Banke spašavaju HG Spot zaključana tema

poruka: 529
|
čitano: 121.250
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Banke spašavaju HG Spot".
15 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

facewithscar, ne misliš li da miješaš malo stručnost sa poslovnim rezultatima? To što im je dobro išlo do 2007., može biti i zato što je dobar dio konkurencije spavao, kao i kompletno IT tržište kod nas koje naravno ne čine samo trgovine. Ja ne znam o čemu je ovdje riječ, i o čemu većina vas govori.

Nitko ne spominje kupce odnosno krajnje korisnike, kakva je njihova percepcija i znanje o IT-u danas, kakva im je kupovna moć - odnosno da li im je cijena prvi argument pri odabiru određenog proizvoda, koliko ih uopće razmišlja o garantnom roku proizvoda kojeg kupuju - tj. što ako webshop u međuvremenu crkne - slučaj onog Samoborčeka npr., i slično. Mnogo je tu pitanja i ne treba o stvari promišljati jednolično.

Ja se slažem da određene zasluge idu i stručnosti HGS tima, ali opet - nismo li onda pomiješali stručnost sa dobrim upravljanjem i menadžmentom? Stručnost koga uopće - da li i tu znamo o kome govorimo, o prodajnom osoblju, o serviserima, o dobavljačima, upravi, čija stručnost?

Osobno, koliko se sjećam na PCE-u sam par puta sa Iggy-em polemizirao upravo na ovu temu - i vrlo je nezrelo reći za takvu osobu da trkelja,trabunja,nema pojma o čem priča itd. Možeš mu spočitati bilo što, pogotovo kad sukobljavate mišljenja ali čovjek - zna. Ne sve, ali više od 99% ljudi ovdje, sigurno.

Ja bi uzrok propasti HGS-a ipak potražio u lošem upravljanju poduzećem, megalomanstvom, nepotrebnim i neracionalnim otvaranjem kako poslovnica, tako i neracionalnim upravljanjem ponude. Sjetimo se samo još jednog slučaja, rekao bi školskog primjera. Ja ću to reći, nitko drugi se ne mora složiti.

Da javni natječaj za nabavku IT opreme na razini grada i državne uprave nije završio kako je završio, a to je u rukama Kinga odnosno M-Sana, danas bi HG radio vjerojatno na onoj razini do prve svoje krize. Ne kažem da bi ih to spasilo, ali sigurno da bi odgodilo onakvu situaciju.

Kleveta je kažnjiva, tim više ako je bez dokaza ali mnogi u IT sektoru godinama sa podsmjehom prate svaki javni natječaj za informatičku opremu na razini grada, i tko dobiva uredno koncesiju, odnosno tko ju je dobio. Da li je HGS kompetentniji to uraditi od MSana, ja zbilja ne znam.

Možda i jest..ali sada to više nikad nećemo saznati..

To je samo jedan primjer, tako da - hoću reći, na propast HGS-a djelovali su i interni, ali i eksterni učinci, dakle na mikro i makro razini. Niti je samo menadžment kriv što malo pa nisu uvrstili bojlere i kade u asortiman, niti je samo tržište krivo što se naglo opismenilo unazad 3-5g.

Krivi su svi rekao bih, po malo. I to na našu štetu, jer HGS na razini od 2002-2006 da je takav ostao i danas, mislim da bi to išlo samo krajnjem kupcu u korist.

Cemetary gates
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Banke spašavaju HG Spot
facewithascar kaže...
Hacker-ri kaže...
Osoba koja se bavi marketingom zna da su KORISNICI UVIJEK UVIJEK I UVIJEK U PRAVU, i ako netko kaze da nesto ne valja (i to potvrdi jos 5 osoba) onda je to tako, a ne da ta ista osoba krene u raspravu uvjeravajuci onih 5 da su u potpunoj zabludi (a jednom je krenulo i u vrijedanje)...

Nas dva smo već prošli ovu priču. I ja bih se složio da trebaju slušati kupce, ali ne i tebe jer im konkurencija želi loše, a ne dobro. A te 4 osobe koje si naveo uz tebe su mi žestoko sumnjive da su tvoje struke.

ne pratis temu...

ja im nisam nikakva konkurencija... usluznosti i ljubaznoscu mi ne mogu nikako parirat, a rekao sam vec 1000 puta da ne radimo u istoj bransi a jedini proizvod koji nam je zajednicki je ipad (ja ga koristim oni prodaju)...

2. ne pricam ovdje o 5 osoba koje osobno poznajem, vec najmanje 5 forumasa koji su njihovi korisnici/bili

potpis :D
14 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

MusicWoman kaže...

Ali da moraju napraviti neke promjene, to jednostavno moraju jer sorry, nijedna firma na svojoj stranici ne spominje seksualne usluge kao što radi HGspot, pa te ja pitam, gdje je tu ozbiljnost?

Zašto bi bila potrebna ozbiljnost, to i je simpatično. Kaj ti hoćeš starog bradonju koji se nikad ne smije, tamo želiš kupovati?

Evo, vratih se s probe... {#}

Meni to nije nimalo simpatično i nisam jedina koja tako misli... Jedna firma, bilo koja, si jednostavno ne smije dopustiti takve stvari, to je ozbiljan propust...

Kad sam spomenula ozbiljnost, nisam mislila na ozbiljne prodavače ili savjetnike koji se nikada ne nasmiju, dapače, to se i traži i očekuje... Ali spominjanje ''onih'' usluga na bilo koji način treba izbjegavati... Ako se to dogodi u razgovoru s nekim predstavnikom firme, još ajde, ali...

Ja nemam ni slovo ''T'' od trgovačke škole, pa opet se znam odnositi prema kupcima koji mi dođu u trgovinu ( u trgovini radim samo preko ljeta, škole nema, a višak novaca uvijek dobro dođe {#} )...

@jazika:

Zar je tako teško povjerovati da sam po struci glazbenica? Bavim se time 20-ak godina, iza mene su OGŠ, SGŠ te Akademija... Trenutno pauziram, radim i štedim za upis na magisterij van Hrvatske... Pogledaj Monografiju GŠ Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, negdje pri kraju na jednoj od slika zbora sam i ja... {#}

@Okolosam:

Hvala ako to zaista i misliš... {#}

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 23:32 (MusicWoman).
17 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...

Ja nemam ni slovo ''T'' od trgovačke škole, pa opet se znam odnositi prema kupcima koji mi dođu u trgovinu ( u trgovini radim samo preko ljeta, škole nema, a višak novaca uvijek dobro dođe {#} )...

i ja se cudim sta smo se pretvorili u samoposlugu i prodajne lance...

kako necemo kad nam robu prodaju ljudi bez strucne naobrazbe... Xp

14 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
MusicWoman kaže...

i ja se cudim sta smo se pretvorili u samoposlugu i prodajne lance...

kako necemo kad nam robu prodaju ljudi bez strucne naobrazbe... Xp

To je obiteljski posao, uskačem kad treba i koliko mogu i ne radi se o trgovačkom lancu ili samoposluzi... Ne znam što je tu loše... Nikad ne bih išla raditi sezonski posao kao npr. automehaničar ili frizerka, ali ovo smatram da mogu... Isto tako se nikad ne bih usudila baviti se ugostiteljstvom jer o tome nemam pojma... To radim kako bih pomogla, a pravi posao mi je nastupanje svaku drugu večer s orkestrom... {#}

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
17 godina
neaktivan
Buhuuuu jest trebaš jako obrazovanje za prodavati stvari... Prodavati krumpire ili IT opremu ista stvar...

I da... buhuhuhuhuhuhuhu plačem zbog HGSpota...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
17 godina
Najgore je kada se nekome voditelju ili nadređenima obratis, oni te ni ne poslušaju niti ti se ispričaju itd. Trebali bi makar slušati kupce
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
14 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Buhuuuu jest trebaš jako obrazovanje za prodavati stvari... Prodavati krumpire ili IT opremu ista stvar...

I da... buhuhuhuhuhuhuhu plačem zbog HGSpota...

Normalno da nije ista stvar, i ne, ne radi se o prodavanju IT opreme... Nije ništa što veže poseban dio struke za to, može biti i npr. suvenirnica... {#}

17 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

stvar je da onaj koji je osposobljen za prodaju racunala slaze sladolede po konzumima, a onaj sta se skolovao da slaze sladolede, prodaje racunala :D

i tako hgspot propadne XD

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

stvar je da onaj koji je osposobljen za prodaju racunala slaze sladolede po konzumima, a onaj sta se skolovao da slaze sladolede, prodaje racunala :D

i tako hgspot propadne XD

Slažem se u potpunosti... {#}

Nisu li oni zapošljavali na bazi prijateljskih veza?

16 godina
odjavljen
Banke spašavaju HG Spot

Ja od te njihove osposobljenosti nisam imao nista.

Stovise mene je od tamo otjerala nekultura, javasluk i sto sve ne... Sve je pocelo nakon preseljenja u Utrine. Da ne spominjem da sam kupovao jos tamo u Dugavama i sredio im masu prometa i tamo i u Srediscu.

Evo samo par primjera - cekanje original ink tinte za printer sat i 40 minuta. Da. Sat i 40, da bi mi rekli da ne mogu pronaci - u Utrinama.

Nakon sto sam otisao na blagajnu po povrat novca, morao sam cekati dodatnih 30 minuta da i ovi provjere da je to kao istina. Nakon toga je bilo nagovaranje na zamjensku, ali hallo-u ?!?!?!

Drugi primjer je kupovina obicnog coolera u nekoj poslovnici izvan glavne. Dubrava mislim...

Jedan jedini cooler od preko 300 kuna i to za socket A... Ja trazim s775 cooler. Bilo kakav. Nema ni's.

Ono sto me totalno odbilo od njih je posljednja kupovina (naravno). Prvo cekas 30 minuta da se netko udostoji skinuti sa telefona (ups, prica sa nekime na telefonu o svojoj zeni - niti manje, niti vise). Ostali setuckaju po trgovini i hvataju zjake.

Onda su mi isporucili polovicu kupljene robe, da bi ja morao njima reci da 3 od 6 kupljenih artikala nisam dobio iz skladista...

A sto se tice ovog cjenika i stranica, Boze oslobodi...

Nakon sto sam ga prvi puta vidio, vise niti ne idem gledati njihovu ponudu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Banke spašavaju HG Spot

Pitanje za Anu Matić:

Kada će se zatvoriti poslovnica u Sisku? Više je nego očito da tamo nitko ne kupuje, a samo bezveze zauzima prostor koji bi se mogao iskorititi za npr. frizerski salon.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

Neznam koliko je istina, ali šuška se po firmi (msan) da je kupila dio HGspot-a. Od nikog na izvršnoj poziciji nisam saznao previše, ali bit će da ima istine, možda si zato i HGspot može priuštiti napokon normalne cijene.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
imba kaže...

Neznam koliko je istina, ali šuška se po firmi (msan) da je kupila dio HGspot-a. Od nikog na izvršnoj poziciji nisam saznao previše, ali bit će da ima istine, možda si zato i HGspot može priuštiti napokon normalne cijene.

Ako je stvarno tako-onda će MSan uvoziti robu za HGSpot. {#}

17 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

Pa već dugo je HGSpot MSanova maloprodaja. Što se čudite?

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Banke spašavaju HG Spot

Hm i ja sam bio siguran da je HG-spot partner Msan grupe ali OVDJE na popisu partnera ih nema

eKupi.hr je direkt on line Msan prodaja.

Demokracija je kad dva idiota nadglasaju genija !
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 20:06 (Okolosam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
thedream kaže...

Osobno, koliko se sjećam na PCE-u sam par puta sa Iggy-em polemizirao upravo na ovu temu - i vrlo je nezrelo reći za takvu osobu da trkelja,trabunja,nema pojma o čem priča itd. Možeš mu spočitati bilo što, pogotovo kad sukobljavate mišljenja ali čovjek - zna. Ne sve, ali više od 99% ljudi ovdje, sigurno.

To je samo jedan primjer, tako da - hoću reći, na propast HGS-a djelovali su i interni, ali i eksterni učinci, dakle na mikro i makro razini. Niti je samo menadžment kriv što malo pa nisu uvrstili bojlere i kade u asortiman, niti je samo tržište krivo što se naglo opismenilo unazad 3-5g.

Prvo hvala, drugo, po mom mišljenju je uprava HGSpota davno pokušala spasiti stvar uvođenjem širokog asortimana, jer su shvatili da se od prodaje hardvera ne može živjeti, posebno ne tako na "visokoj nozi".

Okolosam kaže...

Hm i ja sam bio siguran da je HG-spot partner Msan grupe ali OVDJE na popisu partnera ih nema

eKupi.hr je direkt on line Msan prodaja.

Mnoge druge firme koje kupuju od MSana ili prodaju MSanu nisu navedene. Pitanje je što im znači taj partnerski status.

@facewithascar - HGSpot nikad nije valjao kao firma. Oni si pstali etalon nestrušnosti, nekvalitete, nekompetencije i loše usluge. Od prvih dana u Središću do danas. Druga stvar je što ih je tržište (čitaj kupci) prozrelo. To što su neki zadovoljni - zadovoljan sam ja i nekom robom iz Peveca.

14 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

Ista stvar i novootvoreni Technomarket, uložili puste novce u reklame itd. prodaju sve i svašta, cijene 40-50% više nego u Zagrebu. Tako se moglo rugat inteligenciji ljudi kod nas prije 10 godina i pljačkat ih, danas više ne, sad to rade na druge načine, al svejedno, bezobrazluk.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 16:22 (J0hnny).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Okolosam kaže...

A i ti si mi sumnjiva, kao da si iz nekakve konkurentne firme ???????????????

Što je tebe uopće briga kako oni posluju ?

Imaš dvadeset drugih i ako ti se ne sviđa HG spot idi dalje i ne mora svaki drugi post na ovoj temi biti tvoje pljuvanje po toj firmi.

gdje ima 20 drugih? u zagrebu? pa nije zagreb hrvatska

sta ja u sisku da radim, imam 3 trgovine koje drze informaticku opemu:

hgspot u kojem nista nema i sve moraju naruciti iz zagreba, a ako sta i ima cijene su abnormalne, znaci slobodno mogu iz adm-a narucivat

techno max u kojem mogu kupovati perilice ali za IT opemu su za k

ishop u kojem mogu kupovati jedni potrosnu robu(prazni dvd-i i sl) jer iskreno nikad nemaju skoro nista, a stvarna ponuda ima nema veze sa onom koja je na uzasnom webu, jer ako nesto i nadem na njihovom webu mogu biti siguran u dvije stvari: ili tog artikla nemaju ili je cijena puno visa od navedene na stranici

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 19:38 (grimyHR).
14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

hgspot u kojem nista nema i sve moraju naruciti iz zagreba, a ako sta i ima cijene su abnormalne, znaci slobodno mogu iz adm-a narucivat

ishop u kojem mogu kupovati jedni potrosnu robu(prazni dvd-i i sl) jer iskreno nikad nemaju skoro nista, a stvarna ponuda ima nema veze sa onom koja je na uzasnom webu, jer ako nesto i nadem na njihovom webu mogu biti siguran u dvije stvari: ili tog artikla nemaju ili je cijena puno visa od navedene na stranici

Pa kupuj u ADM-u, dobro ti čovjek kaže.

16 godina
protjeran
zoki.zlikowski kaže...
grimyHR kaže...

Pa kupuj u ADM-u, dobro ti čovjek kaže.

adm je u sisku i mogu jednostavno odsetati do njega?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 19:40 (grimyHR).
15 godina
protjeran
Banke spašavaju HG Spot
Demokracija je kad dva idiota nadglasaju genija !
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

A šetao bi zasto?

Mislim ja bi preko ADM-a kupovao komponente...

Monitore i slicno ne jer ih volim testirati na mrtve pixele recimo (ili laptop, lijepo sam ga u MagazinRs-u ukljucio, podigao live distru i istestirao prije nego sam platio)...

16 godina
odjavljen

Rivulus? Nikad čuo.

Ali sada je u Odri LAV Računala, također uzimaju robu od MSana.

16 godina
protjeran
grimyHR kaže...

A šetao bi zasto?

Monitore i slicno ne jer ih volim testirati na mrtve pixele recimo (ili laptop, lijepo sam ga u MagazinRs-u ukljucio, podigao live distru i istestirao prije nego sam platio)...

zato sto puno stvari volim vidjeti u zivo, to ukljucuje miseve, tipkovnice, monitore, kucista itd...

17 godina
neaktivan
Svatko od nas ima drugacije preferencije...

Mene iskreno boli briga... ako mi se ne svidja posaljem natrag ili zamjenim :) ali do sada nije bilo tih problema..
15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
grimyHR kaže...

A šetao bi zasto?

zato sto puno stvari volim vidjeti u zivo, to ukljucuje miseve, tipkovnice, monitore, kucista itd...

Pa preseli u Zagreb. To ti je zla kob malog mjesta, sve je skuplje i nedostupnije, a place su nize. Jedio je dobro sto stan ne moras platiti, a u Zagrebu potrosis cijelu placu samo na to.
16 godina
protjeran
facewithascar kaže...
grimyHR kaže...
grimyHR kaže...

A šetao bi zasto?

Pa preseli u Zagreb. To ti je zla kob malog mjesta, sve je skuplje i nedostupnije, a place su nize. Jedio je dobro sto stan ne moras platiti, a u Zagrebu potrosis cijelu placu samo na to.

rjesenje je da se preselim u zagreb?

i btw, sisak nije malo mjesto, sisak je grad, centar sisacko moslavacke zupanije, oduvjek industrijsko i trgovacko srediste, a povjest i starost grada bolje da i ne spominjem

glavno da imamo 10ak ogromnih trgovackih centara(kaufland, spar, obi(kojeg ni u zagrebu nema), konzum, lidl, bila, uradi sam, itd. jos par njih) tako da tu nije u nedostatku trgovina, ima ih i previse, nego nema postene trgovine informatickom robom

17 godina
neaktivan
Sisak je malo mjesto...

Isto tako i ja mogu govoriti da Vinkovci nisu malo mjesto ali lagao bih sam sebe... imamo isto sve sto vi imate... ali sve je to malo...

Ali Vk ima i HGspot, imao je i vemil a imamo i jednu trgovincicu (ExProffesso) koja preko msana nabavlja sve sto trebas unutar 2 dana ako nemaju na lageru (a pristojni lager imaju)...

Ali samo su 5 velikih gradova u HRV...

Zagreb, Osijek, Split, Rijeka i mozda Slavonski Brod....
16 godina
protjeran
Sisak je malo mjesto...

Isto tako i ja mogu govoriti da Vinkovci nisu malo mjesto ali lagao bih sam sebe... imamo isto sve sto vi imate... ali sve je to malo...

Ali Vk ima i HGspot, imao je i vemil a imamo i jednu trgovincicu (ExProffesso) koja preko msana nabavlja sve sto trebas unutar 2 dana ako nemaju na lageru (a pristojni lager imaju)...

Ali samo su 5 velikih gradova u HRV...

Zagreb, Osijek, Split, Rijeka i mozda Slavonski Brod....

slavonski brod nema ni 10000 stanovnika vise od siska... nazalost pola siska je prazno, smjestajni kapaciteti su dovoljni i za preko 100000 stanovnika, a o povrsini koju zauzima da ne govorim

i postoji ogromna razlika izmedu malog mijesta i malog GRADA, 50000 stanovnika je sasvim dovoljno za postenu trgovinu informatickom opremom, a da ne zbrajam jos i stanovnistvo iz blize okolice

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 22:01 (grimyHR).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice