Vidim. Jeftiniji AMD dere skuplju Nvidiju
Misliš AMD dere nvidiju? I Fury X i GTX980Ti su $650 ako se ne varam..
Ali je jeftiniji od Titana a performanse us tu negdje. Titan je tek malo brži od 980TI koju Fury po ovim prvim testovima dere, ako su istiniti.
Nije, znalo se 16-tog službeno.
Vidim. Jeftiniji AMD dere skuplju Nvidiju
Jeftiniji mora biti (pa to je AMD, low budget ili best buy rješenje in išta drugo neće nikada ni biti), a dere GTX 980Ti ne vidim ovdje Titan X, tako da ti je poređenje malo 'usra*o'
I uopće ne "dere", jedva do 5% .. u mom grafikonu "obični" GTX 980 vs. "obični" R9 390 dere i preko 100% u performansama.
Dakle, niti moram čekati 24-ti a 16-ti sam već dočekao tako da od vaše fatalne serije 300 nema ni f od fatalne. A sada čekajte jesen, za mene je ovaj cirkus završen. Lik to fino ovdje objašnjava:
Ali je jeftiniji od Titana a performanse us tu negdje. Titan je tek malo brži od 980TI koju Fury po ovim prvim testovima dere, ako su istiniti.
Mah, briga gamere za Titan X pored 980Ti. Nije nvidia bez razloga izbacila GTX980Ti, izgleda da su znali koje performanse trebaju ponudit za koliko para.
da li si ikada imao jednu ati 9700pro...duplo brže performanse od najjače nivideje tada, titanijum četvorke. Kužiš duplo. Još tada 2002. Ati je dominirao i gazio Nvidiju. Bila je to naskuplja kartica i najbolja na tržištu.
TitanX nije za obične korisnike, nego one koji imaju 4K, 5K, 8K... 3x4K monitor je toliko da mu je malo 6GB, a malo je već i za 5K ili recimo dva 4K ekrana. 980Ti je high-end za većinu entuzijasta i prikladan je cijenom onima koji si ne mogu priuštiti TX.
FuryX cilja 980Ti ili više.
a sta je sa dx 12 benchmarcima. a sta je s ovim trikovima jeli moguce da nešto slićno koristi fury pa da bude dosta 4gb za 4k .a i u kombinaciju s ovim, pa da ko ona baza sa fizikon ,vrti recimo 200fps u benchmarku a fizika blokaje vidljivo ,nešto async fizika link (stavitkvacica multithread physx i async mode ). i rjesili su problem sa tih 300-500ms pa zapravo nema pauze iako nema neke teksture u to isto vrime bench nije izgubi ni 1% a ni nece smetat kod igranja?
Ima i AMD kompresiju sada. No, to omogućava samo da se malo smanje zahtjevi i FuryX je brži nešto baš zato jer ima brzu memoriju, ali i dalje je to manje bitno kad potrošnja preleti mogućnosti. Znamo da FuryX ne može 5K gurati.
Budući da su ovdje i gameri i oni koji to nisu ipak na karticama srednjeg i gornjeg srednjeg ranga (dakle sve redom GTX 970, 770, 460, 550ti, te (kao i moja) AMD HD 4670 te jedna starija 3650 i izuzetak je Tonči čije potrebe i zahtjeve izlaze iz okvira ovih testova, btw: ipak lik ima Haswell-E) komotno možete zaključiti situaciju sa famoznim prestavljanjem serije 300 AMD-a.
Izvor: AMD Radeon R9 390X, R9 380 And R7 370 Tested
Izaberite bilo koju igru, bilo koje testiranjei dobit ćete ovako nešto:
Dakle možda i na njpoželjnijoj rezoluciji (27" QHD monitora rezolucije 2560x1440 stvari su manje više ovakve:
Na mnogo popularnijoj rezoluciji tj. FHD ili tačnije 1920x1080 (ipak mnogi se igraju na LCD televizorima) stvari su također poražavajuće za AMD:Dakle postotke u (ne)ubrzanju izračunajte sami. Ja gledam nešto u FHD R7 370 je 1,5 puta sporija od GTX 960 i čak 2,5 puta sporija od GTX 960. Uostalom pozabavite se brojkama i sami.
Potrošnja energije (dakle za ovu dječurliju kojoj starci plaćaju račune ovaj dio ne moraju niti gledati) Ali ja ću samo citirati:
MSI R9 390X Gaming 8G: "Its 294W measurement is almost 50W more than what we measured for the Radeon R9 290X topped with a hybrid cooler, which offers practically the same performance! These results are more than just worlds apart."
Zaključak: "But when you compare the efficiency and overall performance of Nvidia’s competing models, AMD can’t come close. It can’t be disputed that Maxwell is the more modern architecture, and AMD’s rebranded boards can only do battle by offering them at a fitting price point." * * *
Nada: "AMD will take the opposite approach and start at the top again. With a bit of luck, it might reclaim the prestigious single-GPU performance crown." Dakle, trebat će AMD-u malo sreće da tek dostigne i jedva prestigne ono što Nvidia odavno ima tj. Titana X, koji okvirno opet nitko od vas neće kupiti,a dobro se zna da neće donijeti veliki profit, skoro smiješan dio: "That’s not going to make the company a lot of money though; bragging rights alone won’t pay the rent (or a nine-digit R&D budget)."
Zaključak2: Za nojeve koj još uvijek nisu izvukli glavu iz pjeska (u jesen će kada dođe Fury X puta 2): "There’s no real innovation to speak of in AMD’s 300 series, at least as far as these models go. Let’s hope for the company’s sake that Fiji doesn’t turn into Bermuda."
Malo riječi i o mojim komponentama: Imam Sapphire HD670 1GB i AMD Athlon X2 5000+. Nisam nikakav fanboy, imam novu (spremnu za prodat 7770), zatim AMD A10-6790K (za moje zahtjeve fantastični GPU unutra i vjerovali ili ne Asusovu F1A55 ploču koja NEMA NITI JEDAN GRAFIČKI IZLAZ! Sramota za AMD, živim za dana kada ću se riješiti ovih go*ana.
XXX: Sad mogu otvoriti Karlovačko
Wauu, kakve rečenične konstrukcije, kakvo izražavanje...
Daj mi objasni kako nešto može biti X puta sporije od nečeg? Koliko je to u procentima? 150% sporije i 250% sporije u tvom slučaju?
Budući da su ovdje i gameri i oni koji to nisu ipak na karticama srednjeg i gornjeg srednjeg ranga (dakle sve redom GTX 970, 770, 460, 550ti, te (kao i moja) AMD HD 4670 te jedna starija 3650 i izuzetak je Tonči čije potrebe i zahtjeve izlaze iz okvira ovih testova, btw: ipak lik ima Haswell-E) komotno možete zaključiti situaciju sa famoznim prestavljanjem serije 300 AMD-a.
....
XXX: Sad mogu otvoriti Karlovačko
ajd nek si ti grupirao skoro u istu košaru 970 i moju 550ti
sad mi je odmah lakše, iako s njom ne mogu igrati witcher 3 niti na 1280×1024 na najnižim postavkama
(možda mogu probati 800×600, pa ponešto staviti i na medium)
i živio, ja ću otvorit jedno poslijepodne

Nisam ni sumnjao. Rekao sam ti da malo smanjiš za tvoje dobro
Fučkaj to sve...
Danas je ioanko hw na jako visokoj razini i jako je teško napraviti neki boost u performansama za razliku od prošle serije i ta razlika je sve manja jer je to to...
Ono na čem mogu raditi je potrošnja i ostale điđe a i to rade.
Ovdje bi se trebalo uspoređivati pefromance per dollar
AMD-u se uvijek prigovaralo kako ima loše drivere, meni se ova GTX 780 ghz svako malo ruše driveri na amd-u mi to nije bio slučaj već ohoho a i vidim puno ima o rušenju driveru kod zelenih.
Na kraju sve je to ista pašta pitanje je samo da li je nekome lijepša zelena ili crvena boja..
Veči je razmjer intel/amd nego amd/nvidia - ovdje fakat nijanse odlučuju.
Envy, ti si izgubljen slučaj. Ne znam te pa mi samo nije jasno jel ti to trolaš namjerno ili si stvarno da ne kažem šta ?
Da, Nvidijini driveri se često ruše u posljednjim verzijama. Meni ne prođe dan da se 2-3 puta ne sruši driver.
Veči je razmjer intel/amd nego amd/nvidia - ovdje fakat nijanse odlučuju.
Ma i to je prenapuhano (osim dijela da su amde grafe ovisnije o snazi procesora od nvidia grafa). Kad vidim takve spike uzmem tablet i odem na WC
Pogledati cijeli video. Dam se kladiti da nebi skužio razliku kada su u pitanju višejezgreni procevi osim da ti netko ne kaže da je u tom kompu intel a u ovom amd, čisti placebo. Kad kažen višejezgreni ne mislim na i3 koji ovdje muku mući...
Envy, ti si izgubljen slučaj. Ne znam te pa mi samo nije jasno jel ti to trolaš namjerno ili si stvarno da ne kažem šta ?
Ne trolam namjerno, svaku stvar (osim prve znaš već šta, zbog čega sam dobio 66 TD) sam fino u zadnjem postu razložio, i to mi dođe više kao relaksacija , uz jutarnju kavu naravno.
Kao što rekoh nisam ničiji potparol niti AMD-ov niti Nvidijin... samo mi nije jasno (video sam već postavio lik fino objašnjava) kako je moguće da tako slijepo, vojska fanatika služi AMD-u. Jer evo gora sam ti objasnio kakav APU imam i kakvu ploču imam i htio sam 7 godina staru konfiguraciju osvježiti kada ista ploča nema video izlaz, a najmanjim mogućim slovima na cijeloj Asusovo stranici piše da "za potrebe video izlaza zahtjeva dodatnu PCIe Video Card".
Kako objašnjavaš pored svih citata koje sam kopirao dođe netko kojeg zanima matematika šta to znači 1,5 puta ili 2,5 puta?
Kako objašnjavaš da pored fantastičnih Maxwell reješenja vojska ljudi i dalje kaže "čekamo seriju 300, pa makar i pola godina ima da pomete pod Nvidiom". Dođe serija 300 i pored slnog čekanja AMD nema konkurentskih rješenja Nvidiji pa dođe ti lik i još se nada jeseni, kao kupit će on Fury X2.
Jednostavno nikako mi ne ide u glavu, ali nikako, da nitko ovdje od fanatičnih sljedbenika AMD-a nije niti jedan graf, niti jedan citat nije kontraargumentovao, nego čisto gluposti tipa "kako sam mogao 770 u isti koš staviti sa 550ti, a prije toga sam rekao da su ovdje igrači većinom sa srednjim i gornjim srednjim grafičkim rješenjima.
Nemam komentara jednostavno.. nojevi sa glavom u pjesku, ti prvi lupaš TD na rečenice za koje ne možeš reći niti da se slažeš niti da se ne slažeš.
l.p.
Kako objašnjavaš pored svih citata koje sam kopirao dođe netko kojeg zanima matematika šta to znači 1,5 puta ili 2,5 puta?
Objasni na primjeru.
Daj brojke i objasni gdje je nešto 2.5X puta SPORIJE od nečeg.
Znam ja šta si ti htio reći, odnosno šta si mislio (vidim iz tabele), ali način na koji si to rekao mi daje do znanja da te prekrižim kao ozbiljnog (trijeznog) sugovornika.
Ako si odredio da je nešto brzo/sporo kao X (68 fpsa u fhd rezi), 2,5X od toga je 170 fps-a (68x2,5). Budući da kažeš da je sporije za toliko, znači da je rezultat manji od nule (-102), što mi govori da tvoja rečenica nema smisla.
Kako objašnjavaš da pored fantastičnih Maxwell reješenja vojska ljudi i dalje kaže "čekamo seriju 300, pa makar i pola godina ima da pomete pod Nvidiom". Dođe serija 300 i pored slnog čekanja AMD nema konkurentskih rješenja Nvidiji pa dođe ti lik i još se nada jeseni, kao kupit će on Fury X2.
Kako to misliš?
ja sam samo rekao da se bolje osjećam, tj. utješio si me, jer sam posljednjih dana strašno tužan što mi moja 550ti ne da igrat witchera niti na najnižim postavkama
a 550ti u odnosu na 770 ili 970, ne da nije srednji segment, nego nije niti donji
u krajnjem slučaju, i meni je jutarnja razbibriga bacat kosti
Objasni na primjeru.
Daj brojke i objasni gdje je nešto 2.5X puta SPORIJE od nečeg.
* * *
Možda te igra riječi buni. Ključna riječ je 'sporije'. Imaš auto koje ide 100 km/h, ako je netko auto 2 puta sporije to znači da tom drugom autu treba 2 puta više vremena da dostigne istu kilometražu (prijeđeni put u jedinici vremena). Pa onda jednostavnom formulom dijeliš 100/2 i dođeš do rješenja da se drugo auto kreće 50km/h.
Analogno GTX-ca daje 109 FPS-ova, ako je R9-ka 2,5 puta sporija podjeliš taj broj 100/2.523148148 (ovo je tačan broj 'puta')... i dođeš do rješenja da R9-ka daje 43,2 FPS-ova (vidljivo u grafikonu). Jasno?
Možda ne možda da, možda je igra riječi možda nije ali činjenica da se određeni broj pojedinaca koji nemaju kontrargument na ovaj grafikon ogovaraju sa "ti i dalje piješ". Kako ći ja tog lika uzeti za zdravog sugovornika?
Pa pi pijan čovjek će ti reći ono što je Tomhardware rekao: "There’s no real innovation to speak of in AMD’s 300 series, at least as far as these models go."
Kako to misliš?
Ne znam što nije jasno.. Nvidija jednostavno grabi inovacijama na svim poljima, Tesla, Tegra, Quadro, GeForce (ovaj dio nas posebno interesuje), u nekada nedodirljivom domenu ATI-a (potrošnja) sada debelo i prestigla (je li netko gore na testu primjetio da 50W više troši 390X od 290X?) ali grupa pojedinaca ne može da se nosi sa tim, pa čeka čeka čeka i najavljuje mjesecima i kvartalima neko čudo da AMD izmisle. Na polju CPU-ova nekog inžinjera koji je prešao iz Applea, na polju grafke što su čekali - dočekali su.
Dakle tvoja ponuda Titan X za dvije Fury X (da kažem drugu u USA da kupi)? Nije da ja ne mogu jeftinije tamo kupiti novu Titan X nego me zanima bi li se ti odvojio Titana za dvije Furyjice? Smijem se kladiti da ne bi.
Možda te igra riječi buni. Ključna riječ je 'sporije'. Imaš auto koje ide 100 km/h, ako je netko auto 2 puta sporije to znači da tom drugom autu treba 2 puta više vremena da dostigne istu kilometražu (prijeđeni put u jedinici vremena). Pa onda jednostavnom formulom dijeliš 100/2 i dođeš do rješenja da se drugo auto kreće 50km/h.
Analogno GTX-ca daje 109 FPS-ova, ako je R9-ka 2,5 puta sporija podjeliš taj broj 100/2.523148148 (ovo je tačan broj 'puta')... i dođeš do rješenja da R9-ka daje 43,2 FPS-ova (vidljivo u grafikonu). Jasno?
Možda ne možda da, možda je igra riječi možda nije ali činjenica da se određeni broj pojedinaca koji nemaju kontrargument na ovaj grafikon ogovaraju sa "ti i dalje piješ". Kako ći ja tog lika uzeti za zdravog sugovornika?
Krivo se izražavaš, odnosno brkaš brže i sporije.
Taj auto od 100kmh je 2x brži od ovog (50x2), dok je 50kmh auto 0.5x sporiji od ovog 100kmh (100x0.5) Ne možeš govoriti o X (množitelju) i onda dijeliti jer da bi dijelio moraš imati 1/taj X, odnosno 1/2x odnosno 0.5X.
Znači nije 2X sporija, već je 0.5X sporija, 50%, dok je ova 2X brža. Znači ne može nešto biti 2.5X sporije.
ja sam samo rekao da se bolje osjećam, tj. utješio si me, jer sam posljednjih dana strašno tužan što mi moja 550ti ne da igrat witchera niti na najnižim postavkama
a 550ti u odnosu na 770 ili 970, ne da nije srednji segment, nego nije niti donji
u krajnjem slučaju, i meni je jutarnja razbibriga bacat kosti
Primjeti da sam govorio globalno o srednjem segmentu tržišta, ne o trenutačnom stanju (jer spominjao sam HD4670 i HD3560). A ako igraš Witchera onda ti pored jutarnje razbbrige ništa više i ne treba
* * *
* * *
Oftopičariš i previše (da ne kažem trolaš). Jako si me dobro skontao ali hvataš se krivih argumenta, ovo ti je najvaljaniji: "There’s no real innovation to speak of in AMD’s 300 series, at least as far as these models go."
Moram priznati da sam se neki dan pravo iznenadio kad sam vidio racun od potrosene el.energije 64KM sa pdv-om moram platiti.A PC koji je na citavoj amd platformi plus sve klokano na max.Vjerujem da bi mi upola manje dosao racun da koristim intel platformu u kombinaciji sa zelenim.
Moram priznati da sam se neki dan pravo iznenadio kad sam vidio racun od potrosene el.energije 64KM sa pdv-om moram platiti.A PC koji je na citavoj amd platformi plus sve klokano na max.Vjerujem da bi mi upola manje dosao racun da koristim intel platformu u kombinaciji sa zelenim.
32 puta..
cijela kombinacija ti trosi cca 200w na sat više od intel/nvidie. ako i tolko pa izracunaj.
1 kw ti je oko 1 kune bar u Hrvatskoj.
i sada komp ti treba raditi 5 sati za 1 kn troška, recimo da ti radi 10 sati dnevno u full snazi razlika ti je 2 kn na dan, što je 60 kn mjesečno tj. 15,5 km. To ti je cca 720 kn godišnje.
Kada gledaš nije malo no nije sigurno razlika u cijeni za koju bi kupio intel/nvidiu. Dakle treba proći cca 2.5 godine da bi imao potrošnju sa kojom bi mogao kompenzirati intel/nvidiu.
A komp neces imati 2.5 godine sigurno i puno toga ces promijeniti..
GCijena u BiH 1Kw/h 0.13KM plus pdv znaci nekih 0.16KM trenutno je bosna najjeftinija u u Europi
Krivo se izražavaš, odnosno brkaš brže i sporije.
Taj auto od 100kmh je 2x brži od ovog (50x2), dok je 50kmh auto 0.5x sporiji od ovog 100kmh (100x0.5) Ne možeš govoriti o X (množitelju) i onda dijeliti jer da bi dijelio moraš imati 1/taj X, odnosno 1/2x odnosno 0.5X.
Znači nije 2X sporija, već je 0.5X sporija, 50%, dok je ova 2X brža. Znači ne može nešto biti 2.5X sporije.
Vidiš da mu je matematika ko zdrav razum, loša.