Firefox 3.6.2

poruka: 48
|
čitano: 7.722
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 3.6.2".
15 godina
neaktivan
RE: Firefox 3.6.2
Mirko935 kaže...

Nije mi baš jasno zašto si ti tu došao pametovati s takvim tonom. Zar stvarno misliš da mi ne znamo da sve to ide u RAM? Ili da ne znamo koliko je velik HD video ili bitmap slika? Mora da si ti neki genijalac kad sve to znaš.

Btw, za tvoju informaciju, vrlo rijetko posjećujem youtube i vrlo rijetko gledam ikakve galerije slika. A od dodataka imam jedino Tab Mix Plus i FlashGot. Firefox ima problema s oslobađanjem memorije? Ma da, trebalo bi ti dati nekakvu nagradu za to otkriće. To ja nisam primjetio...

Nisi me shvatio, to je namjerno i nije bug. Ako se ne varam bila je rasprava o tome na mozillazine-u

Da probas testirati sa nekim drugim operativnim sustavom ako ti je pri ruci?

Mozes li staviti nekakav popis linkova nakon cega Firefox pocne zauzimati toliko RAM-a? Jesi li siguran da konkurencija u tim istim uvjetima ne bi povukla slicnu kolicinu memorije? Zelim i sam provjeriti, pa ako nesto ne stima prijavit cu bug.

Meni recimo firefox nikad ne uzima vise od 150 MB! Kod mog buraza situacija je drukcija i krece se oko 350 MB ali on ga dere onako posteno (ovisnik o you tubeu).

I ispricavam se ako je moj prvi post na ovom topicu bio malo preagresivan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 2:56 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Nisi me shvatio, to je namjerno i nije bug. Ako se ne varam bila je rasprava o tome na mozillazine-u

Da probas testirati sa nekim drugim operativnim sustavom ako ti je pri ruci?

Mozes li staviti nekakav popis linkova nakon cega Firefox pocne zauzimati toliko RAM-a? Jesi li siguran da konkurencija u tim istim uvjetima ne bi povukla slicnu kolicinu memorije? Zelim i sam provjeriti, pa ako nesto ne stima prijavit cu bug.

Meni recimo firefox nikad ne uzima vise od 150 MB! Kod mog buraza situacija je drukcija i krece se oko 350 MB ali on ga dere onako posteno (ovisnik o you tubeu).

I ispricavam se ako je moj prvi post na ovom topicu bio malo preagresivan.

Isprika uvažena :)

Što se tiče ovoga, koristim trenutno Windows 7 x64 i Firefox 3.6.2. I, kao što sam rekao, koristio sam i netbook sa Windowsom XP (32-bitnim) i tadašnje zadnje verzije Firefoxa, znači 3.6 i vjerojatno par starijih (nije baš da sam detaljno pratio koja je verzija) i sve su isto radile s memorijom. A za konkurenciju, koristio sam Chrome jedno vrijeme i on je puno manje memorije koristio u istim uvjetima. I jednom sam nešto baš s frendom pričao o tome na msn-u pa smo otvarali paralelno iste stvari, ja u Firefoxu, a on u Operi. I Opera je trošila cijelo vrijeme malo manje memorije i nakon zatvaranja svega je držala istu količine memorije kao kad je bila tek upaljena. A Firefox je zadržao skoro svu memoriju koju je uzeo radi otvaranja tih stvari.

Youtube možda otvorim 1-2 linka dnevno, ne posjećujem ništa tipa online Flash igrica ili takvih stvari što bi bilo toliko zahtjevno. Evo, upravo mi Firefox troši 262 MB RAM-a a tab u kojem pišem ovo je jedino što je u njemu otvoreno. Upaljen je jedno 5 sati i uglavnom sam gledao ovaj i još jedan forum, Facebook, i još par siteova (uglavnom stranice tipa hrpa teksta i par sličica) i skinuo s njim jedan file od 700 MB (iako on ne bi trebao nešto utjecat na RAM) i to je to. Inače ga vrlo često zateknem, kao što sam rekao ranije, da troši 600-700 MB.

I sjećam se još pred par godina kad se pričalo o tome da je to namjerno, ali, ako se dobro sjećam, je bilo da kad se otvori nešto ponovo da koristi tu memoriju koju ima. A, meni barem, on za otvaranje novog taba ponovo uzima određenu količinu memorije, što nikako nema smisla. A problem je što se, paralelno s rastom potrošnje RAM-a, i usporava, što mi nije problem sad ali na slabijem kompu se osjeti, a sigurno to usporavanje nije namjerno. I priličan je broj ljudi na internetu koji se žale na to, tako da nije samo moj problem.

Ja mislim da je bit u tome što ga nikad ne gasim, jednostavno stoji po par dana upaljen i u tom vremenu otvorim cijelu silu stvari u njemu, više puta dnevno i po 10-20 tabova odjednom, a budući da ne vraća RAM kako bi trebao se događa to da uzme ogromnu količinu memorije s kojom ne radi ništa. Kad mu je potrošnja RAM-a preko nekih 800 MB se lagano osjeti da radi sporije, onda ga ugasim, upalim ponovo i onda je opet svjež :) To radit svakih par dana mi nije problem, ali bilo bi dobro da to malo srede, jer se na slabijim kompovima itekako osjeti da radi sporije, a i problem je kad imaš 1 GB RAM-a a Firefox ni za šta drži 500 MB.

16 godina
neaktivan
Firefox 3.6.2

Mirko probaj 3.7 alpha 4 verziju.

Uglavnom meni ne uspeva nikako da doguram do barem 800MB.

Inače priznajem da mi je (eh sad mislim da je 3.6) verzija jednom kada sam ostavio da skida fajlove progutala oko 500MB.

Ali to je bilo jednom. Inače ja vidim u procesu da se memorija oslobađa kada se tabovi isključe.

A verovatno je taj problem kao što si ti rekao - ne gasiš ga danima.Smijeh

Mora i Lija malo da se odmori :D

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
icecold kaže...

Mirko probaj 3.7 alpha 4 verziju.

Uglavnom meni ne uspeva nikako da doguram do barem 800MB.

Inače priznajem da mi je (eh sad mislim da je 3.6) verzija jednom kada sam ostavio da skida fajlove progutala oko 500MB.

Ali to je bilo jednom. Inače ja vidim u procesu da se memorija oslobađa kada se tabovi isključe.

A verovatno je taj problem kao što si ti rekao - ne gasiš ga danima.Smijeh

Mora i Lija malo da se odmori :D

Eto, instalirao ga pa ću probat. Ali ne radi mi Tab Mix Plus, što mi je malo veći problem od onog s memorijom Belji se Probao sam ga i sa Nightly Toolsom osposobit, instalira ga ali ne funkcionira uopće.

Pa ćemo vidit za dan-dva koliko ima memorije Smijeh

15 godina
neaktivan
Firefox 3.6.2

Mirko probaj:

Flashblock - ovo prvo, flash je vrag, naravno ako ti nije problem naknadno klikati na flash sadrzaje koje zelis omoguciti

AdblockPlus - manje reklama pa ce ti se i stranice brze paliti i sacuvat ce ti se odreden dio memorije, kontroverzan addon jer neki vole vidjeti reklame i time pomagati vlasnicima websiteova

Quick Restart - ovo je super stvar kada zelis automatizirati restartanje firefoxa, koristim ga kad god mi se pocne cudno ponasati (addon ti doda restart opciju u file menu i nista vise, tabovi ti naravno budu sacuvani)

Facebook ne koristim ali onaj njegov chat ako se ne varam je raden u flashu, a flash kao i firefox voli puno memorije. Osim facebooka nisi bio odredeniji pa ne mogu provjeriti. Takoder bih te htio pitati kako stojis sa historyjem? Meni je browsing i search and forms history potpuno ugasen, samo mi je download history ukljucen a i on se prazni svaki puta kada ugasim firefox. Kod jednog sam lika vidio history datoteku od ~200 mb, tak da, svasta je moguce. Isto cu te pitati kada si zadnji puta obrisao profil i firefox instalirao na svijezi profil (mozilla to preporuca kod vecih nadogradnji, recimo 3.0 -> 3.5, 3.5 -> 3.6, ja to nisam radio i nisam imao problema, ali opet, nikad neznas)

U one svoje egzibicije koje sam radio u about:config da bih dobio vise memorije necu ulaziti jer vecina njih uzima danak na nekom drugom mjestu, tako da ti je to od upitne koristi.

Ako ti ovo bar malo ublazi situaciju onda je ovaj post ispunio svrhu, sretno ;)

0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
mirko ako na facebooku igras mafia wars ili ista slicno, onda je to problem jer te igre ili imaju memory leak ili neznam sto, ali nakon par klikova na njima zauzece memorije je ogromno radi njih.
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Mirko probaj:

Flashblock - ovo prvo, flash je vrag, naravno ako ti nije problem naknadno klikati na flash sadrzaje koje zelis omoguciti

AdblockPlus - manje reklama pa ce ti se i stranice brze paliti i sacuvat ce ti se odreden dio memorije, kontroverzan addon jer neki vole vidjeti reklame i time pomagati vlasnicima websiteova

Quick Restart - ovo je super stvar kada zelis automatizirati restartanje firefoxa, koristim ga kad god mi se pocne cudno ponasati (addon ti doda restart opciju u file menu i nista vise, tabovi ti naravno budu sacuvani)

Facebook ne koristim ali onaj njegov chat ako se ne varam je raden u flashu, a flash kao i firefox voli puno memorije. Osim facebooka nisi bio odredeniji pa ne mogu provjeriti. Takoder bih te htio pitati kako stojis sa historyjem? Meni je browsing i search and forms history potpuno ugasen, samo mi je download history ukljucen a i on se prazni svaki puta kada ugasim firefox. Kod jednog sam lika vidio history datoteku od ~200 mb, tak da, svasta je moguce. Isto cu te pitati kada si zadnji puta obrisao profil i firefox instalirao na svijezi profil (mozilla to preporuca kod vecih nadogradnji, recimo 3.0 -> 3.5, 3.5 -> 3.6, ja to nisam radio i nisam imao problema, ali opet, nikad neznas)

U one svoje egzibicije koje sam radio u about:config da bih dobio vise memorije necu ulaziti jer vecina njih uzima danak na nekom drugom mjestu, tako da ti je to od upitne koristi.

Ako ti ovo bar malo ublazi situaciju onda je ovaj post ispunio svrhu, sretno ;)

AdblockPlus ću instalirat nakon što vidim kako 3.7 a4 funkcionira, zbog samog blokiranja reklama više nego zbog memorije, nekad davno sam ga i imao ali sam zaboravio na njega. Ovi ostali mi ne trebaju, gubio bih previše vremena na klikanje onda, a nije da me baš muči to s memorijom. A Quick Restart mi ne treba, isto mi je kliknuo File pa Restart ili X pa ga ponovo otvorio, a tabove mi tako i tako Tab Mix Plus čuva. Facebookov chat je u Ajaxu a ne u Flashu, koliko ja znam, a i ne koristim taj chat osim u iznimnim situacijama, ne treba mi uz Skype i MSN. Browsing i Download History su mi uključeni, a Search and Forms ne koristim ni History kao ni Location Bar suggestions, ne volim da mi nešto iskače dok pišem gore, znam valjda kud hoću ići. Sad sam pogledao, i Browsing History opterećuje RAM kad ga otvorim i listam po njemu, ali se vrati nakon zatvaranja.

grimyHR kaže...
mirko ako na facebooku igras mafia wars ili ista slicno, onda je to problem jer te igre ili imaju memory leak ili neznam sto, ali nakon par klikova na njima zauzece memorije je ogromno radi njih.

Ne igram nikakve igrice na Facebooku, nemam na njemu ni jednu aplikaciju ni ništa takvo, koristim ga relativno ozbiljno (koliko se to može reći za takvu društvenu mrežu).

Uglavnom, hvala svima na savjetima, znam i ja da bih ga mogao prilično rasteretiti, mogao bih ga jednostavno gasit dok ga ne koristim, ali ne volim čekati onih sekundu i pol kod ponovnog otvaranja Cool A i, kao što sam ranije rekao, ne muči me cijeli taj problem uopće. Da imam neki slabiji stroj koji bi stvarno patio zbog toga, onda bih stavio i nešto za blokiranje Flasha i koristio ga malo pametnije, ovako me barem nasmije kad vidim da ima nula otvorenih tabova i preko gigabajt memorije Osmijeh Ali ću ipak probat neke od stvari koje ste naveli, tek da vidim kako ga se može rasteretit, moglo bi mi nekom prilikom dobro doć.

15 godina
neaktivan
Firefox 3.6.2

Evo, probao ja 3.7 alpha 4 i čini mi se da se puno bolje ponaša. Nakon 2 dana je imao oko 150 MB, i onaj mozilla-runtime proces još nekih 8. Još samo da Tab Mix updateaju i prelazim na 3.7

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 3.6.3

nadogradnja na  3.6.3 izašla,navalite fanovi..

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Firefox 3.6.2

"A memory corruption flaw leading to code execution was reported by security researcher Nils of MWR InfoSecurity during the 2010 Pwn2Own contest sponsored by TippingPoint's Zero Day Initiative. By moving DOM nodes between documents Nils found a case where the moved node incorrectly retained its old scope. If garbage collection could be triggered at the right time then Firefox would later use this freed object."

Bravo za Mozillu!

Posle nedelju dana ispravili su propust koji je omogućio hakeru da probije kroz Firefox.

Dakle, Mozilla je naučila nešto iz Pwn2Own takmičenja.Osmijeh

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox 3.6.2

Evo, da napišem da otkad imam Firefox 3.6.3 nema nikakvih problema s memorijom. Nisam ga vidio preko 250 MB, i to sa nekolicinom otvorenih tabova. A baš me znao obradovati sa onim ciframa, šteta... Osmijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto, meni je Mozilla zauzela sada 566-580 MB od ukupne gige RAM-a. Valja napomenuti da imam ukuljučen komp danima i da non stop imam upaljen Auto Player na Facebooku zbog Mafia Warsa koji koristi puuuuno Flash, te u isto vrijeme pregledavam videa na YouTube-u i DailyMotion-u pa pređe i do 650 MB. Imam cro verziju Firefox-a 3.6.2. Kako da ju optimiziram da mi ne koči cijeli komp? Može Step by Step objašnjenje za n00ba poput mene?

15 godina
neaktivan
dalo.k1 kaže...

Eto, meni je Mozilla zauzela sada 566-580 MB od ukupne gige RAM-a. Valja napomenuti da imam ukuljučen komp danima i da non stop imam upaljen Auto Player na Facebooku zbog Mafia Warsa koji koristi puuuuno Flash, te u isto vrijeme pregledavam videa na YouTube-u i DailyMotion-u pa pređe i do 650 MB. Imam cro verziju Firefox-a 3.6.2. Kako da ju optimiziram da mi ne koči cijeli komp? Može Step by Step objašnjenje za n00ba poput mene?

Skini 3.6.3 verziju. S njom nemam nikakvih problema a do te verzije je bilo po gigabajt i slične cifre

16 godina
neaktivan
Firefox 3.6.2

Može li mi itko reći zašto real player-ov plugin ne radi u firefoxu? Npr. na hrt-ovoj stranici za pogledat prijenos nogometne utakmice potreban je real player ali on u ff ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 21:38 (username).

0 0 hvala 0
17 godina
username kaže...

Može li mi itko reći zašto real player-ov plugin ne radi u firefoxu? Npr. na hrt-ovoj stranici za pogledat prijenos nogometne utakmice potreban je real player ali on u ff ne radi.

Odi na stranicu HRT-a gdje je stream. Kopiraj taj link u adress bar u Real Player stisni Enter i to je to. Onda ćeš moći gledati.

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
16 godina
neaktivan

Odi na stranicu HRT-a gdje je stream. Kopiraj taj link u adress bar u Real Player stisni Enter i to je to. Onda ćeš moći gledati.

Ma mogu gledat program normalni ali ne mogu gledat npr. ovo

17 godina
username kaže...

Ma mogu gledat program normalni ali ne mogu gledat npr. ovo

Pa samo taj link kopiraj i Ral Player i moći ćeš gledat. Ne znam zašto je tako ali provjereno radi.

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
16 godina
protjeran
dalo.k1 kaže...

ako ti je upaljen mafia wars nema ti pomoci, tu ram curi da je nesto nevjerovatno, isto je valda sa svim zynginim smecem, ili neznaju programirati ili namjerno rade traljavi posao

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice