Ulje je zdravo – koje i koliko?

poruka: 80
|
čitano: 17.529
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ulje je zdravo – koje i koliko?".
8 godina
neaktivan
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
NotloB:

A šta imaš reći o špinatu, jede se svaki dan? Svi ga jedu? Moš mislit. I nisam rekao da je tvoj ukus odvratan nego da je špinat, sam za sebe, odvratan. Probaj ga bez maslaca pa pričaj, šta si se uzjogunio kao da sam ti napao familiju. Koji ti je?
Ja rekoh
3 godine
Feudalac kaže...
NotloB:

A šta imaš reći o špinatu, jede se svaki dan? Svi ga jedu? Moš mislit. I nisam rekao da je tvoj ukus odvratan nego da je špinat, sam za sebe, odvratan. Probaj ga bez maslaca pa pričaj, šta si se uzjogunio kao da sam ti napao familiju. Koji ti je?

Kada kažem "đenja s glupostima" to ne znači da mi se nastavlja mlatiti praznu slamu s tobom razuvjeravajući te, preko tvoje taštine, tvrdoglavosti i psihopatije koju pokazuješ ne može nitko i ništa, ti čak ne možeš shvatiti da drugi ljudi imaju različit ukus od tebe pa kako onda da te razuvjerim ili bilo što drugo, tvoje deluzije o bezvrijednosti špinata koje si izgradio svojim okusnim pupoljcima ne može nitko oboriti. Tvojim rezonom ja kažem da imaš odvratan ukus jer ne voliš špinat, često sam ga jeo na salatu sirovog s maslinovim, octom ili limunom i češnjakom dok nisam doznao za oksalate, od onda ga jedem samo termički obrađenog, ne da je izvrstan nego bolju zelenu salatu u životu nisam jeo a maslac izbjegavam, hoćeš li sada konačno sjahati s grbe i prestati me zaj3bavati sa špinatom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2024 12:14 (notloB).
3 godine
stoicist kaže...

Orgula, Ekstra djevičansko maslinovo ulje 1 l … 14,5€ u Konzumu.

Najprodavanije maslinovo ulje u Hrvatskoj!?

Uvoz iz Španjolske, puni se u boce u Hr. nova deklaracija na bocama: Zemlja podrijetla: EU.

1. 2022. godine odlukom Općinskoga suda u Koprivnici firma je kažnjena s 15 tisuća kuna,
  2. a njezin direktor s 4.500 kuna za plasiranje na tržište proizvoda opasnog po ljudsko zdravlje,
  3. proizvod NIKAD nije povučen s tržišta.
  4. Odluka suda temelji se na analizi "extradjevičanskog ulja" u nastavnom zavodu za
  5. javno zdravstvo u Splitu kao i instituta za poljoprivredu u Poreču.

Zatim je uslijedio novi šooook.

Iz španjolske Valencije, laboratorija s kojim Orgula inače surađuje, njihov nalaz stavio je to ulje u kategoriju nejestivog, a državni inspektorat je u konačnici tražio kaznu za pogrešno etiketiranje.

Da ponovim … nikad to ulje nije povučeno s/sa našeg tržišta.

To ulje je i dalje NAJPRODAVANIJE maslinovo ulje u Hr. …

jer to ulje su "ODABRALE MAME".

Iako je to ulje poljoprivredni inspektor svrstao u kategoriju "lampante" !??

Prevedeno s/sa Italijanskog: olio lampante ... lamp oil.

Lampante je oznaka za treću kategoriju maslinovoga ulja, koje nije ni djevičansko, ni ekstra djevičansko.

Da kažnjeni su, (kazna nije pravomoćna, žalili su se jer su raniji nalazi inspektorata za to ulje OK) no da je opasno po zdravlje, nije.

Optužbe o štetnosti toga ulja po zdravlje su krenule s Fejsbuk grupa..

Inače, ne treba svaku stranu riječ prevoditi doslovno.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2024 12:57 (Zaporožac).
13 godina

Kako je kolomaz kategoriziran? Talijani vele ulje za lampare, nejestivo, al vrli Hrvati vele da je to trećerazredno i nije zapravo tako loše.

U kakvom mi truležu od  države živimo. Boli koga qrac u tim inspektoratima kaj ljudi jedu i piju, kakve je kvalitete, dal uopće udovoljava standardima kategorije i jel uopće ulje zadovoljava minimalne zdravstvene parametre...

Ekipa se nešto žalila na presudu, opet će past neki dokazi, vratit će se na ponovno suđenje i tako još par godina dok javnost ne zaboravi. Modus operandi nemoralnog društvenog taloga. A vi građani jedite tamo neki kolomaz kojeg smo prodavali u kategoriji ekstra djevičansko jer "takvi su bili nalazi, nismo mi krvi, laboratorij je krv". Ne treba njima novčana kazna, odgovornima treba doživotno zabranit da obavljaju bilo kakvu djelatnost u prehrambenoj industriji, makar to bilo mjesto vozača viličara u podravki.

I ta nagrada, orden ili kaj već je - "odabrale mame" - tko to vodi? Oće oni snosit kakvu odgovornost u ovom svemu? Po kojem su oni kriteriju to birali? Jesu moćkali kruh u to i 10 drugih ulja pa isprdnuli zaključak?

Kao i u svemu drugome, u RH je nestao pojam osobne odgovornosti, ne samo u politici. A ovaj sučaj je samo posljedice moralne smrti našeg društva.

Halo Bing! Kako bratac?

0 0 hvala 0
3 godine
Apachy kaže...

Kako je kolomaz kategoriziran? Talijani vele ulje za lampare, nejestivo, 

Lampante ulje se kemijski tretira u rafineriji "rafiniranjem" kako bi se uklonili neugodni mirisi i okusi te štetni sastojci. Zatim pomiješano s ekstra djevičanskim uljem postaje jestivo maslinovo ulje !

Što bi dr. Raos rekao; "Važan je kemijski sastav, a ne postupak". 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2024 13:51 (Zaporožac).
8 godina
neaktivan
notloB kaže...

Kada kažem "đenja s glupostima" to ne znači da mi se nastavlja mlatiti praznu slamu s tobom razuvjeravajući te, preko tvoje taštine, tvrdoglavosti i psihopatije koju pokazuješ ne može nitko i ništa, ti čak ne možeš shvatiti da drugi ljudi imaju različit ukus od tebe pa kako onda da te razuvjerim ili bilo što drugo, tvoje deluzije o bezvrijednosti špinata koje si izgradio svojim okusnim pupoljcima ne može nitko oboriti. Tvojim rezonom ja kažem da imaš odvratan ukus jer ne voliš špinat, često sam ga jeo na salatu sirovog s maslinovim, octom ili limunom i češnjakom dok nisam doznao za oksalate, od onda ga jedem samo termički obrađenog, ne da je izvrstan nego bolju zelenu salatu u životu nisam jeo a maslac izbjegavam, hoćeš li sada konačno sjahati s grbe i prestati me zaj3bavati sa špinatom.

Luđak koji jede špinat na salatu meni govori da moji ukusni pupoljci nisu baš svoji... Nazdravlje. Činjenica da ga gotovo nitko ne jede na redovitoj bazi isto je nebitna... A da si luđak, govori još jedna činjenica - ovo je javni forum i poruke nisu namijenjene direktno tebi, slobodno me ignoriraš ako ti se neda... 

Ja rekoh
3 godine
Feudalac kaže...

Luđak koji jede špinat na salatu meni govori da moji ukusni pupoljci nisu baš svoji... Nazdravlje. Činjenica da ga gotovo nitko ne jede na redovitoj bazi isto je nebitna... A da si luđak, govori još jedna činjenica - ovo je javni forum i poruke nisu namijenjene direktno tebi, slobodno me ignoriraš ako ti se neda... 

Jedini koji govori i klasificira ljude u luđake po vlastitim okusnim pupoljcima svojim potpuno tupim, apsolutnom nevalidnim i psihopatskim rezonom si ti, moja klasifikacija tebe u psihopata temelji se na tome što upravo to radiš. Činjenica? Gotovo nitko? Redovita baza? Takve činjenice gdje redovita baza može biti od tri put dnevno do redovito godišnje, toliko uopćene i razvodnjene ne znače apsolutno ništa, s riječima činjenica, nitko i redovito ova samo izgleda kao da nešto znači i nešto bitno govori a i da nešto znači i govori ne bi se toliko odnosila na ukus konzumenata već više na njihovo zdravlje... Ukoliko želiš nastaviti s tupim, tvrdoglavim i psihopatskim troležom o bezvrijednosti špinata namijenjenom javnosti foruma koja voli proučavati psihopatologiju izvoli, ne moraš me zato tagiranjem uznemiravati svojom bolešću.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 10:27 (notloB).
16 godina
mbaksa kaže...
Pixel kaže...
Nema potrebe da mi patroniziras na temelju par yt videa koje si izvukao, a strucnog znanja nemas kao niti vecina, niti ga ja imam na tu temu, ali bar znam prepoznat muljatore.

Hranim se zdravo, imam dosta svoje hrane, preradenu hranu jedem minimalno, ulje 99% kvalitetno maslinovo, nikakvo staro i oksidirano.

Fizicki sam vrlo aktivan, nikakvih problema s tjelesnom tezinom.

Ti slobodno gledaj yt i misli kako ce te ulica ilja koju ne pojedes spasit. 
A to sto ne kuzis da je sve to BS , da moras gledat big picture, tj bit umjeren sa svim, biti fizicki aktivan, izbjegavat stres, radit stvari koje te vesele i cine sretnim i time si si dao najbolju sansu.

Nekako mi se iz tvoje poruke čini da se hraniš puno bliže ovome što "YT muljatori" govore u videima od prosječnog Hrvata. YT muljatori ti govore da je uzrok ili barem značajni faktor većine današnjih kroničnih bolesti (koje su bile vrlo rijetke prije piramide prehrane, a još rjeđe u 19. stoljeću i ranije) metabolički poremećaj/inzulinska rezistenacija, a uzrok istih najčešće se može pronaći u kombinaciji konzumacije sjemenovih ulja (oksidirane Omege-6) i šećera/škroba, odnosno visokoprerađene hrane. Tako da bi mogao objasniti kako se ti to hraniš i ponašaš u suprotnosti s onime što YT muljatori govore. I barem bi morao reći i koliko si star, jer što je čovjek mlađi, to mu tijelo može više tolerirati.

Iz osobnog iskustva ti mogu reći da nakon četiri i pol mjeseca hranjenja po ovome što YT muljatori govore pao sam s 94 kile na 83, bez gladovanja, i poboljšao mi se niz zdravstvenih problema (a ni jedan pogoršao niti razvio novi!). Ako se ponovno vratim "umjerenosti sa svim", bit će mi lošije nego mi je sad, poništit ću napredak koji sam postigao zadnja 4 i pol mjeseca.

Također, za mnogo toga što ti YT muljatori govore (barem oni znanstvenici s doktoratom ili MD koji svoje "propovijedanje" provode u svojoj kliničkoj praksi) postoji masa znanstvenih istraživanja i kliničke prakse. To što to (još) nije širom prihvaćeno (ili nije prihvaćeno u specifičnim krugovima), ne znači automatski da se radi o muljažama. Ne možeš to samo tako deklarativno odbacivati kao muljaže, jer sve više i više ljudi, razočaranih službenim medicinskim sustavom, odluče pokušati s tim što ti muljatori govore i imaju uspješne rezultate - pomognu si s tim daleko bolje nego im je službena medicina pomogla. Kako je to moguće? Tako što ti ljudi nisu muljatori i ne izvlače "teorije" iz guzice nego na temelju legitimnih znanstvenih istraživanja rade svoje protokole, umjesto da slijede politički definirane protokole "liječenja".

mbaksa hvala na svm komentarima. 

Nisam imao energije raditi ping pong sa "pixelom". Izgleda da je nadigao živac na više mjesta, a ne samo meni. Vrijeđa i trola.

Ako se neki razgovor pretvori u raspravu, jako je lijepo vidjeti ljude koji se trude stati iza "mišljenja" sa konkretnim argumentima.

I baziraju daljnji razgovor isključivo na argumentima i činjenicama, a ne na osobnim stavovima.

16 godina
jozobozo kaže...
mbaksa kaže...
Pixel kaže...
Nema potrebe da mi patroniziras na temelju par yt videa koje si izvukao, a strucnog znanja nemas kao niti vecina, niti ga ja imam na tu temu, ali bar znam prepoznat muljatore.

Hranim se zdravo, imam dosta svoje hrane, preradenu hranu jedem minimalno, ulje 99% kvalitetno maslinovo, nikakvo staro i oksidirano.

Fizicki sam vrlo aktivan, nikakvih problema s tjelesnom tezinom.

Ti slobodno gledaj yt i misli kako ce te ulica ilja koju ne pojedes spasit. 
A to sto ne kuzis da je sve to BS , da moras gledat big picture, tj bit umjeren sa svim, biti fizicki aktivan, izbjegavat stres, radit stvari koje te vesele i cine sretnim i time si si dao najbolju sansu.

Nekako mi se iz tvoje poruke čini da se hraniš puno bliže ovome što "YT muljatori" govore u videima od prosječnog Hrvata. YT muljatori ti govore da je uzrok ili barem značajni faktor većine današnjih kroničnih bolesti (koje su bile vrlo rijetke prije piramide prehrane, a još rjeđe u 19. stoljeću i ranije) metabolički poremećaj/inzulinska rezistenacija, a uzrok istih najčešće se može pronaći u kombinaciji konzumacije sjemenovih ulja (oksidirane Omege-6) i šećera/škroba, odnosno visokoprerađene hrane. Tako da bi mogao objasniti kako se ti to hraniš i ponašaš u suprotnosti s onime što YT muljatori govore. I barem bi morao reći i koliko si star, jer što je čovjek mlađi, to mu tijelo može više tolerirati.

Iz osobnog iskustva ti mogu reći da nakon četiri i pol mjeseca hranjenja po ovome što YT muljatori govore pao sam s 94 kile na 83, bez gladovanja, i poboljšao mi se niz zdravstvenih problema (a ni jedan pogoršao niti razvio novi!). Ako se ponovno vratim "umjerenosti sa svim", bit će mi lošije nego mi je sad, poništit ću napredak koji sam postigao zadnja 4 i pol mjeseca.

Također, za mnogo toga što ti YT muljatori govore (barem oni znanstvenici s doktoratom ili MD koji svoje "propovijedanje" provode u svojoj kliničkoj praksi) postoji masa znanstvenih istraživanja i kliničke prakse. To što to (još) nije širom prihvaćeno (ili nije prihvaćeno u specifičnim krugovima), ne znači automatski da se radi o muljažama. Ne možeš to samo tako deklarativno odbacivati kao muljaže, jer sve više i više ljudi, razočaranih službenim medicinskim sustavom, odluče pokušati s tim što ti muljatori govore i imaju uspješne rezultate - pomognu si s tim daleko bolje nego im je službena medicina pomogla. Kako je to moguće? Tako što ti ljudi nisu muljatori i ne izvlače "teorije" iz guzice nego na temelju legitimnih znanstvenih istraživanja rade svoje protokole, umjesto da slijede politički definirane protokole "liječenja".

mbaksa hvala na svm komentarima. 

Nisam imao energije raditi ping pong sa "pixelom". Izgleda da je nadigao živac na više mjesta, a ne samo meni. Vrijeđa i trola.

Ako se neki razgovor pretvori u raspravu, jako je lijepo vidjeti ljude koji se trude stati iza "mišljenja" sa konkretnim argumentima.

I baziraju daljnji razgovor isključivo na argumentima i činjenicama, a ne na osobnim stavovima.

A ti si sada isto pridonio raspravi tako sto si mene nspao ? Koga ja to vrijeđam i trolam ? Zato sto inam drugačije mišljenje ? Zato što mi se ne sviđa način kako je nešto prezentirano ?

Možda nemaju svi vremena provodit sate kako bi izvlačili yt linkove i sve podrobno analizirali.

Osim ako nisi stručnjak na tom području možeš samo nagađati koliko je nešto pouzdano ili ne, a ovdje se sve uzima zdravo za gotovo.

A za imljivo kako vi stručnjaci s yt diplomom volite skakati na zadnje noge i lako se iživcirate.

Pogledao sam neke od videa i kao što sam rekao , zanimljive su neke "činjenice", a šuplje na sve strane. Ako to ne kužiš tvoj problem

16 godina
moderator
Pixel kaže...
Možda nemaju svi vremena provodit sate kako bi izvlačili yt linkove i sve podrobno analizirali.

Nitko te to nije tražio. Tražio sam te da daš primjere tih fantomskih navodnih muljatora, da znamo o čemu pričaš. Bez toga, tvoj doprinos ovoj raspravi je 0 (nula).

16 godina
mbaksa kaže...
Pixel kaže...

Nitko te to nije tražio. Tražio sam te da daš primjere tih fantomskih navodnih muljatora, da znamo o čemu pričaš. Bez toga, tvoj doprinos ovoj raspravi je 0 (nula).

Moj doprinos, kao i vrcina postova na ovakve i slicne teme. Ovo nije forum uske tematike gdje se u dubinu radpravlja o temi, za to pistoje drugi forumi kogs to zanima. Mene ne. Ovdje se komentira clanak i usput malo raspravlja i dslje od tog ne namjeravam ici.

je trazis me upravo to da satima kopam ksko biti dao neke linkove, a rekao sam da me to previse ne zanima niti sam pamtio gdje sam sto gledao. Ti hoces reci da svi yt videi su ziva istina i nitko ne mulja i daje krive informacije ?

Ti si dao prvi link, ja sam rekso da mi se ne svidja, pogotovo nacin na koji sr iznose neke tvrdnje, smatram da u tom videu nista nije dokazao (ne tvrdim da neke stvari nisu istina), samo da kad malo vise kriticki razmisljas da su neke stvari upitne, tj da mnoge stvari koje povezuje mozda nisu kauzalne nego obicna korelacija (sto vidim vecina ne razumije).

I sad zvog toga se vas dvoje okomili na mene i trazite da vam dam ne znam kakve poveznice.

Slobodno slijedite svoju istinu ako vam odgovara, ja cu svoju.  Ja svoju niti namecem niti tvrdim da je jedina ispravna.

Ako treba cinjenica i sl, to nisu yt videi, stanemo svi troje na vagu pa nek brojke govore same za sebe. Spomenuo si i da fizicka aktivnost nije rjesenje jer onda jos vise jedes. Pa eto vidim sportasi vecinom pretili , eto i ja se ko prase debljam od bavljenja sportom :)

Mozemo i svi troje otrcati 10-20 km da vidimo kolko cija istina djeluje, ostalo sve je rekla - kazala.

Eto, to je moj doprinos, jedem sve umjereno, pod tim mislim da se drzim smjernica, vise voca,  povrca, zitarica, ribe, zdravih ulja, manje zivotinjskih namirnica, secera, procesirane hrana, dosta tjelesne aktivnosti, eto to je moj doprinos temi, moje iskustvo koje za mene funkcionira dobro, mozda nekom pomogne , mozda ne, nismo svi isti.

Mozemo i dalje o temi iako sam vec sve rekao sto mislim, ali molim bez osobnih napada i obezvrijedivanja sugovornika.

Ako sam nekoga  osobno uvrijedio, isprika. 

12 mjeseci
odjavljen

Ljudima samo treba napraviti razumljiv i shvatljiv tečaj..

Što je:

- jetra (do najmanje tančine pojasnit što sve ona radi.. 2 sata predavanja)

- gušterača

- inzulin

- glukoza

- fruktoza

- dopamin (korelacija jetre, mozga i principa nagrađivanja)

- šećer u prehrani i koliko utiče na gore navedene

Sve ovo vrsni predavač može pojasniti unutar 4 sata.

Nakon toga, svaki pojedinac će savršeno posložiti puzle i neće biti prepirki.

Preporodit će se i resetirati sve dosadašnje inpute i navike.

Jetra je najsavršeniji stroj na planetu.

Isto tako stroj koji je pod najvećim udarom i opterećenjem. Ne uspijeva odraditi niti 20% potrebitog i zbog toga je svakom drugom stanovniku "nešto".. a UZROCI se ne traže, već se odoka sanira problem pojedinca.

0 0 hvala 0
16 godina
Maskeron kaže...

Ljudima samo treba napraviti razumljiv i shvatljiv tečaj..

Što je:

- jetra (do najmanje tančine pojasnit što sve ona radi.. 2 sata predavanja)

- gušterača

- inzulin

- glukoza

- fruktoza

- dopamin (korelacija jetre, mozga i principa nagrađivanja)

- šećer u prehrani i koliko utiče na gore navedene

Sve ovo vrsni predavač može pojasniti unutar 4 sata.

Nakon toga, svaki pojedinac će savršeno posložiti puzle i neće biti prepirki.

Preporodit će se i resetirati sve dosadašnje inpute i navike.

Jetra je najsavršeniji stroj na planetu.

Isto tako stroj koji je pod najvećim udarom i opterećenjem. Ne uspijeva odraditi niti 20% potrebitog i zbog toga je svakom drugom stanovniku "nešto".. a UZROCI se ne traže, već se odoka sanira problem pojedinca.

Možeš ispredavati bilo što, večina ljudi ne želi mijenjati navike. 

Svi znamo koliko je pušenje štetno, koliko pušaća je spremno prestati pušiti ?

3 godine
Pixel kaže...

A koliko nepušača nikad nije ni počelo pušiti upravo radi zdravstvenih rizika, pušača je sve manje a mnogi su se odlučili prestati pušiti uz visoke cijene cigareta upravo i radi upoznavanja sa zdravstvenim rizicima, rijetki su pušači koji ne žele prestati pušiti a neki od njih kao razlog navode da je pušenje u stvari zdravo ali duhanska industrija truje cigarete kemikalijama dok oni puše prirodan industrijski neobrađen duhan, takvima nema pomoći dok se ne ostave teorija urote ali ih je i iznimno malo.

16 godina
notloB kaže...
Pixel kaže...

A koliko nepušača nikad nije ni počelo pušiti upravo radi zdravstvenih rizika, pušača je sve manje a mnogi su se odlučili prestati pušiti uz visoke cijene cigareta upravo i radi upoznavanja sa zdravstvenim rizicima, rijetki su pušači koji ne žele prestati pušiti a neki od njih kao razlog navode da je pušenje u stvari zdravo ali duhanska industrija truje cigarete kemikalijama dok oni puše prirodan industrijski neobrađen duhan, takvima nema pomoći dok se ne ostave teorija urote ali ih je i iznimno malo.

To onda treba u vrtiću i osnovnoj školi već krenuti jer i tad već ima previše pretilosti , ali stignu se još korigirati prehrambene navike. 

Ali upitno je koliko bi bilo funkcionalno jer ako roditelji doma ne promjene navikem neće niti djeca.  A nije da se sad u školi ne priča o zdravijoj prehrani. 

Mislim da klince nije puno briga za to što im god rekao, ne doživljavaju hranu tako. 

Da istina neki pušaći  žele , ali ne uspijevaju prestai, ali opet  ima ih i puno koji ne žele je r uživaju u tome, a često je komentar, on nečeg se mora umrijeti, ili čemu živjeti ako se moraju odreći stvari u kojima uživaju ...

Zapravo se radi o ovisnosti naravno, bilo o  nikotinu, šećeru,  nezdravoj hrani  ....

Možda i je rješenje da kao kod duhana dignut cijene ili uvsti dodatan porez ne hranu ovisno o udjelu šećera, nezdravih masti i sl 

14 godina
neaktivan
Kad smo kod maslinivog ulja, koje ducansko kupujete / preporucate?

Ostao sam bez domaceg.. trenutno kupujem neko ekstra djevičansko u lidlu, staklena boca.

0 0 hvala 0
16 godina
mcf kaže...
Kad smo kod maslinivog ulja, koje ducansko kupujete / preporucate?

Ostao sam bez domaceg.. trenutno kupujem neko ekstra djevičansko u lidlu, staklena boca.

Od ok ulja prihvatljive cijene (ne mislim na fake jeftikanere i sl, nego prava extra djevičanska maslinova ulja, friška i pravilno pohranjena) Torčol iz Vodnjana, Brachia s Brača (ali ne Brachia i prijatelji jer je to neka loša mješavina) , Brachia se može baručiti direktno, pakiranje od 6 l pa bude nešto povoljnije, isto tako i Torčol, bila je neka akcija 3+1 ako se od njih naruči , ali mislim da je već prošla.

15 godina

Ja kupujem extra djevičansko iz Lidla, ali to mkoristim samo za kuhanje/pečenje, za salate koristim sa Brača, kolega ima nekog svojeg pa uzimamo u firmi....ali znam i to iz Lidla stavit u salatu....

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
15 godina

vrlo dobro je ono iz Eurospina, bilo je odabrano i na test našem kao najbolje...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 3
8 godina
neaktivan
notloB kaže...

Jedini koji govori i klasificira ljude u luđake po vlastitim okusnim pupoljcima svojim potpuno tupim, apsolutnom nevalidnim i psihopatskim rezonom si ti, moja klasifikacija tebe u psihopata temelji se na tome što upravo to radiš. Činjenica? Gotovo nitko? Redovita baza? Takve činjenice gdje redovita baza može biti od tri put dnevno do redovito godišnje, toliko uopćene i razvodnjene ne znače apsolutno ništa, s riječima činjenica, nitko i redovito ova samo izgleda kao da nešto znači i nešto bitno govori a i da nešto znači i govori ne bi se toliko odnosila na ukus konzumenata već više na njihovo zdravlje... Ukoliko želiš nastaviti s tupim, tvrdoglavim i psihopatskim troležom o bezvrijednosti špinata namijenjenom javnosti foruma koja voli proučavati psihopatologiju izvoli, ne moraš me zato tagiranjem uznemiravati svojom bolešću.

Momak, tebe nitko nije tagirao. Znaš li opće šta ta riječ znači? To sve govori...

Sam si se uključio, a nisi morao. Ako to ne shvaćaš, najbolje da potražiš pomoć. Stručnu.

Ja rekoh
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice