3D Replay - jedino HTV

poruka: 32
|
čitano: 3.473
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "3D Replay - jedino HTV".
17 godina
3D Replay - jedino HTV

Ma nista kod nas nije besplatno, ali pretplata za tri (bijedna) programa je ista kao u zapadnim zemljama za 20-ak (kvalitetnih) programa.

To sto su jedni od rijetkih u europi koji koriste 3D prikaz ne znaci nista kada im je program "ubiboze", razmecu se novcima pretplatnika, ali kvalitetu programa ne poboljsavaju.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: 3D Replay - jedino HTV
croart kaže...

Ma nista kod nas nije besplatno, ali pretplata za tri (bijedna) programa je ista kao u zapadnim zemljama za 20-ak (kvalitetnih) programa.

To sto su jedni od rijetkih u europi koji koriste 3D prikaz ne znaci nista kada im je program "ubiboze", razmecu se novcima pretplatnika, ali kvalitetu programa ne poboljsavaju.

OK, ima puno mjesta za kritiku - ali budimo realni i recimo: nakon što se odgleda prijenos nogometne utakmice HR RTL-a, onda je BILO KOJI prijenos HRT-a kao praznik i doživljaj za gledatelja!

No, krenulo se u off-topic, pa stanimo u ovom trenutku :)
17 godina
neaktivan
3D Replay - jedino HTV

"Zašto svim pretplatnicima HTV-a ovaj softver nije besplatno podijeljen, nije objašnjeno… "

???

Kake veze ima ova recenica s icim? Kao da su "pretplatnici" (BTW. nisu pretplatnici ali nema veze. Na bug se moze pretpaltit...na HRT se nemoze) vlasnici HRT-a.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sad dal je htv jedini......

Ja sam prije par dana gledao neku utakmicu na jednoj Poljskoj televiziji (preko satelitske), i vidio sam da isto koriste 3D replay.

from the inner mind.... to the outer limits
17 godina
protjeran
fkb kaže...

"Zašto svim pretplatnicima HTV-a ovaj softver nije besplatno podijeljen, nije objašnjeno… "

???

Kake veze ima ova recenica s icim? Kao da su "pretplatnici" (BTW. nisu pretplatnici ali nema veze. Na bug se moze pretpaltit...na HRT se nemoze) vlasnici HRT-a.

ja isto ne kužim zašto bi taj softver trebao biti posjeljen narodu?!
17 godina
neaktivan
3D Replay - jedino HTV

Ima autor pravo Cool

Trebali bi nam podijeliti program s obzirom da nam cuclaju 100 EUR-a godišnje na pretplatu a s time

bi mogao pokriti 2 godine korištenja najboljih antivirusa ili kupit karte za cijelu sezonu HNL-a haha,

na taj način sponozoriramo klubove i HNL, eto prijedloga, di je sad HDZ? Idemo dalje... drito u foš

3d replay, to oni ukrali od fife :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
3D Replay - jedino HTV

I da, strogo gledajuci, vi ne placate pretplazu HTV-u vec porez na tv primjemnik :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kant kaže...

I da, strogo gledajuci, vi ne placate pretplazu HTV-u vec porez na tv primjemnik :)

Offtopic je ali....kao i u velikoj vecini ostalih zemalja Europe (vjerovatno i sire)
17 godina
neaktivan
3D Replay - jedino HTV

HTV je platio taj 3D replay

965.700,00 Kn bez PDV-a Iznenađen

aaauuu, al je netko lijepo zaradio

evo i link s ugovorom...

http://ponuda-jn.nn.hr/showtender.aspx?ENTRY_ID=5CE3DE5D-BEE3-4CF2-AAF3-C9AD2836613C&action=showdetail&referrer=search&sessionid=

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
3D Replay - jedino HTV

Kažeš u Evropi! To si se sam naučil pisati ili su te drugi naučili? Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ljenjivac kaže...

to se cesto dogada u bug-u... pravopis decki, pravopis! ne pisete zbog sebe (posto ste novinari), nego i zbog naroda, na neki nacin ste uzor mladim narastajima. ako vi novinari necete pisat prema pravopisu, nitko nece...
***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
r420r kaže...
ljenjivac kaže...

to se cesto dogada u bug-u... pravopis decki, pravopis! ne pisete zbog sebe (posto ste novinari), nego i zbog naroda, na neki nacin ste uzor mladim narastajima. ako vi novinari necete pisat prema pravopisu, nitko nece...
Pravopis dozvoljava oba oblika, Europa i Evropa. Za razliku od vas koji mislite da znate pravopis, mi u Bugu ih imamo nekoliko, pa se prvo konzultiramo s njima prije nego nešto napišemo.

Tko želi znati zašto neki autori u Bugu preferiraju oblik Evropa za ime kontinenta, a Europa za ime mitološkog lika, mora se malo više potruditi od glupavog trolanja po forumu. Radi se o prijenosu grčkih i latinskih diftonga "au" i "eu" u hrvatski "av" i "ev" koji se očituju u obliku "Pavla", "Mavra", "Mavrovića" (po istoj logici po kojom "moramo" pisati "Europa", trebali bismo pisati "Željko Maurović", što jest dozvoljeni oblik, ali nije prezime čuvenog boksača) itd. itd.

Dakle, novinari, barem ovi Bugovi, pišu prema pravopisu, a trolovi nižeg stupnja stručne spreme i diplomom hrvatskog jezika iz Sportskih novosti misle da im mogu dijeliti savjete. Velika greška, moj ljenjivac i r420r.

Barem su antikvarijati prepuni raznih pravopisa...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 19:27 (Drago).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Dakle, novinari, barem ovi Bugovi, pišu prema pravopisu, a trolovi nižeg stupnja stručne spreme i diplomom hrvatskog jezika iz Sportskih novosti misle da im mogu dijeliti savjete. Velika greška, moj ljenjivac i r420r.

Toplo se nadam da ti nije bio cilj vrijedanje.
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
Hacker-ri kaže...
 Toplo se nadam da ti nije bio cilj vrijedanje.
In spe.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Pravopis dozvoljava oba oblika, Europa i Evropa. Za razliku od vas koji mislite da znate pravopis, mi u Bugu ih imamo nekoliko, pa se prvo konzultiramo s njima prije nego nešto napišemo.

Tko želi znati zašto neki autori u Bugu preferiraju oblik Evropa za ime kontinenta, a Europa za ime mitološkog lika, mora se malo više potruditi od glupavog trolanja po forumu. Radi se o prijenosu grčkih i latinskih diftonga "au" i "eu" u hrvatski "av" i "ev" koji se očituju u obliku "Pavla", "Mavra", "Mavrovića" (po istoj logici po kojom "moramo" pisati "Europa", trebali bismo pisati "Željko Maurović", što jest dozvoljeni oblik, ali nije prezime čuvenog boksača) itd. itd.

Ne treba vrijeđati one koji ne znaju već one koji ne  žele učiti. Nisu to nužno trolovi već ljudi koji to nisu naučili. A vi u BUGU imate od koga UČITI pa ste samo u prednosti a nikako superiorni. Ali odgovor me je zaintrigirao i sad me zanima da li bi mogli slobodno ("po hrvatski" i po raznim pravopisima) govoriti evro umjesto euro?  Nažalost, u ovoj državi je naglasak na RAZNI.

17 godina

Ne bi mogli govoriti "evro", jer je u jezik ušao isključivo oblik "euro" (u smislu valute).

Što se vrijeđanja tiče, nisam dobio dojam da ovi "kritičari" žele učiti, već je prije izgledalo da žele podučavati. Što nije loše kada se ima nekakvog znanja na izvoz, ali kada znanja nema, a nastupa se bahato, onda je to iritantno. Posebice jer se o Evropi i Europi u komentarima na Bugovim stranicama pisalo do sada zilijun puta i svako pet minuta se nađe neki "jezičar" koji "ispravlja" Evropa u Europa. Pa onda to počne smetati.

Mi u Bugu imamo od koga učiti kao što i svatko na ovome svijetu ima od koga učiti, uključiv i samozvane "jezičare" koji se ovdje javljaju. Upravo stoga jer učimo od boljih, odnosno onih koji znaju, zapravo jesmo superiorni onima kojima se ne da učiti, a prave se da znaju.

Ne znam zašto je postojanje raznih pravopisa loše.  Ne postoji, srećom, Ministarstvo jezika koje će propisivati pravopis, već ostaje na stručnjacima da svaki po savjesti i znanju napiše pravopis i ako su mu argumenti za korištenje nekog konkretnog oblika umjesto nekog drugog dobri, bez problema ću ga prihvatiti.

Osobno mislim da je oblik "Evropa" koji su Hrvati prvi donijeli sebi i svojoj okolini (od nas su ga preuzeli i Srbi i Slovenci - Srbi su do kraja 19-tog stoljeća uglavnom pisali "Jevropa") bolji od oblika "Europa" jer je uvriježen (bio) u pisanom jeziku, a bio je i ostao uvriježen u govornom jeziku. Izgovor "Europe" je posve drugačiji i kada se sluša službene govornike na TV-u ili ljude na ulici u najvećem broju slučaja izgovaraju (lakši) oblik "Evropa", posebice kad od njega tvore pridjeve.

Dodatak:

Da ne bismo bili off-topic, otvoram novu temu na podforumu Razno, "Evropa ili Europa":

http://forum.bug.hr/forum/post/evropa-europa/65002.aspx

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 22:00 (Drago).
17 godina
moderator

Svi skupa ste debelo otišli u off-topic! Svaki sljedeći off-topic post pratit će opomena (ako želite dalje raspravljati o jeziku - pokrenite novu temu u podforumu OSTALO), a ako ni to ne bude dovoljno - zaključat ću temu!

17 godina
neaktivan
3D Replay - jedino HTV

Mislim da je apsolutno glupo pitanje zašto program nije nekome podijeljen. Nema smisla ni osnove niti u ugovoru niti praksi.

Lektor mi rekao: reći da je "Evropa" ispravno (na Hrvatskom jeziku) je "glupost na kvadrat". :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 21:44 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
naxeem kaže...

Mislim da je apsolutno glupo pitanje zašto program nije nekome podijeljen. Nema smisla.

Autor je htio biti duhovit, tek toliko da vijest ne bude "suha"....
17 godina
naxeem kaže...

Mislim da je apsolutno glupo pitanje zašto program nije nekome podijeljen. Nema smisla.

Znači treba staviti smajli da bi se skužilo da se radi o zeki-peki...

Naravno da nema smisla da HTV dijeli okolo softver od  123548944561 kuna. To je toliko očito, da sam mislio da će biti očito i da se radi o zekici. Drugi put ću staviti tagove: [joke] ... [/joke]

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
naxeem kaže...

Autor je htio biti duhovit, tek toliko da vijest ne bude "suha"....
 Aha! :D Nisam skužio - valjda jer nema smajlija:D

Ali vijest je blesava sama po sebi. :)))

Mene bi više zanimao softver koji npr. real time radi sve one statistike tijekom utakmice...
Lektor mi rekao: reći da je "Evropa" ispravno (na Hrvatskom jeziku) je "glupost na kvadrat". :)
17 godina
neaktivan

Dobro, konačno je palo objašnjenje ovo vezano za podjelu softvera. Da bi ubuduće izbjegli ovakve situacije, predlažem da prilikom registracije svaki korisnik mora proći određeni test inteligencije. Ili još bolje, prilikom dolaska na www.bug.hr. Odma! Nema tu mrdanja.

Ali, dragi Drago, daj objasni onu rečenicu vezanu za šah?? WTF??? Šta, šah je jedini sport (?!) u kojem imamo what-if situacije? Ili, šah je vrlo 3-dimenzionalan? Ili šta? I kakvi to šahovski komentatori? Ja igram šah već 35 godina, i nikad nisam vidio ni čuo šahovskog komentatora. Novinara da, ali ... . Ma kužim, pjesnik želi reći da je u šahu, kad pratiš partiju koja je u tijeku, zgodno imati dodatnu ploču na ekranu na kojoj možeš odvrtjeti neku podvarijantu ili analizu. Ali, tek sa "3D replay" je to sad moguće??

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Mene bi više zanimao softver koji npr. real time radi sve one statistike tijekom utakmice...
Taman sam htio pitati, nisam fan, ali pogledam ova velika natjecanja, kako ili tko
izmjeri za 22 igrača koliko je tko pretrčao?
Ili recimo igrač XY imao je 15 dodavanja - 65% točnih...?
17 godina

Iskreno, ja još nisam vidio analizu bilo kojeg drugog sporta osim šaha, gdje se čitavo stanje na ploči posve promijeni za potrebe what-if analize. Toga više nema jer više na TV-u nema šahovskih komentatora koji su prije bili redoviti gosti kasnonoćnog programa u bivšoj državi. 3D Replay, navodno, omogućava da kompletno stanje na terenu promijeniš i vidiš kako bi se akcija odvijala da je raspored proizvoljno drugačiji.

Ako imaš neki link za neki drugi sport s tom razinom what-if analize, daj ga.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 22:09 (Drago).
17 godina
neaktivan
Juzer kaže...

..., i nikad nisam vidio ni čuo šahovskog komentatora. ...

I stand corrected. Sad se sjećam da je na tv u bivšoj jugi jednom davno išlo praćenje meča za titulu svjetskog prvaka, čini mi se Kasparov-Karpov, pa su u studiju imali ogromnu ploču i dovodili velemajstore, koji su se trudili razumjeti i protumačiti običnom puku šta se događa. To bi se moglo nazvati šahovskim komentatorima. Ali i dalje smatram da je spominjanje šaha u ovom kontekstu totalni promašaj.
17 godina
3D Replay - jedino HTV

Vjerojatno su taj software napravili isti oni Hrt-ovi informatičari,

koji su kopirali BBC-ev portal.

Nbava Kua
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa to onda doista možeš potpuno usporediti sa šahom ako omogućava preraspored situacije na terenu.

Zato su i dovodili velemajstore u studio jer su oni jedini imali dovoljno dobar "softver" u glavi da se u tako nešto upuste.

17 godina
Miro kaže...
croart kaže...

OK, ima puno mjesta za kritiku - ali budimo realni i recimo: nakon što se odgleda prijenos nogometne utakmice HR RTL-a, onda je BILO KOJI prijenos HRT-a kao praznik i doživljaj za gledatelja!

No, krenulo se u off-topic, pa stanimo u ovom trenutku :)
 Ma dobro,usporedba sa domacim televizijama... zelio sam napraviti usporedbu naprimjer, cijene sa kvalitetom programa i izborom programa u odnosu na vecinu evrope.

Onako prva pomisao mi je bila da su vjerojatno masno platili za taj softver koji ce poslije "nogometnog ludila" vjerojatno rijetko koristiti, a ljudi placaju "evropsku" pretplatu da bi gledali reprizu na reprizu, a oni se zale da su strane serije, filmovi i dokumentarci preskupi pa nam onda uvale pola dana domacih sapunica, a navecer dodatnu porciju repriza... i onda odjednom BUUUUUM... 3D prikaz!

Ne kazem da ga ne trebaju imati, ali ako usporedimo ostatak programa...

Mozda to sve i nije tako ali eto, meni se tako cini..
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 0:00 (croart).
17 godina
torrente kaže...

Vjerojatno su taj software napravili isti oni Hrt-ovi informatičari,

koji su kopirali BBC-ev portal.

Mislim da je OVA firma napravila softver
17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...
naxeem kaže...
Taman sam htio pitati,  nisam fan, ali pogledam ova velika natjecanja, kako ili tko
izmjeri za 22 igrača koliko je tko pretrčao?
Ili recimo igrač XY imao je  15 dodavanja - 65% točnih...?
  Baš sam gledao o tome neki dan na Eurosportu. To je prvo uvedeno u Premiershipu. Imaju nekoliko kamera koje pokrivaju cijeli teren. Nakon što igrači uđu na travnjak, software se iskalibrira tako da se napravi svojevrsan capture svakog igrača. Kasnije sve software radi. Prati kretanja igrača i lopte. U svakom slučaju impresivno za vidjeti kako radi. Poslije na osnovu podataka bez problema mogu izračunati pretrčanu kilometražu, najveću brzinu, područje koje je neki igrač pokrivao i sl.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice