Android ispred Symbiana

poruka: 157
|
čitano: 25.837
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android ispred Symbiana".
15 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Tako je obadva telefona su ok i imaju svoje mane i prednosti.Sam kaj mrzim kad netko pocne pljuvat po androidu i uz to krene hvalit iphone.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Android ispred Symbiana
EZY-E kaže...

ja u svom razredu imam jos dvojicu koji imaju android na mobu i nebi danas znali da ga imaju da im ja nisam rekao(jos je jedan pitao moze li poslati jednu igricu sa nokije x6 na htc-a kojeg ima {#}), i mislim da jos uvijek vlada misljenje kako je iphone vrh i njega kupuju klinci kako bi se hvalisali...

iPhone jest vrh. sa još par top modela. Očigledno klinci u tvom razredu znaju bolje od tebe :D

A.
15 godina
protjeran
artfull kaže...
EZY-E kaže...

ja u svom razredu imam jos dvojicu koji imaju android na mobu i nebi danas znali da ga imaju da im ja nisam rekao(jos je jedan pitao moze li poslati jednu igricu sa nokije x6 na htc-a kojeg ima {#}), i mislim da jos uvijek vlada misljenje kako je iphone vrh i njega kupuju klinci kako bi se hvalisali...

iPhone jest vrh. sa još par top modela. Očigledno klinci u tvom razredu znaju bolje od tebe :D

bas i nismo klinci ako smo 4.srednje  {#}

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
17 godina
artfull kaže...
EZY-E kaže...

Hardware-ski je iPhone u samom vrhu. Ima definitivno jedan od najboljih hardware-a, ali takav je i u Samsung galaxy S, Desire HD, SE Arch (koji koristi malo drugačiji HW, ali opet otprilike iste jačine)...

Sad o SW-u, neću komentirati, već smo se mali milijun puta grizli, svatko kako mu paše.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
Bukva kaže...
artfull kaže...

hrpa proizvođača, neprilgodeni i neredovni apdejti, segmentacija, fragmentacija, pa slijedi nesigurnost, propusti, virusi, nestabilnost, nedosljednost korisničkog doživljaja i izgleda aplikacija i uija ..

1. Neprilagođeni i neredovni apdejti - lol, pa nije to Jabuka. Ako itko štanca updatea, onda je to Google, koji izbacuje verzije ko Ford automobile u prvoj polovici 20. st.

2. Fragmentacija - uhmmm? Jel ti znaš što je to?

3. Nestabilnost - A di si ju vidio?

1. Google izda upgrade za svoj mobitel (Nexus One ili Nexus S) i onda se ceka pola godine da top mobiteli ostalih proizvodjaca dobiju sluzbeni upgrade. Onda, ako ti je uredjaj iole stariji, najvjerovatnije ce ga taj upgrade preskociti (X10 je ostao na 2.1, Desire na 2.2, vani je vec 2.3 odavno... tko ga sluzbeno ima osim Nexusa S?).

2. Jel ti znas sto je to? Aplikacije koje su nekompatibilne na nekim android uredjajima. Masu razlicitih rezolucija, vrsta procesora ili kolicina RAM-a dovodi do toga da ili neke aplikacije ne rade na razlicitim uredjajima ili pak, da developeri moraju pisati razlciite aplikacije za razlicite uredjaje. Glupost.

3. Jebes mobitel kojeg moras svakih par dana ugasit / upalit jer je usporio. Na svoj Legendu koristim samo poznatije aplikacije. Nakon par dana uredjaj toliko uspori da se na njemu nemoze raditi. Ili su aplikacije lose napisane pa imaju memory leakove, ili sam Android ima nekakve Bugove. U svakom slucaju, jako se lose nosi sa tim. Sad ces reci "Pa nije kriv Android sto developeri pisu los kod". Nije, ali treba biti spreman na to i treba se sa tim znati nositi. Froyo nezna.

Andorid je odlicna platforma, ali da je toliko uber... i nije...

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Sve što si nabrojao je više manje istina, ali za ovo se treće ne mogu složiti. Ja imam Desire i gasim mobitel svakih 15 dana, i to sam zbog navike. I apsolutno mi se nije usporio, nego čak kao da se malo ubrzao. A priče oko aplikacija koje usporavaju rad, zasigurno su istinite, ali na kraju krajeva, sve je stvar odabira korisnika. Na marketu postoji  stotine tisuća aplikacija. Postoji i applanet. A ako korisnik već ima volju natrpati mobitel s svakavim glupostima, neprovjerenim aplikacijama koje nemaju dobre ocjene, mali broj skidanja i sl, onda je to njegov problem. Ja na mobitelu imam instalirane dvije-tri igre, par programa koje stalno koristim (a ne njih stotine koje pokrenem jednom i više nikada) i pazim koji se programi vrte u pozadini. S takvom kontrolom, nitko ne bi imao problema. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Riker kaže...

Sve što si nabrojao je više manje istina, ali za ovo se treće ne mogu složiti. Ja imam Desire i gasim mobitel svakih 15 dana, i to sam zbog navike. I apsolutno mi se nije usporio, nego čak kao da se malo ubrzao. A priče oko aplikacija koje usporavaju rad, zasigurno su istinite, ali na kraju krajeva, sve je stvar odabira korisnika. Na marketu postoji  stotine tisuća aplikacija. Postoji i applanet. A ako korisnik već ima volju natrpati mobitel s svakavim glupostima, neprovjerenim aplikacijama koje nemaju dobre ocjene, mali broj skidanja i sl, onda je to njegov problem. Ja na mobitelu imam instalirane dvije-tri igre, par programa koje stalno koristim (a ne njih stotine koje pokrenem jednom i više nikada) i pazim koji se programi vrte u pozadini. S takvom kontrolom, nitko ne bi imao problema. 

Evo moje instalirane aplikace: 

- Astro (kojeg uopce ne palim)

- aWremote

- Winamp

- IMDB

- bMonitor

- Official ebay app

- Twittercaster

s tim da aktivno koristim jedino twittercaster. Mailove dobivam preko official aplikacije. Browser koristim official. I opet uspori. Tako da nema rijeci o nekim losim aplikacijama (sve ove aplikacije imaju rating veci od 4.5 na marketu)

Ovo sto si napisao da pazis koji se programi vrte u pozadini. Ne zelim to radit. To nije moj posao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 10:11 (tnakir).
17 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Pa ja to ne bih nazvao 'poslom'. Nije sada da ja boravim uz mobitel cijeli dan i gledam koje se aplikacije vrte...Odem par puta u settings, vidim što je nepotrebno, ugasim i to je to. Nije to neko opterećenje. Ali ako kažeš da imaš tako malo aplikacija, i ako imaš Froyo, onda je očito stvar s hardverom Legenda..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Riker kaže...

Pa ja to ne bih nazvao 'poslom'. Nije sada da ja boravim uz mobitel cijeli dan i gledam koje se aplikacije vrte...Odem par puta u settings, vidim što je nepotrebno, ugasim i to je to. Nije to neko opterećenje. Ali ako kažeš da imaš tako malo aplikacija, i ako imaš Froyo, onda je očito stvar s hardverom Legenda..

Ma sam mobitel tjedan dana radi ok... Nakon tjedan dana uspori. Mislim da se Stoja zalio da ima slican problem na Desire-u. Takodjer mi se curi isto sranje dogadja na X10.

17 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Android, kao niti jedan OS nije savršen. Daleko od toga. Problemi postoje, problemi se riješavaju. A što se tiče gašenja mobitela, po mojem mišljenju, nije ga na odmet ugasiti koji put. Sjećam se kad sam imao Nokiu 6288. Gasio sam je svaki put prije spavanja, i palio ujutro (eh, to su bila neka druga vremena...{#} ). Pa i PC ne ostavim upaljenim duže od 5-6 dana (osim kada skidam neke poveće 'datoteke'). Tako da nikome neće biti ništa ako ugasimo mobitel na koji sat, čisto radi zdravlja {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Riker kaže...

Android, kao niti jedan OS nije savršen. Daleko od toga. Problemi postoje, problemi se riješavaju. A što se tiče gašenja mobitela, po mojem mišljenju, nije ga na odmet ugasiti koji put. Sjećam se kad sam imao Nokiu 6288. Gasio sam je svaki put prije spavanja, i palio ujutro (eh, to su bila neka druga vremena...{#} ). Pa i PC ne ostavim upaljenim duže od 5-6 dana (osim kada skidam neke poveće 'datoteke'). Tako da nikome neće biti ništa ako ugasimo mobitel na koji sat, čisto radi zdravlja {#}

Sad ce ispast da trollam bezveze, ali to je cinjenica... ajfon nikad nisam trebao gasit. Cak ni (sad ce Psiho i MrBic biti sretni) N97, koju toliko mrzim, nisam trebao gasit, a ima kompleksniji multitasking od Androida. PC u firmi nisam mjesec dana ugasio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 10:45 (tnakir).
16 godina
Android ispred Symbiana
Ma mene deisire isto svremena na vrijene izluduje. Jutros skoro da mi je doslo da ga zviznem u zid...ono mob sinoc resrartan, a danas se smrzavao pokusavajuci otvoriti bug forum. Napokon ucita stranicu, oden pogledati mail, vratim se nazad u dolphin browser, kad on ugasen i opet se pali. A jucer mi si mob cijeli blokirao jer sam htio gledati youtube video u flashu na face-u.

Uglavnom, kada sam jucer bio u gradu pa se zaletio do vipa i 10-ak minuta svrljao po iphoneu4 bio sam preporoden kako sve vrti bez beda. Dizen 20 appova,browser i nijedan se sam ne gasi i sl.

Android je besplatan, slobodan i to sve, ali ja nemam vremena ni zivaca da nakon sto izdvojim pozamasnu lovu za uredaj, da jos moram ga i podignuti na noge testirajuci razne romove/kernele/appove samo da bi radio onako kako je zamisljen.
Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Stoja kaže...
Android je besplatan, slobodan i to sve, ali ja nemam vremena ni zivaca da nakon sto izdvojim pozamasnu lovu za uredaj, da jos moram ga i podignuti na noge testirajuci razne romove/kernele/appove samo da bi radio onako kako je zamisljen.

Upravo to. Nekome je prednost to sto se moze igrat sa raznim romovima, rutanjima i sranjima. Ja nemam vremena za to. Zelim rutat faking Legenda, a nikako da uhvatim sat dva vremena da to odradim. Zelim mobitel koji ce stock radit kako treba, ako se neka aplikacija placa - kupit cu je, neda mi se sat vremena izgubit dok je krekam ili slicno. Prije deset godina bih vjerovatno govorio suprotno od ovoga, ali sada imam neke druge prioritete, a slobodno vrijeme je luksuz koji ne zelim trositi na tvikanje mobitela da radi kako spada.

17 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

Moj Desire nije rootan, niti nemam namjeru se zezati s tim. @Stoja, izgleda da jednostavno imaš lošu sreću s svojim primjerkom Desirea. Primjera 'loše sreće' s nekim kupljenim proizvodom ima na tisuće...Npr. netko kupi novi auto, i radi mu savršeno, a netko drugi kupi isti auto, tj. isti model, a njemu pola toga ne radi, kvari mu se i sl. Tako da ne vrijedi generalizirati i reći da Desire ne vrijedi.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Android ispred Symbiana

Meni je kustomizacija uvijek dobra opcija, ali ono sto se svede sa appovima. Naprimjer imam posebnu aplikaciju za foldere koja vrlo atraktivno ih prikazuje, a sve mi stoji na docku. Osobno mi puno ljepse nego na iphonu. Ali daba kada mobitel nema ujednacenu brzinu, cas radi brzo, pa se uspori, pa onda radi nevjerojatno brzo i sl.

A opet jos cu nes napomenuti, zasto mi je multitasking na androidu los. U appu kada drzim dugo home imam pristup samo zadnjih 8 koristenih appova, cim pokrenen devetu, ona zadnja se mice iz liste i da bi dosao do nje moram se vracati na homescreen i traziti di je app(dali na screenu ili u folderu) . Neprakticno kada baratate sa vise appova i onda zelite skakati izmedu njih...

*EDIT*: @Riker: Moj desire nije defektan ili da sam loše sreće. Kada sam ga kupio to je bio zmaj od uređaja, letio je, multitaskao, ma slona bi pojeo samo da ima mu baterija izdrži. Ali onda kada nije bio rootan sam mogao staviti jedva 20 aplikacija i to sve nekih malenih, nema šanse da imaš nekoliko igri koje guraju po 10-akMB-a. I zbog toga sam i rootao i sve to uradio i sada imam nekih 150 aplikacija i sada mu to izgleda predstavlja ogroman problem. Dali ga ja forsiram što mi istovremeno trebaju 2IM servisa, jedan VOIP, što želim instatno dobivati email, i što browsam sa minimalno 2 taba i što mi trebaju razni drugi programi biti konstatno upaljeni? Može biti to, ali onda android loše barata time, jer rješenje nije da mi stalno gasi sve appove, nego kada bi sam javio da nemam memorije pa bi znao di je problem. Ovako android nikada neće vam izbaciti"nemate dovoljno radne  memorije" jer on stalno ubija procese, makar ste ga vi pokrenuli pred ravno 15 sekundi...

Uglavnom rješenje bi mi bilo da napravim hard reset i krenem od nule, ali opet se vraćam da nemam vremena ni volje da moram sve appove nanovo stavljati i sve što sam uredio da moram ispočetka...

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 11:19 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Android ispred Symbiana
@tnakir, kako se meni onda sve ne uspori sa vremenom a jos imam heroa+kuhani rom?
Cak se s vremenom i ubrza..
Jedino me smeta sto igrice(konkretno angry birds) ne vrti fluidno, ali sta ces, hero je izdan kad jos nije ni bilo boljih igrica(samo su bile solitaire, tetris itt).
Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
EZY-E kaže...
@tnakir, kako se meni onda sve ne uspori sa vremenom a jos imam heroa+kuhani rom?
Cak se s vremenom i ubrza..
Jedino me smeta sto igrice(konkretno angry birds) ne vrti fluidno, ali sta ces, hero je izdan kad jos nije ni bilo boljih igrica(samo su bile solitaire, tetris itt).

Meni angry birds rade bez problema. Nakon restarta. Nakon par dana vec trzaju.

17 godina
neaktivan
Android ispred Symbiana

imam valjda 200 aplikacija na ajfonu (3Gs i 4), nikad ne gledam koliko mi ih ostane upaljeno u pozadini, ponekad samo kad mi je bat pri kraju se sitim i onda pogasim po 30 i više igara koje mi je sin ostavio ... mob se zblesa gotovo pa nikad. "Zatvorenost" platforme i stroga kontrola ima i svoje prednosti.

A.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Svi znamo kako 'radi' multitasking na iphone
tako da nemoj pocet pricat bajke
tu sam samo radi vijesti o apple-u
17 godina
neaktivan
apoteka kaže...
Svi znamo kako 'radi' multitasking na iphone
tako da nemoj pocet pricat bajke

kako radi? sad sam pogledao i imam 23 aplikacije "u pozadini" zašto bi uopće ja o tome trebao voditi računa.

A.
17 godina
artfull kaže...

imam valjda 200 aplikacija na ajfonu (3Gs i 4), nikad ne gledam koliko mi ih ostane upaljeno u pozadini, ponekad samo kad mi je bat pri kraju se sitim i onda pogasim po 30 i više igara koje mi je sin ostavio ... mob se zblesa gotovo pa nikad. "Zatvorenost" platforme i stroga kontrola ima i svoje prednosti.

Hahaha, you make me laugh

iPhone u pozadini nema "upaljene" aplikacije. Sve aplikacije su frozen i ne koriste procesor. To vrijedi za "thirdy party" aplikacije. Za iOS službene aplikacije "radi" multitasking, ali koji ustvari nije multitasking (jer ga kao prvo u aplikaciji treba podržati, iOS ne može sam raditi multitasking između procesa). Multitasking iOS-a radi na keepalive načinu rada. Tako da ako aplikaciji kažeš da je multitasking (i tako ju razviješ) onda ju sustav pinga svako malo i daje procesu "procesorsko vrijeme".

Zbog toga svega iOS radi puno uglađenije od Android-a. Kod androida više procesa jede istovremeno procesor (ovisno o prioritetu), dok kod iOS-a nije baš tako. Već sam milijun puta pisao na ovom forumu o tome. iPhone nema pravi multitasking (bar ne onakav kakav imaju pravi OS-evi ili Android (koji opet nema kao pravi OS-evi, ali bar sličan)). Zbog toga se neke stvari znaju usporiti u Android-u (procesi u pozadini se zagnoje, pojedu resurse, ovisi o developeru). Kada Android to "savlada kako spada" iOS će definitivno tehnički biti u penziji (ako i on to ne savlada), procesorska snaga će porasti, veličina memorije isto tako i više neće biti usporavanj jer će se sigurno i process managment u Andorid-u popraviti.

Materijal za čitanje

http://www.marco.org/684391075

Citat:

What has not been possible is for "third party" applications (those apps not made by Apple) to keep running in the background. That means that if you were using a GPS app, listening to music in Pandora, fetching RSS feeds, connected via SSH to another computer, or any number of other applications, you were stymied for background use. As soon as you exited those apps, whatever they were doing stopped.

With the upcoming iOS 4, Apple has announced a solution for some of those applications, but only a handful of specific kinds of applications: location data, voice over IP (VoIP), and audio.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
Stoja kaže...
Dali ga ja forsiram što mi istovremeno trebaju 2IM servisa, jedan VOIP, što želim instatno dobivati email, i što browsam sa minimalno 2 taba i što mi trebaju razni drugi programi biti konstatno upaljeni? Može biti to, ali onda android loše barata time, jer rješenje nije da mi stalno gasi sve appove, nego kada bi sam javio da nemam memorije pa bi znao di je problem. Ovako android nikada neće vam izbaciti"nemate dovoljno radne  memorije" jer on stalno ubija procese, makar ste ga vi pokrenuli pred ravno 15 sekundi..

Ovaj dio je kod iPhone-a nemoguć, ako baš developer ne napravi aplikaciju da podržava MT ili ako ne koristiš aplikacije koje dobivaš sa iOS-om (jer na njima je već to omogućeno).  Isto tako nije bilo moguće prije iOS-a 4 (uopće se to nije moglo, osim na par aplikacija).

Hard reset ti nije uopće potreban. Sve te aplikacije koje ti usporavaju mob su "developerski" loše napravljene aplikacije. Identificiraj koja ti ubija mob i uninstall ili nađi alternativu. Znam da je to malo drastično, ali s obzirom da je Android jako susretljiv prema procesima koji stalno nešto rade( a većina zagnojenih radi) to je potrebno. Android process management, čitaj malo

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 13:58 (dado2202).
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
artfull kaže...

Hahaha, you make me laugh

iPhone u pozadini nema "upaljene" aplikacije. Sve aplikacije su frozen i ne koriste procesor. To vrijedi za "thirdy party" aplikacije. Za iOS službene aplikacije "radi" multitasking, ali koji ustvari nije multitasking (jer ga kao prvo u aplikaciji treba podržati, iOS ne može sam raditi multitasking između procesa). Multitasking iOS-a radi na keepalive načinu rada. Tako da ako aplikaciji kažeš da je multitasking (i tako ju razviješ) onda ju sustav pinga svako malo i daje procesu "procesorsko vrijeme".

Zbog toga svega iOS radi puno uglađenije od Android-a. Kod androida više procesa jede istovremeno procesor (ovisno o prioritetu), dok kod iOS-a nije baš tako. Već sam milijun puta pisao na ovom forumu o tome. iPhone nema pravi multitasking (bar ne onakav kakav imaju pravi OS-evi ili Android (koji opet nema kao pravi OS-evi, ali bar sličan)). Zbog toga se neke stvari znaju usporiti u Android-u (procesi u pozadini se zagnoje, pojedu resurse, ovisi o developeru). Kada Android to "savlada kako spada" iOS će definitivno tehnički biti u penziji (ako i on to ne savlada), procesorska snaga će porasti, veličina memorije isto tako i više neće biti usporavanj jer će se sigurno i process managment u Andorid-u popraviti.

Materijal za čitanje

http://www.marco.org/684391075

Citat:

What has not been possible is for "third party" applications (those apps not made by Apple) to keep running in the background. That means that if you were using a GPS app, listening to music in Pandora, fetching RSS feeds, connected via SSH to another computer, or any number of other applications, you were stymied for background use. As soon as you exited those apps, whatever they were doing stopped.

With the upcoming iOS 4, Apple has announced a solution for some of those applications, but only a handful of specific kinds of applications: location data, voice over IP (VoIP), and audio.

pa o tome i govorim. Što je mene kao krajnjeg korisnika briga koja je tehnologija i način multitaskanja u pozadini. Mene zanima jel to radi kako spada ili šteka. ako je meni app u sleepu, pauzirana ili whatever, skype mi radi u pozadini i neznam treći app mi šalje obavijesti, istovremeno slušam muziku i surfam i sve mi radi bez trzaja ... ne zanima me kako su to izveli. Ako neki OS koristi "pravi " multitask a sve skupa šteka onda su napravili loš izbor.

A.
16 godina
Android ispred Symbiana

Baš sam danas bio u technomaxu i jedno pola sata se igrao sa ipadom. Opći dojam je da sam zadovoljan uređajem i vrlo lijepo radi, ali sam primjetio da ga multitasking malo muči, bilo je jedno 20-30 appova u pozadini i malo je znao trznuti između prebacivanja/minimiziranja appova, ali ništa pretjerano{#} Ali pazite da li većini appova treba pravi multitasking? Naprimjer da li vam aplikacija za galeriju slika mora biti u pozadini i uzimati procesorsko vrijeme? umjesto da on samo "zapamti" gdje si bio(koja slika/album) i da me samo vrati nazad kada ponovo pokrenem aplikaciju? Koliko sam probao appove na ipadu, većina su takvog tipa(igre, razni news appovi, kalendar, mail, i sl.) Jedino neznam kako stoji sa IM servisima gdje baš treba multitasking, ali ako se i one mogu srediti, onda je to ok. A za ostalih 90% aplikacije ovo funkcionira kako spada, i ako na taj način štedi bateriju/procesor i sistem je brz, to ima smisla.

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

pa o tome i govorim. Što je mene kao krajnjeg korisnika briga koja je tehnologija i način multitaskanja u pozadini. Mene zanima jel to radi kako spada ili šteka. ako je meni app u sleepu, pauzirana ili whatever, skype mi radi u pozadini i neznam treći app mi šalje obavijesti, istovremeno slušam muziku i surfam i sve mi radi bez trzaja ... ne zanima me kako su to izveli. Ako neki OS koristi "pravi " multitask a sve skupa šteka onda su napravili loš izbor.

Slažem se s tobom potpuno. Tebe i svakog normalnog korisnika mobitela to uopće nebi smjelo to zanimati. Ja sam "takoreći" developer (hobi Andorid programiranje, jer na poslu se bavim drugim stvarima). Slažem se isto tako s tobom da ako "šteka" da nije dobro ili bar ne napravljeno kako treba.

Ali ako je nešto "tehnološki" naprednije onda je valjda "razumljivo" da će "štekati" u početku (Android je godinu i kusor mlađi od iOS-a još uz to sve skupa), tako je process management kod Android-a kompleksniji i kad se rješe bugovi, naprave bolji algoritmi za dodjeljivanje resursa, a i uz sve to resursi će se "pojačati" (brži procesori, više memorije itd), biti će to puno bolji sustav. Isto tako kad dođu dual(multi) core procesori, biti će problema kod iOS-a koji će teže moći iskoristiti te jezgre. Mislim da je Android krenuo u "teže vode" (otvoren sustav, pravi MT, manje restriktivnosti) i kad ispliva iz njih, biti će zreliji sustav od iOS-a.

Apple nebi nikad uveo MT da nije MT bio tako popularan kod Android sustava. Biti će još popularniji (zbog bržih procesora).

14 godina
neaktivan
artfull kaže...

takav multitasking je imao SE K750 {#}

tu sam samo radi vijesti o apple-u
15 godina
neaktivan
Dajte razmislite malo o multitaskingu; kazete da imate 150 aplikacija (ne znam sta ce vam toliko...) i da vam 'radi' cca 30 u pozadini i cudite se kak se mob sa 512 mb rama npr. usporio i ne ide glatko. Ajd upalite komp s 1 gb rama i oko 20 aktivnih aplikacija pa gledajte kako je 'brz'. Naravno da nece bit fluidan ak ima otvoreno hrpu aplikacija. Ja uz standardne aplikacije imam jos desetak skinutih i to mi je sasvim dovoljno. Wildfire mi ima official 2.2 update bez custom roma i sve leti. Lijepo skinem task manager/killer i ugasim nepotrebne aplikacije kad zavrsim s njima. Ako vam se neda izdvojit 10 sec za to napravit eh onda stvarno...

IGN: weirdek (EU)
17 godina
Stoja kaže...

Baš sam danas bio u technomaxu i jedno pola sata se igrao sa ipadom. Opći dojam je da sam zadovoljan uređajem i vrlo lijepo radi, ali sam primjetio da ga multitasking malo muči, bilo je jedno 20-30 appova u pozadini i malo je znao trznuti između prebacivanja/minimiziranja appova, ali ništa pretjerano{#} Ali pazite da li većini appova treba pravi multitasking? Naprimjer da li vam aplikacija za galeriju slika mora biti u pozadini i uzimati procesorsko vrijeme? umjesto da on samo "zapamti" gdje si bio(koja slika/album) i da me samo vrati nazad kada ponovo pokrenem aplikaciju? Koliko sam probao appove na ipadu, većina su takvog tipa(igre, razni news appovi, kalendar, mail, i sl.) Jedino neznam kako stoji sa IM servisima gdje baš treba multitasking, ali ako se i one mogu srediti, onda je to ok. A za ostalih 90% aplikacije ovo funkcionira kako spada, i ako na taj način štedi bateriju/procesor i sistem je brz, to ima smisla.

Malo si me krivo shvatio. Pročitaj onaj link gore koji sam ti postao. Ako je proces u pozadini i treba procesora (obrada nečeg), Android mu daje resurs, dok iOS mu ga zabranjuje (ako baš aplikacija nije napravljena za takav rad). Galerija slika ti niti kod jednog niti kod drugog ne troši procesor, zato jer ga treba samo dok nešto radiš u njoj, ali slučajno da joj zatreba zbog nečeg Android bi joj ga dao, iOS ne (ako nije implementirano). Zamisli si kako radi MT kod desktop OS-ova, tako ti radi i kod Android-a, ako proces nešto treba, proces nešto dobi (ako toga ima dostupno). Kod iOS-a je malo drugačije.

17 godina
apoteka kaže...
artfull kaže...

takav multitasking je imao SE K750 {#}

Kao i svi "Pametni telefoni" do Andriod-a. Kolko znam to je prvi SmartPhone koji je imao "pravi" MT, svi ostali su zamrzavali aplikacije.

17 godina
Android ispred Symbiana

Samsung Galaxy S nisam ugasio od kada sam ga kupio, znači oko mjesec dana.

Izvodi 3D igre glatko, (Asphalt) browser ne šteka, čak nisam primjetio onaj lag zbog kojeg su neki rootali mobitel.

Vjerojatno je sreća, ali stvarno se nemam na što požaliti.

Da ne bi bilo zabune imam nekih 20-ak aplikacija koje stalno koristim.

Kmmbinacije Skype, browser, muzika, mail, izvode se glatko.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice