Šteta što se neće moći kupiti u slobodnoj prodaji. Za HTPC bi bio čisti bonbončić.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa nije ni Atom loš za HTPC.
VIA dvojezgreni, a ono jedna jezgra :) , sjetimo se VIA Cyrix-a i laganja oko brzina i performansi.
VIA dvojezgreni, a ono jedna jezgra :) , sjetimo se VIA Cyrix-a i laganja oko brzina i performansi.
Malo bolje pročitaj članak -- ukratko, u dvojezgreni procesor su ugurali dvije jezgre (Isaiah) koje koriste u jednojezgrenom procesoru.
Malo bolje pročitaj članak -- ukratko, u dvojezgreni procesor su ugurali dvije jezgre (Isaiah) koje koriste u jednojezgrenom procesoru.
Hehe eto pogodio sam dobra stara VIA :)))))
Hehe eto pogodio sam dobra stara VIA :)))))
U čemu je točno problem?
Da, pogodio je.. u središte gluposti..
Pa nije ni Atom loš za HTPC.
ATOM je skup. Za cijenu konfe sa Atomom složi se jača konfa sa Core2Duo procom (nema veze što je staro) koja prebije Atomu kičmu. Z cijenu Atoma sa pločom, ja sam prije godinu dana uzeo dvojezgrenog Celerona, ploču i napajanje. Izašlo me 800 kn-novo. Još dodaš 300 kn za 500 Gb HDD, 150 kn za kučište i 200 kn za RAM. 1450 kn ukupno. I to za jaču konfigiraciju od tog Atoma.
A tko bi stavljao to u računala uz Intelovu paletu procova ? Ovaj procesor ne nudi ništa više nit posebnije od Atom procesora, a ovo što sam napisao je u sarkastičnom tonu , tko to ne kuži onda zbilja žalosno.
A tko bi stavljao to u računala uz Intelovu paletu procova ? Ovaj procesor ne nudi ništa više nit posebnije od Atom procesora, a ovo što sam napisao je u sarkastičnom tonu , tko to ne kuži onda zbilja žalosno.
Upravo obrnuto, žalosno je to što smo skužili što si napisao
http://www.trustedreviews.com/cpu-memory/review/2008/08/14/VIA-Nano-vs-Intel-Atom/p3