što je bilmezu,ali i tvoj obrt preprodaje propada pa si razdražljiv.
rekoh vam bidoni neuki, paraziti i neka ih je vrag odnio.
sreća postoje kulturne i pristupačne manje tvrtke.
što je bilmezu,ali i tvoj obrt preprodaje propada pa si razdražljiv.
rekoh vam bidoni neuki, paraziti i neka ih je vrag odnio.
sreća postoje kulturne i pristupačne manje tvrtke.
Vidim kako si presao na vrijeđanje da nemas blagog pojma o cemu pricas. Tipican hrvatski jal i ljubomora. Sve je to lako i jednostavno, ma da oni se bogate i sve naravno tebe samo cinjenica sto si takva moralna stijena zaustavlja da napraviš isto. Poklopi se usima. Ne ispadas previše pametan.
Nitko ne osporava da imaju mozda velike marze, mozda i jesu trgovci nekulturni, mozda i je to "bezobrazna firma" ili ne znam ni ja sta. Ali da je lagano i jednostavno stvorit uspijesan biznis iz nicega kako ti "pametno" tvrdiš, pa i u trgovini to jednostavno nije istina...
Puno ljudi u ovoj temi nagađa o HG Spotu i Vemilu,a niko nezna sta je.
Mozemo mi ovde nagađat do ponediljka i opet necemo nista korisno napravit.
Sta je bilo nije vazno cinjenica je da su obe dvi firme u raspadu i da im treba necija pomoc.
mislav_01, neke firme - o kojima nećemo s imenima, s obzirom da za tako ozbiljne optužbe treba imati dokaze - same su muljale s novcem i prebacivale novac u druge firme i sl. Ne propadaju firme baš zbog lošeg poslovanja, nego i zbog pljačke, kriminalaca u vlastitim redovima, izbjegavanja vjerovnika i sl.
Naravno, ja govorim općenito, ne o HG-Spotu i VeMilu:)
Pogledao sam malo cijenik na novoj HGspot-ovoj stranici.I sad stvarno neznam dal da se smijem ili plačem.
Pa čak i LINKS(koji je glasio kao najskuplji) ima jeftinije cijene.Stvarno nisu dobro počeli.No nadam se da neče isto tako loše završiti.
Ako ništa drugo zbog konkurentnosti.
jedino mi je žao radnika koji budu iz ovoga izvukli deblji kraj.
a dok su radili usluga im je bila tolko dobra da sam proveo cjeli dan u ducanu,ljudi su im tolko stručni da je to za nepovjerovati.
jedino mi je žao radnika koji budu iz ovoga izvukli deblji kraj.
a dok su radili usluga im je bila tolko dobra da sam proveo cjeli dan u ducanu,ljudi su im tolko stručni da je to za nepovjerovati.
Ja mislim da od njih svih mozda 10% nije zasluzilo... svi ostali sigurno jesu...
Trebali su o tome razmisljati na vrijeme
Mislim ja neznam što vi imate toliko protiv tih radnika.
Kad idete u bilo koju informatičku trgovinu vi sami morate znati što uzimate i vi se sami (ili netko uz vas) morate znati snalaziti sa Hardwerom.
Ne možete od čovijeka koji je završio trogodišnju trgovačku očekivati da zna sve o hardweru.
Zato i imate web stranice na kojima je njihova ponuda,cijena te dostupnost robe(kojoj ne treba previše vijerovat).
Ja sam išao par puta u HGspot i od njega me nisu otiijerali trgovci več katastrofalna ponuda i dostupnost robe.
Znači od jedne informatičke trgovine očekujem da ima kvalitetnu ponudu(da mogu uzet cijelu konfu na jednom mjestu),da imaju poznate brandove(poput:asusa,gigabyta,seasonica.itd.......) i da im prikaz dostupnosti na web-u bude približno sličan stanju u njihovom skladištu.A te uvijete trenutačno ispunjava Links.
A od jednog radnika na blagajni samo očekujem da naplati(što i je njegov posao).
Microman... od takvog trgovca ocekujem da mi pomogne pri odabiru komponenti, da mi zna odgovoriti na SVE sto me zanima, ako pak nezna odgovor (sto nije minus, nitko nezna sve) da zna kako ce nalakse i najbrze doci do informacije.
Ona reklama na Otvorenom radiju za Zene u Mikrotisa... onakovg trgovca bi ti "Dodjite sa nekim tko zna?"... da mi tako dodje upucao bih ga! Dobar trgovac mora poznavati proizvod koji prodaje, pa bio to spek na trznici ili super uber haj kles graficka ili pak ferrari modena ili sto ja znam sto. Takav trgovac mora totalnim laicima na isto tako laickom jeziku objasniti sto kako zasto da ljudi znaju sto kupuju.
Ljudi koji znaju sto im treba ce doci u ducan i reci "Ja bih htio to to to i to" i to ce kupiti bez ikakvih dodatnih pitanja. Ali ljudi koji nisu upuceni u racunala ce traziti pomoc od prodavaca koji bi trebao biti kompetentan da klijentu pruzi i objasni ono sto klijenta zanima.
Mislim da previše tražiš od osobe plaćene 2800kn.
Naxeem govorim sto ocekujem i kako bi trebalo biti... Kako bi bilo da dodjem u mesnicu i pitam ga koji je ovo komad mesa i mesar mi kaze "Ako neznas necu ti ni rec...". Puno bi mesa proda. Zato se i prica o prodavacima HG Spota kakvi i jesu... A kod Linksa u splitu mozes dobit sve informacije koje te zanimaju, kao i kod npr onog krupnog momka sto je radio u Vemila, ili onog momka duge kose, lik je genijalan, sto god da bih ga pitao imao je odgovor. Takve prodavace zelim u trgovini IT opreme... Dok npr u Tehnomaxa ides pitat nekog ima li hyperscroll odredjeni mis od Logitecha... ovaj odgovori "Sto ti ja znam... pogledaj tu negdi..."
Da mene plaćaju 2800kn ja bih na testovima za posao pokazao maksimum (ako mi taj novac treba kao što treba sigurno zaposlenicima o kojima pričamo), ali bih zato u dućanu znao samo izdati račun.
Dolazimo do toga da ipak radnike treba stimulirati prema njihovom radu... Jer ja nebi drza radnika u svom ducanu koji radi preko neke stvari, ali bih ga isto tako stimulirao ako je dobar radnik. Dobar radnik donosi novce, da dobar radnik ostane dobar radnik, taj radnik treba znati za sto radi.
Aj ovu recenicu recite jednom brzo, ko uspije placam gajbu pive :)
Adresu za gajbu Beck'sa poslao sam ti na privatnu poruku.
:)
Budemo to skupa polokali...
ak ides u trgovinu ti trebas znat sta os kupit .. a ne sad uc i ko drvena marija stajat i gledat stas uzet ... mislim ono -.-'
ak ides u trgovinu ti trebas znat sta os kupit .. a ne sad uc i ko drvena marija stajat i gledat stas uzet ... mislim ono -.-'
Je, gledano sa strane kupca...ali gledano sa strane trgovca, ti trebaš ući s namjerom kupiti kutiju CD-a a izaći sa radeonom 5970 zahvaljujući dobrom trgovcu koji te ubijedi da ti bez toga nema života :D
najzesci su mi oni kupci koji udju u trgovinu ... ''mozete mi preporucit nesto bla bla bla'' i onda ovaj njemu objasnjava.. ubjedjuje ga ...mislim rofl -.-'
adm ljepo na internetu si pogledas sta os uzet ... kupis odma prek interneta platis ... oni ti dostave u roku 3 dana ... i gotovo ...u trgovine vise ni ne treba zalazit ... :D
Nisu svi geekovi da se kuže, tj. većina nije.
nek onda ide logikom kolko para tolko muzike ... il sta ja znam xD
nek onda ide logikom kolko para tolko muzike ... il sta ja znam xD
Upravo tako! :)
pa jel to nije dobra logika za nekog ko ima 80godina i ide kupit tipkovnicu xD
najzesci su mi oni kupci koji udju u trgovinu ... ''mozete mi preporucit nesto bla bla bla'' i onda ovaj njemu objasnjava.. ubjedjuje ga ...mislim rofl -.-'
adm ljepo na internetu si pogledas sta os uzet ... kupis odma prek interneta platis ... oni ti dostave u roku 3 dana ... i gotovo ...u trgovine vise ni ne treba zalazit ... :D
Nebi bas reka.
Prvo kad dođeš u trgovinu,radnik ako se razumi i voli svoj posal pomoc ce ti i predložit nesto druga ako si nesto krivo ili lose sastavija.
A da ne govorin tek kad se sastavlja komp,najbolje je bit tamo,moze ti on polovnu grafu ili neki drugi dio uvalit a ti nes ni skuzit,a ovako kad si tamo vidis sta izvlaci i sta stavlja.
Nebi se bas slozija sa tebom.
Kaj je ovo privatni chat? Mislim ono, jasno je kao dan da je problem u plaćama i u stavu (i inteligenciji) gazde trgovine koji hoće brutala zaradu sad i odmah, a da li je to moguće, e to nije bitno. Puno ljudi misli da je lako trgovati, ali to je kruh sa šest kora. Nema ništa preko noći. Tako to ide u životu. Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača, a u međuvremenu uleti nesreća...
ok ako ne bi .. onda thumb down mi daj xD slazem se da moze uvalit polovno nesto unutra...al nevjerujem bas da si ovi malo bolji to dopustaju ...
a ovo da ce ti uvalit neku drugu komponentu od one koje si ti narucio ... to se uvijek moze provjerit
na ulaze u trgovinu bi zaljepio zabranu ulaska gnjavatorima
koji bezočno tlače sirote uposlenike.
ništa oni nisu dužni znat do jaja i ima li hyperscroll odredjeni mis od Logitecha.
što njega boli kita za hyperscroll i propusnost sabirnice.
nikad ne čekam u trgovinama,jer dođem sa šifrom njihovog
proizvoda i kažem, daj mi ovo i adio!
što ti nije jasno pitaj google,pa ajde kupovat.
Doslo do neke greske pa mi dva posta izbacilo.
na ulaze u trgovinu bi zaljepio zabranu ulaska gnjavatorima
koji bezočno tlače sirote uposlenike.
ništa oni nisu dužni znat do jaja i ima li hyperscroll odredjeni mis od Logitecha.
što njega boli kita za hyperscroll i propusnost sabirnice.
nikad ne čekam u trgovinama,jer dođem sa šifrom njihovog
proizvoda i kažem, daj mi ovo i adio!
što ti nije jasno pitaj google,pa ajde kupovat.
HAHAHAHAHHA.
Po tebi bi svak moga navigavat brodon,sta on triba znat to,nije njegova stvar,ili vozit avion.
Ako oces radit na nekom podrucju trebaš imat znanja na tom području.
Osin toga zašto škole postoje i nemoze jedan vozač bit kuvar ili jedan kuvar vozit avijon to tako ne ide.
da sam ja na mjestu HG-spota zaposlio bih par ljudi s ovog foruma (ako bi htjeli naravno) .. još ako bi im interakcija s kupcima bila ista kao i poznavanje računala bio bi to jako pametan potez..
HAHAHAHAHHA.
Po tebi bi svak moga navigavat brodon,sta on triba znat to,nije njegova stvar,ili vozit avion.
Ako oces radit na nekom podrucju trebaš imat znanja na tom području.
Osin toga zašto škole postoje i nemoze jedan vozač bit kuvar ili jedan kuvar vozit avijon to tako ne ide.
aa ne ne, to što nabrajaš su zanati i službe koje zahtjevaju visoku izobrazbu.
ovdje se radi o običnim trgovcima.
ulazite li u konzuma i tlačiteli trgovkinju sa pitanjem,
koliko ima kalorija u goveđem gulašu, te jeli govedo zatučeno logiteckovim
uspavljivačem ili slično.
tako se mrcvare ljudi u it trgovinama sitničarenjem,koje google inače zna odgovorit.