Dostupna Firefox 8 beta

poruka: 46
|
čitano: 7.285
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupna Firefox 8 beta".
16 godina
neaktivan
Dostupna Firefox 8 beta

Dobro je dobro je ovim tempom stizu chrome za dva meseca 

taman se ulove na 16-16

12 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dostupna Firefox 8 beta

Da li ti ljudi uopće stignu spavati? {#}

Moj PC  
17 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dostupna Firefox 8 beta
evo sad sam stravio firefox 8.0, i vidim da nisu promijenili nimalo izgled........xddd, ali valjda su brzinu pojačali....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dostupna Firefox 8 beta

Kako nisu promijenili izgled? Imas novu animaciju premjestanja tabova. Kada prvi put pokreces firefox doceka te potpuno novi dialog izbora addona, i default favicon je izmjenjen (sada je nekakav cudan kvadratic).

Ali izgled nije bitan bitno je ono ispod haube, a i tu je bilo promjena.

Kracu listu promjena imas ovdje. A kompletnu listu promjena imas ovdje. Pogledaj ovu dulju pa si ti misli...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
Dostupna Firefox 8 beta

Osjeti se ubrzanje. Puno brže učitava stranice nego predhodna šetica koju sam do sad imao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Dostupna Firefox 8 beta

Nažalost AutoPager ne radi... Ima li kakav način za to srediti?

0 0 hvala 0
15 godina

šta sam reko ... tuku do 10tke ziher

16 godina
Dostupna Firefox 8 beta

Nimalo mi se ne svida ovo izdavanje novih verzija kao da smo na traci.... pola addonsa ne radi, nije da su za to direktno krivi ljudi iz mozille, krivi su developeri tih addonsa sto sporo izdavaju nove verzije (prije su bili isto spori, samo je sada njihova sporost puno izrazenija)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Memphis kaže...

šta sam reko ... tuku do 10tke ziher

Captain obvious? Nisi valjda ocekivao da ce sada poceti unatrag, prema verziji 1?

Imam i ja jedno predvidanje, iduca verzija IE-a ce biti 10, a poslije te dolazi 11. Casna pionirska {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 13:04 (rustweaver).
16 godina
Dostupna Firefox 8 beta

Pa nije mene briga koja je verzija, neka je 1484841...  kako se mijenja verzija tako i pola addonsa gubi kompatibilnost, a developri su lijeni za pop****, ako su bili spori kada su se sporo izdavale nove verzije FF-a, sto ce tek u buducnosti biti? (zapravo, vec se primjeti)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Pa nije mene briga koja je verzija, neka je 1484841...  kako se mijenja verzija tako i pola addonsa gubi kompatibilnost, a developri su lijeni za pop****, ako su bili spori kada su se sporo izdavale nove verzije FF-a, sto ce tek u buducnosti biti? (zapravo, vec se primjeti)

Survival of the fittest. Oni koji su sposobni ce se prilagoditi ovom tempu izdavanja Firefoxa, oni drugi ne. Uostalom ne krsi mozilla API sa svakom novom verzijom. Najvece su promijene u API-ju bile u verziji 4, ovo ostalo je tek kozmeticki. Vecina tih addona radi i u novim verzijama ali su developeri prelijeni napraviti izmjenu broja u install.rdf datotekama svojih addona. Mozilla je cak uvela i nekakve mehanizme automatskog upgradeanja addona tako da rade sa novim verzijama, a developeri addona koje nije bilo moguce automatski upgradeati dobiju email od Mozille.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 13:17 (rustweaver).
15 godina
lovac82 kaže...

Nimalo mi se ne svida ovo izdavanje novih verzija kao da smo na traci.... pola addonsa ne radi, nije da su za to direktno krivi ljudi iz mozille, krivi su developeri tih addonsa sto sporo izdavaju nove verzije (prije su bili isto spori, samo je sada njihova sporost puno izrazenija)

addoni rade gotovo svi, samo stoji da su nekompatibilni

zato su u  mozilli napravili ovaj addon

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter/

kojim se mogu omogućit oni koji su "nekompatibilni"

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
15 godina
odjavljen
Dostupna Firefox 8 beta

Zanimljivo, sad odjednom radi...

0 0 hvala 0
16 godina
Dostupna Firefox 8 beta

Molim ako netko zna dal' podržava Hrvatsku gramatiku?
AKA; spell checker , jel' sam nepismen bez toga...

((imam problema s time pa mi ekipa na forumima kojoj agrumentiram stav umjesto stava spočitava gramatiku :) ...))

((već vidim da će biti postova pa naući se gramatike... jojjjj prediskustven sam))

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
drveni krastavac kaže...

((imam problema s time pa mi ekipa na forumima kojoj agrumentiram stav umjesto stava spočitava gramatiku :) ...))

((već vidim da će biti postova pa naući se gramatike... jojjjj prediskustven sam))

Mislim da nema. Uostalom imao si cijelu osnovnu za to. Piše se nauči.  Jer sam pismen radi toga. (ne zbog)

15 godina
neaktivan
drveni krastavac kaže...

Naravno da podrzava, evo ti svi rijecnici koji su dostupni za Firefox:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/language-tools/

Tu ces pronaci i hrvatski. Btw uzrocni veznik je "jer" a ne "jel".

http://lafiel.blog.hr/2008/01/1623924306/jel-jer-ili-jel.2.html

(nije moj blog)

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 14:11 (rustweaver).
15 godina
protjeran
Dostupna Firefox 8 beta

Ja sam trenutno na nightly 10.0 i savrseno radi
kakav chrome i ostala sra*a

FF rules {#}

http://www.soundstream.com/

6 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Konačno kreću s nečim konkretnim.
16 godina

Mislim da nije isto da li se stranice pregledavaju preko PC-ja ili preko mobilnog uredjaja.

S tim na umu, posve je jasno da Chrome ovakav uzlet prvenstveno dugujuje Androidu. Sto se tice PC-ija mislim da promjene nisu toliko radikalne.

Dakako, neka me netko ispravi ako grijesim.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
drveni krastavac kaže...

Mislim da nema. Uostalom imao si cijelu osnovnu za to. Piše se nauči.  Jer sam pismen radi toga. (ne zbog)

Ima, ja sam ga davno instalirao i još uvijek je kompatibilan sa novim verzijama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 19:06 (jastreb).
17 godina
neaktivan
Dostupna Firefox 8 beta

Nisam ja tak napredan ko neki jer tek mi se stavila 7ca. Medjutim nista ne vidim revolucionarno. Mozda se malo brze podize, ali mi je i dalje za dva taba pozdrala 380mb. Nikakvi specijalni tabovi. Ucitavanje tablica (npr webshop) je i dalje koma. Citav FF je potpuno zakocen dok ostali (IE, Chrome, Opera) nisu. Isti slucaj kod ucitavanja pdfova. Nije mi jasno kaj je tak velik problem dignuti thread koji bu ucitavao stvari da GUI (glavni thread) nije zakocen.

Takodjer i dalje dosta foruma ne radi (nekaj sa Javom ne stima).

Sam da nadodam. Prazan FF pozdere 80mb i 30 threadova. Cim se digne Bug odlazi na 120mb i 37 threadova. Bome stvarno napredak!

IE9 32bit prazan je 6mb i 18 threadova. Kada se ucita Bug 58mb i 37 threadova.

Opera prazna 61mb i 11 threadova, a Bug 90mb i 17 threadova.

Chrom se razbaca procesima ali suma svih je ispod 80mb.

Sto se tice brzine podizanja IE nema premca. Pretpostavljam da je IE pisan u C# i C++ dok ostatak u Javi.

E sada, 120mb i 37 threadova mozda nije puno ali je FF ubjedljivo prvi na listi svih procesa na mom PCu. Ako ovako nastave sa vezijama i opcenito razvojem software-a slijedece godine bumo svi morali imati barem 32gb rama i procesore sa 8 jezgri i barem na 10GHz da bi imali ono sto smo imali prije godinu-dvije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 21:21 (Drazen).

2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Drazen kaže...
IE9 32bit prazan je 6mb i 18 threadova. Kada se ucita Bug 58mb i 37 threadova.

Ne, nikako! IE je integriran u OS. Dijelove browsera koji su konstantno rezidentni ne vidis u statistikama memorije. Btw ove tvoje brojke se uopce ne podudaraju mojim dosadasnjim iskustvima sa firefoxom koja su puno bliza ovome:

http://lifehacker.com/5844150/browser-speed-tests-firefox-7-chrome-14-internet-explorer-9-and-more

Da nemas zbugiran profil ili nekakve upitne ekstenzije?

Jos bih samo volio znati koja tocno dva taba su ti nabila potrosnju na 380 MB. Treba mi taj podatak da bih mogao vidjeti sto se dogada i, po mogucnosti prijaviti bug, kad vec ti nisi voljan...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 1:47 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
Dostupna Firefox 8 beta

A šta frlje te verzije Firefoxa non-stop. Pa svaki tjedan nova verzija. Ne kužim šta se toliko mijenja svakih 10 dana da bi trebali stavit novu verziju?

Ja sam još uvijek na verziji 3.5.5 i sve radi odlično. Na poslu imam 7.0 i ne primječujem bitnu razliku.

JDM4LFE

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Shinichi kaže...

A šta frlje te verzije Firefoxa non-stop. Pa svaki tjedan nova verzija. Ne kužim šta se toliko mijenja svakih 10 dana da bi trebali stavit novu verziju?

Evo ti:

rustweaver kaže...
Kracu listu promjena imas ovdje. A kompletnu listu promjena imas ovdje.

Nove verzije ti izlaze tom brzinom jos otkako je FF4 izasao. Nisi valjda tek sada to primjetio?

15 godina
odjavljen
Shinichi kaže...

Ja sam još uvijek na verziji 3.5.5 i sve radi odlično. Na poslu imam 7.0 i ne primječujem bitnu razliku.

Moš mislit. Ako je zbilja tako onda ti je kompjuter usporena krama.

I zašto te smetaju nove verzije? Barem je svaka sve brža i brža.

16 godina
neaktivan
Tcherot kaže...

Dobro je dobro je ovim tempom stizu chrome za dva meseca 

taman se ulove na 16-16

Ovo bi se jedino desilo kada bi Mozilla još više ubrzala svoj proces izdavanja, a Google usporio.

U svakom slučaju, lupio pa ostao živ.
Raspored izlaska budućih verzija: klik

deus-ex resolution kaže...
evo sad sam stravio firefox 8.0, i vidim da nisu promijenili nimalo izgled........xddd, ali valjda su brzinu pojačali....

Što se tiče izgleda, veću promenu u izgledu možete očekivati (nadam se) u Fx-u 10.

Skica.

Na tim izmenama se trenutno radi na UX grani.

No, možete i probati preko teme Australis*.

*koristite klasične tabove, zaobljenih tabova neće biti u Fx-u.

13 godina
neaktivan

aE POSALJI MI LINK ZA DOWNLOAD OD MOZILLE 8. PLS. ILI U INBOX ILI NA FB PROFIL; WWW.FACEBOOK.COM/IRSAN.MANQEEN

Ramovic
15 godina
odjavljen
IrsanManQeen kaže...

aE POSALJI MI LINK ZA DOWNLOAD OD MOZILLE 8. PLS. ILI U INBOX ILI NA FB PROFIL; WWW.FACEBOOK.COM/IRSAN.MANQEEN

www.iskljucicapslock.com

13 godina
protjeran
Dostupna Firefox 8 beta

kako namjestiti ove tabove i kako se zove ova tema

Josip Matković
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IrsanManQeen kaže...

Procitaj vijest, sve tamo imas...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice