da... kad slobodna volja ne bi bila samo iluzija...
Sudbina nam ne piše ni u zvijezdama, ni u genima.
- poruka: 11
- |
- čitano: 4.694
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Genetika je hardver, epigenetika je softver – s time da korisnik povremeno ima administratorska prava.
Zapravo, genetika bi ovdje bila biblioteka rutina (nešto poput .dll datoteke, dakle, također software, ili firmware) a epigenetika je programabilno sučelje (kojim u dobroj mjeri upravlja ekspozom) koje određuje koje rutine će se pozivati, kada i s kakvim parametrima. Inače, dobro štivo.
da... kad slobodna volja ne bi bila samo iluzija...
I je i nije, sve je relativno. Apsolutno vjerojatno jest iluzija, ali to je također apsolutno nedokazivo, tako da jedino što preostaje je relativnost.
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Piše, piše. Za to imam i dokaz. Ali to dolazi na vidjelo tek nakon moje smrti. Izgleda previše čudno (čitaj šokantno) da bi se moglo uzeti u obzir. Mislio sam da sam jedini (što onda čini cijelu stvar slučajnošću) dok nisam otkrio da postoji još jedna takva osoba. I tko zna koliko još. Tako da...
Sam naslov mi je potvrđen proteklih 50+ godina život i nema nagovještaja da je drugačije .
,,Sam pao, sam se ubio,, nisu krive zvijezde ni geni
Znanost nije dogma, kao što je religija. Jer dogma ne ostavlja izbor. To je tako i to je to.
Kod znanosti, imaš izbora, često i previše i ta nesigurnost je odbojna prosječnoj osobi.
meni Ciganka gatala na travi da ja nemam sreće u ljubavi,
a i soc jutarnje kaf'ce mi je nekako..... mutan....
Naslijeđe , geni , imaju vrlo mnogo utjecaja e koliko će se to realizirati ovisi o našim navikama i aktivnostima .O tome se ovde govori .
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS