Deveta beta Firefoxa 4

poruka: 47
|
čitano: 9.087
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Deveta beta Firefoxa 4".
16 godina
Deveta beta Firefoxa 4

!!!!!!!!!!!!!

Ako želite da vam addon-ovi rade na beti, slijedite ove upute klik

ako vam je pomoglo, nemojte se sramiti stisnuti HVALA {#}

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Deveta beta Firefoxa 4

Konačno nova verzija! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Deveta beta Firefoxa 4
minefield je još uvijek bolji. vrtim oba browsera kao portable programe i znam što pričam. posebno mi se sviđa kod minefielda što se scroll sitea odvija puno lakše. brzina im je identična, kao i stabilnost. ne ruše se i nemaju errora.
May justice be done though the heavens fall
17 godina
neaktivan
Deveta beta Firefoxa 4

Znači klasika: čekati barem negdje verziju x.5 dok se add-onovi ne udomaće kako treba! :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pupi kaže...

Znači klasika: čekati barem negdje verziju x.5 dok se add-onovi ne udomaće kako treba! :D

A možeš i prijaviti nekompatibilne add-one :)

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter/

http://baguje.com/author/icecold/
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...
minefield je još uvijek bolji. vrtim oba browsera kao portable programe i znam što pričam.

Pa i ostat ce "bolji", minefield je najsvijezija najnestabilnija verzija, sve prvo ide u minefield pa tek onda dalje...

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
karakteran kaže...
minefield je još uvijek bolji. vrtim oba browsera kao portable programe i znam što pričam.

Pa i ostat ce "bolji", minefield je najsvijezija najnestabilnija verzija, sve prvo ide u minefield pa tek onda dalje...

bilo bi dobro da FF prihvati sva rješenja iz minefielda jer sam ga ja (zasad) našao savršenim, (puno) boljim od FF 4.0b9. nikad se nije smrznuo, a kamoli crashao, upravljivost je odlična to mu je najveći plus. kad sam čuo upozorenja za instalaciju mislio sam da će mi prvi prvom pokretanju explodirat monitor i (ili) pregorit matična kako su ga riskantnim opisali.

minefield {#}

May justice be done though the heavens fall
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...

bilo bi dobro da FF prihvati sva rješenja iz minefielda jer sam ga ja (zasad) našao savršenim, (puno) boljim od FF 4.0b9. nikad se nije smrznuo, a kamoli crashao, upravljivost je odlična to mu je najveći plus. kad sam čuo upozorenja za instalaciju mislio sam da će mi prvi prvom pokretanju explodirat monitor i (ili) pregorit matična kako su ga riskantnim opisali.

minefield {#}

Pa iz Minefielda se "rađaju" alphe, bete, i RC da bi oni na kraju bili finalni proizvodi.

Minefield ti je testna verzija Firefoxa u razvoju iz kojeg će nastati finalna verzija.
Postoje pre alpha i beta korisnici na Minefieldu koji testiraju svakodnevne promene u Firefoxu i prijavljuju probleme.

Posle se od nekog builda koji je dovoljno stabilan za betu (kao kod bete 9 build 20110110) se izdvoji i nazove se (recimo) Firefox 4.0 beta 9. (a indentičan je Minefield buildu 20110110)
A ti brojevi builda 2011-01-10 su datumi.
Tako da sve posle 10og što je ubačeno u Minefield, biće u narednom RC-u ili beti.

Minefield itekako zna da se ruši i da bude problematičan, da si ga koristio dok je Firefox 4.0 (onda se zvao 3.7) bio u alpha fazi, znao bi o čemu pricam :)
Sada se ne ruši jer se bližimo finalizaciji proizvoda i treba da bude što manje problema.

15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

minefield {#}

Mislim da ti malo teze shvacas minefield i opcenito open source terminologiju razvoja softvera. Minefield je razvojna verzija firefoxa, sve sto je u minefieldu ce kad-tad zavrsiti u firefoxu.

Minefield = nestabilna verzija firefoxa

Firefox = stabilna verzija firefoxa

Ovdje je potrebno razjasniti pojmove stabilno i nestabilno. Naime ta stabilnost je sa developerskog stajalista. Kada oni kazu nestabilno, pri tome ne misle "rusi se cesto", nego misle "unutra se nalazi hrpa netestiranog kôda i nemamo pojma kako to radi, ako uopce i radi". Za firefox se kaze da je stabilan (za razliku od minefielda koji je nestabilan), ne zato sto se ne rusi (znamo da se firefox nekima cesto rusi), nego zato sto je sav kôd koji je iz minefielda presao u firefox testiran, i developeri znaju da u 99% slucajeva nece biti neugodnih iznenadenja.

To ti govorim zato sto ces cesto u OSS svijetu naici na termin "unstable build", sto ne znaci da se doista radi o komadu softvera koji se stalno rusi, nego znaci tocno ono sto sam napisao za minefield u odlomku gore. Isto tako, upozorenja za koristenje takvog netestiranog softvera cesto budu ekstremna (kao ovo sto si rekao za minefield) cisto iz razloga da se developeri oslobode bilo kakve odgovornosti.

17 godina
neaktivan
Deveta beta Firefoxa 4

Dal se u ovoj beti može normalno koristiti BOL Forum? Meni do sada ni u jednoj beti nije radio kako treba.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I'm gonna train my children to say sudo instead of please.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 13:54 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

Dal se u ovoj beti može normalno koristiti BOL Forum? Meni do sada ni u jednoj beti nije radio kako treba.

Moze ja ga koristim bez problema{#}

Uz malo podesavanja sam dobio sve gumbe sto sam htio

Screenshoot1 Screenshoot1
17 godina
neaktivan
Encheltis kaže...

Dobro ja sam konkretno ciljao na rad samog foruma. Npr. ni u jednog beti do sad mi nije radilo Citiranje na forumu.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I'm gonna train my children to say sudo instead of please.
14 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...
Encheltis kaže...

Dobro ja sam konkretno ciljao na rad samog foruma. Npr. ni u jednog beti do sad mi nije radilo Citiranje na forumu.

Neznam za to meni u ovoj beti sve radi TUP,TDW,citiranje,Gumb Uredi itd...

16 godina
Deveta beta Firefoxa 4

ne koristim baš firefox, ali beta mi je bila puno bolja u ranijim verzijama, kada su svi meniji bili na jednom dropdownu

Volim jabuke :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
power_user kaže...

ne koristim baš firefox, ali beta mi je bila puno bolja u ranijim verzijama, kada su svi meniji bili na jednom dropdownu

Mislis na firefox menu button?

View->Toolbars i makni kvacicu sa menu. Menu ce nestati a pojavit ce se Firefox menu button :)

16 godina
icecold kaže...
brixy kaže...
Nego na xp kad se odčekira Menu bar neaktivni tabovi postanu plavi, a tekst crn, nepregledno je i teško za gledati u to, trebalo bi to riješiti da se bolje vidi, ja osobno ne koristim xp ali će on sigurno biti tu još koju godinu(sl.2)

Taj bug je ispravljen i biće u sledećoj beti ili RC. (zavisi šta odluče)

Trenutno ovaj problem možeš rešiti i sa korišćenjem Persona teme ali i sa ovim kodom.

Chrome folder stavi u folder Firefoxovog profila.

Probao sam ovo ali nije upalilo, ma nema veze glavno da su ispravili za sljedeće verzije{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 15:36 (brixy).
16 godina
neaktivan
brixy kaže...

Probao sam ovo ali nije upalilo, ma nema veze glavno da su ispravili za sljedeće verzije{#}

A sledeća verzija je početkom sledeće nedelje :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice