Na starom kompu sa samo pola GB memorije Crome mi rošta i rošta i rošta po disku... Dok mi Firefox radi vrlo ugodno — iako je natrpan ekstenzijama.
Po dojmu stvorenom u javnosti bi se očekivalo obratno, jelda.
Na starom kompu sa samo pola GB memorije Crome mi rošta i rošta i rošta po disku... Dok mi Firefox radi vrlo ugodno — iako je natrpan ekstenzijama.
Po dojmu stvorenom u javnosti bi se očekivalo obratno, jelda.
...
chrome je zakon. minimalizam, a možeš ga odlično sredit(addons).
brz je i uredan.
najbolji browser koji sam probao, a bio sam dugo vremena firefox fanboy.
brz je i uredan.
onda mjenjaj sliku vatara
Mislim ove rasprave kome je koji najbolji ničem ne vodi ... svatko koristi onaj browser koji mu najviše odgovara i to je sasvim normalno, isto tako različiti browseri se bore za dio tržišta i trude se pridobit određnu vrstu i što veći broj korisnika, te isto tako razvijaju i unaprijeđuju svoje proizvode kako bi zadržali postojeće i pridobili nove korisnike! Ni jedan nije svršen svatko se bazira na nečmu i tome posvjećuje najviše pažnje te time kao što rekoh ciljaju na određenu skupinu korisnika na tržištu! Logično je da udio IE-a opada jer se najsporije razvija dok drugi browseri munjevito izbacuju nove verzije, u kojima unaprijeđuju različite funkcije i sl. isto radi i IE ali se to više bazira na nekim sigurnosnim zakrpama. Od IE9 se puno očekuje a i pokazao se određeni napredak u beti, samo što će finalna verzija doći tek negdje kod izlaska SP1 za win7 a to je početkom iduće godine i u tom razdoblju će IE još izgubiti dio na udjela tržištu!
brz je i uredan.
onda mjenjaj sliku vatara
budem, moram nać neku
Preporučam također svima i službenu W3C statistiku koja se moram priznati dosta razlikuje od ove koju BUG stalno fura. Evo linka: http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
Nije bitno koji je najbolji, bitno je koji ti najbolje paše.
Svaki ima svoje prednosti i mane, i svaki cilja na određenu vrstu.
Uglavnom ovakvi rezultati su očekivani. Google ima dobru reklamu pa chrome dobro posluje, a isto tako svuda se preporučuje chrome. Naravno da Internet Explorer pada, kada su korisnici windowsa XP osuđeni na Internet Explorer 8, koji više i nije nešto osobito brz (prema devetki puž), a IE 9 je još uvijek u razvoju, i kolko vidim ne koristi ga baš puno ljudi. Firefox-ov pad je isto djelomično promrdan dugom betom, ali Firefox barem liči na Firefox kakav je bio u vrijeme firefoxa 2. O Safariu se baš i ne priča, pa je očekivano da mu je stanje više manje isto. Za Operu mi je najviše žao, jer je dobar browser, ali njoj nedostaje reklama, a čak su joj i korisnici počeli bježat, ali svejedno nadam se da neće ugasit operu, jer imaju stvarno dobar browser.(ovo je samo moje mišljenje)
Uglavnom ja preporučam sljedeće:
Internet Explorer 9 (ako preferirate IE, osobito dobar s videom)
(firefox)Minefield 4.0 b8pre (iznimno dobar nightly build firefoxa, kojem je jedina mana, što ima problema sa BUG-ovim stranicama.
Chrome nightly builds (za ovisnike o brzini, ali samo za ovisnike, nema puno opcija, loša HW akceleracija)
Opera (tko želi križanca između brzog chromea i funkcijama krcatog firefox-a, nek proba)
Ne čudi me da Firefox udeo pada jer je 3.6 spor i zaostao naspram treunutnih browsera na tržištu.
No stvari će se verovatno promeniti kada 4.0 izađe jer će oni koji su (neki) prešli na Chrome zbog brzine vratiti Firefoxu.
Ne čudi me da Firefox udeo pada jer je 3.6 spor i zaostao naspram treunutnih browsera na tržištu.
No stvari će se verovatno promeniti kada 4.0 izađe jer će oni koji su (neki) prešli na Chrome zbog brzine vratiti Firefoxu.
moguce trenutno sam na chrome i stvarno nemam zamjerki 5/5 browzer,ali sigurno cu probat ff4 pa vidit kaj mi je bolje
pa se mozda i vratim
Operi ne oduzimaju tržište ljudi koji nisu čuli za druge browsere osim IE-a nego oni koji su se odlučili za Chrome ili Firefox. Mislim da je kod Opere glavni problem što je zatvorenog koda za razliku od Firefoxa i Cromiuma. Iz istog razloga ni u linux distribucijama nije baš najbolje prihvaćena jer nije open source.
Mislim ove rasprave kome je koji najbolji ničem ne vodi ... svatko koristi onaj browser koji mu najviše odgovara i to je sasvim normalno, isto tako različiti browseri se bore za dio tržišta i trude se pridobit određnu vrstu i što veći broj korisnika, te isto tako razvijaju i unaprijeđuju svoje proizvode kako bi zadržali postojeće i pridobili nove korisnike! Ni jedan nije svršen svatko se bazira na nečmu i tome posvjećuje najviše pažnje te time kao što rekoh ciljaju na određenu skupinu korisnika na tržištu! Logično je da udio IE-a opada jer se najsporije razvija dok drugi browseri munjevito izbacuju nove verzije, u kojima unaprijeđuju različite funkcije i sl. isto radi i IE ali se to više bazira na nekim sigurnosnim zakrpama. Od IE9 se puno očekuje a i pokazao se određeni napredak u beti, samo što će finalna verzija doći tek negdje kod izlaska SP1 za win7 a to je početkom iduće godine i u tom razdoblju će IE još izgubiti dio na udjela tržištu!
zar nije i za IE8 bilo najavljeno veliko očekivanje i što se dogodilo? Onaj pretraživać koji mi je najbrži taj koristim(po meni opera broj 1 na Windows-ima a u Linux je rezlutat palac dole)Trenutno Firefox.
IE uopce ne koristim, mozda ce se to promijeniti nakon dolaska IE 9 o kojem sam cu o puno dobrih stvari.
Nakon godina koristenja Firefoxa, primjetio sam da u zadnje vrijeme se povecao broj rusenja programa, blokiranja, usporavanja, jednostavno mislim da je verziju 3XX pregazilo vrijeme i da sto prije treba pustiti Firefox 4.
dotad cu koristiti Chrome, koji je veliko osvjezenje i stvarno je brz i stabilan...
Ma chormium je dosta bugovit kod flasha, ali dere ko lud.
Možda je vaš Chrome 'najbolji', no nitko nema tako kvalitetnu podršku za ekstenzije. :)
Npr.
Adblock Plus 1.2.2
Ads were yesterday!
DownThemAll! 1.1.10
The mass downloader for Firefox.
FlashGot 1.2.3
Enables single and massive ("all" and "selection") downloads using the most popular external download managers f…
Linkification 1.3.8
Converts text links into genuine, clickable links.
NoScript 2.0.4
Extra protection for your Firefox: NoScript allows JavaScript, Java (and other plugins) only for trusted domains of …
PDF Download 3.0.0.1
Allows you to choose what to do with a PDF file: download it, view it with an external viewer or view it as HTML.
Snap Links Plus 1.0.8
Opens multiple links contained in a selected area in new tabs
Tab Mix Plus 0.3.8.4
Tab browsing with an added boost.
TinEye Reverse Image Search 1.0
Adds TinEye search context menu item for images.
TinyURL Generator 2.0.0
An extension to generate a TinyUrl in the background of any webpage
S njima je iskustvo surfanja pravi užitak.
Adblock Plus 1.2.2
Ads were yesterday!
Jel postoji addon za Chrome koji blokira google oglase?
Adblock Plus 1.2.2
Ads were yesterday!
Jel postoji addon za Chrome koji blokira google oglase?
haha naravno da ima i to vise njih
Ja koristim mozillu vec jeno 8 mj.Chrome nema mogucnosti kao mozilla addons i to.Ali je jako brz.
Ja koristim mozillu vec jeno 8 mj.Chrome nema mogucnosti kao mozilla addons i to.Ali je jako brz.
pišeš gluposti
https://chrome.google.com/extensions?hl=hr
Po meni tu ima dosta Addona.. Ne treba mi mozzila.
A i dobro je što se chrome ne uspori kada se nakrca addonsima, za razliku od firefox, ne znam kako je s betom, pošto nisam probavo.
A i dobro je što se chrome ne uspori kada se nakrca addonsima, za razliku od firefox, ne znam kako je s betom, pošto nisam probavo.
Nisam primjetio takvu nuspojavu u Firefoxu.
Nisam primjetio takvu nuspojavu u Firefoxu.
Vjerojatno jer imaš brz komp, il je možda beta, neš moddano, jer meni se sa deset addonsa palio dve minute. Jest imam stari komp, ali chrome mi se uoali za 5 sekundi a isto ima addonse.
Koristio sam Chrome sigurnih godinu dana i sad sam probao Operu. Osvojila me.