Ja sam odusevljen sa windowsom 8. Iako ga na pocetku nisam mogao nikako pohvatati. Kad sam ga prilagodio sebi, sad se ne mogu vise vratiti na stariju verziju. Jos kad dodje verzija 8.1 za one koji malo teze prihvacaju promjene ici ce on vrlo dobro.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam odusevljen sa windowsom 8. Iako ga na pocetku nisam mogao nikako pohvatati. Kad sam ga prilagodio sebi, sad se ne mogu vise vratiti na stariju verziju. Jos kad dodje verzija 8.1 za one koji malo teze prihvacaju promjene ici ce on vrlo dobro.
Ceco, zaboga miloga, daj tiše malo. Mogli bi te čuti dežurni Apple i Linux zeloti i skočiti ti za vrat svojim zubićima . Zato smiješ samo pljuvati po Windowsima. To ti se inače zove politička (informatička) korektnost.
P.S. Među nama, ali da nitko ne čuje - slažem se. Ako me cinkaš sve ću zanjekati.

Meni su legli na prvu čim sam ih instalirao, štoviše oduševili su me bili market i metro na HTPC-u. Ali sad mi taj dio nevalja ni pol posto što i nije neki problem jer uopće ne posežem za tim. Win8 su mi inače zakon.
Ceco, zaboga miloga, daj tiše malo. Mogli bi te čuti dežurni Apple i Linux zeloti i skočiti ti za vrat svojim zubićima . Zato smiješ samo pljuvati po Windowsima. To ti se inače zove politička (informatička) korektnost.
P.S. Među nama, ali da nitko ne čuje - slažem se. Ako me cinkaš sve ću zanjekati.
Da si malo manji panj, shvatio bi da upravo radi tih "zelota" ti dobijas besplatnu nadogradnju.
Nije niti Windows savršen kao niti Linux i Mac OS X, svaki ima svoje prednosti i nedostatke, i mislim dosta sa tim "fan" forama jer ste dosadni već. 90% ljudi se ponašaju kao djeca iako većina previše godina za ovo. Da Windowsu 8 ide dobro nebi samo nekoliko mjeseci mijenjali ovoliko toga, ali činjenica je da Microsoft dominira na računalima u svijetu tako da će Metro zaživit samo je pitanje vremena. A što se tiče ovog Storea ista stvar je i na iOS-u(koristim ga) i Windows storeu kao i Google Play, 100 aplikacija je iskoristivo sve ostale su bezveze. Nije bitan broj nego broj korisnih.
Windows 8, napravljen da bi ljudi uzimali touchscreen laptope, tablete i ostale uredjaje zadnje generacije xD ! Tako sve se vrti oko novca :D
pišem ovo baš sa win8 tableta iz kreveta :D bojao sam se da će ponuda aplikacija biti koma, ali u međuvremena stvarno svega ima. jedina stvar koja ne dostaje je ofišl facebook aplikacija. taj people app koji ms ima je jako minimalističan kaj se fičra tiče
Treba napomenuti da su velika većina tih aplikacija tipa soltaire collection, chess, logos quiz, puzzle, music keyboard itd.
Znači ništa pametno.
Treba napomenuti da su velika većina tih aplikacija tipa soltaire collection, chess, logos quiz, puzzle, music keyboard itd.
Znači ništa pametno.
A šta bi ti od 80.000 aplikacija? Kao na drugim store-ovima je puno "pametnih" aplikacija...
Znači ništa pametno.
A šta bi ti od 80.000 aplikacija? Kao na drugim store-ovima je puno "pametnih" aplikacija...
Npr. kvalitetnu fb aplikaciju, yt, skype?
Npr. skype kojeg ms posjeduje, njegova aplikacija jako cesto ne obavijesti da me netko zove, to je nedopustivo.
Jbt, odem na top free i sve neke gluposti tipa kalkulatori, konverteri i popisi.
Isto tako odem na top paid i tamo sve igrice i među njima IPCAM Viewer i neki fake BS player koji košta 25 kn??
Šta bi ja od 80 000 aplikacija??
Barem 10 njih kvalitetnih.
A ne, bit će aplikacije za lansiranje raketa. :)
Slažem se da ima svega, ali među njih 80.000 i mora biti svega, o drugim trgovinama da i ne pričam. To da bi MS mogao svoje aplikacije popraviti, to stoji, ali šta očekuješ od običnih programera, na većini aplikacija im je najbitnija ad kontrola.
Znači ništa pametno.
Npr. skype kojeg ms posjeduje, njegova aplikacija jako cesto ne obavijesti da me netko zove, to je nedopustivo.
Jbt, odem na top free i sve neke gluposti tipa kalkulatori, konverteri i popisi.
Isto tako odem na top paid i tamo sve igrice i među njima IPCAM Viewer i neki fake BS player koji košta 25 kn??
fb navodno rade app za win rt tak da se za to još treba strpit malo. sa skypeom nikad problema imao. za yt postoji fenomenalan unofficial klijent (hyper for yt). twitter isto ima ok app (rovi) za one koji koriste, za gtalk koristim gabberwocky. meni recimo fali here maps koje na pc-u za sve koristim, iako ugrađena maps aplikacija čak i dućane u okolici munchena nalazi. kao media player preporučam mobile.HD player. vrtio na surfaceu 1080p mkv filmove bez trzaja. jedino kaj košta 3€. vlc kickstarter je u završnoj fazi kolko znam
fb navodno rade app za win rt tak da se za to još treba strpit malo. sa skypeom nikad problema imao. za yt postoji fenomenalan unofficial klijent (hyper for yt). twitter isto ima ok app (rovi) za one koji koriste, za gtalk koristim gabberwocky. meni recimo fali here maps koje na pc-u za sve koristim, iako ugrađena maps aplikacija čak i dućane u okolici munchena nalazi. kao media player preporučam mobile.HD player. vrtio na surfaceu 1080p mkv filmove bez trzaja. jedino kaj košta 3€. vlc kickstarter je u završnoj fazi kolko znam
Osim ako si na WinRT, ne vidim razlog za korištenje takvih aplikacija pored punokrvnih desktop ili web.
Ne znam za Windows Store, ali za Windows Phone 7 postoji Mehdoh, najbolji Twitter klijent, bolj i od rovi-a.
Moze mala pomoc, u Windows 8 storeu vidim samo one aplikacije koje su namijenjene za hrvatsko trziste (valjda?).
U postavkama sam sve namjestio kak i treba bit.
Restart?
Evo ja bas uzeo nokiu 820 i mogu reci da je mobitel apsolutno fantastican i ne bih ga mijenjao vise za nijedan android. Jest da ima manje aplikacija nego android ali iskreno aplikacije koje su od microsofta i nokie potpuno nadomjestaju sve one koje bih uzeo na androidu.
Npr. prijatelj mi je uzeo gps na galaxy note i platio ga cca 50€ dok sam ja na svome dobio besplatno nokia maps. (Dakle ne pricam o online gps kartama vec onima za skinuti)
Nema dropbox sluzbeni ali zato je tu skydrive koji dosta dobro radi.
Jedini veliki minus je sto (bar mislim) nema nijedna bankarska app tipa mpbz, ali to nije do microsofta nego do banaka.
Takodjer aplikacije jesu skuplje i kad vidis neku igru a do nje cijenu 40kn malo se cak i prepadnes, ali iskreno to je po meni cak i psiholoski jer da pise 6€ kao na androidu ne bih to uopce ni spominjao.
A sad za to da su aplikaciije smece, e pa stvarno su svugdje smece aplikacije, ali to je zato jer ih smisljaju za djecu od 13 godina kojima je sve novo. Android je krcat aplikacijama tipa "Stisni i prdni", "Lazni detektor metala", "talking tom", "100 doors" ili npr moj favorit na google play-u.
Sto se tice youtube-a bas je izasla vijest da ga trenutno rade, skype je iskreno grozan na svim uredjajima, a mozda eto fali jos instagram jer nepostojanjem te aplikacije gube dosta korisnika.
Osim ako si na WinRT, ne vidim razlog za korištenje takvih aplikacija pored punokrvnih desktop ili web.
Ne znam za Windows Store, ali za Windows Phone 7 postoji Mehdoh, najbolji Twitter klijent, bolj i od rovi-a.
da, ja pričam za rt di moraš metro aplikacije koristit. na dektopu ne koristim ni jednu, na tabletu su mi zakon
Evo ja bas uzeo nokiu 820 i mogu reci (...)
U redu, ali komentar nema puno veze s temom - Windows Store i Windows Phone Store (o kojem pišeš) nisu ista stvar. Windows Store sadrži aplikacije namijenjene Windowsima 8 i Windowsima RT, dok Windows Phone Store sadrži aplikacije za Windows Phone 7.x i 8. Vijest kaže da je broj naslova u Windows Storeu prešao brojku od 80 000; u Windows Phone Storeu nalazi se preko 145 000 naslova, prema objavi iz veljače.
Da si malo manji panj, shvatio bi da upravo radi tih "zelota" ti dobijas besplatnu nadogradnju.
Pa čuj, bio ja panj ili ne, samo sam čekao kada ćete ispuzati ispod nekog kamena i ugristi . Tvoj avatar sa pigvinčićem govori sve. Windows je imao besplatne nadogradnje dok Linux još nije niti postojao
. Vidiš Ceco kako ovi Apple/Linux gmazovi ne mogu odoljeti kada im mahneš crvenom krpom (Win). Još da se potiho ne mrze međusobno koliko se mrze to bi čudo jedno bilo. Još ih malo ima koliko sam očekivao da će oplesti....
Znači ništa pametno.
Eh, gdje si bio prije nego sam dao novce za Mercury chat :/.
ONTOPIC:
Zasad ne mogu reći da je Win 8 loš, ima još nekih bubica koje priznajem da me smetaju, no valjda će prestati.
Jedino za PC nisam previše oduševljen kvalitetom aplikacija.
Kao što je već navedeno u postovima prije, top apps su sve neke gluposti i teško je naći kvalitetnu aplikaciju, a reviewa za iste je još manje!
Evo ja bas uzeo nokiu 820 i mogu reci (...)
U redu, ali komentar nema puno veze s temom - Windows Store i Windows Phone Store (o kojem pišeš) nisu ista stvar. Windows Store sadrži aplikacije namijenjene Windowsima 8 i Windowsima RT, dok Windows Phone Store sadrži aplikacije za Windows Phone 7.x i 8. Vijest kaže da je broj naslova u Windows Storeu prešao brojku od 80 000; u Windows Phone Storeu nalazi se preko 145 000 naslova, prema objavi iz veljače.
Gle istina, sorry. Srecom pa i nisu toliko razlicite aplikacije na windows 8 metro i windows phone 8 pa me bar to malo spasava.
Znači ništa pametno.
Eh, gdje si bio prije nego sam dao novce za Mercury chat :/.
ONTOPIC:
Zasad ne mogu reći da je Win 8 loš, ima još nekih bubica koje priznajem da me smetaju, no valjda će prestati.
Jedino za PC nisam previše oduševljen kvalitetom aplikacija.
Kao što je već navedeno u postovima prije, top apps su sve neke gluposti i teško je naći kvalitetnu aplikaciju, a reviewa za iste je još manje!
imaš dosta stranica koje rivjuaju w8 aplikacije + na channel9 postoji top apps serija filmića
Pa čuj, bio ja panj ili ne, samo sam čekao kada ćete ispuzati ispod nekog kamena i ugristi . Tvoj avatar sa pigvinčićem govori sve. Windows je imao besplatne nadogradnje dok Linux još nije niti postojao
. Vidiš Ceco kako ovi Apple/Linux gmazovi ne mogu odoljeti kada im mahneš crvenom krpom (Win). Još da se potiho ne mrze međusobno koliko se mrze to bi čudo jedno bilo. Još ih malo ima koliko sam očekivao da će oplesti....
Dakle u pravu sam bio.
Ne shvacas.
Steta.
Potpisujem,
Windows 8 u svemu je bolji od svog predhodnika, ali apsolutno u svemu, barem kada je Desktop PC u pitanju, za RT i WP8 verzije nemam iskustva da nešto lično kažem.
Naviknuti se bez start menij ja priča za sebe.. ne ponovio se.
Dakle u pravu sam bio.
Ne shvacas.
Steta.
E moj pingvinčiću, šta ti na kraju to hoćeš reći? Možda da Microsoft nema dovoljno veliku bazu svojih vlastitih korisnika na čije kritike je morao odgovoriti, nego da se to desilo radi ogromnog broja Linux i Apple korisnika koji su se odjednom strašno uznemirili i uvrijedili jer eto nema start gumba na desktopu, pa su onda zaprijetili kako će i dalje izbjegavati i pljuvati po Microsoft-u? I sada Microsoft valjda mora napraviti sve da Vam ugodi. Možeš misliti. Po Vama je Microsoft imperija zla i nikakav potez sa strane Microsofta nebi ništa promijenio u Vašim glavama. Misliš li da je slučajno da vaše konferencije više izgledaju kao sastanak nekakvih ortodoksnih bradatih religijskih vođa nego kao nekakvo poslovno događanje? Dođi jedanput na koju Microsoft, IBM, ORACLE, SAP,... konferenciju pa da vidiš u čemu je razlika. To je vidiš ono što ja shvaćam, a i ovi u Microsoft-u, što je naravno puno važnije.
Na bug.hr-u vise samo osnovno/srednjoskolci? :(
(bez ikakve uvrede istima, samo pitam)
E moj pingvinčiću, šta ti na kraju to hoćeš reći? Možda da Microsoft nema dovoljno veliku bazu svojih vlastitih korisnika na čije kritike je morao odgovoriti, nego da se to desilo radi ogromnog broja Linux i Apple korisnika koji su se odjednom strašno uznemirili i uvrijedili jer eto nema start gumba na desktopu, pa su onda zaprijetili kako će i dalje izbjegavati i pljuvati po Microsoft-u? I sada Microsoft valjda mora napraviti sve da Vam ugodi. Možeš misliti. Po Vama je Microsoft imperija zla i nikakav potez sa strane Microsofta nebi ništa promijenio u Vašim glavama. Misliš li da je slučajno da vaše konferencije više izgledaju kao sastanak nekakvih ortodoksnih bradatih religijskih vođa nego kao nekakvo poslovno događanje? Dođi jedanput na koju Microsoft, IBM, ORACLE, SAP,... konferenciju pa da vidiš u čemu je razlika. To je vidiš ono što ja shvaćam, a i ovi u Microsoft-u, što je naravno puno važnije.
Ne, pokusavam reci da Microsoft nakon ekspanzije Applea i Androida (Linux), ne dopusta si prema korisnicima ponasati se bahato i naplacivati im nadogradnje.
Prosli puta za gotovo identicnu stvar, nadogradnja Viste na 7, ili ako ces brojcanim oznakama 6.0 na 6.1 Microsoft je uredno naplacivao. Ako si malo stariji ( u sto cisto sumnjam zbog nacina komunikacije) sjetiti ces se se Win2000 (windowsi 5.0) i Windowsa XP (5.1) koji su isto tako uredno naplacivani.......
Nazalost, ocito ne znas u cemu je razlika izmedju zakrpe ili service packa i nadogradnje, pa zato i lupetas.
Ne, pokusavam reci da Microsoft nakon ekspanzije Applea i Androida (Linux), ne dopusta si prema korisnicima ponasati se bahato i naplacivati im nadogradnje.
Prosli puta za gotovo identicnu stvar, nadogradnja Viste na 7, ili ako ces brojcanim oznakama 6.0 na 6.1 Microsoft je uredno naplacivao. Ako si malo stariji ( u sto cisto sumnjam zbog nacina komunikacije) sjetiti ces se se Win2000 (windowsi 5.0) i Windowsa XP (5.1) koji su isto tako uredno naplacivani.......
Nazalost, ocito ne znas u cemu je razlika izmedju zakrpe ili service packa i nadogradnje, pa zato i lupetas.
Po tome ,onda su i Linuxi samo nadogradnje: uzmimo za primjer Ubuntu - 9.4 ,9.10 ,10.4 ,10.10 ,11.4 ,11.10 ,12.4 ,12.10 ,13.4
Kod mnogih ,razlike su samo kozmetičke i mogle su se ubaciti updateima.
A svaki ima svoje ime i poboljšanja u odnosu na prethodne verzije i uvijek je preporuka da se za najbolji rad napravi clean install?!
A isto je i sa Fedorom ,Debianom ,Suse-om.
Jedina je razlika što je Windows komercijalan i kao takav se naplaćuje.
Ekspanzija Applea? Gdje to?
Kakve veze Android ima sa desktop OS-ovima?
Ili i ti samo lupetaš?!
Kizo, sto si ti sada nadrobio?
Ajde procitaj prvo thread pa se onda ukljuci. Samo jedna stranica je, nije puno.