Halal guglanje

poruka: 147
|
čitano: 18.134
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Halal guglanje".
12 godina
protjeran
Re: Halal guglanje
logik kaže...
SolidSnakeCRO kaže...

Religija je najveća laž ikad izmišljena.

Molim da izbacite sada ovakve komentare jer im nije mjesto tu.

A da ne kažem da ne znaš razliku između vjere i religije pa tu se nadaš da ćeš ovime nekog pokolebat u njegovoj vjeri ili razljutit. Jadno.

Religija je društveno organizirana vjera,možemo je smatrati institucijom..

Ipak je vjera u srcu,a ne u materijalnom izrazu..

13 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Najveći konzervativci, vjernici i homofobi su statistički gledano zapravo najveći kriminalci, perverznjaci i grešnici (po njihovim vlastitim kriterijima)...

Evo zanimljivih statističkih informacija koje to potvrđuju:

- Pogodite koja zemlja najviše pretražuje gej seks. Prva na listi je PAKISTAN! (unatoč tome što se kažnjava do 10 godina zatvora)

- Što je neka regija religioznija to je veća stopa kriminala a najsigurnijih 5 zemalja su baš one u kojima je najviše ateista i agnostika.

- Područja u kojima su ljudi manje obrazovani imaju više vjernika.

- Djeca koja imaju viši IQ od svojih vršnjaka imaju veću tendenciju da postanu ateisti.

- Najpametniji ljudi u povijesti čovječanstva većinom nisu bili vjernici. Najugledniji znanstvenici većinom nisu vjernici.

Internet svima omogućuje lak pristup neograničenoj količini informacija, knjiga i znanstvenih radova. Što je osoba načitanija i bolje informirana to je udaljenija od bilo kakve religije. Religije sprječavaju intelektualni i duhovi razvoj. Što se može učiniti da bi se zadržalo vjernike u ovo moderno doba? Zabraniti kritičko razmišljanje i ograničiti pristup informacijama. Paliti knjige i cenzurirati internet.

Einstein je iapk bio Židov.

Tesla gorljivi katolik.

A kradljivac Edison? Ateist.

Stvar je u tome da postoje pravi vjernici i loši vjernici (namjerni ja to zovem). Pravim vjernicima poput Tesle na prvom je mjestu etičnost što se i vidi po svim njegovim postupcima. On nije nikoga mrzio, nikoga omalovažavo, svima je vjerovao.

A onih 5 zemalja baš mi je drago da su ateisti jer su svoje blagostanje napravili na krvi DRUGIH naroda i zemalja. Tako da hvala, ali ne hvala.

Da ne kažem da se svi čude kako je Hrvatska sigurna zemlja, da u Zagrebu možeš van nakon ponoći i vratit se živ. Bio sam u Belgiji, Nizozemskoj, Njemačkoj... tako da sam vidio kako to izgleda kad nije sigurno.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
14 godina
neaktivan
Halal guglanje

Colossus7 baš si legenda. Lijepo i strpljivo pišeš s argumentima i linkovima. Živio ti meni.

One koji vrijeđaju i generaliziraju bih molio da prestanu.

7 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam nigdje napisao da ne postoji niti jedan znanstvenik koji vjeruje u boga ali činjenica je da su većina najbistrijih umova ateisti ili agnostici (među njima su Albert Einstein (potvrđuju brojni citati da je bio agnostik), Stephen Hawking, Epicurus). Poznati agnostici. Hitler je bio katolik (ako si vjernik to ne zanči da si boljla osoba od nevjernika).

Tvoje tvrdnje jedino potvrđuju da u skoro svim zemljama dominiraju vjernici, ništa drugo osim toga. To je posljedica religijske indoktrinacije djece čiji su umovi ranjivi u razvoju. Svi rađamo kao agnostici (teist ili ateist se postaje). Među visoko inteligentnim ljudima je puno manje vjernika nego među nisko obrazovanim bez obzira koliki je postotak vjernika u zemlji iz koje dolaze. To je činjenica.

Top 10 ateističkih zemalja: Kina, Japan, Češka, Francuska, Južna Koreja, Njemačka, Nizozemska, Austrija, Island, Australia, Irska. Kad pogledaš popis najmiroljubivijih zemalja, popis je gotovo identičan. Pogledaj i popis najreligioznijih, gotovo je identičan popisu najopasnijih zemalja na svijetu.

Kad već spominješ USA, stopa kriminala je veća u onim američkim državama u kojima je veći postotak vjernika.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 14:24 (DragonShit).
13 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Nisam nigdje napisao da ne postoji niti jedan znanstvenik koji vjeruje u boga ali činjenica je da su većina najbistrijih umova ateisti ili agnostici (među njima su Albert Einstein (potvrđuju brojni citati da je bio agnostik), Stephen Hawking, Epicurus). Naravno da postoje i poznati vjernici, Hitler je bio katolik.

Tvoje tvrdnje jedino potvrđuju da u skoro svim zemljama dominiraju vjernici, ništa drugo osim toga. Među visoko inteligentnim ljudima je puno manje vjernika nego među nisko obrazovanim bez obzira koliki je postotak vjernika u zemlji iz koje dolaze. To je činjenica.

Top 10 ateističkih zemalja: Kina, Japan, Češka, Francuska, Južna Koreja, Njemačka, Nizozemska, Austrija, Island, Australia, Irska. Kad pogledaš popis najmiroljubivijih zemalja, popis je gotovo identičan. Pogledaj i popis najreligioznijih, gotovo je identičan popisu najopasnijih zemalja na svijetu.

Kad već spominješ USA, stopa kriminala je veća u onim američkim državama u kojima je veći postotak vjernika.

Stephen Hawking... drago mi je al ja nevjerujem u njega. Hitler je isto kao i Staljin, Tito, a sada Bush, Obama, Sanader, Milanović.... gledao da se obogati. On je to učinio tako da se proglasio katolikom iako je i njih proganjao jer su redovnici i tamo i ovdje spašavali ljude (Stepinac), a Staljin tako da je bio "crveni".

A na čemu se temelji ta inteligencija? Na tome što su rješili neki test spajanja kvadratića i kružića? E ako nam je to inteligencija zato nam je svijet vriti. Ti koji imaju "inteligenciju" a opet nisu rješili nijedan praktični problem niti poboljšali svijet u kojem žive nego rade kao bankari, menadžeri ili pak kao znanstvenici koji otkrivaju negdje nešto što možda postoji a možda i ne. Rilke je rekao kako je jadno da nakon tolikih tisuća godina i razvoja i napretka i sveg što su otkrili u znanosti nismo otkrili gotovo ništa o čovjeku, o njegovoj psihi i unutrašnjosti - samo smo zagrebli po površini.

Kina i Južna Koreja imaju puno vjernika raznih religija - budizam, konfucijanizam, islam... A i njemačka je prilično religiozna zemlja, iako se kod njih postotak smanjio zbog ratova i situacija... Irska, jedna od najvećih katoličkih zemalja u europi uz Poljsku, Hrvatsku, Španjolsku i Italiju te uz tu Poljsku jedna od par ekonomija koja raste.

SAD je priča za sebe. Pogledaj samo one puritance. Imaju oružje i voze aute, iako ne bi smjeli. Jednostavno potomci zatvorenika i razbojnika da prihvate bilo koju religiju ne mogu bit pošteni moralni ljudi.

17 godina
neaktivan
Halal guglanje

Ja sam musliman, ako nešto želi da me pita o islamu može to učiniti ali bez vrijeđanja i psovanja (odgovoriti ću i na takva pitanja ali je bolje sam sebe korigovati ako imaš frustracije prije nego što bude kasno).

http://www.stretfordend.co.uk/menu.html

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DragonShit kaže...

Hitler je bio katolik (ako si vjernik to ne zanči da si boljla osoba od nevjernika).

Staljin i Mao su bili ateisti. Your point?

14 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Nisam nigdje napisao da ne postoji niti jedan znanstvenik koji vjeruje u boga ali činjenica je da su većina najbistrijih umova ateisti ili agnostici (među njima su Albert Einstein (potvrđuju brojni citati da je bio agnostik), Stephen Hawking, Epicurus). Poznati agnostici. Hitler je bio katolik (ako si vjernik to ne zanči da si boljla osoba od nevjernika).

Tvoje tvrdnje jedino potvrđuju da u skoro svim zemljama dominiraju vjernici, ništa drugo osim toga. To je posljedica religijske indoktrinacije iako se svi rađamo kao agnostici (teist ili ateist se postaje). Među visoko inteligentnim ljudima je puno manje vjernika nego među nisko obrazovanim bez obzira koliki je postotak vjernika u zemlji iz koje dolaze. To je činjenica.

Ako si ateist/agnostik ne znači da si bolja osoba od vjernika.

Imaš li ti ikakav izvor koji potvrđuje da su vjernici niže inteligentni ili samo diskriminiraš?

#edit

Inače inteligentan i obrazovan nije isto

#end edit

Od kud ti ova lista ateističkih zemalja. Kina miroljubiva zemlja... stvarno

Japan zemlja s najviše samoubojstava na svijetu.

Francuska - koliko je nereda i prosvjeda bilo u Francuskoj u zadnjih deset godina.

Nizozemska zemlja s registriranom pedofilskom strankom

Ne kažem da je bilo koji državljanim ovih zemalja lošiji od mene, ali samo hoću reći da ovo nisu najmiroljubivije zemlje. Možeš postaviti popis najreligioznijih zemalja pa da vidimo te opasne zemlje i koliko je to povezano s religijom. Kao što rekoh nije baš zgodno generalizirati i povezivati statističke podatke koji nemaju nužno uzročno posljedičnu vezu. Puno stvari se može prikazati na pozitivan i neghativan način ovisi kako ih onaj koji ih iznosi prezentira.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 14:31 (miki13).
17 godina
moderator
logik kaže...
Kina i Južna Koreja imaju puno vjernika raznih religija - budizam, konfucijanizam, islam...

Budizam je neteistička religija (neki ga se zapravo i ustručavaju nazivati religijom), dakle nema previše veze s monoteističkim religijama poput islama i kršćanstva. Budisti nisu teisti. Konfucionizam je filozofija, a ne religija, i još k tome također neteistička - bitni su joj ovaj svijet i obitelj, a ne božanstva i (nepostojeći) život nakon smrti.

Tako da - budisti su oni koji slijede budizam, ako ti je baš sila možeš ih nazivati vjernicima (iako je to zavaravajuće), ali ih ne možeš nazivati teistima, s obzirom da nemaju božanstva. Malo boljeg informiranja ne bi bilo na odmet. {#}

logik kaže...
A i njemačka je prilično religiozna zemlja, iako se kod njih postotak smanjio zbog ratova i situacija... Irska, jedna od najvećih katoličkih zemalja u europi uz Poljsku, Hrvatsku, Španjolsku i Italiju te uz tu Poljsku jedna od par ekonomija koja raste.

Pad religioznosti uočava se u čitavom svijetu. Zanimljivo je kako ističeš Irsku, a upravo u njoj je došlo do velikog pada religioznosti zadnjih godina zbog pedofilskih i inih crkvenjačkih skadala. Ljudi su se počeli osvješćivati i postaju svjesniji toga da su religije u osnovi samo jedan dobro uhodan biznis. Srećom pa društvo postaje sve informiranije pa sve manje dozvoljava da drugi iz njih rade budale.

Što se tiče same teme, žalosno je da se u današnje doba kad bi ljudi trebali biti slobodni ne samo u teoriji nego i u praksi, da se uvodi jedan takav internetski servis koji ograničava slobodu. Ali nema veze - dio hardcore islamističkih teista će koristiti tu tražilicu, ali mislim da će većina i dalje koristiti svjetovne tražilice. Problem će nastati ako se ograniči/onemogući pristup Googleu i drugim internetskim servisima.

PS nadam se da nitko nije toliko naivan da misli da je halal tražilica nastala kako bi zaštitila islamističke vrijednosti - riječ je o pametno osmišljenom marketinškom potezu. {#}

17 godina
neaktivan
Halal guglanje

Imaš li ti ikakav izvor koji potvrđuje da su vjernici niže inteligentni ili samo diskriminiraš?

Mislio sam da to svi znaju, sasvim je logično da inteligentniji ljudi više razmišljaju i traže dokaze a manje inteligentni slijepo vjeruju u ono što im se servira. Znanstvenici su skeptici, religije su suprotne od znanosti koja se bazire na dokazima a religije zabranjuju preispitivanje.

Inteligentniji ljudi skloniji su liberalnim vrijednostima i zaziru od vjerskih dogmi (studija objavljena u znanstvenom časopisu Social Psychology Quarterly). Ljudi s prosječno višom inteligencijom će pokazivati sklonosti vrijednostima koje su relativno nove u ljudskoj povijesti, kao što su liberalizam i ateizam. Manje inteligentni ljudi će, pak, teže mijenjati postojeće stavove.

Postoji stvarno jako puno istraživanja na tu temu.

- Professor Lynn, Emeritus Professor of Psychology at Ulster University, said many more members of the “intellectual elite” considered themselves atheists than the national average. Decline in religious observance over the last century was directly linked to a rise in average intelligence. Professor Lynn said most primary school children believed in God, but as they entered adolescence – and their intelligence increased – many started to have doubts.

- University academics were less likely to believe in God than almost anyone else.

- A survey of Royal Society fellows found that only 3.3 per cent believed in God – at a time when 68.5 percent of the general UK population described themselves as believers.

- Poll in the 90s found only 7% of members of the American National Academy of Sciences believed in God.

-  Religious belief had declined across 137 developed nations in the 20th century at the same time as people became more intelligent.

{#}

2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
logik kaže...
Kina i Južna Koreja imaju puno vjernika raznih religija - budizam, konfucijanizam, islam...

Budizam je neteistička religija (neki ga se zapravo i ustručavaju nazivati religijom), dakle nema previše veze s monoteističkim religijama poput islama i kršćanstva. Budisti nisu teisti. Konfucionizam je filozofija, a ne religija, i još k tome također neteistička - bitni su joj ovaj svijet i obitelj, a ne božanstva i (nepostojeći) život nakon smrti.

Tako da - budisti su oni koji slijede budizam, ako ti je baš sila možeš ih nazivati vjernicima (iako je to zavaravajuće), ali ih ne možeš nazivati teistima, s obzirom da nemaju božanstva. Malo boljeg informiranja ne bi bilo na odmet. {#}

logik kaže...
A i njemačka je prilično religiozna zemlja, iako se kod njih postotak smanjio zbog ratova i situacija... Irska, jedna od najvećih katoličkih zemalja u europi uz Poljsku, Hrvatsku, Španjolsku i Italiju te uz tu Poljsku jedna od par ekonomija koja raste.

Pad religioznosti uočava se u čitavom svijetu. Zanimljivo je kako ističeš Irsku, a upravo u njoj je došlo do velikog pada religioznosti zadnjih godina zbog pedofilskih i inih crkvenjačkih skadala. Ljudi su se počeli osvješćivati i postaju svjesniji toga da su religije u osnovi samo jedan dobro uhodan biznis. Srećom pa društvo postaje sve informiranije pa sve manje dozvoljava da drugi iz njih rade budale.

Što se tiče same teme, žalosno je da se u današnje doba kad bi ljudi trebali biti slobodni ne samo u teoriji nego i u praksi, da se uvodi jedan takav internetski servis koji ograničava slobodu. Ali nema veze - dio hardcore islamističkih teista će koristiti tu tražilicu, ali mislim da će većina i dalje koristiti svjetovne tražilice. Problem će nastati ako se ograniči/onemogući pristup Googleu i drugim internetskim servisima.

PS nadam se da nitko nije toliko naivan da misli da je halal tražilica nastala kako bi zaštitila islamističke vrijednosti - riječ je o pametno osmišljenom marketinškom potezu. {#}

Haha, ja sam informiran ali almanasi to svrstavaju pod religiju pa onda i ja. Ne čitam wikipediu previše.

Irska je bila u dubokoj krizi, isto tako i ovo što ti spominješ. Ali opet miješamo religiju i vjeru.

Bez obzira što smo grješni, što neki posjećuju zabranjene pojmove, mislim da je u redu maknuti ih iz rezultata bez obzira kakav povod bio, dok se ne budu micale obrazovne informacije, onda će tek postojati problem.

13 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Mislio sam da to svi znaju, sasvim je logično da inteligentniji ljudi više razmišljaju i traže dokaze a manje inteligentni slijepo vjeruju u ono što im se servira. Znanstvenici su skeptici, religije su suprotne od znanosti koja se bazire na dokazima a religije zabranjuju preispitivanje.

Inteligentniji ljudi skloniji su liberalnim vrijednostima i zaziru od vjerskih dogmi (studija objavljena u znanstvenom časopisu Social Psychology Quarterly). Ljudi s prosječno višom inteligencijom će pokazivati sklonosti vrijednostima koje su relativno nove u ljudskoj povijesti, kao što su liberalizam i ateizam. Manje inteligentni ljudi će, pak, teže mijenjati postojeće stavove.

Postoji stvarno jako puno istraživanja na tu temu.

- Professor Lynn, Emeritus Professor of Psychology at Ulster University, said many more members of the “intellectual elite” considered themselves atheists than the national average. Decline in religious observance over the last century was directly linked to a rise in average intelligence. Professor Lynn said most primary school children believed in God, but as they entered adolescence – and their intelligence increased – many started to have doubts.

- University academics were less likely to believe in God than almost anyone else.

- A survey of Royal Society fellows found that only 3.3 per cent believed in God – at a time when 68.5 percent of the general UK population described themselves as believers.

- Poll in the 90s found only 7% of members of the American National Academy of Sciences believed in God.

-  Religious belief had declined across 137 developed nations in the 20th century at the same time as people became more intelligent.

{#}

Jel možeš dokazati da Bog ne postoji? Ne? Onda se makni. Isto tako kao što ja ne mogu dokazati da Bog postoji ti ne možeš suprotno.

A ti kao i većina ateista - VRIJEĐAŠ. To je ono što pravi katolici ( ja ;) ) i moja braća muslimani ne rade (kao što si vidio gore). I to je ono s čime se susrećem na dnevnoj bazi.

Mene iskreno boli džon što ti misliš da sam manje inteligentan od tebe - to više govori o tebi nego o meni. Ja sam kao iskreni vjernik u Boga i Spasitelja etičan i moralan čovjek i više manje poštujem sve ljude jednako, možda se i s tobom posvađam ali te poštujem (što vidim nije slučaj obrnuto). Također sam i religiozan te idem u Crkvu kako bih naučio nešto novo i da bi mi dala nešto za razmišljanje.

A tebi kao "znanstveniku" koji je skeptičan u vezi svega (mogao bi onda i malo oko svoje inteligencije, jel?) preporučam tu knjigu Zapisci Maltea Lauridsa Briggea koju je napisao već spomenuti Reiner Maria Rilke.

17 godina
moderator
logik kaže...
Haha, ja sam informiran ali almanasi to svrstavaju pod religiju pa onda i ja.

Promašio si poantu. Budizam je neteistička religija - svrstavanje budista pod isti krov s islamistima i kršćanima je pogrešno jer budisti nisu teisti, za razliku od islamista i kršćana.

logik kaže...
Ne čitam wikipediu previše.

Možda bi trebao početi.

logik kaže...
Irska je bila u dubokoj krizi, isto tako i ovo što ti spominješ. Ali opet miješamo religiju i vjeru.

Ja je ne miješam. Za tebe ne bih znao - s obzirom da si komentirao SolidSnakeCRO-ovu poruku s "A da ne kažem da ne znaš razliku između vjere i religije pa tu se nadaš da ćeš ovime nekog pokolebat u njegovoj vjeri ili razljutit. Jadno." rekao bih da upravo ti ne znaš razliku između religije i vjere i da namjerno kad čovjek govori o religiji pokušavaš prikazati kao da govori o vjeri kako bi mogao poentirati. {#}

logik kaže...
Bez obzira što smo grješni, što neki posjećuju zabranjene pojmove, mislim da je u redu maknuti ih iz rezultata bez obzira kakav povod bio, dok se ne budu micale obrazovne informacije, onda će tek postojati problem.

Tko si ti ili tko su ovi koji drže tu tražilicu da određujete što je OK, a što nije? To što rade je religijska cenzura - skrivanje (njima) nepoćudnih informacija i sadržaja. To je upravljanje masama, manipulacija. Ništa drugačije od onog što provodi Kina. Zapravo u sličnom stilu kao i Sjeverna Koreja. Ono što je u skladu s državnim vladarima se smije prikazati, ono što nije - ne smije.

16 godina
mbaksa kaže...
logik kaže...

Tko si ti ili tko su ovi koji drže tu tražilicu da određujete što je OK, a što nije? To što rade je religijska cenzura - skrivanje (njima) nepoćudnih informacija i sadržaja. To je upravljanje masama, manipulacija. Ništa drugačije od onog što provodi Kina. Zapravo u sličnom stilu kao i Sjeverna Koreja. Ono što je u skladu s državnim vladarima se smije prikazati, ono što nije - ne smije.

Slobodno procitaj sta je haram. Ono sto kina radi tj rade ljudi sta njima pase ( tzv vladari ), a ovdje se filtrira sadrzaj sto je zabranjeno u Islamu.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 16:36 (Fake_Alert).
17 godina
moderator
Fake_Alert kaže...
Slobodno procitaj sta je haram. Ono sto kina radi tj rade ljudi sta njima pase ( tzv vladari ), a ovdje se filtrira sadrzaj sto je zabranjeno u Islamu.

U čem je razlika? I islamisti se drže onog iz islama što im paše - sami si određuju razinu "usklađenosti" s Kuranom (oni koji se Kurana drže ko pijan plota se nazivaju ekstremisti). {#} Iako su možda ekstremističniji nego kršćani (recimo malokoji kršćan će grijehom smatrati nošenje odjeće od različitih materijala).

Kršenje ljudskih prava pod izlikom religije je nemoralno. Religija ti nikako ne može biti opravdanje za tako nešto. A ne može biti ni (racionalno) opravdaje za neracionalne zabrane i dozvole.

16 godina
mbaksa kaže...
Fake_Alert kaže...

U čem je razlika? I islamisti se drže onog iz islama što im paše - sami si određuju razinu "usklađenosti" s Kuranom (oni koji se Kurana drže ko pijan plota se nazivaju ekstremisti). {#} Iako su možda ekstremističniji nego kršćani (recimo malokoji kršćan će grijehom smatrati nošenje odjeće od različitih materijala).

Kršenje ljudskih prava pod izlikom religije je nemoralno. Religija ti nikako ne može biti opravdanje za tako nešto. A ne može biti ni (racionalno) opravdaje za neracionalne zabrane i dozvole.

Nebih se slozio s tobom. Te ljude koje nazivas 'extremisti' ja bih tu svrstao ljude koji se drze cvrsto kakvim stilom zivota je zivio Muhammed ( s.a.v.s. ) jer je imao bradu koja je bila dugacka xy cm ( mislim da je bila dugacka tako da je sa  dlanom mozes obuhvatit ) itd da ne nabrajam. Ovo za 'nošenje odjeće od različitih materijala' taj dio ti bas i nisam shvatio. Koja su to ljudska prava? Gle ako je nesto  zabranjeno i tako pise u Bozijoj knjizi onda nemamo o cemu razgovarati, to ne spada pod 'krsenje ljudskih prava'.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Fake_Alert kaže...

Prije svega,mora biti jasno da je Islam isključiv..ne dopušta varijacije,ne dopušta druge vjere,ne dopušta ništa,što se kosi sa učenjem u Islamu..Kolega Lođik,jer rekao da je Kršćanin i da su mu muslimani braća..Inverzno,za muslimane je bilo tko drugačije vjere nevjernik i "prljav" je..Nema tolerancije naspram drugih vjera,samo ih se podnosi,manje ili više..

Islam insistira na vlasti i rukovođenju svim sferama društvenog života,za Islam je demokracija,sekularizam,pravo pojedinca,grupacije,interesne sfere,jednostavno neprihvatljivo..

I u Islamu postoje sekte,derivacije,poput sunija i šiijita..Islam nije ništa manje kaotičan,nego Kršćanstvo,ali se prema "zastranjenjima" odnosi sa brutalnošću..

U Islamu postoje kjafiri,kao u kršćanstvu ateisti i agnostici..

Sve u svemu,da je u Islamu sve med i mlijeko,ne bi bilo u Europi 50 milijuna doseljenih muslimana iz islamskih država..{#}

15 godina
logik kaže...

Einstein je iapk bio Židov.

Potrebno je napomenuti da je Einstein bio panteist što to ti je u praksi uljepšani ateizam. On nije vjerovao u osobnoga boga, već su sami zakoni prirode bili za njega bog.

logik kaže...

Jel možeš dokazati da Bog ne postoji? Ne? Onda se makni. Isto tako kao što ja ne mogu dokazati da Bog postoji ti ne možeš suprotno.

Možeš li ti dokazati da štrumfovi, zubić vila, djed mraz, vilenjaci, vile, uskršnji zec itd. ne postoje?

logik kaže...

A ti kao i većina ateista - VRIJEĐAŠ. To je ono što pravi katolici ( ja ;) ) i moja braća muslimani ne rade (kao što si vidio gore). I to je ono s čime se susrećem na dnevnoj bazi.

Kako te vrijeđa? On je rekao nešto što je činjenica i to potkrijepio dokazima. To je isto kao da se ja uvrijedim zato što je nebo plavo.

logik kaže...

Mene iskreno boli džon što ti misliš da sam manje inteligentan od tebe - to više govori o tebi nego o meni.

Gdje on rekao da misli da si manje inteligentan od njega? On je samo rekao da su inteligentiniji ljudi u prosjeku skloniji ateizmu nego manje inteligentni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 17:11 (captain_soap_McTawish).
13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
logik kaže...

Promašio si poantu. Budizam je neteistička religija - svrstavanje budista pod isti krov s islamistima i kršćanima je pogrešno jer budisti nisu teisti, za razliku od islamista i kršćana.

logik kaže...

Možda bi trebao početi.

logik kaže...

Ja je ne miješam. Za tebe ne bih znao - s obzirom da si komentirao SolidSnakeCRO-ovu poruku s "A da ne kažem da ne znaš razliku između vjere i religije pa tu se nadaš da ćeš ovime nekog pokolebat u njegovoj vjeri ili razljutit. Jadno." rekao bih da upravo ti ne znaš razliku između religije i vjere i da namjerno kad čovjek govori o religiji pokušavaš prikazati kao da govori o vjeri kako bi mogao poentirati. {#}

logik kaže...

Evo - počni ti čitat knjige pa ću i ja Wikipediu.

Ne, shvatio sam ja što je on htio reći. A ja sam dovoljno obrazovan da znam razliku između vjere i religije.

Jel te netko tjera da koristiš tu tražilicu? Ne. I to nije nikakva religijska cenzura već prikrivanje sadržaja koji navode na grijeh (isto tako bi trebali maknuti kako proizvesti bombu). A ta industrija koju su zabranili u pretraživanju od vas uzima više novca nego Islam ili Katolička crkva samo to ne vidiš, daj se informiraj.

Ja kažem da sam vjernik i kao takav jesam grješan ali mrzim grijeh i dio ovoga što je ovdje zabranjeno bi trebao zabraniti i Google. Ti su sadržaji nepoćudni svakoj normalnoj osobi ne samo vjernicima - osim ako nisi normalna osoba? Naravno rekao sam da netreba micati sadržaje koji su ovdje za slobodu uma ili edukaciju. U tome je razlika između religijske cenzure i Sjevernokorejske cenzure - što zabranjuju.

15 godina
logik kaže...

Jednostavno potomci zatvorenika i razbojnika da prihvate bilo koju religiju ne mogu bit pošteni moralni ljudi.

Zar ti nisi katolik i zar nisi maloprije rekao da poštuješ sve ljude?

17 godina
moderator
Fake_Alert kaže...
Te ljude koje nazivas 'extremisti' ja bih tu svrstao ljude koji se drze cvrsto kakvim stilom zivota je zivio Muhammed ( s.a.v.s. ) jer je imao bradu koja je bila dugacka xy cm ( mislim da je bila dugacka tako da je sa  dlanom mozes obuhvatit ) itd da ne nabrajam.

Ne razumijem poantu napisanog.

Fake_Alert kaže...
Ovo za 'nošenje odjeće od različitih materijala' taj dio ti bas i nisam shvatio.

Nisi čitao Bibliju? http://thecripplegate.com/shellfish-mixed-fabrics-and-homosexuality-picking-and-choosing/

Fake_Alert kaže...
Koja su to ljudska prava? Gle ako je nesto  zabranjeno i tako pise u Bozijoj knjizi onda nemamo o cemu razgovarati, to ne spada pod 'krsenje ljudskih prava'.

To što si sad napisao je tipičan primjer moralnog relativizma. Nešto je ispravno ili pogrešno ne zbog toga jer je negdje zapisano (ne postoji jedna "božja knjiga" - ima ih hrpa i u svakoj pišu bezbrojne drugačije, međusobno nekompatibilne stvari), nego zato jer jest ispravno ili pogrešno.

Biblija, a i druge knjige, podržavaju ono što u civiliziranom svijetu smatramo nemoralnim, a isto tako osuđuju dosta toga što ne smatramo nemoralnim. Upravo mi je nevjerojatno mi je da u današnje vrijeme netko povlači argument "zapisano u božjoj knjizi". To znači da ti Kuran i Bibliju stavljaš ispred svjetovnih zakona i moderne sekularne socijalne filozofije?

16 godina
logik kaže...

Jel te netko tjera da koristiš tu tražilicu? Ne. I to nije nikakva religijska cenzura već prikrivanje sadržaja koji navode na grijeh (isto tako bi trebali maknuti kako proizvesti bombu). A

Kakve veze ima bomba sa trazilicom? Vec vidim da cim ti netko kaze islam ti pomislis na bombase samoubojice. Trazilica filtrira zabranjen sadrzaj a to sto bombe ne spadaju u tu listu to nema veze i gotovo.

13 godina
neaktivan
Halal guglanje

@Redneck

Ja sam na vjeronauku bio učen da su mi svi braća, a pogotovo Kršćani, Židovi i Muslimani.

Nostra aetate 3 - poziva Kršćane na poštovanje s muslimanima jer se klanjaju istom Bogu kojeg smatraju svemogućnim i stvoriteljem neba i Zemlje, pozivaju se na Abrahama i poštuju Isusa kao proroka i njegovu majku djevicu Mariju.

Nostra aetate 4 - poziva Kršćane na poštovanje s židovima jer imaju veliku duhovnu baštinu zajedno

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
logik kaže...

Jel te netko tjera da koristiš tu tražilicu? Ne. I to nije nikakva religijska cenzura već prikrivanje sadržaja koji navode na grijeh (isto tako bi trebali maknuti kako proizvesti bombu). A

Kakve veze ima bomba sa trazilicom? Vec vidim da cim ti netko kaze islam ti pomislis na bombase samoubojice. Trazilica filtrira zabranjen sadrzaj a to sto bombe ne spadaju u tu listu to nema veze i gotovo.

Spominjali su gore kako se može to naći i screenshot poslali.

17 godina
neaktivan

Ne mogu. Možeš li ti dokazati da ne postoji zeleni leteći gorila? Tema ide u pogrešnom smjeru, nama smisla dokazivati postoji li Bog ili ne. Ispričavam se ako sam te uvrijedio ali nisam ja izmislio ta istraživanja, sam si tražio da ih navedem.

Kad već pitaš, ja vjerujem u evoluciju. Već je bezbroj puta dokazana a to mogu potvrditi biolozi, paleontolozi, genetičari, arheolozi... Ako Bog postoji onda vjerujem da nije onakav kakvim ga crkva prikazuje (osvetoljubivi sadista), dao nam je slobodnu volju. Crkva je učinila puno zla i puno toga zataškala. Poštujem ljude svih religija ali crkvu ni najmanje. Ne vjerujem da te ateisti vrijeđaju, oni su u manjini, ne nose ateisti krunicu oko vrata ili obješenu na retrovizoru, ne provociraju crkvenim zvonima itd. Vjernici su ti koji agresivno forsiraju svoja uvjerenja drugima a i na najmanju kritiku burno reagiraju. Ateista ili agnostika boli ona stvar u što netko vjeruje ili ne vjeruje jer ne pridodaje važnost religiji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 17:25 (DragonShit).
13 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
logik kaže...

Jednostavno potomci zatvorenika i razbojnika da prihvate bilo koju religiju ne mogu bit pošteni moralni ljudi.

Zar ti nisi katolik i zar nisi maloprije rekao da poštuješ sve ljude?

Sry na ovolikim postovima al neće mi sve stavit u jedan nešto zeza...

Da, ja poštujem sve ljude. To znači da bi mogao uljudno pričati s njima i nikako omalovažavati, vrijeđati ili ubiti.

Ali povijest je povijest. Oni jesu potomci zatvorenika i izgnanih iz VB.

16 godina
neaktivan
Halal guglanje

Kokodak...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Ne mogu. Možeš li ti dokazati da ne postoji zeleni leteći gorila? Tema ide u pogrešnom smjeru, nama smisla dokazivati postoji li Bog ili ne. Ispričavam se ako sam te uvrijedio ali nisam ja izmislio ta istraživanja, sam si tražio da ih navedem.

Kad već pitaš, ja vjerujem u evoluciju. Već je bezbroj puta dokazana a to mogu potvrditi biolozi, paleontolozi, genetičari, arheolozi... Ako Bog postoji onda vjerujem da nije onakav kakvim ga crkva prikazuje (osvetoljubivi sadista), dao nam je slobodnu volju. Crkva je učinila puno zla i puno toga zataškala. Poštujem ljude svih religija ali crkvu ni najmanje. Ne vjerujem da te ateisti vrijeđaju, oni su u manjini, ne nose ateisti krunicu oko vrata ili obješenu na retrovizora, ne provociraju crkvenim zvonima itd. Vjernici su ti koji agresivno forsiraju svoja uvjerenja drugima a i na najmanju kritiku burno reagiraju. Ateista ili agnostika boli ona stvar u što netko vjeruje ili ne vjeruje jer ne pridodaje važnost religiji.

Vjeruj u što god hoćeš. Ja to nikom ne branim niti bi te vrijeđao - u tom je razlika.

Evolucija i Kršćanstvo se ne pobijaju - to su nas isto učili.

Isprika prihvaćena, a oni izvori su od znanstvenika koji si povećavaju ego jer shvaćaju da su prazni.

A što se crkve tiče... to je duga priča, ali ja ne vjerujem u ubijanja muslimana nego u Boga tako da me za to nije briga.

Ja burno reagiram ? Ne samo kažem što mislim. A zvona i krunica nisu nikakva provokacija već poziv na molitvu, otkucavanje sata i rekvizit za molitvu. Ako tebe to provocira posjeti doktora.

17 godina
moderator
logik kaže...
Ne, shvatio sam ja što je on htio reći. A ja sam dovoljno obrazovan da znam razliku između vjere i religije.

Znači da je ono što si napravio čist pokušaj manipulacije (jer ako znaš razliku između religije i vjere, onda ti je trebalo biti jasno da čovjek govori o religiji, a ne vjeri) - straw man argument - prikažeš njegov stav drugačijim nego što jest kako bi ga mogao pobiti, a da zapravo ne pobijaš njegov stav, nego svoju namjernu pogrešnu interpretaciju njegovog stava.

logik kaže...
Jel te netko tjera da koristiš tu tražilicu? Ne.

Hoće li ta tražilica biti defaultna u islamskim zemljama? Tj. hoće li vladajući siliti ljude da je koriste - u školama, javnim mjestima i sl.? Ako neće, onda OK - ljudi će imati slobodan izbor. Međutim, nekako se bojim da će se ljude početi forsirati da koriste tu tražilicu.

logik kaže...
I to nije nikakva religijska cenzura već prikrivanje sadržaja koji navode na grijeh (isto tako bi trebali maknuti kako proizvesti bombu).

cen·sor·ship /ˈsensərˌSHip/ Noun

The practice of officially examining books, movies, etc., and suppressing unacceptable parts.

logik kaže...
A ta industrija koju su zabranili u pretraživanju od vas uzima više novca nego Islam ili Katolička crkva samo to ne vidiš, daj se informiraj.

Ta industrija od mene nije uzela ni lipe, a katolička crkva je uzela mnogo. Tako da bi se ti trebao informirati. {#}

logik kaže...
Ja kažem da sam vjernik i kao takav jesam grješan ali mrzim grijeh i dio ovoga što je ovdje zabranjeno bi trebao zabraniti i Google. Ti su sadržaji nepoćudni svakoj normalnoj osobi ne samo vjernicima - osim ako nisi normalna osoba?

Tko si ti da određuješ što jest, a što nije normalno? Iz moje perspektive golotinja ili pornografija su daleko normalnije od religijskog fundamentalizma, a zapravo i religija općenito. Naime, nitko ljude ne indoktrinira s golotinjom ili pornografijom, za razliku od religija koje vrše indoktrinaciju djece od malih nogu. Pornografija ne uči djecu da je Zemlja stara 6.000 godina. {#}

logik kaže...
Naravno rekao sam da netreba micati sadržaje koji su ovdje za slobodu uma ili edukaciju. U tome je razlika između religijske cenzure i Sjevernokorejske cenzure - što zabranjuju.

Koliko vidim, Puštena je u rad tražilica Halalgoogling.com koja filtrira "Haram" sadržaje suprotne islamskom zakonu u koje spadaju pornografija, golotinja, LGBT sadržaji, kockanje i anti-islamski sadržaji... Dakle, zabranjivat će se i sadržaji koji su "za slobodu uma ili edukaciju". Drugim riječima - cenzura pod izlikom religijske čednosti/ispravnosti.

Ne zaboravi da nepoćudnost sadržaja definira onaj koji cenzurira. {#} Po tome se ta tražilica ne razlikuje previše od Baidua, odnosno zahtjeva koje kineske vlasti zadaju drugim tražilicama, a što isto bi radile i sjevernokorejske vlasti da uopće dozvoljavaju internet.

16 godina
mbaksa kaže...
Fake_Alert kaže...
Te ljude koje nazivas 'extremisti' ja bih tu svrstao ljude koji se drze cvrsto kakvim stilom zivota je zivio Muhammed ( s.a.v.s. ) jer je imao bradu koja je bila dugacka xy cm ( mislim da je bila dugacka tako da je sa  dlanom mozes obuhvatit ) itd da ne nabrajam.

Ne razumijem poantu napisanog.

Fake_Alert kaže...
Ovo za 'nošenje odjeće od različitih materijala' taj dio ti bas i nisam shvatio.

Nisi čitao Bibliju? http://thecripplegate.com/shellfish-mixed-fabrics-and-homosexuality-picking-and-choosing/

Fake_Alert kaže...
Koja su to ljudska prava? Gle ako je nesto  zabranjeno i tako pise u Bozijoj knjizi onda nemamo o cemu razgovarati, to ne spada pod 'krsenje ljudskih prava'.

To što si sad napisao je tipičan primjer moralnog relativizma. Nešto je ispravno ili pogrešno ne zbog toga jer je negdje zapisano (ne postoji jedna "božja knjiga" - ima ih hrpa i u svakoj pišu bezbrojne drugačije, međusobno nekompatibilne stvari), nego zato jer jest ispravno ili pogrešno.

Biblija, a i druge knjige, podržavaju ono što u civiliziranom svijetu smatramo nemoralnim, a isto tako osuđuju dosta toga što ne smatramo nemoralnim. Upravo mi je nevjerojatno mi je da u današnje vrijeme netko povlači argument "zapisano u božjoj knjizi". To znači da ti Kuran i Bibliju stavljaš ispred svjetovnih zakona i moderne sekularne socijalne filozofije?

1. Osvrnuo sam se na tvoj pojam - extremisti

2. Nisam jos, bude i to na red doslo.

3. Ovo necu komentirat jer ne znam sta si uopce htio reci sa tim zadnjim dijelom.

Preporucam ti da procitas Kur'an ako nisi :)

I'm out. Ne isplati se vise diskutirati jer nemam energije vise.{#} ( Ne s tobom nego sa svima )

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 17:33 (Fake_Alert).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice