Ali ako je nešto "tehnološki" naprednije onda je valjda "razumljivo" da će "štekati" u početku (Android je godinu i kusor mlađi od iOS-a još uz to sve skupa), tako je process management kod Android-a kompleksniji i kad se rješe bugovi, naprave bolji algoritmi za dodjeljivanje resursa, a i uz sve to resursi će se "pojačati" (brži procesori, više memorije itd), biti će to puno bolji sustav. Isto tako kad dođu dual(multi) core procesori, biti će problema kod iOS-a koji će teže moći iskoristiti te jezgre. Mislim da je Android krenuo u "teže vode" (otvoren sustav, pravi MT, manje restriktivnosti) i kad ispliva iz njih, biti će zreliji sustav od iOS-a.
Dali korisnika briga koliko je neki os star? I većini korisnika to što je android besplatan ne igra ulogu kada uređaj moraju platiti, i to dosta za high end modele. To je kao i sa wp7 imaju OS koji nema copy/paste. Što ću ja kupiti poluproizvod pa čekati da oni razve da postane funkcionalno? Ne kažem da je android poluproizvod, on je dobro izrastao i kroz nove verzije je sve bolji i bolji, ali opet, što meni vrijedi najnoviji android 2.3 ako mi ga HTC neće isporučiti? Nego će mi ga ponuditi u novom modelu koji će imati visoku cijenu.
Isto tako i iOS je po meni do prije godinu dve bio polufunkcionalan, nisi imao multitasking, nisi imao copy/paste, prvi modeli nisu mogli ni snimati video i sl. Danas je to sve sanirano i sada mi se iphone4 sviđa, dok za prošlost me nije briga. I sada pa nadalje, oni će ga vjerojatno samo poboljšati, i ako konkurencija ne ponudi nešto bolje, vjerojatno sljedeći će mi biti uređaj na iOS-u koji ću koristiti.