AMD priprema tri nova FX procesora

poruka: 310
|
čitano: 44.239
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD priprema tri nova FX procesora".
17 godina
odjavljen
Re: AMD priprema tri nova FX procesora
mamiheli kaže...
XXX kaže...

Molio bih te da malo objasniš ovo o lošem phenomu. Evo lin za recenziju tog procesora od prije pet godina, kada je izašao.

Dragi XXX to je tekst iz  August 13, 2009

Danas je 23.8.2014

5 godina kako si i sam napisao

Meni vrijeme nije stalo i u toj temi se pisalo o 965BE danas. Danas je taj procesor slab. Možda nešto ne štima samnom, ali ja to tako vidim.

Neznam što bih ti odgovorio a da se ne nađeš uvrijeđen, u najmanju ruku si neobjektivan. Znači u trenutku izlaska je bio najbolji izbor za uloženi novac, zar očekuješ da procesor u tom cijenovnom rangu i nakon pet godina jednako dobro fila grafičke kartice  i to nakon nekoliko generacija istih? Što je najabolje taj procesor je i nakon pet godina odličan za ogroman broj igara, kućnu ili poslovnu upotrebu. 

Tako da predragi kolega, nisam zadovoljan argumentacijom, sumnjam da će biti itko.

edit

sa ovime ne mislim samo što si pisao u toj temi, već i u ovoj opisujući problem sa jednom igrom kao i ukupnim tonom tvojih postova koji zvuče jako razočaravajuće.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2014 23:14 (XXX).
17 godina

Vjecna borba AMD-ovaca i Intel-ovaca {#}{#}.... A da malo izadjete u zivot? {#}
Na kraju forumaske sjednice, krajnji korisnik ipak ce sastaviti svoje racunalo oko procesora kojeg mu dopustaju financije. Hoce li to biti neki od AMD-ovih APU-a ili Celeron od Intela to je posve nebitno... Pozdrav {#}
P.S.
FX serija i nije toliko losa, bacite malo oko na youtube....

Moj PC  
13 0 hvala 1
10 godina
protjeran
XXX kaže...

Neznam što bih ti odgovorio a da se ne nađeš uvrijeđen, u najmanju ruku si neobjektivan. Znači u trenutku izlaska je bio najbolji izbor za uloženi novac, zar očekuješ da procesor u tom cijenovnom rangu i nakon pet godina jednako dobro fila grafičke kartice  i to nakon nekoliko generacija istih?

Dragi XXX ja sigurno ne očekujem da procesor nakon 5 godina bude jednako dobar kao u trenutku predstavljanja. Stoga je u današnjem trenutku moja izjava da je taj procesor SLAB apsolutno točna i 100% objektivna. Jer, dragi XXX nije se govorilo o Phenom II 965BE u povjesnom kontekstu nego u točno specificiranom kontekstu u danoj temi. Ta tema je je direktno išla na DANAŠNJI trenutak sa točno ODREĐENIM pitanjem da li će taj procesor biti problem u DANAŠNJEM trenutku sa novom grafičkom karticom.

Odgovor, kao što si i sam sada potvrdio je jednoznačno DA, biti će, a ja sam bio pošten do kraja i reako sam da to ovisi o IGRI. Još uvijek ima sijaset igara koje 965 gura bez problema.

Nadam se da uviđaš da ja niti u jednom trenutku nisam rekao da je AMD govno i da je 965BE sranje od procesora jer to jednostavno niti u jednom trenutku nije niti bila tema.

Snaga procesora u današnjem vremenu sa današnjim softverom i novom grafičkom. 965 je slab i to je 100% objektivan i točna izjava.

Nadam se da je ovime nedoumica razrješena, jer oftopičarimo.

10 godina
protjeran
XXX kaže...

sa ovime ne mislim samo što si pisao u toj temi, već i u ovoj opisujući problem sa jednom igrom kao i ukupnim tonom tvojih postova koji zvuče jako razočaravajuće.

Ovo nisam vidio,, ili sam previdio, no da ne bi ispalo da te ignoriram.

Napisao sam da je meni moj nabrijani AMD spor za Planetside 2  - FPS MMO

Napisao sam da odokativnom procjenom AMD gura bar 80% svega dostpunog bez problema.

Napisao sam da je iskustvo pokazalo da AMD nije dorastao toj PlanetSide 2 neoptimiziranoj igri kao Intel. Čisto iskustvo, sirova činjenica protiv koje nitko ne može ništa reći.

Napisao sam da kad sve zbrojim i podvučem meni se zbog jedne igre ne daje 3000kn za Intel CPU + ploča te sam rađe odlučio prestati igrati tu igru jedinu koju sam zaista igrao vrlo gorljivo. 

Sorry ne znam kupiti jeftinije da valja i da je ono što sam gađao u smislu perfromansi i opreme. Vrlo vjerovatno će me neki Intelaš napasti da sam lud i da se može dobiti "mrak" ploča i proc za manj para, pa se unaprijed ispričavam.

I ne znam što je tu razočaravajuće jer nisam iznio niti jednu emociju samo činjenicu te na kraju odlučio ostati na AMDu jer mene njegova realna inferiornost, u igri koja me jako zanimala i okupirala, inferiornost koja se vidi i u testovima i u cijeni proizvoda, ne smeta toliko koliko me smeta skupoća Intela. Intel mi ne vredi te pare unatoč tome što je bolji.

Dakle meni je jasno da je Intel bolji jer je to očito kao smjena dana i noći, ali ja to ne želim platiti jer mi realno ne treba. Ako dođe trenutak da se ne bu moglo drugačije, kupim Intel i amen, te smatram da bi tako trebao učiniti svaki od vas. Svojim novcem nagraditi onoga proizvođača koji vam zaista daje ono što vam treba i nemate se kome opravdavati ili uvjeravati. Meni AMD, unatoč realnoj i  dokazanoj inferiornosti, daje dovoljno da ću rađe dati pare za AMD u desktop kućnom računalu unatoč činjenici da mi novci nisu problem.

Nekima se može učiniti bahato što sam spominjao troškove nekih drugih potreba, ali ponata je bila samo da kažem ovo: Ako želim mogu si kupiti bez da trepnem Intela, sad ovaj čas i to finacisjki uopće neću osjetiti. No, nije mi to to. To bi mi bilo samo zbog te igre, a igra mi je ionako gubljenje vremena, nije produktivno utrošeno vrijeme i automatski mi taj Intel unatoč njegovoj superiornosti ne vredi.  Obzirom da za niti jednu drugu zadaću mi ne treba Intel procesor to bi osjetio kao bahato razbacivanje novcem zbog jedne igre i onda bi se još više razbacivao vremenom kojeg ionako nemam. 

Da parafraziram: svima vama na forumu 5kn nije puno para, ali kad imate 5kn u džepu, nećete ih baciti u koš za smeće samo zato jer je to malo para. Jel' tak? Dakle to je to, da me svi razmeju.

Ne znam da li ovo može biti realnije, iskrenije, i nenavijajuće za bilokoji tabor sa željom da vam otvorim oči da problematiku viditi iz smjera koji bi išao VAMA u korist, a ne nekom smrdljivom brandu.

Vi se tu sad koljete za račun branda i to uopće ne vidite. AMD i Intel ne znaju da vi tu uopć postojite. Vi ste "home users" koji postoje u obliku broja prodanih procesora i to ne direktno jer svi vaši procesori su prodani velikim distributerima pa zapravo Intel i AMD ima još manje pojma gdje ste i što ste. Zaboli ih kita za vas kao osobu koja voli njihov proizvod. Samo ih brinu pare, da vas nekako namame da ih potrošite. Stoga vi uzmite od njih i platite samo ono što vam zaista treba te se nastojte ne uplitati emotivno, jer bu te takovu logiku, lošu logiku, preneslli na druge stvari i bute se gadno za*ebali kad na red dođu neke ozbiljnije odluke od izbora glupavog procesora {#} .

Pozdrav svima..

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 2:13 (mamiheli).
11 godina
XXX kaže...
Stjepanj kaže...

evo dolje usporedba koju mi je nedavno linko kolega XXX(tx:)

http://udteam.tistory.com/647

hrpa igara i procesora sve na jednom mjestu s krasnim grafovima kako pojedinacnim tako i overall perfomansama istih{#}

izgleda da je snagom cak i zadnja izdana i3 stigla/prestigla fx 83xx barem sto se tice gaming perfomansi...{#}

u vecini testova dode ti da zaplaces...{#}sto je jos najgore vecina intelovih procesora ce raditi bajno i na ploci od 250kn s nikakvom regulacijom(naravno osim x79 ploca)...

S druge strane razlika između jednog FX6300 i I7 procesora u gamingu je samo 15% što je i više od 100% isplativije sobzirom na razliku u cijeni. Tako da su meni ovi testovi jako pozitivnu za moje argumente i moje viđenje hardvera. Razlika od 15% je u gamingu jedva primjetna. Razlike između I3 ni nema 3% što je nevidljivo, dok je u odnosu na opet duplo skuplji I5 ispod 10% ( testovi full hd reze ).ako

Ako je ovaj graf tocan mislim da necu sigurno nikad uzeti intel,definitivno precijenen.mislim igra avp na athlonu i i7 netrzaju. Dakle ova i7 nije brza od tog jeftinog proca u ovoj igri..pffff....

13 godina
odjavljen

Pa FX 83*0 bi trebao performat kao i i5 i i7 u multi-threaded igrama koje podržava do 4 jezgre ili slabije, a trebao bi malo outperformati ili jednako performati kao i i5 i i7 dok će bilo koji Intel debelo outperformati FX seriju u single-threaded igrama. 

A kupovati i7 naspram i5 zbog gaminga na Single-GPU je glupo, eventualno ako se kupuje neka top-notch grafa pa se kasnije misli staviti još jedna ili zbog sigurnosti kao npr. GTX 780 Ti. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 10:56 (Deawood).

1 2 hvala 0
12 godina
Deawood kaže...

Pa FX 83*0 bi trebao performat kao i i5 i i7 u multi-threaded igrama koje podržava do 4 jezgre ili malo slabije, a trebao bi malo outperformati ili jednako performati kao i i5 i i7 dok će bilo koji Intel debelo outperformati FX seriju u single-threaded igrama

zašto se neprestano spominje da intel "outperforma" samo u single-threaded igrama ako jedan i5 ima četiri jezgre, pa po toj logici ima prednost u svim igrama koje koriste i više od jedne - sve do četiri

a obzirom da i te koje koriste više od četiri jezgre, ne koriste ih podjednako niti do kraja (kako je kolega rupy pokazao - nešto preko 60 posto), ove četiri intelove na i5 to bez problema sustižu - pretpostavljam da kad dođu igre koje koriste više jezgri do bar 90 posto loada, da će tek onda fx doći do izražaja u odnosu na i5

13 godina
odjavljen

Evo, malo sam ispravio prvi dio posta. Znaći, i5 i i7 će performat isto kao i FX 8320/8350 ili će ga outperformati, iako baš kao što kažeš. i5 i i7 bi trebali pošteno outperformati FX 8320/8350.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Eto, ako će sada Intelašima biti srce na mjestu neka ovaj post iznad mog bude zaključak teme. Imate jače procesore koje ste istina više i platili pa nema porebe da na buduće teme o AMD novostima, padovima zarade ili drugim problemima dolazite dokazivati isto. Svaka budala ima svoje veselje i svaki proizvod ima svog kupca iz ovog ili onog razloga.

Moj PC  
9 0 hvala 4
11 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 11:48 (brbelizz).
11 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Prijatelju, imaš google i koristi ga.

Mnoge igre koriste i više od 4 jezgre/threada.

Nemam volje da ti sada tu pišem tekst od kilometra jer takvih kao ti naiđe na stotine pa zažalim što ne spremim ono što napišem.

Uživaj.

SIMS

ASUS M5A97 R2.0 570HRK

FX 6300 700HRK

FX 8320 998HRK

Rajintek Themis 200HRK

Za 1700HRK imaš brutalan setup, sa tim coolerom i pločom OC ide bez problema na 4.4-4.5GHZ.

Najoptimalnije 4.2GHZ i 1.325V sa prosječnim primjerkom, perfomanse 8350 u turbo modu, tišina i hladnoća.

Prestanite trollati, za te novce svak tko zna slaže tu opciju i ona jede, doslovno.

Vi doma svojima ubacite Pentiume i tješite se.

Znam da je izvan teme ali slažem si konfu do 4k i mislim uzet fx 8320 i asus m5a97 r2.0,pa me zanima u kojoj trgovini su tako niske cijene? :OOO

14 godina
brbelizz kaže...

Znam da je izvan teme ali slažem si konfu do 4k i mislim uzet fx 8320 i asus m5a97 r2.0,pa me zanima u kojoj trgovini su tako niske cijene? :OOO

Kolega pogledaj na Nabava.net.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Eto, ako će sada Intelašima biti srce na mjestu neka ovaj post iznad mog bude zaključak teme. Imate jače procesore koje ste istina više i platili pa nema porebe da na buduće teme o AMD novostima, padovima zarade ili drugim problemima dolazite dokazivati isto. Svaka budala ima svoje veselje i svaki proizvod ima svog kupca iz ovog ili onog razloga.

Što zar nisi ti trebao prestati pisati ovdje u temu ima 10-ak svojih postova? Al eto, jao onome tkome će srce stati na mjesto kada netko od vas reče da je Intel bolji.

Al ljudi zakon ste, nemojte se nikad mjenjat. Treba nam jos ovakvih tema za ubiti malo vremena.

{#}

17 godina
odjavljen

Ma trebao sam stat odmah nakon prvog posta, ali i meni je zabvno na trenutke, poput onih tema da je konzola ili tablet bolji izbor od "stolnog" PC-a, i tamo sam bio ekstra aktivan {#}. Što se budućih tema tiče ne brini, slijedi nastavak kod prve objavljene vijesti o padu dobiti kod AMD-a. Bit će opet hur dur amd zaostali seljaci, intel svemir.

Moj PC  
9 0 hvala 3
12 godina
Dobra prepirka zlata vridi
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
6 0 hvala 2
13 godina

Podržavam sve diskusije na AMD vs Intel i AMD vs Nvidia ali ne volim kada to već pređe u svađu. Znači diskusija, bez pretjeranih emocija, vrijeđanja i sl.

Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
kenan.M kaže...

ali ne volim kada to već pređe u svađu.

Pa tek onda je zanimljivo, kad onda krenu provale (usporedbe). {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 13:12 (Valentin17).
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
kenan.M kaže...

ali ne volim kada to već pređe u svađu.

Pa tek onda je zanimljivo, kad onda krenu provale (usporedbe). {#}

I fučkanje... {#}

Freak Show Inc.
11 godina
neaktivan

Puno ste se "raspričali", a nikakvih zaključaka..Ne može se isčitati ništa pametno što je bolje kupiti..

Mene zanima najniži segment ponude, integrirana grafika..

Prevladava mišljenje da amd ima jaču integriranu grafiku na svojim apu-ima, za razliku od intela sa celeronima i pentiumima..

A onda naletim na članke gdje se tvrdi da recimo richland (a kamoli prethodnici) ne može pokrenut 4k video..Dok intel isto vrti već od ivy bridga, i to već na celeronu..

Čini se da je intel predriblao amd, čak i u low segmentu..Ispravite ako griješim..

0 7 hvala 0
16 godina

Ma sve su to odlični procesori za kućne korisnike i za igre (npr. ako se računalo kupuje djeci).

A vi AMD-ovci barem možete reći da ste (u slučaju FX-a 8350) za 1300-tinjak Kn dobili procesor sa 8 jezgri na 4 (uz turbo 4.2) GHz sa 16 MB cache-a. I uz to je otključan. A recimo i5-4690 košta oko 1700 Kn (K verzija oko 100 Kn više) i ima 4 jezgre na 3.5 (uz turbo 3.9) GHz i 6 MB cache-a.

{#}

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Intel ne može ni ponuditi 4K@60Hz, a kamoli da se nešto još i miče na ekranu...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
boatenga kaže...

Puno ste se "raspričali", a nikakvih zaključaka..Ne može se isčitati ništa pametno što je bolje kupiti..

Prevladava mišljenje da amd ima jaču integriranu grafiku na svojim apu-ima, za razliku od intela sa celeronima i pentiumima..

A onda naletim na članke gdje se tvrdi da recimo richland (a kamoli prethodnici) ne može pokrenut 4k video..Dok intel isto vrti već od ivy bridga, i to već na celeronu..

Čini se da je intel predriblao amd, čak i u low segmentu..Ispravite ako griješim..

4k playback graf

Biti ili ne biti pitanje je sada.
13 godina
protjeran

Zizo dakle niti jedan nemre{#}{#}...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
5 0 hvala 3
11 godina
boatenga kaže...

Istina,zato sam ja kupuio amd da im pomognem da se priblize intelovoj dominaciji.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
steelman kaže...

Znaci svi ovi benchmarkovi na google su fake? Ti znas nesto kaj oni neznaju?

Ma nee, izvini, moja greška.

Nemam volje da ti pojašnjavam, kupi si Celerona i koju dobru karticu pa mi se javi kad zaigraš kakav MP ili naslov kojem je potrebna CPU snaga, a to je svaki skoro iz 2014.

nikbkk kaže...

Nakon Pentium II Klamatha (valjda ima ovdje onih koji ga se sjećaju...) a kojeg sam hladio sa sobnim ventilatorom tijekom ljeta i koji se konstantno rušio prešao sam na AMD. Od tada je prošlo desetljeće. Sad trenutno imam A6-3650 sa XFX 6670. Kupljeno u nadi da ce se super upariti no nakon cekanja godinu dana odustao sam.

Čekam dostavu ploče, i5-4440 je danas stigao. nuff said?

i5 4440 je odličan CPU, tvoja je greška što si očekivao da ćeš se naigrati sa 6670 i APU-om.

Tu je trebao ići PII X6 i diskretna kartica ili FX6000/FX8000.

Kada sam uzimao A6, to je bio posljednja tehnologija iz AMD-a. Nisam uopce koristio integriranu grafiku vec diskretnu.

Isprva je bilo brže od Athlona 4xxx koji sam tada imao (dual core), no i dalje to nije Intel. Tek sad to vidim.

P.S. Iako ploča nije stigla na vrijeme uspio sam posuditi jednu dok ne dođe. Preporod.

16 godina
neaktivan

Jel tko primjetio da ovi njihovi procesori idu isključivo sa vodenim hlađenjem , nemamo o čemu više pričati to sam mogao i ja napravit dignuti takt , napon i TDP i rebrandirat procesor u drugo ime. Pa se vi i dalje držite AMD-a

Evo i usporedba sa intelom. Sama cijena sve govori , tko kupi ovaj amd može odmah u ludnicu.

http://versus.com/en/intel-core-i7-4790k-vs-amd-fx-9590

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 12:56 (zeroname).

2 13 hvala 0
17 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Jel tko primjetio da ovi njihovi procesori idu isključivo sa vodenim hlađenjem , nemamo o čemu više pričati to sam mogao i ja napravit dignuti takt , napon i TDP i rebrandirat procesor u drugo ime. Pa se vi i dalje držite AMD-a

Evo i usporedba sa intelom. Sama cijena sve govori , tko kupi ovaj amd može odmah u ludnicu.

A onoga tko piše ovakve nebuloze treba naliti ricinusovim uljem i zatvoriti u ormar:

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Upravo si nas prosvjetlio {#}

Nisam vidio da taj procesor netko preporučuje na forumu, čak nisam pročitao da se netko pohvalio kupovinom.

12 godina
zeroname kaže...

. Ljudi moji ja sam zadrti Intelaš al ovako nesto ni meni nije palo na pamet napisat
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
15 godina

Gledam po forumu i trazim teme da vidim ima li koja da pise intel vs amd.Nasao sam ih par ali nema svjezih postova tako da mislim da bugovci moraju promjeniti ime ove teme jer ovdje su sve svjeze informacije uz to ima i gluposti itd.Posto u ovj temi nisam vidio bar 10 poruka vezano za temu i naslov.

Moj PC  
1 2 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice