Android ispred Symbiana

poruka: 157
|
čitano: 25.820
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android ispred Symbiana".
16 godina
RE: Android ispred Symbiana
dado2202 kaže...

Ali ako je nešto "tehnološki" naprednije onda je valjda "razumljivo" da će "štekati" u početku (Android je godinu i kusor mlađi od iOS-a još uz to sve skupa), tako je process management kod Android-a kompleksniji i kad se rješe bugovi, naprave bolji algoritmi za dodjeljivanje resursa, a i uz sve to resursi će se "pojačati" (brži procesori, više memorije itd), biti će to puno bolji sustav. Isto tako kad dođu dual(multi) core procesori, biti će problema kod iOS-a koji će teže moći iskoristiti te jezgre. Mislim da je Android krenuo u "teže vode" (otvoren sustav, pravi MT, manje restriktivnosti) i kad ispliva iz njih, biti će zreliji sustav od iOS-a.

Dali korisnika briga koliko je neki os star? I većini korisnika to što je android besplatan ne igra ulogu kada uređaj moraju platiti, i to dosta za high end modele. To je kao i sa wp7 imaju OS koji nema copy/paste. Što ću ja kupiti poluproizvod pa čekati da oni razve da postane funkcionalno? Ne kažem da je android poluproizvod, on je dobro izrastao i kroz nove verzije je sve bolji i bolji, ali opet, što meni vrijedi najnoviji android 2.3 ako mi ga HTC neće isporučiti? Nego će mi ga ponuditi u novom modelu koji će imati visoku cijenu.

Isto tako i iOS je po meni do prije godinu dve bio polufunkcionalan, nisi imao multitasking, nisi imao copy/paste, prvi modeli nisu mogli ni snimati video i sl. Danas je to sve sanirano i sada mi se iphone4 sviđa, dok za prošlost me nije briga. I sada pa nadalje, oni će ga vjerojatno samo poboljšati, i ako konkurencija ne ponudi nešto bolje, vjerojatno sljedeći će mi biti uređaj na iOS-u koji ću koristiti. 

Stoja
14 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
apoteka kaže...
artfull kaže...

pa o tome i govorim. Što je mene kao krajnjeg korisnika briga koja je tehnologija i način multitaskanja u pozadini. Mene zanima jel to radi kako spada ili šteka. ako je meni app u sleepu, pauzirana ili whatever, skype mi radi u pozadini i neznam treći app mi šalje obavijesti, istovremeno slušam muziku i surfam i sve mi radi bez trzaja ... ne zanima me kako su to izveli. Ako neki OS koristi "pravi " multitask a sve skupa šteka onda su napravili loš izbor.

takav multitasking je imao SE K750 {#}

Kao i svi "Pametni telefoni" do Andriod-a. Kolko znam to je prvi SmartPhone koji je imao "pravi" MT, svi ostali su zamrzavali aplikacije.

e sad si ga...

valjda si cuo za symbian i winmobile

tu sam samo radi vijesti o apple-u
17 godina
Stoja kaže...

Dali korisnika briga koliko je neki os star? I većini korisnika to što je android besplatan ne igra ulogu kada uređaj moraju platiti, i to dosta za high end modele. To je kao i sa wp7 imaju OS koji nema copy/paste. Što ću ja kupiti poluproizvod pa čekati da oni razve da postane funkcionalno? Ne kažem da je android poluproizvod, on je dobro izrastao i kroz nove verzije je sve bolji i bolji, ali opet, što meni vrijedi najnoviji android 2.3 ako mi ga HTC neće isporučiti? Nego će mi ga ponuditi u novom modelu koji će imati visoku cijenu.

Isto tako i iOS je po meni do prije godinu dve bio polufunkcionalan, nisi imao multitasking, nisi imao copy/paste, prvi modeli nisu mogli ni snimati video i sl. Danas je to sve sanirano i sada mi se iphone4 sviđa, dok za prošlost me nije briga. I sada pa nadalje, oni će ga vjerojatno samo poboljšati, i ako konkurencija ne ponudi nešto bolje, vjerojatno sljedeći će mi biti uređaj na iOS-u koji ću koristiti. 

Tvoj novac, tvoja odluka...

Prvi pametni telefon kojeg sam imao u rukama(tj. kupio za sebe, imao sam WIN mobile uređaje, ali za njih uvijek zaboravim da su pametni telefoni) je bio na crno nabavljeni iPhone (mislim da 2G), bio je super (prvih 3 mjeseca), nakon toga sam htio napraviti neku aplikaciju za njega. Skužio da moraš imati Mac, ali da postoje razni "windows" development alati. Nakon slijedećih 2 mjeseca isprobavanja svega i svačeg, većinom bugovitog smeća, odustao sam, poklonio iPhone bratu i vratio se na K810i (super mobitel). Danas je situacija malo bolja za win, ali je skoro pa ista kao i onda.

Mislim da iOS 5 neće ići na 3GS, tako da tolko o tome. Svakih pola godine(godinu dana) izlazi novi mobitel sa novim SW-om. Android je bio dosta bugovit u početku i zato su stalno izbacivali nove verzije. U budućnosti će one ići polugodišnjim intervalima, pa više neće biti toliko upgrade-a. Uvijek možeš staviti "neslužbeni rom".

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 15:04 (dado2202).
17 godina
apoteka kaže...
dado2202 kaže...

e sad si ga...

valjda si cuo za symbian i winmobile

Samo malo, winmobile nije baš imao pravi MT, sličan kao i iOS, Servisi su radili u pozadini (oni su bili MT), a prave aplikacije su se zamrzavale i nakon toga opet odmrzavale dok su ulazile u "korisnički način rada" (razvijao pola godine aplikacije samo za Win 6.0 .NET platformu (ilti ga .NET CE)). Za symbian stvarno neznam, nisam se nikad njime baš bavio. Može biti da si u pravu(valjda jesi).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
dado2202 kaže...

Ali ako je nešto "tehnološki" naprednije onda je valjda "razumljivo" da će "štekati" u početku (Android je godinu i kusor mlađi od iOS-a još uz to sve skupa), tako je process management kod Android-a kompleksniji i kad se rješe bugovi, naprave bolji algoritmi za dodjeljivanje resursa, a i uz sve to resursi će se "pojačati" (brži procesori, više memorije itd), biti će to puno bolji sustav. Isto tako kad dođu dual(multi) core procesori, biti će problema kod iOS-a koji će teže moći iskoristiti te jezgre. Mislim da je Android krenuo u "teže vode" (otvoren sustav, pravi MT, manje restriktivnosti) i kad ispliva iz njih, biti će zreliji sustav od iOS-a.

E kad to bude onda cu opet kupit mobitel sa Androidom. Do tada... budem kupio nesto drugo :)

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
artfull kaže...

pa o tome i govorim. Što je mene kao krajnjeg korisnika briga koja je tehnologija i način multitaskanja u pozadini. Mene zanima jel to radi kako spada ili šteka. ako je meni app u sleepu, pauzirana ili whatever, skype mi radi u pozadini i neznam treći app mi šalje obavijesti, istovremeno slušam muziku i surfam i sve mi radi bez trzaja ... ne zanima me kako su to izveli. Ako neki OS koristi "pravi " multitask a sve skupa šteka onda su napravili loš izbor.

Slažem se s tobom potpuno. Tebe i svakog normalnog korisnika mobitela to uopće nebi smjelo to zanimati. Ja sam "takoreći" developer (hobi Andorid programiranje, jer na poslu se bavim drugim stvarima). Slažem se isto tako s tobom da ako "šteka" da nije dobro ili bar ne napravljeno kako treba.

Apple nebi nikad uveo MT da nije MT bio tako popularan kod Android sustava. Biti će još popularniji (zbog bržih procesora).

Android nije "tehnološki napredniji" od iOSa, novih windowsa ili WebOS-a ... kad i kako će apple implementirati "pravi multitasking" ili neku drugu stvar ovisi o zrelosti hardwarea, potrebama tržišta i slično, ne o ograničenju OSa. iOS je baziran na OSXu, i odluka da se stvari vrte kako se vrte je "politička ili strateška" Isto kao i ograničavanje bluetootha, izostanak podrške za MMS u ranijim izvedbama, za copy paste ( kao i MSoft ) etc. Do sad se pokazalo da su odluke da se nešto ne implementira dok nije "zrelo" bile u načelu u redu. E sad, što nekim "pregeeky" juzerima smeta što se ne mogu više igrati sa postavkama je druga stvar. Za njih možda nije iOS pa će uzet nešto drugo. Apple ima takvu politiku, krenu uvijek sa golim i svježim ali funkcionalnim pa postepeno dodaju.

A.
17 godina
neaktivan

Po meni ovo nije nimalo neobična vijest. Android je daleko ispred Symbiana zbog toliko male ili gotovo nikakve proširivosti za Symbian. Ok, određeni modeli poput Nokia-inih imaju OVI store koji koliko toliko nudi nekakav dodatni sadržaj, a šta je s ostalim uređajima na Symbianu, konktetno SonyEricsson, nemam nikakvu podršku i Satio koji ima dobar hardware nema ništa za skinut s neta... Po meni će Symbian propast totalno ako ne bude otvoren i ako ne uvedu podšku za proširivanje kakvu danas ima Android i iOS.

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
17 godina
dado2202 kaže...
Samo malo, winmobile nije baš imao pravi MT, sličan kao i iOS, Servisi su radili u pozadini (oni su bili MT), a prave aplikacije su se zamrzavale i nakon toga opet odmrzavale dok su ulazile u "korisnički način rada" (razvijao pola godine aplikacije samo za Win 6.0 .NET platformu (ilti ga .NET CE)). Za symbian stvarno neznam, nisam se nikad njime baš bavio. Može biti da si u pravu(valjda jesi).

WinCE ima pravi multitasking, dakle ne ono sto imaju iOS ili android, nego bas pravi multitasking kakav imaju i desktop Winsi. Za WinMo nisam siguran, ali ono sto je sigurno imao je famoznu "X" tipku, kojom nije ubijao programe, nego ih samo minimizirao, i ostavljao u memoriji dok god je bilo memorije, tako da se brze pokrecu {#}.

S obzirom kako je to sve zavrsilo (i koliki danas udio ima WinMo), potpuno je razumljivo zasto je Apple na iPhone-u napravio iOS takav kakav je. Sad Android opet vuce i sebe i iOS prema tom uzasu od WinMo-a... {#}

Think locally, act globally...
17 godina
Android ispred Symbiana

Zato ce Playbook (RIM) doci sa pravim multitaskingom (barem oni tako kazu)

http://vimeo.com/19485631

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Android ispred Symbiana

A jel može netko objasnit kakav je to pravi multitasking, a kakav ima android?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Najbolji potez Sony Ericsson je to sto je presao na Android operacioni sustav, SE mi je omiljeni proizvodjac mobitela.

Android je po mom misljenju trenutno najbolji i ne samo da je prevazisao Symbian, nego i iOS vec.

Brz, pouzdan, otvoren i pun zanimljivih aplikacija, to je forumla za uspjeh.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
krile kaže...

Najbolji potez Sony Ericsson je to sto je presao na Android operacioni sustav, SE mi je omiljeni proizvodjac mobitela.

Android je po mom misljenju trenutno najbolji i ne samo da je prevazisao Symbian, nego i iOS vec.

Brz, pouzdan, otvoren i pun zanimljivih aplikacija, to je forumla za uspjeh.

Dobra jeste stvar, samo po meni jedini problem je to što za SonyE mobitele dosta puta kasne nadogradnje za mobitele(na Android mislim)...prije svega za područje Hrvatske, ne znam iz kojih razloga je t, ali jeste tako. I to potpisujem da je za Android dostupan sve veći broj aplikacija i po tome je skoro dpstigao iOS.

14 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Nije uopce iznenadjenje sto je symbian losiji od Androida, pa Nokia-ina strategija vec godinama se ne ostvaruje.

Sto se tice androida, to je pravo osvijezenje na trzistu mobitela, konacno jedan operacini sustav koji je u potpunosti u sluzbi korisnika, a ne licnih interesa proizvodjaca.

Kako vidim Android ce jos dugo ostat na celu operacionih sustava i ne vidim ko bi mogao ozbiljnije da mu zapreti.

Koristim android sve dok je najbolji :D

0 0 hvala 0
17 godina
Android ispred Symbiana

Zar nije i Symbian opensource? Zbog toga je i dobio nekakve poticaje za razvoj od EU?

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Symbian ni priblizni toliko nije napredovao kao sto je napredovao Android.

Koliko samo aplikacija ima u Android Marketu i zasto sve vise i vise mobitel tvrtki se opredelilo za ovu soluciju.

Brza pouzdana platforma za sve. Daleko od toga da je symbian los, ali mislim da je Android operacioni sustav trenutno bolji.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Po meni ovo nije nimalo neobična vijest. Android je daleko ispred Symbiana zbog toliko male ili gotovo nikakve proširivosti za Symbian. Ok, određeni modeli poput Nokia-inih imaju OVI store koji koliko toliko nudi nekakav dodatni sadržaj, a šta je s ostalim uređajima na Symbianu, konktetno SonyEricsson, nemam nikakvu podršku i Satio koji ima dobar hardware nema ništa za skinut s neta... Po meni će Symbian propast totalno ako ne bude otvoren i ako ne uvedu podšku za proširivanje kakvu danas ima Android i iOS.

Noob power FTW!!!!!!!!!

Daa, Android je svjetlosnu godinu ispred Symbiana, Symbian je smeće dno dna... LOL

Evo ukratko, većina mobtela sa Symbianom je Nokia. Ako tebi sadržaj na OVI store-u nije dobar, nitko te ne tjera da ga koristiš. Pa nitko ti ne brani da neki program skineš na komp, pa da ga prebaciš na mobitel, nisu app storeovi jedini izvor za skidanje programa.

To što nemaš podrške na SE-u nije ni čudno, kada SE boli neka stvar za Symbian, uglavnom SE je znao napravit dobar Symbian mob, ali je sam OS izrađen očajno, sa puno bugova.

A ova zadnja rečenica ME RASPHIZDHILA TOTALNO!!! Symbian je već dugo vremena otvoren, i ako nisi znao, nije Android jedini os koji možeš 90% izmjenit, uostalom Symbian neće propast , uvijek će se nać korisnici, a za proširivanje vdi iznad. Upostalom Symbian možda ima 25.000 aplikacija, ali veliki dio ih je iskoristiv.

dejo6 kaže...

Evo recimo da postoji 7z za Android. Ti ideš neto extractat, ali se sjetiš da imaš mail upaljen, pa prebaciš prozor, 7z će ti se zamrznut dok se ne vratiš u njega, dk kod pravog multi-taskinga, 7z bi extracto u pozadini.

Gavrancic kaže...

Nije uopce iznenadjenje sto je symbian losiji od Androida, pa Nokia-ina strategija vec godinama se ne ostvaruje.

Sto se tice androida, to je pravo osvijezenje na trzistu mobitela, konacno jedan operacini sustav koji je u potpunosti u sluzbi korisnika, a ne licnih interesa proizvodjaca.

Kako vidim Android ce jos dugo ostat na celu operacionih sustava i ne vidim ko bi mogao ozbiljnije da mu zapreti.

Koristim android sve dok je najbolji :D

Lošiji je za 0.001% i ajde mi objasni Noki-inu strategiju?

Android po meni nije osvježenje, jer sam veliki dio stvari iz Androida vidio na RIM OS-u, iOS-u i Symbianu.

Ne razumijem te u potpunosti, meni svaki os u potpunosti služi. Ako misliš da proizvođač reklamira svoje programe/servise kroz OS, onda si se zahebo, jer toga ima i u Androidu.

Gavrancic kaže...

Symbian ni priblizni toliko nije napredovao kao sto je napredovao Android.

Koliko samo aplikacija ima u Android Marketu i zasto sve vise i vise mobitel tvrtki se opredelilo za ovu soluciju.

Brza pouzdana platforma za sve. Daleko od toga da je symbian los, ali mislim da je Android operacioni sustav trenutno bolji.

Symbian nije napredovo, jer se Nokia usmjerial prema MeeGo-u. Android je doživi pravi hype, pa je brzo napredovo.

Da a vidi kolio ih ima na Appleovom AppStore, preko 200.000 tj. 20.000 aplikacija koje stvarno nečem služe, 50.000 igra, te ostalo hrpa seća ili starije verzije programa, itd.

Zašto se sve više tvrtki preselilo, e pa evo ti reason: svugdje reklamiraju Android, neko si uzme Android, vauu i ja ću isto itd.

Brz i pouzdan bi se moglo raspravljat, pošto znam ljude koji ga relativno brzo sruše, ili im se uspori, a znam i ljude kojima radi kao nov.

Pa gledaj sada Symbian nikada nije bio loš, pogotovo ako pogledaš Symbian^3, Android je u konačnici bolji OS, ali ako uspoređuješ Symbian i Android, vidjet ćeš da je po nekim stvarima Symbian još uvijek tip-top. Uglavnom ja sam mišljenja da je Android malo djetinjast s ovim animacijama, super-duper kolorističnim sučeljem itd. uglavnom svatko ima svoj ukus.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
odjavljen
EVO kaže...

To što nemaš podrške na SE-u nije ni čudno, kada SE boli neka stvar za Symbian, uglavnom SE je znao napravit dobar Symbian mob, ali je sam OS izrađen očajno, sa puno bugova.

Zapravo, SE je imao tek jedan mali izlet u S60v5 (kao i Samsung). Glavni dio Symbian ponude SE-a su činili Symbian UIQ mobiteli kojima je OS bio irzađen očajno, sa puno bugova i nedopustivih nedostataka (nema profile, veća samo zvukovi on/off).

EVO kaže... 

Symbian nije napredovo, jer se Nokia usmjerial prema MeeGo-u. Android je doživi pravi hype, pa je brzo napredovo.

Ako prijelaz sa S60v5 na S^3 nije napredak, onda stvarno ne znam što reći. S60v5 je bio pokušaj portanja non-TS OS-a na TS uređaje. Jedino ako misliš na markentiški napredak. Trenutno je glavni problem što nema neke vizije segmentacije tržišta između Symbiana i MeeGo-a. Što se aplikacija tiće, QT bi trebao omogućiti istovremeni razvoj aplikacija za obe platforme i to bi mogao biti onaj kick koji bi mogao gurnuti Symbian^3 u prvi plan na nižem i srednjem dijelu višeg segmenta i višem dijelu srednjeg segmetna, dok bi MeeGo mogao preuzeti viši dio višeg segmenta.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
EVO kaže...

dejo6 kaže...

Evo recimo da postoji 7z za Android. Ti ideš neto extractat, ali se sjetiš da imaš mail upaljen, pa prebaciš prozor, 7z će ti se zamrznut dok se ne vratiš u njega, dk kod pravog multi-taskinga, 7z bi extracto u pozadini.

Pa onda android ima pravi multitasking, jer meni aplikacije bez problema rade u pozadini.

17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
EVO kaže...

dejo6 kaže...

Pa onda android ima pravi multitasking, jer meni aplikacije bez problema rade u pozadini.

ne kuzis, ovdje se prica o zamisljenim programima u zamisljenim situacijama do kojih ne dolazi :)))

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
Android ispred Symbiana

Kada smo u firmi uzeli Androide, bio sam skeptičan, ajd...nakon tjedan dana sam se "upoznao" i instalirao možda dvije aplikacije, nakon dva tjedna sam "poludio" koliko detalja ima i instalirao već 15-ak amust have aplikacija (explorer, ftp, wifi scaner, gps, navigacija, media player,....) i jednostavno počeo kopati po njemu, i sad već tražim sulude aplikacije tipa alternative pc programima i uglavnom nađem na što me jeza hvata, ima toliko toga da možeš provesti sate i sate kopajući igrajući se i istražujući. Linux u malom koji puno toga može. Savršena stvar za IT-evce :)

Biznis ppl go buy an iphone :)

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
zbuzanic kaže...

Kada smo u firmi uzeli Androide, bio sam skeptičan, ajd...nakon tjedan dana sam se "upoznao" i instalirao možda dvije aplikacije, nakon dva tjedna sam "poludio" koliko detalja ima i instalirao već 15-ak amust have aplikacija (explorer, ftp, wifi

Da, da da... pricaj ti nama bajke, znamo mi da si ti linux freak koji ne bi Winse ni stapom dirao, a o Appleovim proizvodima da ne pricamo... {#}

btw. "Explorer"? Hoces reci da Android ne dolazi sa file managerom?

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 22:33 (SupremeCommander).
16 godina
SupremeCommander kaže...

btw. "Explorer"? Hoces reci da Android ne dolazi sa file managerom?

Kako koji...

14 godina
neaktivan
bistri kaže...
dejo6 kaže...
EVO kaže...

dejo6 kaže...

ne kuzis, ovdje se prica o zamisljenim programima u zamisljenim situacijama do kojih ne dolazi :)))

nitko ne kaze da android nema multitasking

nego da je traljav

da, radit ce na 512mb

ali na duplo manje radit ce mozda 2 vece aplikacije

tako je sve kod androida, izgleda

sve radi super, ali ako imas mob od 4500kn

16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
EVO kaže...

Zapravo, SE je imao tek jedan mali izlet u S60v5 (kao i Samsung). Glavni dio Symbian ponude SE-a su činili Symbian UIQ mobiteli kojima je OS bio irzađen očajno, sa puno bugova i nedopustivih nedostataka (nema profile, veća samo zvukovi on/off).

EVO kaže... 

Ako prijelaz sa S60v5 na S^3 nije napredak, onda stvarno ne znam što reći. S60v5 je bio pokušaj portanja non-TS OS-a na TS uređaje. Jedino ako misliš na markentiški napredak. Trenutno je glavni problem što nema neke vizije segmentacije tržišta između Symbiana i MeeGo-a. Što se aplikacija tiće, QT bi trebao omogućiti istovremeni razvoj aplikacija za obe platforme i to bi mogao biti onaj kick koji bi mogao gurnuti Symbian^3 u prvi plan na nižem i srednjem dijelu višeg segmenta i višem dijelu srednjeg segmetna, dok bi MeeGo mogao preuzeti viši dio višeg segmenta.

Ma Symbian je napredovo sa Symbian^3, ali većinu mogućnost nove verzije nitko nije predstavio, nema marketinga, Symbian kao da su zaboravili.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Evo što sam našao,nije iz ove godine mjerenje, ali svakako je vrijedno da se pomene:

"Android je pretekao operacijski sustav Symbian u četvrtom kvartalu 2010. Prodaja pametnih telefona koji imaju operacijski sustav Android je sve veća. U poslijednjem je kvartalu prodano preko 33.3 milijuna telefona s ovom platformom, što je više od bilo koje konkuretne platforme, ukljucujuci i prethodni broj jedan - Symbian. Symbian također bilježi porast, ali je ekspanzija Androida mnogo veća"

http://www.pcchip.hr/img/repository/2011/01/web_image/11x01311109nd.jpg 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 9:42 (igić222).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
igić222 kaže...

Evo što sam našao,nije iz ove godine mjerenje, ali svakako je vrijedno da se pomene:

"Android je pretekao operacijski sustav Symbian u četvrtom kvartalu 2010. Prodaja pametnih telefona koji imaju operacijski sustav Android je sve veća. U poslijednjem je kvartalu prodano preko 33.3 milijuna telefona s ovom platformom, što je više od bilo koje konkuretne platforme, ukljucujuci i prethodni broj jedan - Symbian. Symbian također bilježi porast, ali je ekspanzija Androida mnogo veća"

to nije prodaja, to je isporuka, znaci toliko ih je samo doslo u trgovine, symbian se jos uvjek bolje prodaje

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
apoteka kaže...
bistri kaže...
dejo6 kaže...
EVO kaže...

dejo6 kaže...

nitko ne kaze da android nema multitasking

nego da je traljav

da, radit ce na 512mb

ali na duplo manje radit ce mozda 2 vece aplikacije

tako je sve kod androida, izgleda

sve radi super, ali ako imas mob od 4500kn

Koji uredjaj sa iOS 4 mozes kupiti ispod toga? Ili puno ispod toga? Nemoj mi o tarifama nego prodavnica platis i nosis.

:)
14 godina
neaktivan

jasno, androida ima 10 puta vise nego symbiana kod svakog operatera

ako nista, drago mi je jer ce se nokia trgnut malo

15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
igić222 kaže...

to nije prodaja, to je isporuka, znaci toliko ih je samo doslo u trgovine, symbian se jos uvjek bolje prodaje

Pa lepo ti se vidi u citatu da piše prodaja pametnih telefona i prodano je... :)

Sad ne znam otkud si našao ti meni da govoriš o tome da nije u pitanju to nego isporuka. Ne vjerujem da se bolje prodaje iz tog razloga jer je mnogo manji broj mobitela na kojim je symbian :)

16 godina
Android ispred Symbiana

Symbian se proširio jer ga nokija stavlja na većinu svojih mobitela. A znam puno ljudi koji imaju nokije na symbianu, a da nemaju pojma da imaju smartphone i nikad nisu ni čuli za symbian nit znaju šta je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice