ADATA Disk on Module SATA SSD

poruka: 5
|
čitano: 847
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ADATA Disk on Module SATA SSD".
17 godina
neaktivan

Ja ga mogu zamisliti i u data centrima na VMware hostovima, umjesto USB-a dediciranog za bootanje ESX-a. Nekako sam uvijek pomalo skeptičan prema stickovima na boardu, iako ih koristimo u tom scenariju. No, maleni SSD uboden izravno u SATA port na systemboardu mi zvuci jako dobro.

Anyone?

Think.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

koliko se da vidjeti (sa slikica..) to nije za MBO SATA port, nego eSATAp.. (napajanje), pošto brzina nije neka (u odnosu na USB ili klasične SATA brzine), kapacitet, ne vidim baš nikakvu prednost npr za hotplug kontroler mora podržavati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: ADATA Disk on Module SATA SSD

Po slici ovo ne moze biti eSATA vec cisti, standardni SATA prikljucak, ako si mislio na fizicki oblik.

A poanta nije hotplug, niti brzina, vec stabilnost. ESX nije host kojeg x puta dnevno restartas. Dapace, to se cini iznimno rijetko i to iz vrlo jednostavnih razloga:

- ili radis hw izmjene (memorija, procesori, itd),

- vCenter salje neki critical update(s) koji zahtijevaju njegov restart.

Think.
16 godina

- koliko god se trudim.. (slike) ne vidim 100%, ali jedino je moguć eSATAp, jer napajanje je 5V/1,15W max. Svaki disk treba struju za rad, napaja se iz 7pin SATA konektora, tj to ne može biti običan SATA-data port.

- btw, sama reklama nije usmjerena prema serverima i sl (velikim kutijama), nego (vjerojatno mobilnoj, ručnoj) medicinskoj opremi, gdje su važne dimenzije (i potrošnja, manja od ostalih diskova), tako se i reklamira, uz USB.. inače bi bila neka druga firma (za diskove, ne Adata).

- hotplug sam naveo samo kao usporedbu s USBom, ne kao nešto potrebno.. uspoređujem ovaj disk s USB diskovima (flash i hdd-ssd) + SSD... i za sebe i većinu, ne vidim neku prednost, razlog.. osim takvih handled uređaja, mini PCja pa možda i tablet/smartphonea (ali imaju već microSD kartice ili bilo koje drugo rješenje).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 22:09 (ihush).
17 godina
neaktivan

Da, nisam isao za time sto je s napajanjem, dakle, hvala na skretanju paznje na taj detalj, u pravu si.

Think.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice