HGspot pred izlazom, a Vemil?

poruka: 638
|
čitano: 178.573
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot pred izlazom, a Vemil?".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: HG Spot - rasprodaja!
17 godina
neaktivan
RE: HGspot pred izlazom, a Vemil?
alien kaže...

da sam ja na mjestu HG-spota zaposlio bih par ljudi s ovog foruma (ako bi htjeli naravno) .. još ako bi im interakcija s kupcima bila ista kao i poznavanje računala bio bi to jako pametan potez..

Interakcija bi im bila ista ovakva kakva je i na forumu. "Slusaj ti kupce, sta si uopce usao u nas ducan bez sifre, ajde gubi se vanka, pa slijedeci put dodji sa sifrom." ili ovaj drugi "Gledajte gospodine, postoje hyperlink misevi sa laserskim okom koje trodimenzionalno gleda projekcijsku sliku, pa na osnovu toga zakljucuje kavo ubrzanje treba postici ili mozda zelite ovaj drugi koji je multifunkcionalan u svojim oblicima, pa sa triper aktivnoscu postize nevjerojatne perfomanse. Dakle? Koji cete?".

17 godina

što se tiče toga: Dakle,koji ćete?

đabe mu nabrajaš jer i dalje zure ko goveda u tebe.

dok ja sa šifrom stojim po 40 minuta u redu i čekam

da završi masturbacija kupaca ispred mene.

primjer:

-treba mi tinta za epson crna

-koji model?

-epson brate!! crna!

-znam gospodine,ali koji model epsona?

-ček,da zazovem doma,da mi pogledaju.

-alo stara, aj vidi što piše na printeru!

baljezganje gluposti...svaki..ama svaki put stojim ko zadnji redikul u redu

i ovo doživljavam.

naravno kad ja dođem na red,lik uzme šifru i odahne.

nema potpisa
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

...bla bla bla...

baljezganje gluposti...svaki..ama svaki put stojim ko zadnji redikul u redu

i ovo doživljavam.

naravno kad ja dođem na red,lik uzme šifru i odahne.

Isto tako dolaziš u trgovinu namještaja, daješ trgovcu šifre od svi kuhinjskih ormarića (gornji, donjih, kutnih ...) i samo kažeš naruči.

17 godina

ljudi moji limitirane čeljadi.

kakav namještaj? što je tebi?

kojeg ti klinca služe web stranice it trgovina,

ako ne služe tome da i njima i nama bude

olakšan pristup proizvodu.

aj sad nek još jedan specijalac usporedi kupovanje vreće cimenta i miša.

btw i kladionice su sve uvele ,isprintaj doma listić i donesi ga. zašto?

pa zato liče da nebi ko redikuli onako klošarski kockari stali u krdu na šalterima.

nema potpisa
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

bla bla bla

Svi smo mi IT stručnjaci, svi najbole znamo koji će brojevi biti izvučeni, svi smo mi nabolji izbornici nogometne, košarkaške ine reprezentacije, svi smo mi dipl soc mr dr brr...

15 godina
neaktivan

citam ovo i umirem od smjeha jednostavno...pa normalno da nismo svi isti .. i da se svi ne kuzimo u sve .. i bla bla itd. al ja ne vidim razlog da lik koji radi za 3k kuna mora znati sve o svakoj stvari u ducanu .... jedino sta bi on trebo da zna je to gdje se sta nalazi ... 

- dje imate slusalica onih ?

- eno tamo predzadnji red ljevo

-e fala brate 

i to je sve.. tu prica zavrsava ... tocka

xF: rebelsy

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...
al ja ne vidim razlog da lik koji radi za 3k kuna mora znati sve o svakoj stvari u ducanu .... 

Pa recimo jer mu je to posao da zna. Pa i ja bi za 3k kuna samo sjedio 8 sati i ništa ne radio.

15 godina
neaktivan

nije mu to posao ... vjeruj mi

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 18:40 (rebelsy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

Iz programa jedne trgovače škole:

Završavanjem programa stručnog usavršavanja polaznici stječu - naziv:

•PRODAVAČ - metalne i elektrotehničke robe
...
•PRODAVAČ - pokućstva

CILJ I ZADAĆE PROGRAMA:

Svrha usavršavanja: zadovoljenje potreba trgovine za specijaliziranim prodavačima po trgovinskim strukama.

Zadaće usavršavanja:

- detaljno poznavanje robe

- vješto prezentiranje pojedine robe

- uspješna prodaja asortimana pojedine trgovačke struke

15 godina
neaktivan

aha ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

za sta ga ja onda placam?...

da cuva opremu u radno vrijeme ili da je prodaje??

Ja sam planirao kupiti slisalice od 2000 kuna za profesionalnu upotrebu, prodavac me savjetovao da su mi za moj posao dobre i one od 240 kuna...

Poslodavac je taj dan imao manjak u blagajni od 1700 kuna, ali ja vec 2 godine tamo kupujem barem jednom tjedno zbog posla, i ne kupujem nista ispod 200 kuna u to budite sigurni...

ako neznas sta prodajes, nemas je ni kome prodat

potpis :D
17 godina
neaktivan

Eh Boze moj... kakvih sam se ja gluposti nacitao u posljednih 24h od kad se poteglo pitanje DA LI TRGOVAC TREBA ZNATI STO PRODAJE?! Pa mislim.. ja bi takvim poput vas odmah dao otkaz. Ako ti neces raditi, sigurno ima netko tko hoce i TKO ZNA STO PRODAJE. Ako radi na odjelu bijele tehnike, onda ocekujem da bar zna koje pegle prodaje, cije marke. Ako radi na odjelu informatike, onda ocekujem da mi sam zna preporuciti neko racunalo, sloziti nesto. Isto tako, ne ocekujem da kolega s informatickog odjela zna o peglama, kao sto ne ocekujem niti od kolege s odjela bijele tehnike da zna sloziti racunalo.. ALI OCEKUJEM DA ZNA STO PRODAJE! Amen! Placen si toliko i toliko, prihvatio si posao i radi ga inace nogom u straznjicu!

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo moram malo pohvaliti HG Spot. U međuvremenu kad je HG Spot pozatvarao svoje poslovnice van Zagreba krepao mi je hdd Seagate-Maxotr Barracuda 500 gb SATA 2. Nazavao sam servis i pitao ih šta sad. Gospodin me zamolio da im pošaljem HDD o njihovom trošku. Na kraju sam dobio HDD WD Caviar 640 GB SATA 2. Moram reči da su brzi i poštuju svoje kupce makar su ovo teška vremena za njih. Još su rekli da se poslovnice izvan ZG otvaraju za kojih 7 dana. Hvala HG Spotu još jednom!

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

Eh Boze moj... kakvih sam se ja gluposti nacitao u posljednih 24h od kad se poteglo pitanje DA LI TRGOVAC TREBA ZNATI STO PRODAJE?! Pa mislim.. ja bi takvim poput vas odmah dao otkaz. Ako ti neces raditi, sigurno ima netko tko hoce i TKO ZNA STO PRODAJE. Ako radi na odjelu bijele tehnike, onda ocekujem da bar zna koje pegle prodaje, cije marke. Ako radi na odjelu informatike, onda ocekujem da mi sam zna preporuciti neko racunalo, sloziti nesto. Isto tako, ne ocekujem da kolega s informatickog odjela zna o peglama, kao sto ne ocekujem niti od kolege s odjela bijele tehnike da zna sloziti racunalo.. ALI OCEKUJEM DA ZNA STO PRODAJE! Amen! Placen si toliko i toliko, prihvatio si posao i radi ga inace nogom u straznjicu!

U ova vremena se nije ljepo veseliti ničijem otkazu.A komentari tipa:Zaslužili su.nisu baš ukusni.

Tebi i drugima mora biti jasno da prodavanje informatičke opreme nije isto kao prodavanje pegle kod koje samo trebaš znati snagu i koje je firme.Dok u informatičkoj opremi(primjerice matičnim pločama) moraš znati po desetke važnih i sitnih detalja.

I sad si zračunaj da u ponudi imaju stotinjak matičnih ploča.Pa zar stvarno misliš da može netko znati baš svaku pojedinost o svakoj komponenti?Trgovac nije plačen da vodi dijalog sa kupcem več da što više i što bolje prodaje.A to sigurno neče uradit ako sa svakim kupcem čvrlja pola sata za blagajnom jer nezna po što je uopšte došao.

Kupovina bilo kakvog računala se nemože usporediti sa prodajom prehrambenih proizvoda i bijele tehnike.

Kod kupovine računala kupac jasno mora znati što i za koliko želi.Kupac se sam mora informirati o pojedinim komponentama za koje misli da bi mu odgovarale.Jer ako ti sam neznaš što želiš kako če znati trgovac?

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 8:20 (microman).
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Tebi i drugima mora biti jasno da prodavanje informatičke opreme nije isto kao prodavanje pegle kod koje samo trebaš znati snagu i koje je firme.Dok u informatičkoj opremi(primjerice matičnim pločama) moraš znati po desetke važnih i sitnih detalja.

I sad si zračunaj da u ponudi imaju stotinjak matičnih ploča.Pa zar stvarno misliš da može netko znati baš svaku pojedinost o svakoj komponenti?Trgovac nije plačen da vodi dijalog sa kupcem več da što više i što bolje prodaje.A to sigurno neče uradit ako sa svakim kupcem čvrlja pola sata za blagajnom jer nezna po što je uopšte došao.

Kupovina bilo kakvog računala se nemože usporediti sa prodajom prehrambenih proizvoda i bijele tehnike.

Kod kupovine računala kupac jasno mora znati što i za koliko želi.Kupac se sam mora informirati o pojedinim komponentama za koje misli da bi mu odgovarale.Jer ako ti sam neznaš što želiš kako če znati trgovac?

Iako ne ocekujem da trgovci znaju sve nije tocno da ne mogu znati sve, pogotovo ako imaju internet pred sobom. Stvar je naravno i koliko to sve kosta. Doktor zna puno vise od informaticara, ali ne ocekujemo da je njegova placa 3.000 kn. S druge strane, ako placamo prodavaca informatike kao doktora onda ce kupnja laptopa postati vrlo skupa stvar, ali cemo biti sigurni da nismo pogrijesili u izboru.

A sad mi recite tko bi ovdje platio laptop 6.500 kn umjesto 5.500 kn samo zato da bi dobio dobre savjete pri kupnji?

17 godina

Nije isto!!!

Ovo nisu trgovci... u ostalom ako ja dodjem u konzuma i pitam pikovu sunku u ovitku, nece mi ova na frizideru dat gauda sir!!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
virtualAThome kaže...
microman kaže...

A sad mi recite tko bi ovdje platio laptop 6.500 kn umjesto 5.500 kn samo zato da bi dobio dobre savjete pri kupnji?

Ne slazem se...

Smatram da je bolje imat jednog kvalitetnog trgovca u prodavaonici informaticke opreme koji ce biti stimuliran primanjima i radit ce posao dvojice, nego dvojicu nikakvih radnika sa nikakvom placom koji ce raditi posao jednog covjeka.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
microman kaže...
infinityzg kaže...

U ova vremena se nije ljepo veseliti ničijem otkazu.A komentari tipa:Zaslužili su.nisu baš ukusni.

Znaci, tebi je profit ispred zadovoljstva kupca? Pa tom se logikom ocito vodio i HgSpot jer sam ja bio jedan jako nezadovoljan kupac. A ovo sto kazes za maticne... naravno da ne mora znati sve modele koje prodaju, ali kad zaviri u svoje racunalo i vidi da ta i ta maticna ima taj i taj chipset, onda isto tako moze znati koje mogucnosti ima. Laiku je dovoljno da mu trgovac pojasni sve one kratice tipa USB, Gbit, VGA, itd. sto stoji vec u samom opisu proizvoda na web stranici. Ako zelis nesto kupcu prodat, onda moras prvenstveno Ti znati sto prodajes. Kupca ces prije impresionirati znanjem i tako sto ces mu pojasniti sve te stvarcice nego kad si na njegovoj razini i kad se kupac osjeca pametnijim od tebe. Onda nisi nista napravio. I da, drago mi je da su dobili otkaz. Jer nisu zaradili za svoju placu. Sigurno ima netko tko zna vise i tko bi vrlo rado u ova teska vremena prihvatio njihov posao.

16 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

Znaci, tebi je profit ispred zadovoljstva kupca? Pa tom se logikom ocito vodio i HgSpot jer sam ja bio jedan jako nezadovoljan kupac. A ovo sto kazes za maticne... naravno da ne mora znati sve modele koje prodaju, ali kad zaviri u svoje racunalo i vidi da ta i ta maticna ima taj i taj chipset, onda isto tako moze znati koje mogucnosti ima. Laiku je dovoljno da mu trgovac pojasni sve one kratice tipa USB, Gbit, VGA, itd. sto stoji vec u samom opisu proizvoda na web stranici. Ako zelis nesto kupcu prodat, onda moras prvenstveno Ti znati sto prodajes. Kupca ces prije impresionirati znanjem i tako sto ces mu pojasniti sve te stvarcice nego kad si na njegovoj razini i kad se kupac osjeca pametnijim od tebe. Onda nisi nista napravio. I da, drago mi je da su dobili otkaz. Jer nisu zaradili za svoju placu. Sigurno ima netko tko zna vise i tko bi vrlo rado u ova teska vremena prihvatio njihov posao.

Grda ti je veza između profita i kupaca.No generalno gledano profit je taj koji firmu najviše interesira.Al opet kad gledaš bez kupca nema ni profita.No to je rasprava za neku drugu temu.

Nego zamisli si situaciju da ispred tebe na blagejnu dođe kupac koji želi sve te silne informacije.Primjerice:

KUPAC:Molim vas možete li mi obijasniti što je to VGA?

TRGOVAC: Pa znate to vam je analogni računalni video standard koji je prvi pprimjenio IBM davne 1987.itd......

KUPAC:A što je to USB.

TRGOVAC: To vam je naziv za računalnu sabirnicu koja služi za serijski prijenos podataka između osobnog računala i perifernih jedinica

Zamijeno je ranije korištena serijska(RS-232) i paralelna(Centronics) sučelja koja su koristila znatno više žica u kabelu,imala velike konektore i nudile bitno manju brzinu prijenosa.Danas se u upotebi najčešće može naći USB 2.0 i pomalo na tržište viri USB 3.0.Razlika između to dvoje je brzina prijenosa.

KUPAC:Hvala na ovom stručnom odgovoru,no samo me još zanima koja je razlika između X48 i P45 čipseta?

TRGOVAC:X48 nudi bolju podršku za multi GPU riješenja,ima veči broj USB 2.0 konektora,itd.......

Uglavnom si zamisli da ti koji trebaš uzet samo jedan RAM moraš čekat dok trgovac daje kupcu(ispred tebe) OPSEŽNE informacije.

Ako se kupac želi informirat o takvim stvarima ima net i wikipediju.

Ako pak želi naučit slagat komponente neka se obrati prijatelju ili susjedu koji to zna.

17 godina
neaktivan
microman kaže...
infinityzg kaže...

Grda ti je veza između profita i kupaca.No generalno gledano profit je taj koji firmu najviše interesira.Al opet kad gledaš bez kupca nema ni profita.No to je rasprava za neku drugu temu.

Nego zamisli si situaciju da ispred tebe na blagejnu dođe kupac koji želi sve te silne informacije.Primjerice:

KUPAC:Molim vas možete li mi obijasniti što je to VGA?

TRGOVAC: Pa znate to vam je analogni računalni video standard koji je prvi pprimjenio IBM davne 1987.itd......

KUPAC:A što je to USB.

TRGOVAC: To vam je naziv za računalnu sabirnicu koja služi za serijski prijenos podataka između osobnog računala i perifernih jedinica

Zamijeno je ranije korištena serijska(RS-232) i paralelna(Centronics) sučelja koja su koristila znatno više žica u kabelu,imala velike konektore i nudile bitno manju brzinu prijenosa.Danas se u upotebi najčešće može naći USB 2.0 i pomalo na tržište viri USB 3.0.Razlika između to dvoje je brzina prijenosa.

KUPAC:Hvala na ovom stručnom odgovoru,no samo me još zanima koja je razlika između X48 i P45 čipseta?

TRGOVAC:X48 nudi bolju podršku za multi GPU riješenja,ima veči broj USB 2.0 konektora,itd.......

Uglavnom si zamisli da ti koji trebaš uzet samo jedan RAM moraš čekat dok trgovac daje kupcu(ispred tebe) OPSEŽNE informacije.

Ako se kupac želi informirat o takvim stvarima ima net i wikipediju.

Ako pak želi naučit slagat komponente neka se obrati prijatelju ili susjedu koji to zna.

Ima wikipediu? Pa ako je dosao kupit racunalo kod mene, onda pretpostavljam da nema ni pristup netu pa tako ni na wiki? Salu na stranu :) Ja sam radio u VEMILu prije pet godina ko prodavac i prodavao sam bez problema na tjednoj bazi oko 20000kn. Tad se radilo Bastijanovoj i ljudi su cekali u redu. Nisam nikad isao u detalje kao sto si ti naveo primjer niti sam to spominjao. Ako me korisnik pitao za VGA, onda sam mu pokusao prodati graficku skuplju sa DVI jer preko tog prikljucka ima kvalitetniju sliku. Ako me trazio LCD monitor, onda sam mu rekao da je ovaj iste dijagonale jeftiniji jer ima NT matricu koja ima nesto losiju kvalitetu slike. Ako niste graficar, designer ili nesto gdje vam o kvaliteti slike ovisi posao, slobodno uzmite NT matricu. Kupac bi ostavio pare i izasao sa smijeskom na licu. Tako se prodaju stvari, a ne kad kupac zna vise od trgovca. Takav nece nista prodati, a kupac ce otic ljut iz ducana.

16 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

Ima wikipediu? Pa ako je dosao kupit racunalo kod mene, onda pretpostavljam da nema ni pristup netu pa tako ni na wiki? Salu na stranu :) Ja sam radio u VEMILu prije pet godina ko prodavac i prodavao sam bez problema na tjednoj bazi oko 20000kn. Tad se radilo Bastijanovoj i ljudi su cekali u redu. Nisam nikad isao u detalje kao sto si ti naveo primjer niti sam to spominjao. Ako me korisnik pitao za VGA, onda sam mu pokusao prodati graficku skuplju sa DVI jer preko tog prikljucka ima kvalitetniju sliku. Ako me trazio LCD monitor, onda sam mu rekao da je ovaj iste dijagonale jeftiniji jer ima NT matricu koja ima nesto losiju kvalitetu slike. Ako niste graficar, designer ili nesto gdje vam o kvaliteti slike ovisi posao, slobodno uzmite NT matricu. Kupac bi ostavio pare i izasao sa smijeskom na licu. Tako se prodaju stvari, a ne kad kupac zna vise od trgovca. Takav nece nista prodati, a kupac ce otic ljut iz ducana.

Ja osobno više volim kada znam više od trgovca.

Dođem u Links sa podužim popisom komponenta,a ako slučajno nema što tražim imam pripremljene alternative.

I to je sva mudrost mojeg šopinga.Nikako ne volim kad mi se trgovac počne pravit pametan pa počne:Uzmite ovaj RAM jer vam je bolji,

Uzmite Nvidiu zato jer vam je brža.A oni koji se ne kuže u informatiku večinom uzmu gotovu konfu.onda im ni Sveti Petar nemože pomoči jer su zi zagarantirali škart.

17 godina
neaktivan
microman kaže...
infinityzg kaže...

Dođem u Links sa podužim popisom komponenta,a ako slučajno nema što tražim imam pripremljene alternative.

I to je sva mudrost mojeg šopinga.Nikako ne volim kad mi se trgovac počne pravit pametan pa počne:Uzmite ovaj RAM jer vam je bolji,

Uzmite Nvidiu zato jer vam je brža.A oni koji se ne kuže u informatiku večinom uzmu gotovu konfu.onda im ni Sveti Petar nemože pomoči jer su zi zagarantirali škart.

Tu isto razmisljamo :) Ja opcenito volim da znam sto kupujem.. onda si mogu popricati s trgovcem.. pogotovo ako on zna.. onda mi je gust obaviti kupnju u takvom ducanu. A u Linksu svi znaju dosta..

17 godina
microman kaže...

Ko kaže da su zagarantirali škart?

Normalno da jesu ako u Peveca kupuju, u nekim trgovinama ljudi ipak znaju što rade i što prodaju

I ovaj gore što je pitao ko bi platio više, pa evo ja idem u malo skuplju trgovinu jer su mi tamo nabavili DVD-RAM medije kad sam tražio,

a u prvoj trgovini, da sad ne navodim koja je bila u pitanju, na moje pitanje imaju li DVD-RAM medije trgovac me blijedo

pogledao, na licu mu se moglo pročitat da misli u sebi "vidi budale" i počeo mi objašnjavat razliku između RAM memorije i DVD medija :)

A što je najbolje, imali su ih na cjeniku

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 12:21 (segregator).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

I ovaj gore što je pitao ko bi platio više, pa evo ja idem u malo skuplju trgovinu jer su mi tamo nabavili DVD-RAM medije kad sam tražio,

a u prvoj trgovini, da sad ne navodim koja je bila u pitanju, na moje pitanje imaju li DVD-RAM medije trgovac me blijedo

pogledao, na licu mu se moglo pročitat da misli u sebi "vidi budale" i počeo mi objašnjavat razliku između RAM memorije i DVD medija :)

Je.. isto se i meni desilo... i ajd pogodi u kojem ducanu.. :) Nemaju oni DVD-RAM... sto vam je to? Mislite valjda DVD-ROM?!

16 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

Tu isto razmisljamo :) Ja opcenito volim da znam sto kupujem.. onda si mogu popricati s trgovcem.. pogotovo ako on zna.. onda mi je gust obaviti kupnju u takvom ducanu. A u Linksu svi znaju dosta..

Također sam dobio dojam da su dečki u Linksu informatički obrazovani,a i inače su dosta komunikativni.

Dok u HGspotu sam kupovao svega tri puta i svaki puta je to bilo na bazi dobardan i doviđenja.

No nije me to odbilo od HGspota.več nemogučnost sastavljanja nove platforme.Taman kad si našao proc po želji ispadne da nemaju matičnu koja bi meni odgovarala.A ni sa napajanjima,hladnjacima,kućištima i RAM-ovima nisu baš bili najbolji.

Dok u Linksu bez beda mogu složit neku extremnu konfu.A i imaju dosta pouzdan web preglednik i stanje dostupnosti robe.

Jer osobno se kužim u računala i nije me briga dal trgovac zna ili nezna što prodaje.A onima koji se ne razumiju savijetujem da prije kupnje se dobro informiraju o tome što kupuju.Pa maker is čistog razloga da ih trgovac ne zahebe.

16 godina
neaktivan
segregator kaže...

Ko kaže da su zagarantirali škart?

Normalno da jesu ako u Peveca kupuju, u nekim trgovinama ljudi ipak znaju što rade i što prodaju

Kad kupuješ novu platformu gledaš da bude što manje uskog grla.

A vijeruj mi da u gotovim konfama(u bilo kojoj informatičkoj trgovini) ima uskog grla ko u priči.

Jer oni ne slažu ai bi platforma bila ravnomijerno raspoređena.Več da od te platforme mogu duplo profitirat.

17 godina
microman kaže...

Sve te informacije se traže (i daju) prije dolaska na blagajnu. Trgovac prodaje, blagajnik uzima lovu i izdaje račun. ne znam zašto svi konstantno pretpostavljaju da se razmjena informacija odvija na blagajni?

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Sve te informacije se traže (i daju) prije dolaska na blagajnu. Trgovac prodaje, blagajnik uzima lovu i izdaje račun. ne znam zašto svi konstantno pretpostavljaju da se razmjena informacija odvija na blagajni?

zato što u svim trgovinama u kojim sam kupovao moraš otič prvo na blagajnu pogledat dal imaju komponente koje tražiš.

I onda je logično da češ tamo se raspitat o stvarima koje te zanimaju.Mislim nije to samoposluga.

Počeli ste debelo miješat Konzum i neku ozbiljnu informatičku trgovinu.

17 godina
microman kaže...
segregator kaže...

Kad kupuješ novu platformu gledaš da bude što manje uskog grla.

A vijeruj mi da u gotovim konfama(u bilo kojoj informatičkoj trgovini) ima uskog grla ko u priči.

Jer oni ne slažu ai bi platforma bila ravnomijerno raspoređena.Več da od te platforme mogu duplo profitirat.

Normalno da nećeš dobiti optimalnu konfiguraciju, ali tako ti je kod svega. Pogledaj samo Apple kad utrpa najjači Intel proc i onda stave Radeon 4670 i to verziju sa samo 256mb rama unutra :)

http://www.bug.hr/bolex/apple-27-imac-306-ghz/94741.aspx

Ali za većinu kupaca koji ne znaju ništa o računalu, bolje je kupiti konfu u Linksu nego u Pevecu ili Merkatoru, npr

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 13:06 (segregator).
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Veliki Brat kaže...

zato što u svim trgovinama u kojim sam kupovao moraš otič prvo na blagajnu pogledat dal imaju komponente koje tražiš.

I onda je logično da češ tamo se raspitat o stvarima koje te zanimaju.Mislim nije to samoposluga.

Počeli ste debelo miješat Konzum i neku ozbiljnu informatičku trgovinu.

Kaj se nije HgSpot poceo tamo prije par godina reklamirati ko samoposluga? Sve ti je na polici.. uzmes, stavis u kosaricu i dodjes tamo onim tetama na izlazu na blagajnu? Jos im fale one tekuce vrpce na blagajnama :)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: HG Spot - rasprodaja!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice