Apple tuži A.pl

poruka: 64
|
čitano: 8.293
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple tuži A.pl".
16 godina
neaktivan
Apple tuži A.pl

Nije mi jasno zašto se sud uopce bavi takvim slučajevima. Mislim da oni imaju pametnijeg posla. Uz to, cisto sumnjam da ce pismen čovjek zamijenit A.pl i apple.com -.-

6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Apple tuži A.pl

I sada neka netko kaže da ne rade budale u apple-u...

Arian RIčko
16 godina
neaktivan
Apple tuži A.pl

mislim da se vise programi za smartphone nece smjeti zvati "app" jer bi moglo asocirati na "apple", naravno appleovi korisnici ce smjeti reci app, a ja se vec sa svojim samsungom oprastam od obitelji...sud me ceka...

FusRoDah!!!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Apple tuži A.pl

Imam iMac, volim osx, volim macove. No ovo je vec smijurija. Ili je pak za plakati?

Nevazno. No netko je appleu ocito pomijesao loncice. Da im je nekakva kriza, pa ajde shvatio bih ovo kao potez ocajnika. No na vrhu su trenutacno, ali ocito love nikad dosta. Prije smo na vrhu imali MS, pa ih je vecina smatrala pohlepnim lopovima. Apple je bio "alternativniji" i simpaticniji. Sada je apple pohlepan, a ocito i jako glup. No ovaj potez... Ma jedan trenutak mi je smijesan, drugi trenutak mi je zalostan. 

Mozda je ovo sve reklama za neki novi nastavak filma "glup i gluplji" ? : )))))))))))))

3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Apple tuži A.pl

I tako jednog dana u bliskoj buducnosti vise ne postoji država Poljska jer jel, svatko normalan bi mogao zaključit da je to zapravo apple i kupit krivu stvar :O

I Don't Wanna Be Saved, I'm Next In Line...To Die
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Apple tuži A.pl

Čekajte. Koriste ime A.pl (što se čita gotovo istovjetno kao i "Apple"), a logo im je jabuka skoro identična Appleovoj i to nije razlog za zaštitu svog branda?

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 13:43 (Bigkix).

1 27 hvala 0
13 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Ovi iz Apple-a su takvi panjevi da to nije za povjerovat. Treba njih država tužit za tušenje pravnog sistema sa svojim besmislenim tužbama. Ako budeš pišo po snjegu i napraviš logo Apple-a ovi će te panjevi vjerovatno tužit, jer ćeš ima napravit materijalnu štetu i izazvat emocijonalnu bol. Ne želim nikome zlo, ali nadam se da će propast, jer njihova bahatost, podlost i prepametnost nema granica, e netko bi ih trebao naučiti poniznosti.

Gade mi se.

Da je Apple zadnji proizvođač mobitela bolje ne bi imao mobitel nego bio njihov korisnik.

Dakle LOL. Apple je kompanija, a ne tvoj bahati susjed il naporan mladji brat. Pozivat nekog da ih nauči poniznosti je poprilično naivno. Morat ćeš bit precizniji, dosta ih se skriva iza logoa.

Misliš da ima nešto humano na razini na kojoj Apple posluje? Pa vidi u kakve se životinje pretvore huligani na nogometnim terenima kad se grupiraju, misliš da netko od njih razmišlja o tome da li ćeš se ti dić dok te opale mućki iza ledja? Sve skriveno iza imena, nema lica nema posljedica.

A ovo zadnje, odbit funkcionalnost mobitela samo zato jer je Appleov? Kakve su to moralne spike? Nije mi se dalo quotat sve bisere gore, dosta vas se zgražalo i imalo slične reakcije.

Potez je smiješan, pogotov nakon svih tužbi koje su bile aktualne do sad. Razvijaju se određeni stavovi, internet je pun sprdačina na račun Applea i ta politika koju vode sigurno im šteti. Ali na kraju krajeva, da ću radi toga bojkotirat proizvod koji mi se sviđa? Da će to utjecat na moj odabir sljedećeg mobitela? Da li su samsungovi modeli odjednom postali kompaktniji i manje plastični? Da li vas uopće trebam zamarat sa stvarima koje gledam dok kupujem mobitel i koje su sigurno drugačije od vaših?

17 godina
neaktivan

Volim puno proizvoda koje je Apple napravio ali ovakve tužbe mi se stvarno gade i to je Appleov pucanj samom sebi u nogu i nepotrebna blamaža.

Ali opet, dobro da je Bug ovo danas objavio, možda se mrzitelji "Jabuke" danas na ovom postu ispucaju sa svojim gađenjima i pokušajima humora pa nas ostale puste sutra na miru da komentiramo Appleovu prezentaciju.{#}

14 godina
protjeran
Trembolon kaže...

Koji idiotizam, ne vjerujem...
Ovde Apple gubi spor, to je sigurno...plus sto jos sebe blate ovakvim glupostima i privlače još veću mržnju i gađenje.

stvarno mislis da meni ili nekom normalnom igra ulogu to  koga oni tuze i sta su oni izmislili a sta "ukrali" u vezi  kupovanja njihovih uređaja?

17 godina
Bigkix kaže...

Čekajte. Koriste ime A.pl (što se čita gotovo istovjetno kao i "Apple"), a logo im je jabuka skoro identična Appleovoj i to nije razlog za zaštitu svog branda?

Ajde molim te, malo zdravog razuma. Očito je da trgovina nema veze s Appleom niti bi je bilo tko zamjenio s njima.

A i to da se čita gotovo istovjetno kao i 'Apple' je relativno. Pa na Appleovom materinjem jeziku se ovo čita 'ej-dot-pi-el' ili 'ej-pi-el'.

Čak i ako pogledaš taj logo na fresh24.pl, uopće ni ne sliči Appleovoj jabuci.

Gadi mi se to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 14:09 (PaleRider).
13 godina
neaktivan
Bigkix kaže...

Sta se bola cita? .pl je poljska domena.A ovo je tebi identicno Apple-ovom logou? http://www.bug.hr/_cache/1e75e61d67f6a84bff0c30352dd5c497.jpg

12 godina
neaktivan
Apple tuži A.pl

Sad mi je jasno zašto su jabuke toliko skupe u Konzumu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
MasterOfDisaster kaže...

... Ako budeš pišo po snjegu i napraviš logo Apple-a ovi će te panjevi vjerovatno tužit, jer ćeš ima napravit materijalnu štetu i izazvat emocijonalnu bol...

I zaboravil si da bi netko tak zapišan snjeg mogal zamjenit na ultranajnoviji ajfon te bi time direktno nanio direktnu materijalnu štetu, onak, baš direktno i novcima nemjerljivo, ali za milijardicu bi se mogli dogovorit...

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
16 godina
Apple tuži A.pl

Apple? Jel to ona odvjetnicka tvrtka?

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Apple tuži A.pl

Izgleda da smo svi na apple ignore listi, nema nijednog appleovca da brani pravo applea na zaštitu intelektualnog vlasništva tužbom protiv firme koja u svom nazivu ima 80% imena apple {#}

Neznam jel ovo zaje*ancija, ali kad sam na a.pl pretraživao apple rezultati su čudni: http://a.pl/warszawa/szukaj/apple?query=apple

Mislim da su zbog toga tuženi roflmfao!!

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 15:36 (redrum781).

4 0 hvala 0
15 godina
Bigkix kaže...

Sumnjam da se na poljskom točka kaže 'p' jer si na tocku ocito zaboravio... A(dot)pl

its summer in here...
16 godina
protjeran
Apple tuži A.pl

hahaha, sad nek mi neki fanboj kaze kak je apple super :)

e moji ajplovci koja ste vi moronska banda :)))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
agent00kic - ti vjerovatno i b.net citas "be tocka net"?
17 godina
F1-IVO kaže...

Bahatost poprima novu dimenziju.

Još malo pa se niti sok od jabuke neće smjet prodavat da ga netko nebi slučajno zamjenio sa Jabučarskim proizvodom.

Navodno se sprema juriš Apple-ovih odvjetnika i na razne berače jabuka fučkaj ga.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
neaktivan
Bigkix kaže...

Čekajte. Koriste ime A.pl (što se čita gotovo istovjetno kao i "Apple")

Ma jeli? Svi stranci izgovaraju a.pl onako kako to srodni slavenski jezici izgovaraju?

A ja cijelo vrijeme živio u zabludi misleći da će jedan amer to izgovoriti "ej dot pi el"...

Bigkix kaže...

a logo im je jabuka skoro identična Appleovoj

vs

????

Sličnost je stvarno neupitna {#}

Uostalom, postavlja se pitanje koliko jedna jabuka oblikom može biti različita od druge? :D

UPDATE: jesi li siguran da je ono prvo na slici jabuka? Jabuke nisu takvog oblika, meni ti to više sliči na nekakav citrus, što ima smisla jer limuni i limete obično predstavljaju svježinu, što se onda uklapa u kojekakve deterdžente.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 17:19 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Ipak, teško je zamisliti da je online prodavaonica namirnica izabrala logo jabuke da bi primjerice kupci koji traže informacije o iPadu kupili… deterdžent.

Predobro ! {#}

Moram reć da sam se dobro nasmija čitajući ovu vijest i komentare na prvoj strani, ove "Apple tuži nekog" vijesti šta svako malo izlaze u zadnje vrime dođu nešto ko čitanje o blamažama i prepucavanju domaćih "celebritya" ili političara u žutom tisku, totalno blesavo i debilno ali komično.

Dođe mi da tetoviram veliki logo nagrižene jabuke na prsa, ali ne zato što sam fanatički Apple fanboy, nego zato da kad mi dođe Appleov odvjetnik i kaže da ima copyright na moju kožu da mu pokažem kitu i kažem "Up yours mate !". {#}

Nego jel se vama čini da na ovom forumu gdje je već postala tradicija flame war između Apple fanboya i ostalih, s vremenom ima sve manje fanboya a sve više onih kojima se Apple popeo na ***** ? Pari mi da se omjer stvarno mijenja na štetu Applea. Baš si dobar marketing rade nema šta...

15 godina
protjeran
ili se ljudima ne da raspravljati oko gluposti kao sto je ova jer ovo je krsenje zastite branda.
15 godina
neaktivan
Bigkix kaže...
jer ovo je krsenje zastite branda.

Je li Apple inc ili Lemon inc?

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
13 godina
neaktivan
Bigkix kaže...
ili se ljudima ne da raspravljati oko gluposti kao sto je ova jer ovo je krsenje zastite branda.

Ti stvarno imaš problema.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan
Bigkix kaže...

Ako već ideš braniti Apple neka to bude u granicama razuma.

ZOTAC: It's Time to Play.
17 godina
neaktivan
Apple tuži A.pl

Ne rade ovo s namjerom da pobjede na sudu (makar bi bilo smješno da se to desi) već najobičnija reklama za Apple. Žele da svakodnevno budemo bombardirani s iPhonovima i iPadovima (ko da već i nismo).

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Bigkix kaže...

Zaštita brenda... oprosti ali jabuka je voće koje je raslo na Zemlji i prije pojave Apple inc. Ti sigurno mislis da bi jabuke trebale plaćati Appleu odštetu zato što rastu i postoje.

its summer in here...
17 godina
Septah kaže...

Ne rade ovo s namjerom da pobjede na sudu (makar bi bilo smješno da se to desi) već najobičnija reklama za Apple. Žele da svakodnevno budemo bombardirani s iPhonovima i iPadovima (ko da već i nismo).

Ovo je zapravo dobra reklama za A.pl, besplatni publicitet. Za Apple ionako svi znaju.

16 godina
Apple tuži A.pl

Uskoro bi mogli tužiti nekoga i u HR. www.volim-jabuke.com {#}

4 0 hvala 1
17 godina
Apple tuži A.pl

prokleti kur*ini sinovi

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: