AMD Kaveri početkom 2014.

poruka: 47
|
čitano: 4.833
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD Kaveri početkom 2014.".
17 godina

Zvuči lijepo, ali ovakve sam paperlauncheve gdje je svojevremeno AMD Bulldozer
"ownao" Intel 6 jezgrene/12 threadne Xtreme procesore već gledao, kad tamo...
No, nadam se da uče na greškama i da je ovo dobar proizvod:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
7 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa kako će onda tek BF4 raditi na solidnim diskretnim karticama uz mantle? {#}

Freak Show Inc.

11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači AMD se pravo uhvatio posla. Sretno im. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Kaveri početkom 2014.
Napravili su usporedbu sa grafickom od 500 kn! Kaj imam od toga kad mi je graficka 4x jaca?
Mene zanima taj procesor sa recimo R9 280X vs intel sa GTX 770.
12 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Napravili su usporedbu sa grafickom od 500 kn! Kaj imam od toga kad mi je graficka 4x jaca?

mene zanima usporedba sa intel hd smetljem :$

14 godina
NEW_MAN kaže...

Pa kakve logike ima uspoređivati grafu u APU za 1000kn sa grafom od preko 2000kn

Vjerujem da će AMD opet pomesti pod s Intelovim HD drekom

robimarko@gmail.com
17 godina

Kakve logike ima usporedivati APU sa bilo kakvom krafickom?
Ako rade usporedbe onda cisti APU vs APU jer ako imam pravu graficku onda me boli briga za to kaj je APU na razini jeftilen graficke.

Da su napravili APU vs APU onda bi ispalo da je AMD 10x bolji, ovak ispada 3x.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 10:42 (NEW_MAN).
16 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...

Da, ali usporedba i jest s APU-om. :) Mantle tu nema glavnu ulogu, ali se predviđa da će dati ubrzanje od najmanje 10%, što je sasvim ok.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Da, ali usporedba i jest s APU-om. :) Mantle tu nema glavnu ulogu, ali se predviđa da će dati ubrzanje od najmanje 10%, što je sasvim ok.

Opet ti sa svojih 10%? Neću  10%, N-E-Ć-U!!! Hoću barem 20!!!

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen

10 je navodno najmanje što se očekuje, a 20% nije nedostižno. :)

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

10 je navodno najmanje što se očekuje, a 20% nije nedostižno. :)

Kad mi kažeš "nije nedostižno" to zvuči kao kad ja mojoj djeci kažem "dogovorit ćemo se"...

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Jel ti ovo ozbiljno? 

15 godina

Samo napred AMD....

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Meni to zvući kao "kupite naše grafe jer kada krene mantle biti ćemo bolji od Nvidie"

U međuvremenu zeleni bildaju svoje grafe,tko da amd-u niti tih 10-20% neće pomoći što se tiče performansi(fps in game).

A sada mene zanima dali će taj famozni Mantle u igrama davati nekakav vizualni napredak (u odnosu na grafe koje ga ne podržavaju) ili će samo povećati performanse podržanim grafama.

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
3 11 hvala 0
17 godina

Neka mi neki dobri forumaš/hardveraš objasni šta ja dobivam kao korisnik ako kupim npr Kaveri APU i izgradim sistem oko njega?

Budući da vidim da AMD odgađa Steamrollere, a šuška se i da neće ni izaći znači da su se orjentirali na ovo (APU).

Ako kupim Kaveri - gubim 4 jezgre u odnosu na FX, dobijem umjesto njih grafu koju ionako ne bi koristio jer bi ubacio ''pravu'' i šta još dobijem, ARM jezgru koja mi opet ne koristi ničemu.

Ok, čitao sam onaj članak gdje se objašnjava kako će HSA omogućavati dijeljenje memorije, omogućiti da GPU izvršava ostale zadatke, ali kakva je onda svrha ovih HSA rješenja u sadašnjem obliku?

1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Neka mi neki dobri forumaš/hardveraš objasni šta ja dobivam kao korisnik ako kupim npr Kaveri APU i izgradim sistem oko njega?

Budući da vidim da AMD odgađa Steamrollere, a šuška se i da neće ni izaći znači da su se orjentirali na ovo (APU).

Ako kupim Kaveri - gubim 4 jezgre u odnosu na FX, dobijem umjesto njih grafu koju ionako ne bi koristio jer bi ubacio ''pravu'' i šta još dobijem, ARM jezgru koja mi opet ne koristi ničemu.

Ok, čitao sam onaj članak gdje se objašnjava kako će HSA omogućavati dijeljenje memorije, omogućiti da GPU izvršava ostale zadatke, ali kakva je onda svrha ovih HSA rješenja u sadašnjem obliku?

Pa koliko čitam na drugim sajtovima kaveri u sebi i korisiti steamroller jezgre... Autoru se nije dalo baš sve prevodit :)

17 godina
keyser_soze kaže...

Pa koliko čitam na drugim sajtovima kaveri u sebi i korisiti steamroller jezgre... Autoru se nije dalo baš sve prevodit :)

Kaveri APU koristi steamroller, ali samo 4 jezgre, ostatak zauzima gpu i šta još...

Ali AMD odgađa FX procesore (CPU), odnosno treću generaciju sa steamroller jezgrama, znači steamroller će ići samo u ove APU-e a ne u klasične CPU-e.

16 godina
odjavljen
keyser_soze kaže...

Odakle bi se prevodilo? Detalji o APU-u su nešto drugo, ovo je jučerašnja vijest direktno s konferencije, ne prijepis.

14 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ovo je ko da pitas sto dobijes kupovinom bilo cega sto neces koristiti.

Onaj tko zeli casual gaming stroj kupovinom Kaverija dobiva 30fpsa u Battlefieldu 4 na 1080p. Izracunaj koliko kosta 30fpsa na BF4 u bilo kojoj drugoj kombinaciji.

17 godina
BlueMax kaže...

Ovo je ko da pitas sto dobijes kupovinom bilo cega sto neces koristiti.

Onaj tko zeli casual gaming stroj kupovinom Kaverija dobiva 30fpsa u Battlefieldu 4 na 1080p. Izracunaj koliko kosta 30fpsa na BF4 u bilo kojoj drugoj kombinaciji.

Pitam jer je to jedino što AMD trenutno nudi, tako da ako hoću mimo Intela, to mi je jedina opcija, a i djeluje mi dobar put taj kojim je AMD krenuo. Ja bi radije steamroller FX ali ništa od njega (ako i bude), pa zato pitam za ovo.

13 godina
protjeran

znaci li to da taj mantle potpuno zaobilazi directx?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
digitall1982 kaže...

Nazalost - ne. Pretpostavljam da je Xbox razlog tome.

16 godina
odjavljen
BlueMax kaže...
digitall1982 kaže...

? Upravo suprotno - po pitanju grafike Mantle nema ništa s DirectX-om odnosno Direct3D-om. Mantle je API koji mijenja Direct3D, dakle umjesto njega je i ima prednost direktnim pristupom hardveru.

13 godina
protjeran
Tonči kaže...
BlueMax kaže...
digitall1982 kaže...

? Upravo suprotno - po pitanju grafike Mantle nema ništa s DirectX-om odnosno Direct3D-om. Mantle je API koji mijenja Direct3D, dakle umjesto njega je i ima prednost direktnim pristupom hardveru.

Da, tako sam i skuzio.. Onda to otvara zanimljive mogucnosti, jer do sada je directx bio tata mata, e sad je pitanje prihvacanja toga od razvojnih studija, jer ne vjerujem da ce netko pisati cijelu igru u directx pa opet ponovo u mantle..osim ako amd to ne financira..

Bilo bi zanimljivo da kazu da ce izdati mantle api za linux i mac..

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
BlueMax kaže...
digitall1982 kaže...

Da ali DirectX ostaje jer nece sav hardware podrzavati Mantle. Mozda sam krivo razumio pitanje

14 godina
neaktivan
digitall1982 kaže...

Da, tako sam i skuzio.. Onda to otvara zanimljive mogucnosti, jer do sada je directx bio tata mata, e sad je pitanje prihvacanja toga od razvojnih studija, jer ne vjerujem da ce netko pisati cijelu igru u directx pa opet ponovo u mantle..osim ako amd to ne financira..

Bilo bi zanimljivo da kazu da ce izdati mantle api za linux i mac..

Za Mac ne znam, ovisi o tome sto ce Apple ugradjivati u buduca racunala, za sada je to Nvidija. Za Linux izlazi sigurno i to istovremeno sa windows verzijom.

11 godina
neaktivan

Vrijeme je da kaveri već jednom izađe..Čekam da složim novi komp..Sa intelom sam vrlo nezadovoljan..

Integrirana grafika je budućnost..

Davati za grafičku, količinu novca za koju možeš imati kompletnu novu konfiguraciju, je većini ljudi nepotrebno..Pogotovo nama koji smo igre i igranje, "odradili" još na komodorcu..

Stoga, amd je na pravom putu..

10 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

Zvuči lijepo, ali ovakve sam paperlauncheve gdje je svojevremeno AMD Bulldozer
"ownao" Intel 6 jezgrene/12 threadne Xtreme procesore već gledao, kad tamo...
No, nadam se da uče na greškama i da je ovo dobar proizvod:)

A gdi si to videl službeno jel,Izlanuo se da je AMD najavljival kako če prvi FX Bulldozeri potuč Intel procesore jer ja to nisam službeno nigdje videl.Službenih pokaznih testova od strane AMD-a, vezano za prve FX procesore nije uopče bilo več su samo po internetu kružile razne lažne informacije. No po internetu je kružila i jedna točna informacija, vezana za FX performanse s kojom AMD nije imao nikakve veze/loše performanse ali u tu informaciju niko nije htio vjerovat no ona je na kraju bila točna to znamo kaj ne.

Da ne duljimo previše jel nije ovo tema za to, prvi Bulldozer procesori su zapravo bili praktički nedovršena/ali potpuno funkcionala Alpha verzija silikona ili čipova.To ti je isto kao kad izbaciš Alpha verziju aplikacije ne tržište, šta onda dobiješ nego loš i zapravo nedovršen proizvod i eto problema i loših rezultata.No nije AMD jedini krivac za loše prve FX procesore, debeli dio krivnje leži na Globalfoundries 32nm proizvodnom procesu koji je u vrjeme izlaska prvih Bulldozer FX procesora ima vrlo loš CPU Yield. Dakle onda imaš nižu radnu stock CPU frekvenciju od željene(AMD je htio 4ghz), i osjetno veča potrošnja procesora ili to je bio onaj poznati rastrošni FX-8150 3.6ghz kaj ne jel.Cool

- FX Bulldozer CPU, potpuno funkcionalna Alpha procesorska verzija pretrpana problemima/lošim dizajnom sa istim takvim performansama a tu je i velika potrošnja

- FX Piledriver CPU, to je bila Beta CPU verzija bez greške dost toga su popravili ali još je to dost daleko od cilja

- Steamroller CPU, kad se sve zbroji to je zapravo RC1(Realase Candidate) CPU čip dakle nije još baš skroz dovršen ali je vrlo blizu tog cilja

- Excavator CPU,.......................................................................................

DrNasty kaže...

Ako kupim Kaveri - gubim 4 jezgre u odnosu na FX, dobijem umjesto njih grafu koju ionako ne bi koristio jer bi ubacio ''pravu'' išta još dobijem, ARM jezgru koja mi opet ne koristi ničemu.

A čuj Kaveri APU je specifičan proizvod, koji za sad nema konkurencije s obzirom kako je napravljen za to imaš dolnji prvi link.Ko drugo Steamroller nije odgođen, Kaveri APU ima Steamroller CPU a to kaj tebi možda fali X6 ili X8 CPU verzija bez grafičke jezgre e to je druga priča za to imaš drugi link ispod pa vidi kaj sam tam spomenul.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-huma-uniform-memory-access/186211.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-kaveri-apus-socket-fm2/188400.aspx?page=0&jumpto=3949227&sort=asc&view=flat

Kaveri APU ima ARM procesor ali samo za sigurnosne potrebe, ta ARM jezgra na njemu nema veze sa nikakvim performansama u bilo kojoj aplikaciji.

Grafička jezgra na Kaveri APU procesoru nije samo za igrice, to je prvi pravi APU a grafički dio služi kao veliki i močan FPU produžetak klasične FPU funkcije na nekom procesoru.Ti kad kupuješ Kaveri APU, na grafički dio ne gledaj samo za potrebe igrica jer Kaveri APU nije isto kao i Trinity APU razlika između njih je drastična i to prvenstveno u grafičkoj arhitekturi.Kaveri APU ima GCN grafičku arhitekturu, a ona je ciljano rađena da bude jako povezana sa klasičnim procesorom s kojim djeli i razmjenjuje poslove ili zadače kako kojem djelu više odgovara.

Potpuno HSA optimiziranih aplikacija pogotovo vezano za video, bit če sve više iz mjeseca u mjesec to sigurno pogotovo od početka 2014 pa nadalje.Kolko znam početkom 2014 godine, onaj poznati Handbrake program bit če potpuno HSA prilagođen.U toj situaciji Kaveri APU bude vrlo lako potukao neki Piledrivec X8 CPU, kad se video transkodira preko HSA Handbrake programa koji iskorištava GCN GPU snagu na Kaveri APU tako ti to otprilike izgleda u praksi.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/hsa-heterogeneus-system-arhitecture-foundation/198626.aspx

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 19:19 (rambox).
17 godina
neaktivan
Dal obje konfiguracije koriste isti OS i ostale iste komponente? Kod AMDa se spominje Mantle, a kod i7?
17 godina
odjavljen
Drazen kaže...
Dal obje konfiguracije koriste isti OS i ostale iste komponente? Kod AMDa se spominje Mantle, a kod i7?

Pa DX valjda kod i7, šta drugo?

Freak Show Inc.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice