nekakav stub koji bi ti kopirao X gigabajta sa diska u RAM, pa onda bootao iz memorije?

* * *

Cache ti i jest svojevrsni ram disk, i eliminira velik dio potreba za zasebnim logičkim ram diskom.

Pa ne bootam nikada računar, jednostavno radi 24/7, jednio ga Elektrodistribucija može ugasiti. Ovo me onako interesuje jer sam se uvijek pitao (kaže imam 32 GB RAM-a, o majko mila) može li se cijeli HDD klonirati u RAM memoriju, ideja kojja mi se vrti već deceniju i pitam se kako bi to radilo.

ihush kaže...

-RAMdisk je 'gnjavaža', nikad (pa ni tad..) količina RAMa+cijena+praktičnost (konkretan job) neće biti optimalnija od npr SSDa (prije HDD u RAIDu i sl).

-Soft se može nabaviti (ima free verzija koje nemaju neka ograničenja, neke druge verzije imaju ..)

-stanje se automatski snima, mehanizam skoro jednak hyberu. btw to je identičan trik.

-agresivan cache+superfetch.. daje dovoljno dobre rezultate. Ako se baš želi, može se neka app instalirati u ramdisk, učitavanje je 20x brže nego s diska i to je to. Za današnji OS je to nepraktično, dok npr VMovi mogu biti zgodni, još samo da je količina RAMa (hint, za većinu je max 32GB) dovoljna za takvu egzibiciju. Zapravo u to bi mogao stati Win7-8 (15-20GB) ali i host mora imati nešto... ako hostu ostavimo 4GB, tad se može, no što s tim? Koliko bi neka ozbiljnija app tražila? npr CS ili CoD?.. još toliko. Server MBO koje mogu do 64-128 (192) su skupe, ram također, 2xSSD i to je to bez nepotrebnog kemijanja.

-ili HW ramdisk (PCI.. nisam vidio PCIex) ali je cijena ...

edit: (ma da..), novi ram i novi kapaciteti, ali još nije tu, još imamo stari HW. Dok DDR4 postane normalan (i jeftin) do tad će i SSD biti dvostruko veći/brži i uvjek jeftiniji. Tako da buduća odluka ope neće bit laka, ali možda...

Ja ni SSD nemam, niti RAID, pa opet Chrome, Word, GOM se otvaraju za sekundu. Photoshop (nekada je drobio i do 20 sekundi) sada se otvara za par sekundi. Ali eto mislim da na 4 GB memorije probati RAMdisk bi bila čitava gnjavaža. Ne znam ni šta bi instalirao na njega.

Ali kada dodje vrijeme da imamo 1TB RAM-a hm.. doći će i vrijeme mnogo čudnih egzibicija.. živi bili pa vidjeli.

Uglavnom pohvale prije svega Intelu koji se prvi usudio dati podrku za DDR4 memoriju pa onda i Hynixu koji će pokrenuti lavinu.

l.p. svima 

15 godina
neaktivan
Envy kaže...

Ovo me onako interesuje jer sam se uvijek pitao (kaže imam 32 GB RAM-a, o majko mila) može li se cijeli HDD klonirati u RAM memoriju, ideja kojja mi se vrti već deceniju i pitam se kako bi to radilo.

Brzo, jako brzo. I nečujno. Kao i SSD.

Bilo je puno zanimljivije prije pojave SSD-a. Sada će ti biti kao brži SSD. Puno brže da, ali bez onog wow! faktora, jer je SSD već jako brz za većinu potreba (eventualno ako svakodnevno kopiraš stvarno ogromne datoteke cirka više desetaka GB, onda budeš primijetio razliku kod RAM-RAM kopiranja u odnosu na SSD-SSD kopiranje, a ako je mehanički disk u igri onda razlike uopće nema jer je ionako on usko grlo).

Uostalom probaj i sam pa provjeri to što sam rekao. RAM disk je ionako jako jednostavan softver za implementirati, radi se o običnom virtual disk driveru, imaš hrpe potpuno besplatnih implementacija posvuda po netu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice