Netko u BUGu jako voli Firefox. Sljedeći korak - izvještavanje o noćnim build-ovima.
Baš kad sam konačno maknuo Firefox i stavio Chrome..
Ja sam se neki dan konačno prebacio na Operu i mislim da ću na njoj i ostati. Pomalo mi je dosadilo Firefox-ovo sporo učitavanje i zauzeće memorije (iako je to danas relativno). FF-ovo najjače oružje su ekstenzije, ali kad realno pogledam, nisam ovisan o njima. Sviđa mi se kompaktnost Opere te svakodnevni rad s njom, iako sam dugo bio skeptičan.
Dječji komentari kome su priklonjeni ili nisu. IT stranica izvještava o svemu i svačemu, a ako Firefox izlazi svakih mjesec dana i ako je popularan, zašto ne pričati o tome. Notorne gluposti od komentara, da sam admin složio bih ti ban, uostalom, Firefox barem izbaci security fix za razliku od Microsofta koji za Windows-e XP nije još uvijek izbacio fix za 4 poznate security rupe, a sigurno ima takvih stvari i za IE8 i W7.
..e ljudi su gori nego razmažene primadone....prvo im ne valja kad nema ništa u firefox-u,koji je bay d vej počeo baš kao opera i sl. preglednici,dakle,bez hrpe add-onova i plug-inova...pa se ljudi razmazili pa hoće ovo i ono,pa ovako i onako,pa natrpaju sve u firefox,i on normalno malo uspori...ma kako se samo usudio..??!!...i onda bljak!! firefox ne valja odoh ja na operu ili chrome...kruške i jabuke,....toliko o znalcima...treba vama dati mokre trave,deku i šibice,pa net-ajte dimnim signalima...
Dječji komentari kome su priklonjeni ili nisu. IT stranica izvještava o svemu i svačemu, a ako Firefox izlazi svakih mjesec dana i ako je popularan, zašto ne pričati o tome. Notorne gluposti od komentara, da sam admin složio bih ti ban, uostalom, Firefox barem izbaci security fix za razliku od Microsofta koji za Windows-e XP nije još uvijek izbacio fix za 4 poznate security rupe, a sigurno ima takvih stvari i za IE8 i W7.
Zato i nisi admin.
ma sigurnost mi je najmanje bitna, sigurnost treba biti bitna jedino totalnim neznalicama na računalu...
već sam prije rekao da trenutno čak i IE8 je puno bolji browser od mozille, za Operu i Chrome da i ne govorim
Neznam za vas ali ja toplo pozdravljam svaku vrstu zakrpi (Windowsa, browsera i inih stvari). To znači da je dotičnima stalo do proizvoda i da misle na krajnje korisnike.
Obožavam Firefox koristim ga već skoro 3 godine i nebih ga mjenjao ni za jedan drugi browser. Još sam na verziji 3.5.8, a razlog zažto još nisam na 3.6.2 pa ni na 3.6 je u tome da još 3 add-ona koja koristim nisu dostupna za tu verziju (TorrentBar,iFox). Čim budu dostupni napravit ću update :)
Odlično!
Samo tako neka nastave.
Bitno je da ih rešavaju.
Anyway, svakako sam na 3.7 a4pre.
A te priče o korišćenju memorije pričajte nekome drugom.
Pogotovo vi koji imate preko 2GB rama.
Ja sam morao ponovo instalirat 3.6 verziju jer mi je s ovim updateom firefox otkazao poslusnost. Nece da se uopce spoji na internet iz nemam pojma kojeg razloga. Ako je imao jos itko sa ovim updateom problema volio bi da mi pokusa pojasniti u cemu je problem (add-ons, ..?).
E taj problem je mene pogadao. Svako malo se srusi Firefox, vec sam mislio da mi se komp smrdao, ali znaci to je taj sigurnosni propust, nista, idem instalirati v 3.6.2.
Mislio sam da je do Viste, fragmentacije, ovog ili onog - ali FF mi se stvarno ruši previše često, čak i na svježoj i stabilnoj Sedmici.
Na XP-u sve savrseno radi ^^
...na sreću još sam uvjek na 3.5.7. i nemam namjeru skore nadogradnje...
meni se samo updatalo sa verzije 3.6 , svi dodaci (no script, adlock plus, grease monkey, wot, flashblock, downloadhelper) rade zasad nema problema
skin isto ostao stara noia 2.0 ver 3.76
Na XP-u sve savrseno radi ^^
i na 7-mici radi perfektno sa svim addonovima koje sam i prije koristio..
Koristim firefox od verzije 2 pa sve do sada i dosada mi se niti jednom nije srušio...
Istina je možda da frefox nije najbrži browser ali ovi addon-si su jako jakooo korisni, korisitim sljedeće:
FoxTab, Image Zoom, PDF Download, Stop Autoplay, Wired-Marker, Flashblock, Adblock Plus i FlashGot
I naravno teme i mislim da nije samo važna brzina browsera jer ima puno važnijih stvari... i kada se to sve zbroji nije ni čudo što je firefox popularan i u top ljestvici
Vidi korištenje memorije na slikama. Ima on svojih gigabajt memorije iako ne radi ništa Kad već spominješ 2 GB RAM-a, kad mi se boota Windows je zauzeto oko 1200 MB (pozabavit ću se time uskoro); sa Firefoxom i njegovih 1 GB bi to prešlo preko 2 GB
Prvi put vidim to.
Iskreno.
Pogledaj kod mene. (mozilla-runtime je takođe Firefox)
1GB ram, Windows 7.
Kada se sistem podigne koristi oko 400MB.
Mora da je neki problem, jer kažem kod drugova ovo nisam uopšte viđao.
Bio to XP ili 7. Kao i 3.5, 3.6, ili 3.7.
Prvi put vidim to.
Iskreno.
Pogledaj kod mene. (mozilla-runtime je takođe Firefox)
1GB ram, Windows 7.
Kada se sistem podigne koristi oko 400MB.
Mora da je neki problem, jer kažem kod drugova ovo nisam uopšte viđao.
Bio to XP ili 7. Kao i 3.5, 3.6, ili 3.7.
Moguće da ga gasiš povremeno (mislim na Firefox) pa zato. Ja ga obično uopće ne gasim, tako da zna biti upaljen po par dana jer ne gasim ni komp nego ga stavljam na standby. Obično kad ga pogledam koristi 600-800 MB. Viđao sam isto dok imao netbook sa XP-om, tako da nije do OS-a; tamo bi došao do nekih 400-500 MB i postao toliko spor da bih ga morao gasit sa Task Managerom i ponovo palit. Zbog toga sam na tom netbooku koristio Chrome jer je bilo gotovo nemoguće s Firefoxom radit. I svejedno koja je verzija, sve koje su izašle zadnjih pola godine su mi se isto ponašale, za one ranije ne znam. 3.7 nisam probao, možda on bude bolji. Ne smeta me to trenutno, ali da imam slabiji komp ili netbook mi vjerojatno ne bi bilo svejedno
Ostaviću preko noći pa ću da vidim ima li nešto od toga.
Evo 1 dan i 10 sati je ostao kompjuter uključen i Firefox troši oko 150k.
Ostavio sam uveče uključen računar (skidao nešto) i posle toga sam koristio Liju i evo, nema nikakvih problema sa memorijom.
Svejedno kako bilo, mislim da nikada neću držati browser više od 5 sati uključen. Tako da mi nije problem.
Pa čak i da mi 8 sati uključen ne dešava se nikakav problem sa memorijom.
Evo 1 dan i 10 sati je ostao kompjuter uključen i Firefox troši oko 150k.
Ostavio sam uveče uključen računar (skidao nešto) i posle toga sam koristio Liju i evo, nema nikakvih problema sa memorijom.
Svejedno kako bilo, mislim da nikada neću držati browser više od 5 sati uključen. Tako da mi nije problem.
Pa čak i da mi 8 sati uključen ne dešava se nikakav problem sa memorijom.
Slabo ti njega koristiš Evo, ja ga sinoć nanovo uključio kad sam postao ono i do malo prije je nakupio oko 700 MB. Lud program, boga mi
Slabo ti njega koristiš Evo, ja ga sinoć nanovo uključio kad sam postao ono i do malo prije je nakupio oko 700 MB. Lud program, boga mi
Moj rekord je 1.4 GB zauzeća memorije :)
Vidi korištenje memorije na slikama. Ima on svojih gigabajt memorije iako ne radi ništa Kad već spominješ 2 GB RAM-a, kad mi se boota Windows je zauzeto oko 1200 MB (pozabavit ću se time uskoro); sa Firefoxom i njegovih 1 GB bi to prešlo preko 2 GB
Meni se ćini da ti imaš nekakvu posebnu verziju FF. Na laptopu mi ne prelazi 400mb nikad.
Nije problem izravno u Firefoxu nego u stranicama koje korisnici posjecuju. Volite gledati HD flash video? Sto mislite gdje to ide? Pa u RAM naravno, i to u poveci komad RAM-a. Raznorazne slike i galerije? Eh, losa sreca. Slike isto papaju povece kolicine memorije, a sto je rezolucija veca to je situacija losija (mali eksperiment: u paintu napraviti bitmapu neke visoke rezolucije, zatim to sacuvajte bez ikakve kompresije nikako u .jpg ili nesto slicno, dakle samo sirovi .bmp, pa si vidite koliko je taj fajl velik i onda si to pomnozite sa brojem takvih slika na koje ste naletjeli pri dnevnom browsanju). Addonovi i pluginovi takoder uzimaju svoj danak, a taj danak moze biti poveci ako je addon lose programiran i ima vise memorijskih rupa.
No nije ni firefox bez mane. On recimo ne voli osloboditi memoriju odmah nakon sto vise nije u uporabi (recimo korisnik odgleda video i sad je na nekoj 50-oj stranici, no fox i dalje drzi tu memoriju "za kasnije", dok sam kod opere primjetio da zatvaranje tab-a automatski pokrece oslobadanje memorije, sto je pohvalno). Spori startup? Za to je odgovoran XUL runner, framework oko kojeg je izgraden firefox, a ne pomaze niti cinjenica da je sam browser (firefox) prakticki Add-on koji se vrti na XUL-u. Za rusenje firefoxa je iz mog iskustva prvenstveno odgovoran Fash. Sa najnovijom verzijom Flasha firefox radi ko urica, dok je sa starijim verzijama browsanje kao hod po minskom polju. Firefox bi se mozda po tom pitanju trebao ugledati na chrome i izolirati tabove tako da rusenje jednog plugina ne rusi kompletan browser (doduse, na ovome se vec radi, ali chrome to ima vec dugo).
Svi vi kojima se firefox cesto rusi, ucinite si uslugu i provjerite da to nije zbog pluginova:
http://www.mozilla.com/en-US/plugincheck/
toliko od mene
Nije problem izravno u Firefoxu nego u stranicama koje korisnici posjecuju. Volite gledati HD flash video? Sto mislite gdje to ide? Pa u RAM naravno, i to u poveci komad RAM-a. Raznorazne slike i galerije? Eh, losa sreca. Slike isto papaju povece kolicine memorije, a sto je rezolucija veca to je situacija losija (mali eksperiment: u paintu napraviti bitmapu neke visoke rezolucije, zatim to sacuvajte bez ikakve kompresije nikako u .jpg ili nesto slicno, dakle samo sirovi .bmp, pa si vidite koliko je taj fajl velik i onda si to pomnozite sa brojem takvih slika na koje ste naletjeli pri dnevnom browsanju). Addonovi i pluginovi takoder uzimaju svoj danak, a taj danak moze biti poveci ako je addon lose programiran i ima vise memorijskih rupa.
No nije ni firefox bez mane. On recimo ne voli osloboditi memoriju odmah nakon sto vise nije u uporabi (recimo korisnik odgleda video i sad je na nekoj 50-oj stranici, no fox i dalje drzi tu memoriju "za kasnije", dok sam kod opere primjetio da zatvaranje tab-a automatski pokrece oslobadanje memorije, sto je pohvalno). Spori startup? Za to je odgovoran XUL runner, framework oko kojeg je izgraden firefox, a ne pomaze niti cinjenica da je sam browser (firefox) prakticki Add-on koji se vrti na XUL-u. Za rusenje firefoxa je iz mog iskustva prvenstveno odgovoran Fash. Sa najnovijom verzijom Flasha firefox radi ko urica, dok je sa starijim verzijama browsanje kao hod po minskom polju. Firefox bi se mozda po tom pitanju trebao ugledati na chrome i izolirati tabove tako da rusenje jednog plugina ne rusi kompletan browser (doduse, na ovome se vec radi, ali chrome to ima vec dugo).
Svi vi kojima se firefox cesto rusi, ucinite si uslugu i provjerite da to nije zbog pluginova:
http://www.mozilla.com/en-US/plugincheck/
toliko od mene
Nije mi baš jasno zašto si ti tu došao pametovati s takvim tonom. Zar stvarno misliš da mi ne znamo da sve to ide u RAM? Ili da ne znamo koliko je velik HD video ili bitmap slika? Mora da si ti neki genijalac kad sve to znaš.
Btw, za tvoju informaciju, vrlo rijetko posjećujem youtube i vrlo rijetko gledam ikakve galerije slika. A od dodataka imam jedino Tab Mix Plus i FlashGot. Firefox ima problema s oslobađanjem memorije? Ma da, trebalo bi ti dati nekakvu nagradu za to otkriće. To ja nisam primjetio...
Moj rekord je 1.4 GB zauzeća memorije :)
Nije da vam ne vjerujem, ali ne kontam šta vi radite ili šta se dešava sa Firefoxom pa dođe do tolikog zauzeća memorije.
Ja to nisam nikada doživio, a imao sam firefox upaljen oko 10 dana kada sam imao flat.